Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
NediM17
#1126 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Stara narodna kaze "budalu nit jebi nit je kuci vodi".
- SmokingMan
#1127 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Nisu baš tako feministikinje namćoraste na svoju ruku, ali znam nekolicinu da problematiziraju i drame oko statusa današnjih žena, što sasvim razumijem i podržavam, ali ne i neku vrstu alarmirajućeg i neurotičnog feminizma, u kojem čak postoji određen stepen odbojnosti prema muškarcima. Kako su došli do takvog osjećaja neke vrste gađenja, i samodistanciranja od muškaraca, sa sigurnošću ne bi znao reći, osim možda iz subjektivnih razloga, iskustava koje su čule od žrtava seksualnog ili fizičkog nasilja. Čak i iz takvog odnosa suosjećanja koje se odvija između dvaju / dviju osoba može nastati odbojnost prema nekome ili nečemu, dovojno je samo loše iskustvo jedne te senzibilnost osobe sa druge strane, koja ne voli nepravdu, a uz to da je neko ko se više oslanja na svoje emocionalne reakcije, a manje na racionalnost.
- dr_Evil
- dr_Evil
#1129 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
KraljSydnor wrote: ↑08/10/2022 11:41
Ima stvarno svakakvih ljudi. Prije 6 godina izašao sam sa jednom, znači isto u Adams Family bogtejebo kuda ona ide oblak kiše i grmljavine za njom, nismo ni sjeli kako treba poče pričat kako joj je otac umro, ja se sjebo. Pa kad je umro, kae prije 12 godina. Ma marš u pm i ti i on subhanallah. Onda mi pokazivala neku poeziju, jebo Edgar Allan Poea koje strahobe piše cure. Najduži sat i pol u životu.
Došo kući, trebalo mi 3 dana da se dohavizam.
Popravio si mi dan.
- SmokingMan
#1130 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Vazda gledati nekoga sa kim se možeš "balansirati", a da ti je dovoljno dobro, neka pristojna sredina, partneri međusobno moraju biti malo različiti. 
-
nekome
#1131 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
nedostatakSmokingMan wrote: ↑12/10/2022 14:42 Kako su došli do takvog osjećaja neke vrste gađenja, i samodistanciranja od muškaraca, sa sigurnošću ne bi znao reći, osim možda iz subjektivnih razloga,
-
Nierika
#1132 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pročitala sam negdje da ljude cijenimo zbog vrlina a volimo zbog nedostataka, mana i sl. Pa ti budi savršen.

- MarlboroGold
#1133 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Kad sam ovdje govorio da upisete kurs ili skolu plesa raja mi se smijala, a budale nemaju pojma.
Samo kompletan debil nista ne ostvari u prve 2 sedmice sto se tice shema.
Samo kompletan debil nista ne ostvari u prve 2 sedmice sto se tice shema.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1134 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
e jebote ti si pehSydnor wrote: ↑08/10/2022 11:41Ima stvarno svakakvih ljudi. Prije 6 godina izašao sam sa jednom, znači isto u Adams Family bogtejebo kuda ona ide oblak kiše i grmljavine za njom, nismo ni sjeli kako treba poče pričat kako joj je otac umro, ja se sjebo. Pa kad je umro, kae prije 12 godina. Ma marš u pm i ti i on subhanallah. Onda mi pokazivala neku poeziju, jebo Edgar Allan Poea koje strahobe piše cure. Najduži sat i pol u životu._BataZiv_0809 wrote: ↑08/10/2022 11:32 Pa lave ako je na dejtu s tobom izgledala depresivno mos mislit koliko si joj zanimljiv
-
Samprotivsviju
#1135 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ma supljiraBlack swan wrote: ↑13/10/2022 10:51e jebote ti si pehSydnor wrote: ↑08/10/2022 11:41
Ima stvarno svakakvih ljudi. Prije 6 godina izašao sam sa jednom, znači isto u Adams Family bogtejebo kuda ona ide oblak kiše i grmljavine za njom, nismo ni sjeli kako treba poče pričat kako joj je otac umro, ja se sjebo. Pa kad je umro, kae prije 12 godina. Ma marš u pm i ti i on subhanallah. Onda mi pokazivala neku poeziju, jebo Edgar Allan Poea koje strahobe piše cure. Najduži sat i pol u životu.
- cenecimoveocino
#1136 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ma zatvori se u sobu ko i ja i lagano kreni ka milionimaSydnor wrote: ↑07/10/2022 15:33 Pokušao sam nedavno nešto, samo se osramotioU biti već sam i prije toga bio odustao od svake pomisli na to da ću ikad više na dejt, kamoli šta drugo, ali eto nafura me par drugara i opet ispadoh vol
![]()
Mislim da sam s ovim završio karijeru, okačit kopačke o klinradit, pomalo štedit, gotivit se, pomagat roditelje, ugađat sebi... Valjda vremenom postane dovoljno.
https://www.coursera.org/articles/how-t ... ion-tester
-
nekome
- cenecimoveocino
- Ramzess Veliki
-
Nierika
#1140 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
I forum je štivo.
- Ramzess Veliki
#1141 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
-
Nierika
-
Trapper Kerry
#1143 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Zoooka wrote: ↑15/09/2022 17:56 Jeste li ikad bili opsjednuti nekom osobom?![]()
To mi se trenutno dešava, zapravo vec duze vremena, opsjednut sam osobom koju ne poznajem lično, dopisivali smo se dugo, kad smo trebali izaci nismo, odbijala me jer ne zeli momka, ali smo se uvijek culi s vremena na vrijeme i ne mogu da je izbacim iz glave. Nikad mi se nije desilo ovako sa nekim koga ne poznajem uopste. Sta da radim, volio bih da ne mislim o tome, smatram da previše mislim o njoj, vjerovatno sam je i idealizirao sto je jako lose, a vjerovatno i često u mom slucaju obzirom da nisam bas vješt i nemam iskustva sa zenama.
Da li da je obrisem/blokiram sa svega, da trazim neki closure i slicno.
Ako ima ko kakvih savjeta pisite, znam da sam debil i idiot tako da navalite
Last edited by Trapper Kerry on 24/10/2022 11:29, edited 1 time in total.
-
Mariella
#1144 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pa mozda ona ima svoj stanTrapper Kerry wrote: ↑17/10/2022 10:01Upravo to prozivljavam,Zoooka wrote: ↑15/09/2022 17:56 Jeste li ikad bili opsjednuti nekom osobom?![]()
To mi se trenutno dešava, zapravo vec duze vremena, opsjednut sam osobom koju ne poznajem lično, dopisivali smo se dugo, kad smo trebali izaci nismo, odbijala me jer ne zeli momka, ali smo se uvijek culi s vremena na vrijeme i ne mogu da je izbacim iz glave. Nikad mi se nije desilo ovako sa nekim koga ne poznajem uopste. Sta da radim, volio bih da ne mislim o tome, smatram da previše mislim o njoj, vjerovatno sam je i idealizirao sto je jako lose, a vjerovatno i često u mom slucaju obzirom da nisam bas vješt i nemam iskustva sa zenama.
bio dugo u vezi, ozenio se, sve ukupno 20 godina. Razveo se, nije islo. Nakon toga zapela mi za oko jedna isto tako razvedena gospodicna, Ne izlazi mi iz glave, mislim na nju 80% vremena, pojede se. Isto tako, svako malo provjeravam drustvene mreze bez obzira sto nema nekih promjena na njenim profilima. Sto je najgore postoji interes i s njene strane ali sam ja sebi u glavu uvrtio da nemam sta za ponuditi u vezi jer nemam svoj stan. Sve ostalo je ok, dobro izgledam, pazim na sebe, imam fin posao, nisam neki luđak, cijene me ljudi (najvise na poslu, nakon 20 godina veze i 40 godina starosti neka dublja prijateljstva su se rasplinula). Komadam se svaki dan i promijenim misljenje sto puta, prići joj, ne prići, sta cu joj ja, zivim u roditeljskoj kuci, sta kad veza uđe u ozbiljniju fazu, ovo ono.
Znam da previse razmisljam, 90% ljudi bi napravilo korak pa sta bude.
Nisi jedini, tesko je uraditi clean cut ali izgleda da je u nekim slucajevima to najpametnije.
-
Trapper Kerry
#1145 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
- Ramzess Veliki
#1146 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Probaj. Mozda joj se svidi veza bez obaveze. Ljudi nakon 40-te pocnu racionalnije razmisljati. Popunis joj te druge vikende.Trapper Kerry wrote: ↑17/10/2022 11:38Ma ima ali dijete živi s njom, ide kod oca svako drugi vikend, a i ja imam dijete koje je češće kod mene, rasulo.
-
Zoooka
#1147 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Vidim da overthinkas, tu smo slicni. Odmah razmisljas sta ako ovo sta ako ono, a to nam ne valja puno. Nemam ni ja svoj stan, doduse tek sam prosle godine nasao malo bolje placeniji posao i poceo sam stediti pare da uzmem nesto, ali cijene su nenormalne i samo rastu tako da moguce da cu uskoro negdje u podstanare iako nisam teret svojima, ali ubi me psihicki to sto imam 30 godina i zivim sa svojima i dalje, tako da znam kako ti je.Trapper Kerry wrote: ↑17/10/2022 10:01Upravo to prozivljavam,Zoooka wrote: ↑15/09/2022 17:56 Jeste li ikad bili opsjednuti nekom osobom?![]()
bio dugo u vezi, ozenio se, sve ukupno 20 godina. Razveo se, nije islo. Nakon toga zapela mi za oko jedna isto tako razvedena gospodicna, Ne izlazi mi iz glave, mislim na nju 80% vremena, pojede se. Isto tako, svako malo provjeravam drustvene mreze bez obzira sto nema nekih promjena na njenim profilima. Sto je najgore postoji interes i s njene strane ali sam ja sebi u glavu uvrtio da nemam sta za ponuditi u vezi jer nemam svoj stan. Sve ostalo je ok, dobro izgledam, pazim na sebe, imam fin posao, nisam neki luđak, cijene me ljudi (najvise na poslu, nakon 20 godina veze i 40 godina starosti neka dublja prijateljstva su se rasplinula). Komadam se svaki dan i promijenim misljenje sto puta, prići joj, ne prići, sta cu joj ja, zivim u roditeljskoj kuci, sta kad veza uđe u ozbiljniju fazu, ovo ono.
Znam da previse razmisljam, 90% ljudi bi napravilo korak pa sta bude.
Nisi jedini, tesko je uraditi clean cut ali izgleda da je u nekim slucajevima to najpametnije.
-
Trapper Kerry
#1148 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Zoooka wrote: ↑17/10/2022 19:27
Vidim da overthinkas, tu smo slicni. Odmah razmisljas sta ako ovo sta ako ono, a to nam ne valja puno. Nemam ni ja svoj stan, doduse tek sam prosle godine nasao malo bolje placeniji posao i poceo sam stediti pare da uzmem nesto, ali cijene su nenormalne i samo rastu tako da moguce da cu uskoro negdje u podstanare iako nisam teret svojima, ali ubi me psihicki to sto imam 30 godina i zivim sa svojima i dalje, tako da znam kako ti je.
- Dr Kova
-
lavic
#1150 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ja levata mati moja, niste svjesni koliko ste sretni. Sami sebi pravite raspored a zena svuda , pogotovo ovaj sto je momak