Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
swanfilter wrote: ↑13/10/2022 17:50
Meni bas zao kako Targerijeni skoncase zbog nekoliko rijeci kralja koji umire ...
Klasicni primjer onog kad cujes ono sto hoces da cujes. Samo Alicent ondje zna kako je iz onih rijeci skontala da ona pijana kurvetara Aegon treba da bude na prijestolju haha
Jos joj govori o snu, o cijeloj prici, legendi, kako god. A, ova po svoje ... Stvarno mi zao.
I, podsjeca me na Deneris i njeno pogresno tumacenje svega nakon sto joj hanumu pogubise ...
Last edited by swanfilter on 13/10/2022 19:58, edited 1 time in total.
tony stark wrote: ↑13/10/2022 18:31
Cekaj sta je Dani pogresno skontala?
Nije nis pogresno skontala, nego je bila pogresna njena percepcija stvari.
Prvo je, a zbog te njene percepcije sprzila oca i sina nakon one bitke po dolasku u Westeros, kada je i patuljak poceo da preispituje njene odluke. Pa onda pogubljenje one njene konkubine, zbog cega je skroz pukla ...
tony stark wrote: ↑13/10/2022 18:31
Cekaj sta je Dani pogresno skontala?
Prvo je, a zbog te njene percepcije sprzila oca i sina nakon one bitke po dolasku u Westeros, kada je i patuljak poceo da preispituje njene odluke. Pa onda pogubljenje one njene konkubine, zbog cega je skroz pukla ...
S druge strane Tarly je stari ludjak koji nije promijenio misljenje ni kad mu je sin stao uz njeg i kad je znao da ce mu i dijete stradati opet je ostao pri svome..
Znaci tog fanatika ne mozes promijeniti, tj njegovo misljenje. Pa onda sta preostaje?
Ako me kontas.
Mislim da su D&D jednostavno uprskali stvar i ono sa Misandei samo pokusali da opravdaju onakav kraj svega..koliko god da je i debeli Martin imao prste u tome..
I dalje se nadam da Drogon nije uzalud odletio na istok kod Kinvare mscini
S druge strane Tarly je stari ludjak koji nije promijenio misljenje ni kad mu je sin stao uz njeg i kad je znao da ce mu i dijete stradati opet je ostao pri svome..
Znaci tog fanatika ne mozes promijeniti, tj njegovo misljenje. Pa onda sta preostaje?
Ako me kontas.
Mislim da su D&D jednostavno uprskali stvar i ono sa Misandei samo pokusali da opravdaju onakav kraj svega..koliko god da je i debeli Martin imao prste u tome..
I dalje se nadam da Drogon nije uzalud odletio na istok kod Kinvare mscini
Ja sam i danas misljenja da je onakav kraj odrađen zbog buducih akcija, bez obzira na Martina i knjige. Mislim, kako god ko gledao, Jon i Deneris su ostali nedoreceni ...
pici wrote: ↑14/10/2022 14:05
OFF topičarimo, ak kraj GoTa je onakav kako je prorocanstvo odredilo, ako niste dosad skontakili e jebga sta vam ja mogu.
Jon Snow Kills Daenerys Targaryen
Azor Ahai thrusts Lightbringer into Nissa Nissa's breast
U oba slucaja da bi spasili kraljevstvo ljudi, ubili su svoje voljene zarivsi im ostricu u srce.THE END.
Ma jes, samo kad procitas to prorocanstvo i ovo sto se desilo jedino sto im je zajednicko je to sto su dva covjeka ubili zenu koju vole
Azor Ahai prorocanstvo je vezano za Others tj za White walkere i Long Night.
pici wrote: ↑14/10/2022 14:05
OFF topičarimo, ak kraj GoTa je onakav kako je prorocanstvo odredilo, ako niste dosad skontakili e jebga sta vam ja mogu.
Jon Snow Kills Daenerys Targaryen
Azor Ahai thrusts Lightbringer into Nissa Nissa's breast
U oba slucaja da bi spasili kraljevstvo ljudi, ubili su svoje voljene zarivsi im ostricu u srce.THE END.
Ma jes, samo kad procitas to prorocanstvo i ovo sto se desilo jedino sto im je zajednicko je to sto su dva covjeka ubili zenu koju vole
Azor Ahai prorocanstvo je vezano za Others tj za White walkere i Long Night.
A Dany i Jon nisu vezani bili za WW i LN.De BA.Obecani Princ.
A Dany i Jon nisu vezani bili za WW i LN.De BA.Obecani Princ.
Svejedno taj akt njenog ubijanja nije imao nikakve veze sa Othersima.
Da to ispostuju trebali su napravit da Daenerys tipa ne vjeruje u Otherse, nece da se bori protiv istih i slicno pa da ju Jon onda ubije i dobije Lightbringera (zmajeve) kojima bi onda porazio Otherse.
Meni se čini da je svaka epizoda drugačiji žanr, pa onda i prođe x godina od epizode do epizode, pa novi likovi, drugi nestaju. Haotično mi je za pratiti, ne sjećam se više koji je bio inicijalni zaplet. Kao da pokušavaju obuhvatiti cijeli život na dvoru a to mi je više materijal za romana. Mada gledam seriju i dalje.
I ja sam imao isti osjećaj, djeluje mi vrlo nepovezano i nisam zadovoljan. Ali u odsustvu fantazije na tržištu, morao sam pogledati.
Bez obzira što znam da je vrijeme prošlo, teško mi se naviknuti da je Daemon jednu epizodu buntovni brat koji se buni protiv krune, onda je u nekom ratu i dokazuje se kralju, pa je onda protjeran jer je navodno pojebao princezu da bi u nekoj narednoj epizodi bio u nekoj fazi u kojoj ga boli briga za kraljevstvo... Pa se vrati i stvarno pojebe princezu. Ne znam koju su mu motivi, lik mu se ne razvija, sve mi je nasumično, njegova adaptacija je haotična kao i sam lik. Whatever.
onu malu služavku je kraljica roknula, naravski, čim scene posle ulazi druga služavka i pita gdje je ta jer djecu treba spremiti a kraljica je grli i plače
burekodsira wrote: ↑16/10/2022 14:05
onu malu služavku je kraljica roknula, naravski, čim scene posle ulazi druga služavka i pita gdje je ta jer djecu treba spremiti a kraljica je grli i plače
Ta druga nije služavka nego kraljičina kćerka. I ujedno snaha.
Riddle wrote: ↑16/10/2022 13:58
I ja sam imao isti osjećaj, djeluje mi vrlo nepovezano i nisam zadovoljan. Ali u odsustvu fantazije na tržištu, morao sam pogledati.
Bez obzira što znam da je vrijeme prošlo, teško mi se naviknuti da je Daemon jednu epizodu buntovni brat koji se buni protiv krune, onda je u nekom ratu i dokazuje se kralju, pa je onda protjeran jer je navodno pojebao princezu da bi u nekoj narednoj epizodi bio u nekoj fazi u kojoj ga boli briga za kraljevstvo... Pa se vrati i stvarno pojebe princezu. Ne znam koju su mu motivi, lik mu se ne razvija, sve mi je nasumično, njegova adaptacija je haotična kao i sam lik. Whatever.
Tako nekako. Kao da gledam osobu iz stvarnog života, sa spektrom različitih, kontradiktornih itd osobina i motivacija a ne lika iz serije koji bi ipak trebao biti koliko-toliko fokusiran. Mada ako im je cilj bio da tako prikažu lika onda možda i nije greška, ne znam.
Pretpostavila sam (nisam čitala), ali mislim da roman dopušta veću kompleksnost lika nego serija, i na prirodniji način. U seriji takav razvoj lika ide nauštrb radnje ili nečeg drugog.
Black swan wrote: ↑16/10/2022 15:42
Nije ovo roman nego kronike jedne kuce
Jel tako?
Ako mislis na samu radnju serije ona je isjecak iz romana Fire & Blood. Preciznije Dance of the Dragons segment. Prema Martinu serija ima materijala za 4 sezone po 10 epizoda.