Ukrajina

lajkujMe

#125976 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Joj kupio sam mobilni net samo da spamujem temu s bupovima i uspjesima AFU samo da ne moram gledati one jucerasnje rasprave Rusofila na temi.

Lajkuj is back pussies :D

Wroom wrooon
lajkujMe

#125977 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Zalbe mobiksa

Od njih 100 samo 20 izaslo zivo iz borbe.

Nemaju kontakt s komandom, ne dobivaju hranu i osnovnu opremu.
Municije fali, nema zimske odjece, pancira, artiljerije ni na vidiku.
Salju ih kao meso na front
apsidejzi

#125978 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

statixx wrote: 15/10/2022 08:54
apsidejzi wrote: 15/10/2022 08:51
Da je izabrao zatvor dobio bi par godina i sad bi bio ziv. ko ga jebe...
Nije par vec 10-15 godina po izmjenama zakona.
Bitna razlika u svjetlu aktuelne situacije ovog pravnika.
apsidejzi

#125979 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Haris.ba wrote: 15/10/2022 09:30
apsidejzi wrote: 15/10/2022 08:51
Da je izabrao zatvor dobio bi par godina i sad bi bio ziv. ko ga jebe...
I sta kazu? Problem sto je brzo poslan na liniju, sto nije prosao obuku?

Nego, nije valjda da je zapelo toliko da regrute sa ceste na prcu liniju?
Haman pa ispade tako.
lajkujMe

#125980 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Svi mi na forumu ali i u svijetu, svi sem Srborusa i Rusa su znali na sta ce liciti mobilizacija.

Prosto nevjerovatno da nema ni jedne jedine vijesti koji kaze da su Rusi uspjesno mobilizovqli neku jedinicu.

Pod uspjesno mislim na kakvu takvu organizaciju.

Zelim detaljno opisati kako izgleda zivot mobilisanog Ruskog vojnika jer tako je najlakse opisati.

Dobije poziv
Ode u regrutni centar, kad se skupi dovoljno njih autobusima ili zeljeznicama prebace ih u Kasarnu (ne nuzno najblizu) i ne nuzno u kasarnu, precesto ih istresu na otvoreno polje.

U pravilu kasarne su raspadnute, nema kreveta ako ima onda se raspadaju i puni su moljaca, zidovi se raspadaju, sanitarije u pravilu ne rade. Nema vode, nema tuseva, nema wc da radi.
Nema struje i slicno.

Bivaju nevjesto organizovani u grupe, dobiju uniforme, u pravilu stare uniforme. Dobiju sljem celicni, dobiju pusku u prosjeku AKM stari. Pancir rijetko ko dobije.
Dobiju one Sovjetske kese/ruksaci.
Carapa nema pa dobivaju one zavoje.
Dobiju stare sovjetske raspadnute prve pomoci.

Hrane u kasarnama u pravilu nema, ako ima u pitanju je riza ili psenicna krupica.

U pravilu ostave ih tako bez kontrole da lutaju kasarnom, zovu svoje da im posalju para da kupe sebi hrane i osnovne potrepstine.

Vecinom ih postroje i ostave tako par sati.
Od treninga dobiju samo jedan dan pucanja s limitiranim brojem metaka.
Nema cak ni obuke za osnovno odrzavanje puske.

Poslije par dana u takvom haosu gdje komanda zapravo ne radi nistq, skupe ih i posalju na Belgorod i Rostov.
Tu ostanu jedan dan i onda direktno slanje na front.

Bez ikakvih uputstava i komande, bez radio veze i bez jasnih lanaca komunikacije i logistike.
Istresu ih na neko polje koje je unaprijed pripremljeno i kazu brani ovo zivotom.

Prosjek prezivljavanja tih jedinica je oko 10 dana.
Poslije 10 dana u pravilu niko vise nije ziv.

Moral nepostoji, bilo kakva organizacija ne postoji, bilo kakva oprema ne postoji.

Brzo ginu u sluze samo za trosenje municije kod UA.

Veliki broj se predaje u grupamq
lajkujMe

#125981 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Rus kad skonta da ga snima dron
lajkujMe

#125982 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Unisteni Ruski polozaj u Khersonu
HelaS

#125983 Re: Ukrajina

Post by HelaS »

lajkujMe wrote: 15/10/2022 10:13 Svi mi na forumu ali i u svijetu, svi sem Srborusa i Rusa su znali na sta ce liciti mobilizacija.

Prosto nevjerovatno da nema ni jedne jedine vijesti koji kaze da su Rusi uspjesno mobilizovqli neku jedinicu.

Pod uspjesno mislim na kakvu takvu organizaciju.

Zelim detaljno opisati kako izgleda zivot mobilisanog Ruskog vojnika jer tako je najlakse opisati.

Dobije poziv
Ode u regrutni centar, kad se skupi dovoljno njih autobusima ili zeljeznicama prebace ih u Kasarnu (ne nuzno najblizu) i ne nuzno u kasarnu, precesto ih istresu na otvoreno polje.

U pravilu kasarne su raspadnute, nema kreveta ako ima onda se raspadaju i puni su moljaca, zidovi se raspadaju, sanitarije u pravilu ne rade. Nema vode, nema tuseva, nema wc da radi.
Nema struje i slicno.

Bivaju nevjesto organizovani u grupe, dobiju uniforme, u pravilu stare uniforme. Dobiju sljem celicni, dobiju pusku u prosjeku AKM stari. Pancir rijetko ko dobije.
Dobiju one Sovjetske kese/ruksaci.
Carapa nema pa dobivaju one zavoje.
Dobiju stare sovjetske raspadnute prve pomoci.

Hrane u kasarnama u pravilu nema, ako ima u pitanju je riza ili psenicna krupica.

U pravilu ostave ih tako bez kontrole da lutaju kasarnom, zovu svoje da im posalju para da kupe sebi hrane i osnovne potrepstine.

Vecinom ih postroje i ostave tako par sati.
Od treninga dobiju samo jedan dan pucanja s limitiranim brojem metaka.
Nema cak ni obuke za osnovno odrzavanje puske.

Poslije par dana u takvom haosu gdje komanda zapravo ne radi nistq, skupe ih i posalju na Belgorod i Rostov.
Tu ostanu jedan dan i onda direktno slanje na front.

Bez ikakvih uputstava i komande, bez radio veze i bez jasnih lanaca komunikacije i logistike.
Istresu ih na neko polje koje je unaprijed pripremljeno i kazu brani ovo zivotom.

Prosjek prezivljavanja tih jedinica je oko 10 dana.
Poslije 10 dana u pravilu niko vise nije ziv.

Moral nepostoji, bilo kakva organizacija ne postoji, bilo kakva oprema ne postoji.

Brzo ginu u sluze samo za trosenje municije kod UA.

Veliki broj se predaje u grupamq
E jebiga... Pretjeruješ :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#125984 Re: Ukrajina

Post by pici »

panika, panika
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#125985 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Ne može im nikakakva obuka pomoci kad ih lupi himars raketa ili 155mm granata :D, slabo se ukopavaju,rovovi ko za k****, one bajte prekrivene shibljem, vozila na otvorenom a i kako ce kad ih bace na livadu bez igdje ičega :D.
lajkujMe

#125986 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Apsolutno ne pretjerujem
To sto sam napisao su cinjenice koje svi imaju prilike vidjeti

Na nekoliko stotina videa Rusa
Na nekoliko desetina presretnutih razgovora
Na izvjestajima Ruskih telegram izvora
Na izvjestajima UA obavjestajne, Britanske Obavjestajne i Americke Obavjestajne
Na izvjestajima onim malo nezavisnih Ruskih medija koji jos uspjevaju da opstanu.

Nisam nista izmislio nego srocio sve te informacije u taj tekst.

I taj tekst je pravilo u Ruskoj vojsci a ne izuzetak
lajkujMe

#125987 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ovdje pise 2 bataljona ne nije nego 5 brigada napada.

emirolini

#125988 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Zasto pretjeruje, cak je i gore nego kako LajkujMe pise. Ja sam malo bio zabrinut za kolicinu orka koje su mobilizovane ali s obzirom na ovu njihovu organizaciju odnosno na neorhanizaciju nema brige.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#125989 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

HelaS wrote: 15/10/2022 10:22 E jebiga... Pretjeruješ
Pa je tako, stotina snimaka ima, ovdje postavljeno. Sami Rusi objavljuju koliko mogu dok im ne oduzmu mobitele.
HelaS

#125990 Re: Ukrajina

Post by HelaS »

emirolini wrote: 15/10/2022 10:27 Zasto pretjeruje, cak je i gore nego kako LajkujMe pise. Ja sam malo bio zabrinut za kolicinu orka koje su mobilizovane ali s obzirom na ovu njihovu organizaciju odnosno na neorhanizaciju nema brige.
Jesi li ti čitao šta je napisao? Vojska nema čarapa, pa koristi zavoje, Rusija nema hrane, pa im vojska jede rižu i prekrupicu, zidovi kasarni se raspadaju, wc... itd. :-)

Mislim, ok, svi smo na strani Ukrajine, ali brate ne treba pretjerivati, nismo glupi da ne znamo kakva je ruska vojska i koju logističku podršku imaju. Ne kažem da nema odbijanja odlaska u rat, ima ih i u ukrajinskoj vojsci, ali pod ovako opisanim uslovima nema teorije da ruska komanda drži stotine hiljada vojnika. Pretjeruje, i to momački
statixx

#125991 Re: Ukrajina

Post by statixx »

SanskiBiser

#125992 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

pici wrote: 15/10/2022 10:24

panika, panika
A Wargonzo javlja na telegramu Rusi drze u kotlicu Ukrajince u Bakhmutu opkoljen grad sa tri strane po njemu i ocekuju svaki cas da ce Ukrajinci predati grad i povuci se jer taj grad nema nikakav operativni znacaj za njih i cude se sto jos uvijek pokusavaju da brane grad kad su gotovi :D Takodje kaze napreduju operativno Rusi prema Jampilu nakon artiljerijske pripreme jutros.
Čitalac

#125993 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Novu ukrajinsku ofanzivu potvrđuje i Stremousov iz okupacione administracije Hersona, kaže da se jedan od napada odvija na pravcu Dudčani-Berislav.
lajkujMe

#125994 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

HelaS wrote: 15/10/2022 10:35
emirolini wrote: 15/10/2022 10:27 Zasto pretjeruje, cak je i gore nego kako LajkujMe pise. Ja sam malo bio zabrinut za kolicinu orka koje su mobilizovane ali s obzirom na ovu njihovu organizaciju odnosno na neorhanizaciju nema brige.
Jesi li ti čitao šta je napisao? Vojska nema čarapa, pa koristi zavoje, Rusija nema hrane, pa im vojska jede rižu i prekrupicu, zidovi kasarni se raspadaju, wc... itd. :-)

Mislim, ok, svi smo na strani Ukrajine, ali brate ne treba pretjerivati, nismo glupi da ne znamo kakva je ruska vojska i koju logističku podršku imaju. Ne kažem da nema odbijanja odlaska u rat, ima ih i u ukrajinskoj vojsci, ali pod ovako opisanim uslovima nema teorije da ruska komanda drži stotine hiljada vojnika. Pretjeruje, i to momački
Ne pratis dovoljno pa ti oprastam.

Pregledaj zadnjih 50 strana teme "ako ti se da" ne moras meni vjerovati pogledaj samo Videa Ruskih vojnika koji su oni sami objavili.

Nisam pretjerao nego cak i umanjio njihove probleme :)

Hoces jedan mali isjecak?

Ovdje novomobilizovanim zenski oficir mrtvo ozbiljno kaze sa nema prve pomoci i da kupe zenske tampone.
Kad te rane Zabijes ga u rupu na svom tijelu da zaustavis krvarenje :)

Ovo je jedan od bisera
Last edited by lajkujMe on 15/10/2022 10:45, edited 1 time in total.
lajkujMe

#125995 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Pa pa panikaaa

Izmedju 30.000 do 60.000 AFU vojnika upravo napada Khersonsku oblast

SanskiBiser

#125996 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

nisu zavoji nego obojci :D I da to daju mobilisanima kao i gumene cizme dokoljenke zavisi sve u kojoj oblasti su mobilisani i kakvo je stanje u magacinima, carape su rezervisane za Rosgvardiju, OMON, FSB tako tu Putinovu verziju Iranske Revolucionarne Garde... Stavljao sam ja klip mobilisanog u kasarni kad ga kolega snima ne zna kako da omota obojke oko stopala a ovaj mu govori kako i onda navlaci gumene cizme s mukom, a stavljao sam i link neki dan i video klip citav garnizon mobilisanih nema carapa niti obuce, dobili uniforme ljudi sami sebi isli kupovati carape i papuce da ne hodaju bosi po kasarni, na snimku izasli ispred kasarne neko im javio da stize hrana i zale se cekali niko nista nije im dostavio, nemaju ni hranu redovno, moraju sebi kupovati, apeluju za humanitarnu pomoc da im neko donese obucu, carape i da pojedu nesto...
lajkujMe

#125997 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Arestovic thread svega ima

SanskiBiser

#125998 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

lajkujMe wrote: 15/10/2022 10:40

Ne pratis dovoljno pa ti oprastam.

Pregledaj zadnjih 50 strana teme "ako ti se da" ne moras meni vjerovati pogledaj samo Videa Ruskih vojnika koji su oni sami objavili.

Nisam pretjerao nego cak i umanjio njihove probleme :)

Hoces jedan mali isjecak?
Spoiler
Show

Ovdje novomobilizovanim zenski oficir mrtvo ozbiljno kaze sa nema prve pomoci i da kupe zenske tampone.
Kad te rane Zabijes ga u rupu na svom tijelu da zaustavis krvarenje :)

Ovo je jedan od bisera
I to ima citav sistem nisu svi tamponi isti razlikuju se, za svaki kalibar municije drugi tampon 8-) :lol:

Image
lajkujMe

#125999 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

No Panic!!

Mene ovaj lik uzasno iritira.
Ne zato sto je izdajnicka pizda
Nego ovo konstantno klimanje glavom kad prica.

Isto ko Dodik kad je nervozan pa njise lijevo desno u mjestu

:-x
lajkujMe

#126000 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Haaaa
Post Reply