Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skajvoker22 wrote: ↑14/10/2022 18:53
Povlače 4080 12Gb ali cijena one verzije sa 16Gb ostaje ista, znaci podigli su cijenu u odnosu na proslu generaciju drasticno.
naravno, normalizuje se cijena od 800-900 dolara za 70 seriju sto je jos gore
nikakva ovo pobjeda nije, jeste mozda za PCMR pocetnike koji udju u radnju i misle da je memorija jedina razlika izmedju 12 i 16GB 4080
Sto je jos gore, ljudi ocekuju kako ce AMD uskocit i spasit stvar. A AMD, kompanija kao kompanija, samo gleda profit i mozda ce biti 100 dolara jeftiniji njihov flagship of 4090, a i dalje ce imati los RT performance
Licno mislim da AMD nece moci ovog generaciji nvidia kartica biti blizu. Veci je skok izmedju 3 i 4 serije nego izmedju 2 i 3 serije nvidia gpu. Ali vrijeme ce pokazati sta je istina.
Ako bih ipak uzeo 6800 XT (npr. Asus ili Sapphire), da li bi 850w bilo idealno za napojnu? Takodjer, ako se kombinuje sa R5 3600, ne bi trebao biti bottleneck na 4K rezoluciji ili bih morao mijenjati komplet matičnu i procesor?
Filadendron96 wrote: ↑16/10/2022 11:08
Ako bih ipak uzeo 6800 XT (npr. Asus ili Sapphire), da li bi 850w bilo idealno za napojnu? Takodjer, ako se kombinuje sa R5 3600, ne bi trebao biti bottleneck na 4K rezoluciji ili bih morao mijenjati komplet matičnu i procesor?
Filadendron96 wrote: ↑16/10/2022 11:08
Moj 12600kf povuce 220w a rx 6900 xt sa more power tool i preko 350w na napojnoj od 850w gold fsp. Ako ne planiras oc nekakav extremni i vise nego dovoljno.
DonieBrasco wrote: ↑16/10/2022 15:53
Kakva su vam iskustva sa Imel radnjom, garancija ?
Svih 5 reklamacija bez problema ikakvih zavrseno i zadnje 2-3 god. uglavnom kupujem kod njih i cpuinfo.U Sarajevu imam veoma losa iskustva osim u didakti i next kod Nazifa.Plus,uni expert i imtec ne bih preporucio nikome u slucaju reklamacije jer su veoma teski po tom pitanju.
Svih 5 reklamacija bez problema ikakvih zavrseno i zadnje 2-3 god. uglavnom kupujem kod njih i cpuinfo.U Sarajevu imam veoma losa iskustva osim u didakti i next kod Nazifa.Plus,uni expert i imtec ne bih preporucio nikome u slucaju reklamacije jer su veoma teski po tom pitanju.
Moze li se telefonom naruciti u Imel-u da se ne peglam popunjavajuci naruđbu, lake mi nazvai reci sta zelim i dati im podatke.