U sustini, odgovorio siñ greenu.....jedino sto je zapamtio iz posta je ovo.....
I onda mi kao sanjamo o nekim.potezima.....mah...
U sustini, odgovorio siñ greenu.....jedino sto je zapamtio iz posta je ovo.....
Islamska zajednica reagovala na posljednje odluke i izjave Christiana Schmidta
https://www.klix.ba/vijesti/bih/islamsk ... ook+status
Čović u Zagrebu: Građanska BiH znači islamska država
https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... ska-drzava
Moja je procjena da si ti najvise frustriran ovim kao i ja, pa nekako ispadas kao SDA-ovac u ocima foruma.palermo wrote: ↑14/10/2022 15:22Slazem se, zato I rekoh ne pada im na pamet.....mada bi onda I HDZ mogao yraziti isto za bosnjacke kvote....to bi tek bio cirkusGrean wrote: ↑14/10/2022 15:18
Ovo mu dodje ko' alibi, mada mislim da nije bilo namjere.
Ako ide u koaliciju sa DF-om zasto da ne trazi dio koji pripada Hrvatima koji glasaju za gradjanske a uz to zar nije njihova obaveza da bez obzira na predznak brane interese Hrvata koji su se borili za BiH, od Dragana Vikica, pokojnih Vinka Samarlica i Kelija, Josipa Pejakovica, Ive Komsica i da ne nabrajam dalje sve one probosanski orijentisane.
Isto vazi za Trojku, Jedanestorku i ine.![]()
Ali mislim ipak da je.ovo sustina, takav jedan potez trazi zajednistvo I spremnost na zrtvovanje ....a ja ne vidim ista od toga...
Meni se cini da su nestali na podrucju MostaraGrean wrote: ↑14/10/2022 15:32Moja je procjena da si ti najvise frustriran ovim kao i ja, pa nekako ispadas kao SDA-ovac u ocima foruma.
Znam sve, od Nase stranke i njihovog izbora (ali i SDA sa druge strane) u vezi izbora u Mostaru. Radje su ustupili mjesto HDZ-u nego da pokazu muda i solidarnost. Mada meni je ovdje vise SDA uprskao jer oni su tu stavljali manje na kocku nego NS da su dali podrsku Irmi.
Btw, koliko je ovo NS kostalo u broju glasova u Mostaru, ako se uporedi rezultat za opstinske i koliko su sada dobili na podrucju grada Mostara?
To za SDA- ovac u ocima foruma me.mnogo ne.sekira. Ja samo izlazem svoje misljenje.Grean wrote: ↑14/10/2022 15:32Moja je procjena da si ti najvise frustriran ovim kao i ja, pa nekako ispadas kao SDA-ovac u ocima foruma.
Znam sve, od Nase stranke i njihovog izbora (ali i SDA sa druge strane) u vezi izbora u Mostaru. Radje su ustupili mjesto HDZ-u nego da pokazu muda i solidarnost. Mada meni je ovdje vise SDA uprskao jer oni su tu stavljali manje na kocku nego NS da su dali podrsku Irmi.
Btw, koliko je ovo NS kostalo u broju glasova u Mostaru, ako se uporedi rezultat za opstinske i koliko su sada dobili na podrucju grada Mostara?
PotpisSpit_fire wrote: ↑14/10/2022 15:31 Kakva ofanziva uzepeovaca jbt fes po forumu, po politici ma svuda....samo cekam clanak ko sto praljak jednom rece "Na stranu sav suzivot al zelja hrvatskog naroda u BiH je da taj dio pripadne hrvatskoj"
Ponovicu opet, gurate mirljoubiv i vecinski narod kojeg ima 7/8 puta vise u potpunu radikalizaciju....jel vam to pametno? Ne bih rekao...nije nikog pametno tjerat uz zid a kamol vecinu
Toliko ste opijeni blokadama, svojim zahtijevima, trazenjem ispunjavanja zelja samo vama...da ste u potpunosti zaboravili da i druga strana moze odgovorit istom mjerom...pa ce te onda kmecat
Ajde ove iz ZHK i razumijem , al vama ostalim sto niste od tamo poput labuda trebalo bi bit jasno da je daleko Zageb a i bgm i vi od Zagreba...
Kakav je ovo zemljopisni fasizam?Spit_fire wrote: ↑14/10/2022 15:31 Kakva ofanziva uzepeovaca jbt fes po forumu, po politici ma svuda....samo cekam clanak ko sto praljak jednom rece "Na stranu sav suzivot al zelja hrvatskog naroda u BiH je da taj dio pripadne hrvatskoj"
Ponovicu opet, gurate mirljoubiv i vecinski narod kojeg ima 7/8 puta vise u potpunu radikalizaciju....jel vam to pametno? Ne bih rekao...nije nikog pametno tjerat uz zid a kamol vecinu
Toliko ste opijeni blokadama, svojim zahtijevima, trazenjem ispunjavanja zelja samo vama...da ste u potpunosti zaboravili da i druga strana moze odgovorit istom mjerom...pa ce te onda kmecat
Ajde ove iz ZHK i razumijem , al vama ostalim sto niste od tamo poput labuda trebalo bi bit jasno da je daleko Zageb a i bgm i vi od Zagreba...
Pa da..sada ce sve morat ispocetka...i zakon o zastavi i registracije i sve ce biti jovo nanovosime_cipol wrote: ↑14/10/2022 15:26Ne, sutilo se zbog mira u kuci, zbog pomirenja, izgradnje drzave. Vise se ljudi odreklo Republike, zastave sa ljljanima, himne Jedna si jedina... nego drugih sto su se odrekli.Black swan wrote: ↑14/10/2022 14:22
znači šutilo se dok su odgovarale odluke
sad kad ne odgovaraju ajmo prosvjedi
a kako biste nazvali da hrvati prosvjeduju?
ujke![]()
Nikakav fasizam, vise bi reko dobronamjerni savjet koji nema nikakve veze sa geografskim duzinama i sirinamaBlack swan wrote: ↑14/10/2022 15:49Kakav je ovo zemljopisni fasizam?Spit_fire wrote: ↑14/10/2022 15:31 Kakva ofanziva uzepeovaca jbt fes po forumu, po politici ma svuda....samo cekam clanak ko sto praljak jednom rece "Na stranu sav suzivot al zelja hrvatskog naroda u BiH je da taj dio pripadne hrvatskoj"
Ajd ovako, ja cu ti nabrojat iz glave 20 stvari kojih su se Bosnjaci odrekli zarad mira u kuci...Black swan wrote: ↑14/10/2022 15:50Pa da..sada ce sve morat ispocetka...i zakon o zastavi i registracije i sve ce biti jovo nanovosime_cipol wrote: ↑14/10/2022 15:26
Ne, sutilo se zbog mira u kuci, zbog pomirenja, izgradnje drzave. Vise se ljudi odreklo Republike, zastave sa ljljanima, himne Jedna si jedina... nego drugih sto su se odrekli.![]()
Buduci da su svi visoki predstavnici bili nelegalni
Pa sta da ti kazem, SDA sebe tako predsyavlja, drugi ( oni vazni. MZ, druge nacionalne stranke) ih tako dozivljavaju I vi sada mene nasli terorisati. A sto se tice onog drugog dijela tvoga posta o tome da predstavlja kriminalce mozemo li se isto sloziti I za HDZ....pri cemu te podsjecam da je najveci dio hrvaykog naroda glasao za tu stranku....sto bi slijedom logike znacilo....sta ?. Da ne idem dalje u logicke egzibicije ( a.mogao bih) I spominjem stranke Trojke....
palermo wrote: ↑14/10/2022 15:56Pa sta da ti kazem, SDA sebe tako predsyavlja, drugi ( oni vazni. MZ, druge nacionalne stranke) ih tako dozivljavaju I vi sada mene nasli terorisati. A sto se tice onog drugog dijela tvoga posta o tome da predstavlja kriminalce mozemo li se isto sloziti I za HDZ....pri cemu te podsjecam da je najveci dio hrvaykog naroda glasao za tu stranku....sto bi slijedom logike znacilo....sta ?. Da ne idem dalje u logicke egzibicije ( a.mogao bih) I spominjem stranke Trojke....
Poenta je. Istrgnete moju benignu sintagmu I onda kreirate pricu...a to nije fer.
Bloo wrote: ↑14/10/2022 16:01palermo wrote: ↑14/10/2022 15:56
Pa sta da ti kazem, SDA sebe tako predsyavlja, drugi ( oni vazni. MZ, druge nacionalne stranke) ih tako dozivljavaju I vi sada mene nasli terorisati. A sto se tice onog drugog dijela tvoga posta o tome da predstavlja kriminalce mozemo li se isto sloziti I za HDZ....pri cemu te podsjecam da je najveci dio hrvaykog naroda glasao za tu stranku....sto bi slijedom logike znacilo....sta ?. Da ne idem dalje u logicke egzibicije ( a.mogao bih) I spominjem stranke Trojke....
Poenta je. Istrgnete moju benignu sintagmu I onda kreirate pricu...a to nije fer.
Pa za HDZ se podrzumijeva, zar je potrebno to naglasavati svaki put kad se barne u SDA?Ono malo se bocne SDa eto odmah, a HDZ?
![]()
Znaci osjecas se terorisan jer ti je upuceno pitanje sta si mislio pod "prirodom stvari"?
Ahnapad je najbolja odbrana.
Dobro, pogresno formulirqna recenica....SDA kao stranka koja pretendira da primarno predstavlja interese Bosnjaka.......zadovoljna sada ?
Ne pretendira, vec ih primarno predstavlja - "oni vazni. MZ, druge nacionalne stranke) ih tako dozivljavaju"...
Svakom je njegova patnja najvecaSpit_fire wrote: ↑14/10/2022 15:55Ajd ovako, ja cu ti nabrojat iz glave 20 stvari kojih su se Bosnjaci odrekli zarad mira u kuci...Black swan wrote: ↑14/10/2022 15:50
Pa da..sada ce sve morat ispocetka...i zakon o zastavi i registracije i sve ce biti jovo nanovo![]()
Buduci da su svi visoki predstavnici bili nelegalni
Cega su se Hrvati i Srbi odrekli? Nece da se udostoje i da priznaju da su nesto lose uradili, a kamol sta vise
Po tvom pisanju predpostavljam da ce odgovor bit eto odrekli smo se rusenja cjelovitosti BiH a srbi su obecali da nece vise genocie napravit..
BosniggasJordan1961 wrote: ↑14/10/2022 16:33 Evo Cirila danas jasno i glasno: koalirace sa onima koji budu imali vecine u Domovima naroda. Tek da se zna gdje je u stvari vlast.
Taj i takav pristup mu je omogucila ova gnjida od VP zadnjim izmjenama IZ.
Predstavnicke domove (demokratiju) mozete okaciti macku o rep - ovo cisto da ne bude nesporazuma. Ne znam ni za koji ce vise kurac osim da uhljebi zarade plate.
Ostaje jos samo da im VP redefinira clanove predsjednistva i Bosnjaci mogu komotno mazat face crnom kremom za cipele pa da i formalno postanemo Juzna Afrika iz proslog stoljeca.