Ukrajina

agent_zero

#125701 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

jeza u ledja wrote: 14/10/2022 14:31 Ova teza da je “svaki mir bolji od bilo kakvog rata” je potpuno besmislena.
Naravno da je besmislena, ali eto to je vrh razmišljanja onih "potpisuj Alija, pa nek' je k'o avlija". I zato nam je tako kao što jeste 27 godina od Dejtona i što nam radi sopstvenog kukavičluka danas vedre i oblače razni Izmetbegovići, Čovići, Dodici...
lajkujMe

#125702 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Forumasi sta vodite demagogiju s ovim Neki.
Lik upao ko padobranac na temu s rusofilnim sovinistickim, nacionalistickim komentarimq bez ikakvih cinjenica
I proveli ste 3 jebene strane nj3ga stavljajuci u quote ko da je neko bitan.
Sto je najjace pokusavate njegov bolesni um uvjeriti da nije upravu.
Takvima ne mozes dokazati to je to

Samo ignore foe i ne hranite mu ego tako sto ulazite u raspravu s njime i slicnim
DaysleepeR

#125703 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

agent_zero wrote: 14/10/2022 14:59
jeza u ledja wrote: 14/10/2022 14:31 Ova teza da je “svaki mir bolji od bilo kakvog rata” je potpuno besmislena.
Naravno da je besmislena, ali eto to je vrh razmišljanja onih "potpisuj Alija, pa nek' je k'o avlija". I zato nam je tako kao što jeste 27 godina od Dejtona i što nam radi sopstvenog kukavičluka danas vedre i oblače razni Izmetbegovići, Čovići, Dodici...
sačekajte malo, sad bi vi hladno potpisali da sutra ostanete i bez posla i auta i stana i svega, sa puškom u ruci na humanitarnoj i u rat do pravednog mira?

nemojte bezveze da smo licemjerni, toplane nisu pustile grijanje u septembru?! kad je bilo par dana hladno, bila kuknjava opšta a kamoli nešto drugo

reality check nam treba matere mi
Last edited by DaysleepeR on 14/10/2022 15:02, edited 1 time in total.
agent_zero

#125704 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

statixx wrote: 14/10/2022 14:46
Nije mi jasno što se ne pošalju još veća pojačanja da se malo taj Bahmut rastereti i razbuca ta rusočetnička ofanziva.

Neka malo sačekaju Herson i Svatove.
sumirprimus

#125705 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jel bilo i ako jeste, viditel ovo? nema tog boga te sile ,tog mira, da se ovo sapere! djecu im ubijaju u njihovoj zmelji u njihovim domovima, u njihovoj drzavi, neduzni ginu od mrskog okupatora i agresora, divljaka barbara, koij su tlacili veci dio istocne evrope zadnjih 80 i kusur godina.
sve im se naplatilo i vise, i sve sto ih snadje, zasluszeno je, a zaluzili su pakao !!! nacisti 21 vijeka. slican se slicnom raduje i podrzava ga. analagoijom da isti su.
sumirprimus

#125706 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 14/10/2022 15:00 Forumasi sta vodite demagogiju s ovim Neki.
Lik upao ko padobranac na temu s rusofilnim sovinistickim, nacionalistickim komentarimq bez ikakvih cinjenica

Samo ignore foe i ne hranite mu ego tako sto ulazite u raspravu s njime i slicnim
ja cu hladno pocet na foe i ove sto ih citiraju, nemam zivaca ja ovo citat
Korisničkoime

#125707 Re: Ukrajina

Post by Korisničkoime »

zateznistub wrote: 14/10/2022 10:22
PM72 wrote: 14/10/2022 10:16
Samo budala bi poželjela rat

volili bi ovi internet ratnici sa CS i COD da razjebu tastaturom, a kad bi im drmnula pod guzicom namah bi drugacije pisali...
@zateznistub iz tvojih proslih upisa nekad na drugim temama cini mi se da sam zapamtio da si bio u ratu, i ja sam, sad mi reci da si 95 znao da cemo dobiti ovakav mir sa RS-om, i Hercegovackim klanom, 25 godina razvlacenja pameti, Bakira i Sebilju kao prve u Bosnjaka i sve sto dolazi u paketu sa Daytonom da li bi pristao na taj i takav mir ili bi rekao neka se ratuje godinu, dvije, tri samo da mi ne jebu pamet slijedecih 25 godina.
Ono sto mi Bosnjaci nismo svjesni je da niko nikad osim mozda Islandjana nije dobio drzavu dzabe, da nije prolio krv i suze da nije platio danak u krvi i to ne jednom nego desetinama puta u historiji. Svi ako hoce svoju drzavu moraju da plate. Ukrajinci su svjesni toga, svjesni su i cijene i spremni su da je plate a zarad buducnosti i drzave i naroda. Ako oni spremni platit cjenu ko sam ja, Musk ili bilo ko drugi da im popujem kako je to mozda previsoka cijena i kako je samo bitno da se ne puca.
zlaataan

#125708 Re: Ukrajina

Post by zlaataan »

sumirprimus

#125709 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

bjeloruska regimenta kalinski bataljomn, uskoro abd i u bjelorusiji :bih:
mishic

#125710 Re: Ukrajina

Post by mishic »

neki wrote: 14/10/2022 12:43 Rusi su na Krimu većina od početka 20. stoljeća.
Pa starosjedioci ne počinju sa početkom 20-tog stoljeća...
I drugo to su vještačka, planska i ciljana preseljenja...
I treće još da su potamanili one što su ih tamo zatekli ili da su ih istjerali odatle bio bi ih i veći procenat
Ta logika u nečemu smrdi
Ali ne samo na Krimu
sumirprimus

#125711 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

steta sto im ona predsjednica prdstavnica u izbjeglistvu u litvaniji ne dadne javnu podrsku.
sumirprimus

#125712 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

buahahaha hoce primirje jele, pa i ja bi skidaju ljude i sa aviona, prave ceke u zgradama, na ulici, :evil:
Korisničkoime

#125713 Re: Ukrajina

Post by Korisničkoime »

neki wrote: 14/10/2022 11:48 Realnost je da je npr. Krim ruski, i to je, defakto, uvijek i bio..
Ukrajina ga može vratiti u svoje granice samo ako izvrši genocid ili iseli tamošnjih 1,5 miliona rusa, koji nisu tamo pali s neba, nego su oduvijek tu i imat će motiv da ga brane, kao što i ukrajinci sad imaju motiv da oslobađaju mjesta iz kojih su otjerani..
Realnost je i da je Kosovo Albansko, Albanci tamo nisu s neba pali, Sandzak - vecina Bosnjaci i u srpskom i u crnogorskom djelu, ni Srbi u BiH nisu s neba pali kao ni Hrvati, RS je apsolutno vecinski srpsiki kao i z.hercegovina hrvatksa, Vojvodina ima lijep broj Madjara, Moldavina je puna Rumuna, Katalonci i Baski sebe smatraju zasebnim narodom od Spanaca itd, itd realno bi bilo da sada svako povede rat s svakim jer eto u nekom dijelu tudje drzave ima svoje stanovnistvo.
Prekrajanje granica silom je apsolutno nedopustivo, Krim je Ukrajina, to su medjunarodne granice i iste se ne mogu mijenjati silom.
Čitalac

#125714 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zanimljivi rezultati...Prema anketi agencije Rating, najznamenitiji Ukrajinac svih vremena je Taras Shevchenko dok je Zelenski zauzeo drugu poziciju. Među prvih pet istorijskih ličnosti nalaze se i spisateljica Lesya Ukrainka, vojskovođa Bohdan Khmelnytsky i Stepan Bandera. U prvih deset našao se i Valery Zaluzhny.

Image

https://www.pravda.com.ua/news/2022/10/14/7371953/
geralt

#125715 Re: Ukrajina

Post by geralt »

DaysleepeR wrote: 14/10/2022 15:01
agent_zero wrote: 14/10/2022 14:59

sačekajte malo, sad bi vi hladno potpisali da sutra ostanete i bez posla i auta i stana i svega, sa puškom u ruci na humanitarnoj i u rat do pravednog mira?

nemojte bezveze da smo licemjerni, toplane nisu pustile grijanje u septembru?! kad je bilo par dana hladno, bila kuknjava opšta a kamoli nešto drugo

reality check nam treba matere mi
Image

Bio jednom jedan Englez koji je isto tako razmisljao da je bilo kakav mir bolji od rata. Pa je kao rezultat njegovog mira izginulo 60 miliona ljudi. I mnogi koji su ga tada podrzali su opet ostali i bez posla i auta i stana i svega, i sa puskom u ruci se borili do pravednog mira.
DaysleepeR

#125716 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

šta da vam kažem, moguće je da Zelene Beretke još primaju nove članove, upišite se
agent_zero

#125717 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

lajkujMe wrote: 14/10/2022 15:00 Forumasi sta vodite demagogiju s ovim Neki.

Vjerovatno što ljudi pokušavaju shvatiti kakav naopak mentalni sklop moraš imati pa podržavati zločinca i njegovu politiku agresije, okupiranja, nasilnog pripajanja, raketiranja gradova i masovnih ubijanja žena, djece i staraca... i još od nekoga ko živi u BiH.
zateznistub

#125718 Re: Ukrajina

Post by zateznistub »

Korisničkoime wrote: 14/10/2022 15:06
zateznistub wrote: 14/10/2022 10:22
volili bi ovi internet ratnici sa CS i COD da razjebu tastaturom, a kad bi im drmnula pod guzicom namah bi drugacije pisali...
@zateznistub iz tvojih proslih upisa nekad na drugim temama cini mi se da sam zapamtio da si bio u ratu, i ja sam, sad mi reci da si 95 znao da cemo dobiti ovakav mir sa RS-om, i Hercegovackim klanom, 25 godina razvlacenja pameti, Bakira i Sebilju kao prve u Bosnjaka i sve sto dolazi u paketu sa Daytonom da li bi pristao na taj i takav mir ili bi rekao neka se ratuje godinu, dvije, tri samo da mi ne jebu pamet slijedecih 25 godina.
Ono sto mi Bosnjaci nismo svjesni je da niko nikad osim mozda Islandjana nije dobio drzavu dzabe, da nije prolio krv i suze da nije platio danak u krvi i to ne jednom nego desetinama puta u historiji. Svi ako hoce svoju drzavu moraju da plate. Ukrajinci su svjesni toga, svjesni su i cijene i spremni su da je plate a zarad buducnosti i drzave i naroda. Ako oni spremni platit cjenu ko sam ja, Musk ili bilo ko drugi da im popujem kako je to mozda previsoka cijena i kako je samo bitno da se ne puca.
Drug moj, da bio sam, ranjen dva puta. Nekih 15-ak gelera nosim i dan danas. Pocasnu titulu rvi noaim i iskreno da ti kazem, a eto biva nesto sam prošao u tom jebenom ratu,vjeruj da sam znao sve to '92. Majkom ti se kunem da bih razgulio nogama u guzicu! Zasto?
Zato sto sad znam da kakva god bila borba i ishod, uvijek bi dosli oni drugi koji nisu guzicom mrdnuli o vodili bi i procese i drzavu i firme. Kupovali nekretnine, dobra auta itd. E zato mir mir i samo mir. Od ovoh floskula vecinom djece koja ni tupavu petardu nije bacilo citam kojekakve juriše ali tuđim meaom od toga mi se povraća. Ali u sistini sam ja kriv sto citm te i takve gluposti. Sto se ukrajinaca tiče, oni i samo oni mogu i imaju pravo da odlucuku sta i kako,ne neko sa forumskih bespuća tipa šbb kbb...
sumirprimus

#125719 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

tema je ukrajina
sumirprimus

#125720 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

buahahahaha gorices ti gorit
agent_zero

#125721 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

...
Last edited by agent_zero on 14/10/2022 15:23, edited 1 time in total.
P.Starck

#125722 Re: Ukrajina

Post by P.Starck »

Čitalac wrote: 14/10/2022 15:14 Zanimljivi rezultati...Prema anketi agencije Rating, najznamenitiji Ukrajinac svih vremena je Taras Shevchenko dok je Zelenski zauzeo drugu poziciju. Među prvih pet istorijskih ličnosti nalaze se i spisateljica Lesya Ukrainka, vojskovođa Bohdan Khmelnytsky i Stepan Bandera. U prvih deset našao se i Valery Zaluzhny.

Image

https://www.pravda.com.ua/news/2022/10/14/7371953/
Podsjeti me na Taras Buljbu.
Jedan brzinski prevod:
Neustrašiv je u borbi, prkosan u nedaćama i odan svojim drugovima. Svojim posljednjim riječima predviđa dolazak nepobjedivog cara. Taras Bulba, junak istoimene novele Nikolaja Gogolja, priznati je ruski patriota. Ipak, nešto na slici je iskrivljeno. Taras nosi pantalone „široke kao Crno more“; on nosi barut za svoj turski pištolj u visećem rogu. Ovaj idealni Rus je zapravo ukrajinski kozak. Njegova priča, kao i Gogoljeva, podsjetnik su na nijanse identiteta u njihovom napetom regionu – i na izgubljene mogućnosti u odnosima Rusije i Ukrajine. Sva moderna ruska književnost, navodno je rekao Dostojevski, proizašla je iz Gogoljevog „Šinjela“, očaravajuće pripovijetke o službeniku u Sankt Peterburgu i kaputu s kragnom od mačjeg krzna. Ali sam Gogol je izašao iz Ukrajine. Rođen tamo 1809. godine, preselio se u Sankt Peterburg, prestonicu carstva, i pisao na ruskom. „Taras Bulba“, priča o kozačkom vojskovođi sklonom borbi protiv Poljaka, bila je jedna od stepskih bajki kojom je prvi zavarao svoju rusku čitalačku publiku.
agent_zero

#125723 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

sumirprimus wrote: 14/10/2022 15:09
Spoiler
Show
bjeloruska regimenta kalinski bataljomn, uskoro abd i u bjelorusiji :bih:
Čestiti bjelorusi na pravoj strani historije :bih:
sumirprimus

#125724 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

i sta zuka za iran,prijateljski kme kme ima lijepe cilime kme :oops:
sumirprimus

#125725 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

heroji ukrajine jos su tu iako su orci pricali naravno lagali da su ih unistili jos u martu :lol: :bih:
Post Reply