AMERIKA

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4701 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

SmokingMan wrote: 13/10/2022 12:32
AleksoMKD wrote: 13/10/2022 10:59

Ja sam u pocetku mislio da je on los komicar koji ismijava teoreticare zavera, nisam mislio da je ozbiljan.
Pratio sam dugo njegov rad, pa znam gotovo sve o njegovoj karijeri hosta, od početaka kada je stramovao show iz sobe, mislim da mu je prvi veliki izlet u ovim vodama bio sa Waco masakrom u Teksasu. Inače je on rodom iz Dalasa / Teksas..Mislio sam i sam prije da se ovim bavi iz zabave, a na kraju je ispalo da je bio veliki zaluđenik i rob vlastitih iluzija o nekom svjetskom poretku koji će zarobiti čovječanstvo. Njegova karijera je kuluminirala sa dolaskom Trumpa na vlast, a zna se da se Alex u dobroj mjeri hranio agendom Qanona, od koje je odustao pred sam kraj Trampovog mandata.
interesantno kako prhnu te iluzije pred sudom... u usta ga škrbava jebem. ne mogu zamisliti koju bol su ti jadni ljudi morali preživljavati. upratio sam na kanalu Legal Eagle da je AJ popušio foru i tu je bilo par isječaka svjedočenja roditelja.

nepojmljivo jebote. i tačno se vidi put kojim idemo ukoliko tupava svjetina ne počne malo razmišljati svojom glavom.
SmokingMan

#4702 Re: AMERIKA

Post by SmokingMan »

AleksoMKD wrote: 13/10/2022 12:53

Pratio sam dugo njegov rad, pa znam gotovo sve o njegovoj karijeri hosta, od početaka kada je stramovao show iz sobe, mislim da mu je prvi veliki izlet u ovim vodama bio sa Waco masakrom u Teksasu. Inače je on rodom iz Dalasa / Teksas..Mislio sam i sam prije da se ovim bavi iz zabave, a na kraju je ispalo da je bio veliki zaluđenik i rob vlastitih iluzija o nekom svjetskom poretku koji će zarobiti čovječanstvo. Njegova karijera je kuluminirala sa dolaskom Trumpa na vlast, a zna se da se Alex u dobroj mjeri hranio agendom Qanona, od koje je odustao pred sam kraj Trampovog mandata.
Ja sam naletio na njega kada je sto kazes strimovao iz show sobe i batalio jer sam stvarno mislio da je komedija ili satira oko tih teoreticara zavere.

Bas mi je sokantno bilo kada sam doznao da je izgradio celi brend sa milionima sledbenika. Jos kada su krenula maltretiranja roditelja pobijene dece.......
USA i jeste zemlja mogućnosti, gdje možeš, ako si dosjetljiv, živjeti i od prodavanja magle. Imao je on veoma dobre prihode i u prvoj godini pandemije, mislim da je tada prihodovao oko najmanje 70 miliona Dolara. Na svom web sajtu ima neki store, prodaje sve i svaša, doom prepersi su mu mušterije. Mada je agencija za kontrolu hrane otkrila da njegovi brendirani suplementi ne sadrže neke od sastojaka koji su navedeni na deklaracijama. :mrgreen:
SmokingMan

#4703 Re: AMERIKA

Post by SmokingMan »

Chmoljo wrote: 13/10/2022 12:57

interesantno kako prhnu te iluzije pred sudom... u usta ga škrbava jebem. ne mogu zamisliti koju bol su ti jadni ljudi morali preživljavati. upratio sam na kanalu Legal Eagle da je AJ popušio foru i tu je bilo par isječaka svjedočenja roditelja.

nepojmljivo jebote. i tačno se vidi put kojim idemo ukoliko tupava svjetina ne počne malo razmišljati svojom glavom.
Ma bilo je svakakvih slučajeva, jednoj su porodici poginulog djeteta u Sandy Hook masakru napravili takvu noćnu moru da su se ljudi morali odseliti iz mjesta u kojem su življeli, čak su morali i identitet da mijenjaju zbog prijetnji. :roll:
alijagoro

#4704 Re: AMERIKA

Post by alijagoro »

sinuhe wrote: 13/10/2022 08:36 Teorije zavjere su jedan od stubova americke pop kulture na cemu smo odrasli :D Alex je samo otkacen. Tolike pare ne traze ni od farmaceutskih kompanija za ovaj ili onaj propust. Toboze sudija nesto porucuje.
Ma glupost ziva,koliko onda Amerika duguje crncima za fizicku ali i dusevnu bol,odmah bi bankrotirali.
ultima_palabra

#4705 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

alijagoro wrote: 13/10/2022 23:31
sinuhe wrote: 13/10/2022 08:36 Teorije zavjere su jedan od stubova americke pop kulture na cemu smo odrasli :D Alex je samo otkacen. Tolike pare ne traze ni od farmaceutskih kompanija za ovaj ili onaj propust. Toboze sudija nesto porucuje.
Ma glupost ziva,koliko onda Amerika duguje crncima za fizicku ali i dusevnu bol,odmah bi bankrotirali.
Ako cemo se voditi principima koji su vladali prije 200 godina, jebaji ga onda...
breba

#4706 Re: AMERIKA

Post by breba »

Petak je praktično postao neradni dan za većinu koji rade od kuće ili hibridno. Do podneva se još i pogleda email, poslije muk i svi offline. Interesantan prećutni dogovor.
djugum

#4707 Re: AMERIKA

Post by djugum »

holy shit ovo je moglo i na drugu stranu :shock:
planamac

#4708 Re: AMERIKA

Post by planamac »

SmokingMan wrote: 13/10/2022 14:27
AleksoMKD wrote: 13/10/2022 12:53

Ja sam naletio na njega kada je sto kazes strimovao iz show sobe i batalio jer sam stvarno mislio da je komedija ili satira oko tih teoreticara zavere.

Bas mi je sokantno bilo kada sam doznao da je izgradio celi brend sa milionima sledbenika. Jos kada su krenula maltretiranja roditelja pobijene dece.......
USA i jeste zemlja mogućnosti, gdje možeš, ako si dosjetljiv, živjeti i od prodavanja magle. Imao je on veoma dobre prihode i u prvoj godini pandemije, mislim da je tada prihodovao oko najmanje 70 miliona Dolara. Na svom web sajtu ima neki store, prodaje sve i svaša, doom prepersi su mu mušterije. Mada je agencija za kontrolu hrane otkrila da njegovi brendirani suplementi ne sadrže neke od sastojaka koji su navedeni na deklaracijama. :mrgreen:
Američki (ne baš samo) sportski šou-biznis zasniva se na principu "Publika voli miris krvi!".
Zašto Amerikanci vole miris krvi? Zašto Amerikanci posjeduju preko 400 miliona komada najmodernijeg oružja i zašto se i dalje naoružavaju? Zašto svake godine na ulicama Amerike bude ubijeno više ljudi nego što je američkih vojnika umrlo u Vijetnamu? Zašto više od 5 miliona djece živi na ulici u Americi? Zašto stotine hiljada djece i djevojčica nestane svake godine u Americi? Zašto se desetine miliona Amerikanaca redovno drogira? Zašto je više od 100 miliona ljudi mentalno poremećenih u Americi? Zašto je u Americi preko 120 miliona ljudi patološki gojazno? Zašto u Americi preko 100 miliona ljudi ne može da koristi službeni jezik? Zašto u Americi postoji preko 100.000 registrovanih kriminalnih grupa, od kojih neke imaju desetine hiljada članova? Zašto nekoliko desetina kapitalista u Americi posjeduje više bogatstva od ogromne većine stanovništva? Zašto u Americi postoji preko 3.200 tajnih službi koje bez prekida kontrolišu (da ne kažem terorišu) građane? Zašto preko 60 miliona ljudi u Americi nema osnovno zdravstveno osiguranje? Zašto rasizam cvjeta u Americi? Zašto policajci nekažnjeno ubijaju crnce i crnu djecu u Americi?...

(Ovo su samo neka od pitanja koja se ne postavljaju u "demokratskoj" javnosti Zapada jer otvaraju Pandorinu kutiju američkog .....izma.)

Zato Amerika i jeste država mogućnosti, gdje možeš, ako si dosjetljiv, živjeti i od prodavanja magle
Dope_Man

#4709 Re: AMERIKA

Post by Dope_Man »

Vise oni duguju americi zbog kriminalnog djelovanja kojim unistavaju americko drustvo. Nijeda koji je danas ziv, nit je pamuk sadio nit brao.
banjaluka078
Moderator

#4710 Re: AMERIKA

Post by banjaluka078 »

djugum wrote: 14/10/2022 13:24

holy shit ovo je moglo i na drugu stranu :shock:

Ne bojim se za Nancy. :D

banjaluka078
Moderator

#4711 Re: AMERIKA

Post by banjaluka078 »

Dope_Man wrote: 14/10/2022 15:15

Vise oni duguju americi zbog kriminalnog djelovanja kojim unistavaju americko drustvo. Nijeda koji je danas ziv, nit je pamuk sadio nit brao.
A nije zgoreg ni pročitati štagod o kriminalizaciji crnaca u Americi i sistemskom onemogućivanju, uglavnom obojenih ljudi, da žive u jednakim pravima i mogućnostima.
jeza u ledja

#4712 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Pazi ovog malog rasiste. Kriminalno djelovanje. :-)
vaučer

#4713 Re: AMERIKA

Post by vaučer »

Tuga i jad. :roll:
moonca

#4714 Re: AMERIKA

Post by moonca »

jeza u ledja wrote: 14/10/2022 16:08

Pazi ovog malog rasiste. Kriminalno djelovanje. :-)
Iz generacije u generaciju.. mali napredak chine.. shta god im nije po volji.. odmah zastavica.. 'ugrozen'. ..

.. neradnici, niti hoche niti iz nekog razloga, valjda i ne mogu, da budu kao 'ostali'.... :-)

.... mali procenat ih ima , naravno... Obama je svijetla tachka :thumbup:
jeza u ledja

#4715 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

moonca o neradnicima :sax:
SmokingMan

#4716 Re: AMERIKA

Post by SmokingMan »

planamac wrote: 14/10/2022 15:11
SmokingMan wrote: 13/10/2022 14:27

Američki (ne baš samo) sportski šou-biznis zasniva se na principu "Publika voli miris krvi!".
Zašto Amerikanci vole miris krvi? Zašto Amerikanci posjeduju preko 400 miliona komada najmodernijeg oružja i zašto se i dalje naoružavaju? Zašto svake godine na ulicama Amerike bude ubijeno više ljudi nego što je američkih vojnika umrlo u Vijetnamu? Zašto više od 5 miliona djece živi na ulici u Americi? Zašto stotine hiljada djece i djevojčica nestane svake godine u Americi? Zašto se desetine miliona Amerikanaca redovno drogira? Zašto je više od 100 miliona ljudi mentalno poremećenih u Americi? Zašto je u Americi preko 120 miliona ljudi patološki gojazno? Zašto u Americi preko 100 miliona ljudi ne može da koristi službeni jezik? Zašto u Americi postoji preko 100.000 registrovanih kriminalnih grupa, od kojih neke imaju desetine hiljada članova? Zašto nekoliko desetina kapitalista u Americi posjeduje više bogatstva od ogromne većine stanovništva? Zašto u Americi postoji preko 3.200 tajnih službi koje bez prekida kontrolišu (da ne kažem terorišu) građane? Zašto preko 60 miliona ljudi u Americi nema osnovno zdravstveno osiguranje? Zašto rasizam cvjeta u Americi? Zašto policajci nekažnjeno ubijaju crnce i crnu djecu u Americi?...

(Ovo su samo neka od pitanja koja se ne postavljaju u "demokratskoj" javnosti Zapada jer otvaraju Pandorinu kutiju američkog .....izma.)

Zato Amerika i jeste država mogućnosti, gdje možeš, ako si dosjetljiv, živjeti i od prodavanja magle
Amerika je ,na žalost, u naletu velikog kapitalizma, zaboravila obnoviti ili modernizovati postojeću cestovnu infrastrukturu. Meni je uvijek jedno pitanje na umu, da li su veća sloboda ili ekonomsko blagostanje isključiv recept za napredak jednog drutšva kao što su USA, iako taj napredak može biti uzrok stagniranja nečeg mnogo većeg, globalne harmonije, koja ne isključuje multipolarnost, kao i očuvanje nacionalnog identiteta i kulture ostalih država. Kako pomiriti sve različitosti, i demokratiju učiniti prilagodljivom svakom od svjetonazora, jer kako uviđam obrnuto nije moguće, a da se iz toga ne izrodi neki sukob.
jeza u ledja

#4717 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Zvuci interesantno, ali bogam ja te nisam skonto bas najbolje?

Samo znam da Americi nije samo uredjenje donjelo blagostanje. Mnogo se toga jos poklopilo.

Jedan od glavnih razloga americkog napretka je upravo taj sto nisu optereceni nacionalnim identitetom i kulturnom posebnosti. Mislim stvoren je u medjuvremenu novi identitet, ali on nije opterecen prahistorijskim nasljedjem, i taj idenitet je sinteticki i povrsan kao i mnoge druge stvari u Americi.

Svako drustvo tezi jednom vidu demokratije, cak i ono koje naizgled ne moze bez diktatora.
ultima_palabra

#4718 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

"Lines of communication between the White House and the Kremlin are probably as weak as they have been in a very long time. Even in some of the lowest points of the Cold War, there was still a sense of the ability to pick up a phone and work through diplomatic channels to send clear signals," Obama told hosts Jon Favreau, Dan Pfeiffer, Jon Lovett, and Tommy Vietor — all former staffers in his administration.
Nesto mi ovo povuce zivac... imao je on linije komunikacije, pa Putin uze Krim bez da je ko trepnuo, pa instalira svoje proksije po citavoj Evropi, pa ucini pola Evrope energetski ovisnom, pa porazi USA u Siriji, pa odigra kljucnu ulogu u americkim izborima kraj tolikih obavjestajnih agencija... sve to za 8 Obaminih godina. Bukvalno zadnji covjek koji bi trebao davati savjete o Rusiji.
toska

#4719 Re: AMERIKA

Post by toska »

SmokingMan wrote: 15/10/2022 11:07 ...
Meni je uvijek jedno pitanje na umu, da li su veća sloboda ili ekonomsko blagostanje isključiv recept za napredak jednog drutšva kao što su USA, iako taj napredak može biti uzrok stagniranja nečeg mnogo većeg, globalne harmonije, koja ne isključuje multipolarnost, kao i očuvanje nacionalnog identiteta i kulture ostalih država. Kako pomiriti sve različitosti, i demokratiju učiniti prilagodljivom svakom od svjetonazora, jer kako uviđam obrnuto nije moguće, a da se iz toga ne izrodi neki sukob.
nije moguće odgovoriti dok malo ne pojasniš.

dodirnuo si se interesante materije.
globalna hegemonija USA vs. multipolarni svijet koji zagovaraju Rusija, Kina, Iran itd.

niko od nas nije vidovit, ali neke naznake daljeg razvoja civilizacije se vide i ta dilema bi mogla biti lažna na duže staze.
utisak je da ovo više nije pitanje ni jedne države ili sile, stvari same od sebe teku u jednom smjeru, ka globalizaciji ili globalnom selu.
ovo nije baš najbliža budućnost, ali teško se oteti dojmu da ljudski rod ide ka globalnom selu gdje će značaj država blijediti.
e sad treba puno mašte i zamisliti taj svijet ili bar snimiti SF film :D
zilog

#4720 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Kako god, treba stalno imati na umu, da bi bez Amerike (kakve god), danasnja Evropa bila. ili pod ruskom, ili pod njemackom (nacistickom, ne ovom danasnjom) cizmom.
biglebovski

#4721 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Povjerenje Amerikanaca u medije anemično je skoro dvije decenije, a Gallupovi najnoviji nalazi dodatno dokumentiraju to nepovjerenje. Trenutni nivo povjerenja javnosti u potpuno, pošteno i tačno izvještavanje medija o vijestima je drugi najniži do sada. Ovo novo očitavanje povjerenja slijedi Gallupovo povijesno nisko povjerenje u TV vijesti i novine u junu i novo najniže u decembarskom godišnjem rejtingu poštenja i etike televizijskih reportera. Novinari štampanih medija su dobili slično niske ocjene u istoj anketi.

Interesantno, velika većina glasaća Demokrata vjeruje u sve što im mediji plasiraju.

https://news.gallup.com/poll/403166/ame ... d-low.aspx

Image
nles

#4722 Re: AMERIKA

Post by nles »

biglebovski wrote: 18/10/2022 17:09

Interesantno, velika većina glasaća Demokrata vjeruje u sve što im mediji plasiraju.

https://news.gallup.com/poll/403166/ame ... d-low.aspx

Image
To znaci da su paranoidni uglavnom glasaci Republikanaca.
biglebovski

#4723 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

nles wrote: 18/10/2022 18:24
Ne valja nikako :-D Republikanski glasaći naoružani paranoidni teoretičari zavjera a Demokratski lako povodljivi oslobođeni kritičkog razmišljanja. U šta se moja najdraža pretvorila, sjest i plakat.
zilog

#4724 Re: AMERIKA

Post by zilog »

biglebovski wrote: 18/10/2022 19:13
nles wrote: 18/10/2022 18:24
Ne valja nikako :-D Republikanski glasaći naoružani paranoidni teoretičari zavjera a Demokratski lako povodljivi oslobođeni kritičkog razmišljanja. U šta se moja najdraža pretvorila, sjest i plakat.
Paranoidni GOP ravnozemljasi, sposobni za kriticko razmisljanje? :pisnuo:
djugum

#4725 Re: AMERIKA

Post by djugum »

biglebovski wrote: 18/10/2022 17:09
Spoiler
Show
Povjerenje Amerikanaca u medije anemično je skoro dvije decenije, a Gallupovi najnoviji nalazi dodatno dokumentiraju to nepovjerenje. Trenutni nivo povjerenja javnosti u potpuno, pošteno i tačno izvještavanje medija o vijestima je drugi najniži do sada. Ovo novo očitavanje povjerenja slijedi Gallupovo povijesno nisko povjerenje u TV vijesti i novine u junu i novo najniže u decembarskom godišnjem rejtingu poštenja i etike televizijskih reportera. Novinari štampanih medija su dobili slično niske ocjene u istoj anketi.
Pa da, republikanci su mnogo pametniji...sem sto oni smrkaju ono smece sto im servira fox news ko ja desetku u pola s vise luka. :D
Post Reply