Posteno, rekao si milion puta do sada, kako ce Schmidt pogurati svojim odlukama, te da ce zahvaljuci tome HDZ i SNSD otici u opoziju. Schmidt je donio odluku, jos samo da vidimo HDZ i SNSD u opoziciji, te Dinu za premijera FBiH, te onda cu ja povuci sve sto sam pisao u zadnjih mjesec dana...sajber87 wrote: ↑10/10/2022 11:56Tu sam, pocitam dobar dio, a mozda se ukljucim u raspravu kada se formira nova drzavna vlada kao i vlada federacije ovo je valjanje u blatu do formiranja istih, do tada ovo sto pisu a a akcija , styling, login7777, skobo habu, tramvaj trojka i jos par forumasa potpisujem. Ljudi vam crtaju samo treba hladne glave procitati. Pozz![]()
Narod i Pravda (Konakovic)
-
Vaya
#23551 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
laik1981
#23552 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Okeric je teski levat.. Ne kazem da je los covjek, ali je covjek koji nema kapacitet da se bavi bilo cim.. Momak koji je imao skolu taekwondoa i iz nje uletio u politiku.. Dugo ga poznajem licno.. Sjecam se njegovog entuzijazma kada je ulazio u SDA i razocarenja koje je javno pokazivao par mjeseci posle.. Nijet mu nije sporan, ali je decko potkapacitiran za bilo sta ozbiljnije.. Poznajem mu i jednog rodjaka koji je vijecnik u Novom Gradu i clan nip-a, a koji je zvjerka za Edu.. Konakovic ima jedan veliki problem, a to je da ljude bira na jace pozicije po jaranskoj liniji, a ne po kapacitetu..
-
palermo
#23553 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa svi biraju tako. Ne stavljqs za najblizwg saradnika onog koji ima potential da bude bolji od tebe. Imas to cak I lijepo opisano u tworijama menadzmenta kao jednu zakonitost.laik1981 wrote: ↑14/10/2022 10:42 Okeric je teski levat.. Ne kazem da je los covjek, ali je covjek koji nema kapacitet da se bavi bilo cim.. Momak koji je imao skolu taekwondoa i iz nje uletio u politiku.. Dugo ga poznajem licno.. Sjecam se njegovog entuzijazma kada je ulazio u SDA i razocarenja koje je javno pokazivao par mjeseci posle.. Nijet mu nije sporan, ali je decko potkapacitiran za bilo sta ozbiljnije.. Poznajem mu i jednog rodjaka koji je vijecnik u Novom Gradu i clan nip-a, a koji je zvjerka za Edu.. Konakovic ima jedan veliki problem, a to je da ljude bira na jace pozicije po jaranskoj liniji, a ne po kapacitetu..
To je ona prica,dobar je on, samo ljudi oko njega ne valjaju.
-
laik1981
#23554 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Biras one koji ti mogu donijeti rezultat.. Koji su potkovani znanjem, iskustvom i organizacionim sposobnostima.. Edo je ispod svakog nivoa sto se tice ovog pobrojanog.. Mozda je samo to neko iskustvo na njegovoj strani jer je vec oko decenije u tim nekim tokovima.. Momak nema hrabrosti i odlucnosti.. Ide linijom lakseg otpora.. To je pogibeljno u politickom djelovanju.. Ima on i bitne vrline, a to su lojalnost i to neko postenje, ali to su nekad i mane u djelovanju jedne politicke stranke.. Djelovanje po nekim jaranskim linijama je najlosija stvar koju je Dino ponio iz SDA..palermo wrote: ↑14/10/2022 10:48Pa svi biraju tako. Ne stavljqs za najblizwg saradnika onog koji ima potential da bude bolji od tebe. Imas to cak I lijepo opisano u tworijama menadzmenta kao jednu zakonitost.laik1981 wrote: ↑14/10/2022 10:42 Okeric je teski levat.. Ne kazem da je los covjek, ali je covjek koji nema kapacitet da se bavi bilo cim.. Momak koji je imao skolu taekwondoa i iz nje uletio u politiku.. Dugo ga poznajem licno.. Sjecam se njegovog entuzijazma kada je ulazio u SDA i razocarenja koje je javno pokazivao par mjeseci posle.. Nijet mu nije sporan, ali je decko potkapacitiran za bilo sta ozbiljnije.. Poznajem mu i jednog rodjaka koji je vijecnik u Novom Gradu i clan nip-a, a koji je zvjerka za Edu.. Konakovic ima jedan veliki problem, a to je da ljude bira na jace pozicije po jaranskoj liniji, a ne po kapacitetu..
To je ona prica,dobar je on, samo ljudi oko njega ne valjaju.
-
palermo
#23555 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa nije dobro, alli je tako. Rekoh ti zakonitost. U sustini sve xavisi od vodje, sto je veci kapacitet vodje to on ima vise prostora za kvaliteyne kadrove.laik1981 wrote: ↑14/10/2022 10:58Biras one koji ti mogu donijeti rezultat.. Koji su potkovani znanjem, iskustvom i organizacionim sposobnostima.. Edo je ispod svakog nivoa sto se tice ovog pobrojanog.. Mozda je samo to neko iskustvo na njegovoj strani jer je vec oko decenije u tim nekim tokovima.. Momak nema hrabrosti i odlucnosti.. Ide linijom lakseg otpora.. To je pogibeljno u politickom djelovanju.. Ima on i bitne vrline, a to su lojalnost i to neko postenje, ali to su nekad i mane u djelovanju jedne politicke stranke.. Djelovanje po nekim jaranskim linijama je najlosija stvar koju je Dino ponio iz SDA..
Okerica ne znam, pa ne mogu ga ni komentarisati.
- Lakat Jebić
#23556 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Malakh postao nipovac nekad u koroni kad je doslo do nekih transfera na politickoj sceni. Sad pise protiv keme ademovica 
- Prpa.ba
#23557 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Lakat Jebić wrote: ↑14/10/2022 11:29 Malakh postao nipovac nekad u koroni kad je doslo do nekih transfera na politickoj sceni. Sad pise protiv keme ademovica![]()
-
Milenkov buraz
#23558 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Imam toliko godina i iskustva da pamtim i devedesete i da mogu racionalno prosuditi. Izetbegovići su oko sebe uvijek imali i držali nesposobne likove ili u najmanju ruku sumnjive. U praskozorje sudbonosnog trenutka za BiH Alija je recimo za Ministra MUP-a R.BiH izabrao Aliju Delimustafića koji ni po čemu ne bi mogao obnašati tu dužnost, pogotovo ne u takvom odsudnom trenutku za državu. Da ne govorimo o raznim Šajama i ostalima koji su svojim malim iluzijama a Alija velikom iluzijam " da je moguće" uradili premalo za odbranu. Što bi se reklo više smo imali sreće nego pameti. Ali kao što bakir reče trebalo je ostaviti dojam da je moguće, tako i dan danas 30+ godina iza...pa jel vas sramota?palermo wrote: ↑14/10/2022 10:15Nevezano za ove izbore.Milenkov buraz wrote: ↑14/10/2022 10:06 Čitam jutros Bakir kaže "Izetbegović priznao: Izaći na kraj s 11 stranaka je iluzorno, ali sam morao ostaviti dojam da je moguće
Samo da podsjetim da je ovo razlog zašto vjerujem Konakoviću a ne Izetbegovićima i zašto sam se razočarao u Aliju Izetbegovića jer je njegov cijeli život i rad protkan ovakvim pristupom iluzije. I onda kada je išao u nezavisnost svjesno je slao građanima iluziju. Bakir radi i vodi SDA, državu i narod istim principom, iluzijom s tim da je Bakir dva levela gori od oca mu u tome. Revizija presude, afere članstva, respiratori...itd. sve ukazuje da se čovjek rukovodi samo rukovodi rečenicom da je morao ostaviti dojam da je moguće.![]()
Bez te, kako je ti zoves, Alijine iluzije, mi danas.ne bi imali Bosnu I Hercegovinu ( kakva je da.je) nego bi zivjeli u velikoj Srbiji a dio u dobro popunjenoj kifli.
Legitiman je stav da nas je Alija zajebao svojom, kako rekoste, iluzijom, jedino sto se.onda treba otvoreno reci.
- drugtito2011
#23559 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koliko smo ljudi izgubili u ratu zbog tih nesposobnih ali podobnih likova. Nažalost niko nikad nije odgovarao za to, a kako stvari stoje i neće.Milenkov buraz wrote: ↑14/10/2022 11:51Imam toliko godina i iskustva da pamtim i devedesete i da mogu racionalno prosuditi. Izetbegovići su oko sebe uvijek imali i držali nesposobne likove ili u najmanju ruku sumnjive. U praskozorje sudbonosnog trenutka za BiH Alija je recimo za Ministra MUP-a R.BiH izabrao Aliju Delimustafića koji ni po čemu ne bi mogao obnašati tu dužnost, pogotovo ne u takvom odsudnom trenutku za državu. Da ne govorimo o raznim Šajama i ostalima koji su svojim malim iluzijama a Alija velikom iluzijam " da je moguće" uradili premalo za odbranu. Što bi se reklo više smo imali sreće nego pameti. Ali kao što bakir reče trebalo je ostaviti dojam da je moguće, tako i dan danas 30+ godina iza...pa jel vas sramota?palermo wrote: ↑14/10/2022 10:15
Nevezano za ove izbore.
Bez te, kako je ti zoves, Alijine iluzije, mi danas.ne bi imali Bosnu I Hercegovinu ( kakva je da.je) nego bi zivjeli u velikoj Srbiji a dio u dobro popunjenoj kifli.
Legitiman je stav da nas je Alija zajebao svojom, kako rekoste, iluzijom, jedino sto se.onda treba otvoreno reci.
-
palermo
#23560 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa nije bas da se ovo referise na ono sto sam ja napisao, al dobro da ne idemo u off topic.Milenkov buraz wrote: ↑14/10/2022 11:51Imam toliko godina i iskustva da pamtim i devedesete i da mogu racionalno prosuditi. Izetbegovići su oko sebe uvijek imali i držali nesposobne likove ili u najmanju ruku sumnjive. U praskozorje sudbonosnog trenutka za BiH Alija je recimo za Ministra MUP-a R.BiH izabrao Aliju Delimustafića koji ni po čemu ne bi mogao obnašati tu dužnost, pogotovo ne u takvom odsudnom trenutku za državu. Da ne govorimo o raznim Šajama i ostalima koji su svojim malim iluzijama a Alija velikom iluzijam " da je moguće" uradili premalo za odbranu. Što bi se reklo više smo imali sreće nego pameti. Ali kao što bakir reče trebalo je ostaviti dojam da je moguće, tako i dan danas 30+ godina iza...pa jel vas sramota?palermo wrote: ↑14/10/2022 10:15
Nevezano za ove izbore.
A.o ratu imaju ratne teme pa je bolje o njima tamo pisati.....
- dulekrele
#23561 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dobar ti je argumentMilenkov buraz wrote: ↑12/10/2022 22:43 Dakle Bakir prisluškuje opoziju kao i Dodik samo što to Dodik javno kaže.
Zar nakon 30 godina može biti veći od Izetbegovića i SDA?![]()
Last edited by dulekrele on 14/10/2022 12:23, edited 1 time in total.
-
Milenkov buraz
#23562 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To je to ko hoće da vidi. Detekcija uzorka bi možda pomogla ali kada se ne želi onda to završi tako. To što ti insinuiraš ili pokušavaš insinuirati meni oko ideje nezavisnosti je samo loš pokušaj odbrane neodbranivog da se krenulo u tako veliku stvar iluzijom da takvi ljudi mogu tu ideju iznijeti. Pokazalo se da od gotovine naprave veresiju u svakom segmentu življenja i bitisanja.palermo wrote: ↑14/10/2022 12:15Pa nije bas da se ovo referise na ono sto sam ja napisao, al dobro da ne idemo u off topic.Milenkov buraz wrote: ↑14/10/2022 11:51
Imam toliko godina i iskustva da pamtim i devedesete i da mogu racionalno prosuditi. Izetbegovići su oko sebe uvijek imali i držali nesposobne likove ili u najmanju ruku sumnjive. U praskozorje sudbonosnog trenutka za BiH Alija je recimo za Ministra MUP-a R.BiH izabrao Aliju Delimustafića koji ni po čemu ne bi mogao obnašati tu dužnost, pogotovo ne u takvom odsudnom trenutku za državu. Da ne govorimo o raznim Šajama i ostalima koji su svojim malim iluzijama a Alija velikom iluzijam " da je moguće" uradili premalo za odbranu. Što bi se reklo više smo imali sreće nego pameti. Ali kao što bakir reče trebalo je ostaviti dojam da je moguće, tako i dan danas 30+ godina iza...pa jel vas sramota?
A.o ratu imaju ratne teme pa je bolje o njima tamo pisati.....
- dulekrele
#23563 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bojim se da ce postati veci despot od svih dosadasnjih.DonieBrasco wrote: ↑12/10/2022 23:06 Iskreno se nadam da ovaj nece postati zlo kad dođe na poziciju. a doci ce sigurno i to na dobru i jos bolje naplatiti.
Samo neka ne pogazi ovo sve, neka naplati ali neka "radi" barem !
-
palermo
#23564 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nista ja tebi ne.imputiram , ja samo citam ono sto si napisao. Evo procitaj ponovno ovaj svoj post.Milenkov buraz wrote: ↑14/10/2022 12:22To je to ko hoće da vidi. Detekcija uzorka bi možda pomogla ali kada se ne želi onda to završi tako. To što ti insinuiraš ili pokušavaš insinuirati meni oko ideje nezavisnosti je samo loš pokušaj odbrane neodbranivog da se krenulo u tako veliku stvar iluzijom da takvi ljudi mogu tu ideju iznijeti. Pokazalo se da od gotovine naprave veresiju u svakom segmentu življenja i bitisanja.
-
Milenkov buraz
#23565 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
"Mirno spavajte rate neće biti" a znao je da je stvarnost drugačija. Ako to nije iluzija je ne znam šta jeste. Makar da je znao okupiti prave ljude pa ni pola jada, ovako na iluziji dobivaju izbore što je Bakir sam priznao. Možemo ovako do Bajrama jer protiv tog argumenta ne možeš.palermo wrote: ↑14/10/2022 12:24Nista ja tebi ne.imputiram , ja samo citam ono sto si napisao. Evo procitaj ponovno ovaj svoj post.Milenkov buraz wrote: ↑14/10/2022 12:22
To je to ko hoće da vidi. Detekcija uzorka bi možda pomogla ali kada se ne želi onda to završi tako. To što ti insinuiraš ili pokušavaš insinuirati meni oko ideje nezavisnosti je samo loš pokušaj odbrane neodbranivog da se krenulo u tako veliku stvar iluzijom da takvi ljudi mogu tu ideju iznijeti. Pokazalo se da od gotovine naprave veresiju u svakom segmentu življenja i bitisanja.
-
palermo
#23566 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne bih zaista dalje o ovoj temi, ja sam mnogo puta tokom mog dugogodisnjeg bivstvovanja na forumu rekao sta mislim o Aliji. I sta mislim o konstruktima izvucenim iz konteksta na kojima se gradilo anti bosanskohercegovacko raspolozenje.Milenkov buraz wrote: ↑14/10/2022 12:29"Mirno spavajte rate neće biti" a znao je da je stvarnost drugačija. Ako to nije iluzija je ne znam šta jeste. Makar da je znao okupiti prave ljude pa ni pola jada, ovako na iluziji dobivaju izbore što je Bakir sam priznao. Možemo ovako do Bajrama jer protiv tog argumenta ne možeš.
Dosadilo mi, jebat ga, ako narod tako narod prihvaca sta ja tu mogu.....
-
Milenkov buraz
#23567 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa dobro šta očekuješ da ja sada tabirim tvoje postove od 2014?
Ti si se zakačio za moj post ne ja za tvoj sa nekakvim tumačenjem. Misli šta god želiš ali ono o iluziji i stvaranju iste kao legitimnog alata za dobivanje izbora i okupljanje birača oko ničega je suština problema još od devedesetih, naravno ko želi da vidi. Do tada Dino, Dino, Dino 
-
Hakiz
#23568 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pogledaj istoriju. Skoro svi koji su dobili istorijsku odgovornost, od koje ne bježe, da postanu spasioci ugnjetavanih pretvorili su se u despote.dulekrele wrote: ↑14/10/2022 12:24Bojim se da ce postati veci despot od svih dosadasnjih.DonieBrasco wrote: ↑12/10/2022 23:06 Iskreno se nadam da ovaj nece postati zlo kad dođe na poziciju. a doci ce sigurno i to na dobru i jos bolje naplatiti.
Samo neka ne pogazi ovo sve, neka naplati ali neka "radi" barem !
Ima ta uloga izabranika nešto u sebi...
-
Spit_fire
#23569 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Na stranu Alijini aferimi...al eto kad je bio onaj cirkus oko RS exita svi govore necu da ratujem za Bakira, Aliju, SDA petog desetog....znaci i da ti je reko bice rat vecina raje bi rekl "pusti debila"....pola bosne i hercegovine je u krvi bilo, a po Sarajevu ljudi titine slike nosali....Banalan primjer koji mi vazda najbolje oslokava stanje svijesti naseg naroda:Stari se sa saborcima vratio kroz cetnicke linje da spasi narod i u zbjegu koji su nasli nudio puske mladicima da ih sto vise u grupi bude naoruzano...i zamisli ljudi koji su prije dan dva pobjegli ispod noza nece da uzmu uz izgovor "Ako vide pusku ubice me, a i nisam ti ja za rat svakako ja sam za mir"...nema sta Alija je to sve us.ro.....nez stvarno sta ocekujete plus sto je morao dobro pazit da ga se ne navuce da ispadne ratni huskac jer srbi su jedva cekali..ionako su vec bili "ugrozeni od ustaskih hordi i alijinih fanatika"Milenkov buraz wrote: ↑14/10/2022 12:29"Mirno spavajte rate neće biti" a znao je da je stvarnost drugačija. Ako to nije iluzija je ne znam šta jeste. Makar da je znao okupiti prave ljude pa ni pola jada, ovako na iluziji dobivaju izbore što je Bakir sam priznao. Možemo ovako do Bajrama jer protiv tog argumenta ne možeš.
Al nije ni tema ni mjesto
- agent_zero
#23570 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Čovjek ukazao na pljačku i zarađivanje na tuđoj žalosti od strane islamske zajednice jedne stranke i odmah islamofob?laik1981 wrote: ↑14/10/2022 10:23Da ne zaboravimo da si uz sve to i islamofob..Oznaka Tablica wrote: ↑14/10/2022 10:15 To je ta stranka, to je ta IZ koja se bori za prava "bosnjaka" i muslimana...
Kad udaris na ovo, ti si neprijatelj, izdajnik... Paljackaju skrivajuci se iza vjere i rata...
![]()
Kriminalna organizacija.. Masina za pljacku i pranje para..
Sve ovo se desava jer je narod glup i pasivan..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23571 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
o IZ samo IZ članovi trebaju i smiju komentirati
nije ti IZ izbor komšića i građanska prčija
IZ je zajednica muslimanskih vernika u bih i dijaspori
nije ti IZ izbor komšića i građanska prčija
IZ je zajednica muslimanskih vernika u bih i dijaspori
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#23572 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Lakat Jebić wrote: ↑14/10/2022 11:29 Malakh postao nipovac nekad u koroni kad je doslo do nekih transfera na politickoj sceni. Sad pise protiv keme ademovica![]()
hvalio sam i štetu, znači li da sam tada postao i sdpovac?
čime mjeriš ograničenost, rekao bi metrima.
- Login77777
#23573 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ti si nesto pogresno razumio u tom komentaru.agent_zero wrote: ↑14/10/2022 14:46Čovjek ukazao na pljačku i zarađivanje na tuđoj žalosti od strane islamske zajednice jedne stranke i odmah islamofob?![]()
![]()
![]()
Ne kaze on to tablici nego da te ovi iz IZ i SDA islamofobom nazovu ako ih kritikujes.
- Leverage
#23574 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pročitao samo prvu rečenicu 
- Lakat Jebić