BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Hyperthalamus

#12576 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

shape of despair wrote: 13/10/2022 12:16 Placao do sada racune preko banke online,proknjize u aplikaciji na telefonu iduci dan.
Prije 4 dana platio racun preko telecom web stranice,vidim da je banka povukla iznos,ali u aplikaciji telecoma i dalje dug?
Ima li ko slicna iskustva
To ti je normalna stvar, sa kartice se skine iznos odmah...ali u telecomu se proknjizi cca za 13 dana (brojao sam) :-)
logsa

#12577 Re: BHTelecom

Post by logsa »

Da li je moguce zamjeniti sim za esim za postojece postpaid korisnike?

Ne mogu da nadjem informaciju na sajtu telecoma, koliko vidim ima samo za nove korisnike?

Vjerovatno nije moguce online uraditi zamjenu?
Radar71

#12578 Re: BHTelecom

Post by Radar71 »

logsa wrote: 13/10/2022 15:50 Da li je moguce zamjeniti sim za esim za postojece postpaid korisnike?

Ne mogu da nadjem informaciju na sajtu telecoma, koliko vidim ima samo za nove korisnike?

Vjerovatno nije moguce online uraditi zamjenu?
mozes ali moras otici u poslovnicu
zavrsis za 5 min
jasko__10

#12579 Re: BHTelecom

Post by jasko__10 »

amelasar wrote: 13/10/2022 13:43 Poštovani,

da li je moguće ovaj modem FritzBox 7430 konfigurisati da radi kao modem od bh telecoma?
Vidjela sam da može Pppoe i mislim da bi se moglo riješiti internet. Kako MojaTV konfigurisati?
Jeli se neko susrećao? Svaki savjet je dobro došao.

Unaprijed hvala!
Udji u trenutni modem i vidi koji vlan koristi za moju tv i taj isti ukucaj u modem na portove koje zelis.
Dhcp na tim portovima mora biti iskljucen za moju tv.
amelasar

#12580 Re: BHTelecom

Post by amelasar »

jasko__10 wrote: 13/10/2022 21:29
amelasar wrote: 13/10/2022 13:43 Poštovani,

da li je moguće ovaj modem FritzBox 7430 konfigurisati da radi kao modem od bh telecoma?
Vidjela sam da može Pppoe i mislim da bi se moglo riješiti internet. Kako MojaTV konfigurisati?
Jeli se neko susrećao? Svaki savjet je dobro došao.

Unaprijed hvala!
Udji u trenutni modem i vidi koji vlan koristi za moju tv i taj isti ukucaj u modem na portove koje zelis.
Dhcp na tim portovima mora biti iskljucen za moju tv.
Hvala na odgovoru. Ne znam kako spojiti telefonski kabal? DSL je kao mrezni, ili trebam nesto prepraviti? Hvala
PS4 Share

#12581 Re: BHTelecom

Post by PS4 Share »

Kakav je ovaj android box u telecomu sad?

Ima li gdje opis, specifikacije?
niho92

#12582 Re: BHTelecom

Post by niho92 »

PS4 Share wrote: 14/10/2022 02:07 Kakav je ovaj android box u telecomu sad?

Ja sam ga dobio prije 3 dana, dobar je, drugaciji interfejs nego na drugim STB-ovima
Bice ti cudno u pocetku pogotovo ako nisi bas snalazljiv
Nema liste kanala poredanih po kategorijama "Sportski, Filmski,..."
Imas samo svi kanali i omiljeni kanali
Kad prebacujes kanale sporije je ucitavanje nego na obicnom STB, ja sam koristio Arris
I meni fali puno onaj desni meni sa prikazom EPG, tako sam uvijek listao program i vraćao emisije
Kvalitet slike je onako malo bolji koliko sam primjetio
smajkes

#12583 Re: BHTelecom

Post by smajkes »

I ja sam prikopco prije 5 dana i kod mene imaju sve liste kanala kao i na onom obicnom, samo sto je ovdje prednost bar meni kad prebacim recimo na sportski i pritisnem neki broj n akojem se ne nalazi sportski kanal ne vraca me na tv i radio nego pise ne postoji kanal sa tim brojem... A sto se tice vracanja kanala unazad ovdje je puno lakse, strelica gore ili dole i izlista kanale i onda samo strelica ponovo dole i imas sve emisije sa tog kanala sto su prosle i koje slijede...
-Chesterfield-

#12584 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

niho92 wrote: 14/10/2022 07:49
PS4 Share wrote: 14/10/2022 02:07 Kakav je ovaj android box u telecomu sad?

Ja sam ga dobio prije 3 dana, dobar je, drugaciji interfejs nego na drugim STB-ovima
Kad prebacujes kanale sporije je ucitavanje nego na obicnom STB, ja sam koristio Arris
I meni fali puno onaj desni meni sa prikazom EPG, tako sam uvijek listao program i vraćao emisije
Znači smeće!

Fino si ga popljuvao. Konačno da neko napiše i negativne karakteristike...
sencobih

#12585 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

-Chesterfield- wrote: 14/10/2022 10:29
niho92 wrote: 14/10/2022 07:49

Znači smeće!

iz ove njegove rečenice ti si zaključio da je smeće? i to na osnovu jednog čovjeka koji je priključio prije tri dana. Uostalom ima onaj desni meni i ideš gore dolje po kanalima i lijevo desno za taj kanal, još sa slikicama emisije, vremenom početka i završetka.
Meni je puno brži od stb-a , a stoji to da je neobično jer je drugačija tema nego na stb-u pa dok se navikneš. Ima i sve kategorije po žanrovima od tv, omiljenih i svih ostalih. Meni je slika ista kao i na STB-u ni bolja ni lošija. Zvuk je zato puno bolji nego na stb-u. posebno na you tubeu i ostalim aplikacijama. Dobro je još kada aktiviraš HDMI CEC, android box postaje potpuno funkcionalan na daljinskom od TV-a, pa tako se sve može sa jednim daljinskim raditi. Mada i daljinski od boxa je odličan. Uglavnom dobra stvar ko ima veliku tv a da nije android, pa mu žao mijenjati, sa ovim boxom će riješiti sve potrebe, od kodija, muzike, tv-a itd.
P.Starck

#12586 Re: BHTelecom

Post by P.Starck »

sencobih wrote: 14/10/2022 12:10
-Chesterfield- wrote: 14/10/2022 10:29

Znači smeće!

iz ove njegove rečenice ti si zaključio da je smeće? i to na osnovu jednog čovjeka koji je priključio prije tri dana. Uostalom ima onaj desni meni i ideš gore dolje po kanalima i lijevo desno za taj kanal, još sa slikicama emisije, vremenom početka i završetka.
Meni je puno brži od stb-a , a stoji to da je neobično jer je drugačija tema nego na stb-u pa dok se navikneš. Ima i sve kategorije po žanrovima od tv, omiljenih i svih ostalih. Meni je slika ista kao i na STB-u ni bolja ni lošija. Zvuk je zato puno bolji nego na stb-u. posebno na you tubeu i ostalim aplikacijama. Dobro je još kada aktiviraš HDMI CEC, android box postaje potpuno funkcionalan na daljinskom od TV-a, pa tako se sve može sa jednim daljinskim raditi. Mada i daljinski od boxa je odličan. Uglavnom dobra stvar ko ima veliku tv a da nije android, pa mu žao mijenjati, sa ovim boxom će riješiti sve potrebe, od kodija, muzike, tv-a itd.
Što nema netflixa? Je li iko uspio na uređaje ovog tipa instalirati neflix?
P.Starck

#12587 Re: BHTelecom

Post by P.Starck »

Koristim android box već ca. dva mjeseca, pa da ostavim dojam.

Osjetno sporije prebacuje kanale, osjetno nekada znači i par sekundi. U svijetu live TV-a to je puno.
Često mu se zna desiti i crash kojeg jedino rješava šteker.
Kovanje sistema je najčešće kada se gleda snimljeni sadržaj, tj. gleda snimljeni program, pa se prebacuje na live TV odnosno Home interface.
Daljinski materijalizacijom nije loš, po meni jedina mana je srednja tipka gore/dole/lijevo/desno, jer je hod toliki da se pritiskom na lijevo/desno, prečesto ode gore ili dole ili obrnuto. U upravljanju android interfaceom to je mana. Sam daljinski u poređenju sa daljinskim od STBa je top notch.
Ono što meni lično fali daljinskom je IR remote control pored bluetootha, jer da ima i jedno i drugo, mogao bi upravljati i STB-om i TV-om jednim daljinskim. Sad opet imam dva daljinska na stolu za gledanje live TV-a.

Kvaliteta slike ili zvuka je ista. Placebo je da je slika ili zvuk bolji.

Uređaj a samim tim i interface je androidov, ima i boljih a ima i gorih. Bilo bi lijepo da to sutra bude google TV.
Moguć je sideload aplikacija koje nisu dostupne, moja preporuka je putem Downlaoder appa,
ali ja na ovom uređaju ne koristim nikakvu drugu aplikaciju osim HBO Maxa. Veliki minus je nemogućnost ni sideloada Netflixa.
Kodijevci nemaju razloga za brigu. Ali zbog mediocre konfiguracije ne bi ga opterećivao sa puno drugih appova, ako se želi imati zadovoljavajući odziv.
Za nekog ko nema nikakav android box ovaj uređaj će dati puno. Za sve ostale, više preglednosti u odnosu na STB i nadamo se lakše buduće nadogradnje.

Ukoliko ga poredim sa FireTV-om (box i stick) i meni je below par, ali to su onda sve druge funkcije osim liveTVa.
Do sada sam ga barem 4-5 puta morao gasiti iz struje što mi se nije desilo skoro nikada sa FireTV-om, samo jedan primjer.

Sve u svemu pristojan uređaj, ništa posebno. Više nego adekvatan pandan jeftnim kinsekim boxovima.
Ne bi ga preporučio starijim osobama, kao uostalom ni jedan android box.
:kiss:
jasko__10

#12588 Re: BHTelecom

Post by jasko__10 »

P.Starck wrote: 14/10/2022 15:09 Koristim android box već ca. dva mjeseca, pa da ostavim dojam.

Osjetno sporije prebacuje kanale, osjetno nekada znači i par sekundi. U svijetu live TV-a to je puno.
Često mu se zna desiti i crash kojeg jedino rješava šteker.
Kovanje sistema je najčešće kada se gleda snimljeni sadržaj, tj. gleda snimljeni program, pa se prebacuje na live TV odnosno Home interface.
Daljinski materijalizacijom nije loš, po meni jedina mana je srednja tipka gore/dole/lijevo/desno, jer je hod toliki da se pritiskom na lijevo/desno, prečesto ode gore ili dole ili obrnuto. U upravljanju android interfaceom to je mana. Sam daljinski u poređenju sa daljinskim od STBa je top notch.
Ono što meni lično fali daljinskom je IR remote control pored bluetootha, jer da ima i jedno i drugo, mogao bi upravljati i STB-om i TV-om jednim daljinskim. Sad opet imam dva daljinska na stolu za gledanje live TV-a.

Kvaliteta slike ili zvuka je ista. Placebo je da je slika ili zvuk bolji.

Uređaj a samim tim i interface je androidov, ima i boljih a ima i gorih. Bilo bi lijepo da to sutra bude google TV.
Moguć je sideload aplikacija koje nisu dostupne, moja preporuka je putem Downlaoder appa,
ali ja na ovom uređaju ne koristim nikakvu drugu aplikaciju osim HBO Maxa. Veliki minus je nemogućnost ni sideloada Netflixa.
Kodijevci nemaju razloga za brigu. Ali zbog mediocre konfiguracije ne bi ga opterećivao sa puno drugih appova, ako se želi imati zadovoljavajući odziv.
Za nekog ko nema nikakav android box ovaj uređaj će dati puno. Za sve ostale, više preglednosti u odnosu na STB i nadamo se lakše buduće nadogradnje.

Ukoliko ga poredim sa FireTV-om (box i stick) i meni je below par, ali to su onda sve druge funkcije osim liveTVa.
Do sada sam ga barem 4-5 puta morao gasiti iz struje što mi se nije desilo skoro nikada sa FireTV-om, samo jedan primjer.

Sve u svemu pristojan uređaj, ništa posebno. Više nego adekvatan pandan jeftnim kinsekim boxovima.
Ne bi ga preporučio starijim osobama, kao uostalom ni jedan android box.
:kiss:
Uspio sam ja inst netflix ali nemam acc da probam dodjem do ukucavanja podataka,evo vec 1 mj kontam da li da uzmem netflix ali slabo i gledam tv
nepass1

#12589 Re: BHTelecom

Post by nepass1 »

@ing-ecc
Novi momenti
Nemam net od 12 do 14h
Do 12h leti od 14h opet leti :D
P.Starck

#12590 Re: BHTelecom

Post by P.Starck »

jasko__10 wrote: 14/10/2022 15:13 Uspio sam ja inst netflix ali nemam acc da probam dodjem do ukucavanja podataka,evo vec 1 mj kontam da li da uzmem netflix ali slabo i gledam tv
I kako, da ne gubim vrijeme?
ing-ecc

#12591 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

nepass1 wrote: 14/10/2022 15:26 @ing-ecc
Novi momenti
Nemam net od 12 do 14h
Danas ili ovih dana? Jel ista lokacija?
jasko__10

#12592 Re: BHTelecom

Post by jasko__10 »

P.Starck wrote: 14/10/2022 16:53
jasko__10 wrote: 14/10/2022 15:13 Uspio sam ja inst netflix ali nemam acc da probam dodjem do ukucavanja podataka,evo vec 1 mj kontam da li da uzmem netflix ali slabo i gledam tv
I kako, da ne gubim vrijeme?
Preko downloader apk moras naci najnoviju verziju,ali kada inst ne bude na pocetnom ekranu nalazis je tamo u inst aplikacijama i tu je pokreces,ali morat ces uzeti mis jer daljinski nece da reaguje na samom pocetku dok ne dodjes do dijela gdje se unose podaci
axe22

#12593 Re: BHTelecom

Post by axe22 »

shape of despair wrote: 13/10/2022 12:16 Placao do sada racune preko banke online,proknjize u aplikaciji na telefonu iduci dan.
Prije 4 dana platio racun preko telecom web stranice,vidim da je banka povukla iznos,ali u aplikaciji telecoma i dalje dug?
Ima li ko slicna iskustva
Placen racun u posti prije 3 dana i jos uvijek na stranici i u aplikaciji ima dug kao da nije placeno.
Hyperthalamus

#12594 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Posta ti je najsporija u doznacavanju sredstava...od prijateljice koja je ekonomista sam cuo da ono sto platis npr danas u posti...stigne tamo gdje treba tek za 4 dana...tako da te ne cudi to sto ti stoji jos uvijek da nije placeno.
nepass1

#12595 Re: BHTelecom

Post by nepass1 »

ing-ecc wrote: 14/10/2022 18:19
nepass1 wrote: 14/10/2022 15:26 @ing-ecc
Novi momenti
Nemam net od 12 do 14h
Danas ili ovih dana? Jel ista lokacija?
Od srijede, sad stari grad. Uvjek na istom mjestu
niho92

#12596 Re: BHTelecom

Post by niho92 »

Jel moze neko da mi kaze kakav je ovo PIN kad hocu kupiti uslugu na MojaTV, hocu da aktiviram HD i HBO
Mislim znam sifru od 5 brojeva, a ovo je neki PIN 4 broja koji nikad kucao nisam

PS aktivirao sam preko BHT portala, ali opet me zanima PIN :)
Del_Boy1

#12597 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

Kako vidiš koliko brojeva sadrži traženi PIN?
Kod mene se tu kuca onaj PIN od MojaTV i mogu ukucati maksimalno 8 brojeva, tako da ne znam kako ti vidiš da je taj PIN od 4 broja.
niho92

#12598 Re: BHTelecom

Post by niho92 »

Del_Boy1 wrote: 14/10/2022 21:46 Kako vidiš koliko brojeva sadrži traženi PIN?
Kod mene se tu kuca onaj PIN od MojaTV i mogu ukucati maksimalno 8 brojeva, tako da ne znam kako ti vidiš da je taj PIN od 4 broja.
Pa tako sto kucam šifru koju sam uvijek unosio kad je trazilo, ali mogu unijeti samo 4 broja i to je to
Ma to je na novom Android boxu
axe22

#12599 Re: BHTelecom

Post by axe22 »

Hyperthalamus wrote: 14/10/2022 19:21 Posta ti je najsporija u doznacavanju sredstava...od prijateljice koja je ekonomista sam cuo da ono sto platis npr danas u posti...stigne tamo gdje treba tek za 4 dana...tako da te ne cudi to sto ti stoji jos uvijek da nije placeno.
Uvijek je bilo isti dan ili sljedeci dan do 12 sati, sad jos uvijek kasni.
Hyperthalamus

#12600 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Jeste ako platis u telecom centru...nije ako platis u posti (to su dvije razlicite firme).
Post Reply