Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Hakiz

#14176 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

HD_2015 wrote: 10/10/2022 13:35 Je li ima opcija da se, nakon isteka ugovora, nastavi koristiti Telemach bez ugovorne obaveze?

Nekada ranije je moglo, iako su operateri preko telefona govorili da ne može :D .
Sve dok plaćaš, možeš.

Stvar je u vrsti ugovora.

Kod Telemacha ti potpišeš ugovor samo na minimalno trajanje, ali ne na maksimalno. Takav ugovor automatski se produžava kada istekne to minimalno trajanje, sve dok se ne zahtijeva prekid. Tako kažu zakoni.

Telemach ne može prekinuti takav ugovor sve dok ti redovno plaćaš.

Zbog toga, ili tačnije i zbog toga (ima tu još razloga), još postoji analogna usluga. Sve dok oni koji imaju analognu redovno plaćaju, ne može se im se analogna ukinuti.

I zbog toga Tekemach često zove korisnike sa starim uslugama da pređu na nove, žele se riješiti te zakonske obaveze sa jedne strane, sa druge tehnički ih opterećuje. A ne mogu sami prekinuti, izgubili bi tužbe na sudovima.

Uz to, onima koji imaju te stare ugovore ne nude dovoljno dobre uslove da takvi korisnici pristanu. Da nude, ljudi bi pristali.
typeOnegative

#14177 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

HD_2015 wrote: 10/10/2022 13:35 Je li ima opcija da se, nakon isteka ugovora, nastavi koristiti Telemach bez ugovorne obaveze?

Nekada ranije je moglo, iako su operateri preko telefona govorili da ne može :D .
Ma jašta , moglo uvijek i ne vidim razloga što ne bi moglo i sad ... koristio bez ugovorne obaveze skoro šest godina , sve dok me nisu nazvali i dali ponudu kojui nisam mogao odbiti :-D
HD_2015

#14178 Re: Telemach BH

Post by HD_2015 »

OK.
Hvala svima na odgovorima :thumbup: .
EKSER1337

#14179 Re: Telemach BH

Post by EKSER1337 »

Je li moguće dobiti drugi ruter sa 5GHz podrškom?
david87

#14180 Re: Telemach BH

Post by david87 »

Da li korisnici totaltv-a mogu aktivirati eon smart tv app, jer vidim na portalu mojtelemach moze se aktivirati??
Telemach

#14181 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

EKSER1337 wrote: 12/10/2022 13:46 Je li moguće dobiti drugi ruter sa 5GHz podrškom?
Pozdrav @EKSER1337,
Napredni Home Gateway uređaj je dostupan u okviru EON Full i Premium Duo i Trio paketa. Ukoliko želite preći na neki od navedenih paketa uz odlične benefite i pogodnosti, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz tima za brigu o korisnicima kontaktirale i prezentovale najbolju ponudu za Vas.
Telemach

#14182 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

david87 wrote: 12/10/2022 13:51 Da li korisnici totaltv-a mogu aktivirati eon smart tv app, jer vidim na portalu mojtelemach moze se aktivirati??
Pozdrav @david87,
Aktivacija EON Smart TV aplikacije trenutno nije moguća za korisnike Total TV paketa. Ukoliko dođe do promjena, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Aktivacija EON Smart TV aplikacije je moguće u okviru EON TV, EON TV OTT, EON Duo i Trio, TRION Duo i Trio te Grande Extra/Premium Duo i Trio paketa. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Mustang1

#14183 Re: Telemach BH

Post by Mustang1 »

Jeste ovo svima poslali link za aktivaciju e racuna i pao mojtelemach portal? :D
Telemach

#14184 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Mustang1 wrote: 12/10/2022 16:29 Jeste ovo svima poslali link za aktivaciju e racuna i pao mojtelemach portal? :D
Pozdrav @Mustang1,
Trenutno ne bilježimo poteškoće u radu Moj Telemach portala. Ukoliko je poteškoća i dalje prisutna, molimo da pokušate pristupiti portalu sa drugog web preglednika. Aktivacija e-računa se vrši isključivo na Zahtjev i uz saglasnost korisnika. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Mustang1

#14185 Re: Telemach BH

Post by Mustang1 »

Telemach wrote: 12/10/2022 17:03
Mustang1 wrote: 12/10/2022 16:29 Jeste ovo svima poslali link za aktivaciju e racuna i pao mojtelemach portal? :D
Pozdrav @Mustang1,
Trenutno ne bilježimo poteškoće u radu Moj Telemach portala. Ukoliko je poteškoća i dalje prisutna, molimo da pokušate pristupiti portalu sa drugog web preglednika. Aktivacija e-računa se vrši isključivo na Zahtjev i uz saglasnost korisnika. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Pa de onda ubiljezi :D Meni nece da otvori.
Telemach

#14186 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Mustang1 wrote: 12/10/2022 18:25 Pa de onda ubiljezi :D Meni nece da otvori.
Pozdrav @Mustang1,
Zamolit ćemo Vas da obrišete cache i cookies sa web preglednika ili pristupite portalu putem drugog web preglednika. Trenutno ne postoje odstupanja u radu Moj Telemach portala.
erotica

#14187 Re: Telemach BH

Post by erotica »

@Telemach jel ovo blokirate gledanje IPTV lista posto kad gledam preko vašeg neta, a tv je povezan direktno zicom na modem, cijelo vrijeme prekida i bufferuje slika, a kad sam Tv povezao putem hotspota na telekom 4g bez problema radi i ni jednom utakmica nije zastupala. Danas sam zvao i skinuli su mi nat ip ali opet problemi. Mislim da vam nije pametno ako to radite nakon što ste nas ostavili bez fudbala.
laik1981

#14188 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

erotica wrote: 12/10/2022 22:47 @Telemach jel ovo blokirate gledanje IPTV lista posto kad gledam preko vašeg neta, a tv je povezan direktno zicom na modem, cijelo vrijeme prekida i bufferuje slika, a kad sam Tv povezao putem hotspota na telekom 4g bez problema radi i ni jednom utakmica nije zastupala. Danas sam zvao i skinuli su mi nat ip ali opet problemi. Mislim da vam nije pametno ako to radite nakon što ste nas ostavili bez fudbala.
Kod mene radi iptv bez problema..
erotica

#14189 Re: Telemach BH

Post by erotica »

laik1981 wrote: 12/10/2022 22:50
erotica wrote: 12/10/2022 22:47 @Telemach jel ovo blokirate gledanje IPTV lista posto kad gledam preko vašeg neta, a tv je povezan direktno zicom na modem, cijelo vrijeme prekida i bufferuje slika, a kad sam Tv povezao putem hotspota na telekom 4g bez problema radi i ni jednom utakmica nije zastupala. Danas sam zvao i skinuli su mi nat ip ali opet problemi. Mislim da vam nije pametno ako to radite nakon što ste nas ostavili bez fudbala.
Eto kod mene ne radi na Telemach mreži dok na 4g BHT radi, testirao isti kanal bt sport 1, kad je kočilo na Telemach prebacio na 4g i 20tak minuta radio bez problema i prebacim ponovo na Telemach i odmah počne da koči, a kupljena je lista nije neka free sa neta.
probook

#14190 Re: Telemach BH

Post by probook »

Ista stvar se kod mene desava, doduse ne uvijek nego kad su vazne utakmice. Prvo sam mislio da je do liste, ali kada prebacim na 4G sve radi bez problema, kad vratim na TM prekida i stopa.

Sad ne kontam zasto - da je zagusenje ma listi ne bi radilo na 4g, da telemach blokira blokiralo bi stalno, a ne samo kad zaredaju dobre utakmice?
Hercegoviina

#14191 Re: Telemach BH

Post by Hercegoviina »

erotica wrote: 12/10/2022 22:54
laik1981 wrote: 12/10/2022 22:50
Eto kod mene ne radi na Telemach mreži dok na 4g BHT radi, testirao isti kanal bt sport 1, kad je kočilo na Telemach prebacio na 4g i 20tak minuta radio bez problema i prebacim ponovo na Telemach i odmah počne da koči, a kupljena je lista nije neka free sa neta.
iptv je ilegalna rabota. mozes biti prijavljen na osnovu ip adrese
erotica

#14192 Re: Telemach BH

Post by erotica »

@probook ista stvar, uglavnom čim se ukaže prva prilika zdravo tmach i na operatera koji ima arene da se ne zajebajem više.
@Hercegoviina zato ću na kraju i preci na telecom
Last edited by erotica on 12/10/2022 23:24, edited 1 time in total.
perfect_guy

#14193 Re: Telemach BH

Post by perfect_guy »

nisam baš detaljno pratio u skorije vrijeme, kada je tačno došlo do promjene cijena?
Alkos

#14194 Re: Telemach BH

Post by Alkos »

@Telemach

Telemaše, Telemaše, danas sam potpisao produzenje ugovora, a sve su prilike da cu odmah zatraziti raskid istog. :-x

Danas su dosli momci i prikljucili novi EON box, jedan vec imam dugo vremena na adresi i sve je bilo odlicno do danas. Instalacije u kuci su vec provedene, tako da su momci samo to trebali prikopcati, prijaviti uslugu, updateovati box, ono osnovne stvari. Sto su i uradili, sasvim korektno svoj posao jer nisu imali sta dodatno provlaciti, cackati, busiti. Nakon prijave usluge, javlja im se "koordinator" i govori da provjere signal koji dolazi do modema jer nije najbolji, da ima dosta oscilacija. Ja im tvrdim da je signal u redu zadnjih 4-5 godina, nikada niti jednog problema nisam imao, jer da jesam davno bih uslugu odjavio. Oni to nesto mjere, to kao nesto oscilira, ali je sve ok i odose. Kontam bezveze momke muce da stimaju signal, kad sve radi.

Kako oni preko vrata meni usluga ode u 100 klinaca, niti imam interneta niti TV-a, sve dodje na 20 minuta, pa nestane, pa opet dodje. Sta se desilo ljudi odjednom? Iskljucim skroz drugi box, kontam da nije do njega. Ma jok, i dalje nista ne radi, kratki spoj svega. Sta ste vi danas uradili pa se je sve palo, zasto mi je odjednom usluga katastrofa?

Napominjem, u zadnjih par godina nikada nisam imao problema, prekida interneta, TV signala, danas 20ak puta u toku dana sto je poprilicno iritantno postalo. Takodjer napominjem da su sve instalacije provucene, kolege su trebale samo izvaditi CAM modul karticu i kabl staviti u box i odraditi svoj dio posla. Molim da me neko kontaktira odmah ujutro, da se ovaj rijesi problem sto hitnije... Ukoliko nije moguce, ukoliko trebam cekati neke majstore i izlazak na teren, molim da mi se ugovor ponisti i da se vrati sve na prijasnje stanje i "fabricke postavke". Neko je danas iz centrale sjebao stvar, pa neka to tako i rijese... Hvala!
david87

#14195 Re: Telemach BH

Post by david87 »

Telemach wrote: 12/10/2022 13:56
david87 wrote: 12/10/2022 13:51 Da li korisnici totaltv-a mogu aktivirati eon smart tv app, jer vidim na portalu mojtelemach moze se aktivirati??
Pozdrav @david87,
Aktivacija EON Smart TV aplikacije trenutno nije moguća za korisnike Total TV paketa. Ukoliko dođe do promjena, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Aktivacija EON Smart TV aplikacije je moguće u okviru EON TV, EON TV OTT, EON Duo i Trio, TRION Duo i Trio te Grande Extra/Premium Duo i Trio paketa. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Kakva je ovo diskriminacija totaltv korisnika??
semsasuljakovic

#14196 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

Čitam tvoj post i bukvalno kao da čitam ono što sam rekao operateru sinoć.
Zvao sam podršku, jer mi se isto dešava zadnja 3 dana. Operater mi je rekao da vidi oscilacije u internetu i da će otvoriti nalog. Sinoć sam zvao oko 19 sati zbog toga. Gledanje bilo nepodnošljivo.
U 21 sati se sve promijenilo. Niti jednom nije zaštekalo. Očito imaju nekih problema s vremena na vrijeme. Valjda će otkriti šta je kad dođu.
Telemach

#14197 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Pozdrav @erotica,
Kompanija Telemach ne vrši blokiranje web stranica i servisa koji za rad koriste internet protok. Kolege će Vas ubrzo pozvati i izvršiti provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Telemach

#14198 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

probook wrote: 12/10/2022 23:14 Ista stvar se kod mene desava, doduse ne uvijek nego kad su vazne utakmice. Prvo sam mislio da je do liste, ali kada prebacim na 4G sve radi bez problema, kad vratim na TM prekida i stopa.

Sad ne kontam zasto - da je zagusenje ma listi ne bi radilo na 4g, da telemach blokira blokiralo bi stalno, a ne samo kad zaredaju dobre utakmice?
Pozdrav @probook,
Kolege će Vas ubrzo pozvati i izvršiti potrebne provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Telemach

#14199 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

perfect_guy wrote: 12/10/2022 23:22 nisam baš detaljno pratio u skorije vrijeme, kada je tačno došlo do promjene cijena?
Pozdrav @perfect_guy,
Kompanija Telemach nije povećavala cijena usluga i servisa. Postoji mogućnost da Vam je istekao finansijski popust na paket koji ste ostvarili kao benefit uz potpis Ugovora. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere i pružili Vam povratne informacije.
Telemach

#14200 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Alkos wrote: 12/10/2022 23:25 @Telemach

Telemaše, Telemaše, danas sam potpisao produzenje ugovora, a sve su prilike da cu odmah zatraziti raskid istog. :-x

Danas su dosli momci i prikljucili novi EON box, jedan vec imam dugo vremena na adresi i sve je bilo odlicno do danas. Instalacije u kuci su vec provedene, tako da su momci samo to trebali prikopcati, prijaviti uslugu, updateovati box, ono osnovne stvari. Sto su i uradili, sasvim korektno svoj posao jer nisu imali sta dodatno provlaciti, cackati, busiti. Nakon prijave usluge, javlja im se "koordinator" i govori da provjere signal koji dolazi do modema jer nije najbolji, da ima dosta oscilacija. Ja im tvrdim da je signal u redu zadnjih 4-5 godina, nikada niti jednog problema nisam imao, jer da jesam davno bih uslugu odjavio. Oni to nesto mjere, to kao nesto oscilira, ali je sve ok i odose. Kontam bezveze momke muce da stimaju signal, kad sve radi.

Kako oni preko vrata meni usluga ode u 100 klinaca, niti imam interneta niti TV-a, sve dodje na 20 minuta, pa nestane, pa opet dodje. Sta se desilo ljudi odjednom? Iskljucim skroz drugi box, kontam da nije do njega. Ma jok, i dalje nista ne radi, kratki spoj svega. Sta ste vi danas uradili pa se je sve palo, zasto mi je odjednom usluga katastrofa?

Napominjem, u zadnjih par godina nikada nisam imao problema, prekida interneta, TV signala, danas 20ak puta u toku dana sto je poprilicno iritantno postalo. Takodjer napominjem da su sve instalacije provucene, kolege su trebale samo izvaditi CAM modul karticu i kabl staviti u box i odraditi svoj dio posla. Molim da me neko kontaktira odmah ujutro, da se ovaj rijesi problem sto hitnije... Ukoliko nije moguce, ukoliko trebam cekati neke majstore i izlazak na teren, molim da mi se ugovor ponisti i da se vrati sve na prijasnje stanje i "fabricke postavke". Neko je danas iz centrale sjebao stvar, pa neka to tako i rijese... Hvala!
Pozdrav @Alkos,
Izvinjavamo se zbog poteškoća na koje ste naišli pri korištenju Telemach usluga. Kolege će Vas ubrzo pozvati i izvršiti detaljne provjere, te Vam pružiti povratne informacije. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Post Reply