Moraju ga imati radi korporativnih sranja
A sumljam da ce biti 8kf strua pa i noću
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Rodžak mi kupio Golfa potpuno elekričnog. I na taxi ju je sa njim .sime_cipol wrote: ↑08/09/2022 21:25 Ako za nekih 100 km treba 20ak kWh i sa cijenom 25 pf bi se mogla naci racunica za el. auto.

BYD ima veliki procenat američkog vlasništvaizvrsni direktor wrote: ↑12/10/2022 10:58 Lynk&Co je ove godine oko 4000 komada prodao u njemackoj. Izgledaju lijepo.
Sad nude neki paket po fiksnoj mjesecnoj cijene, registrovan, besplatno odrzavanje, besplatno punjenje, pravo povoljno izadje.
A BYD i nio ce biti veliki svjetski igraci
U kojem to segmentu EU zaostaje za kinom??mk ultra wrote: ↑12/10/2022 13:55BYD ima veliki procenat američkog vlasništvaizvrsni direktor wrote: ↑12/10/2022 10:58 Lynk&Co je ove godine oko 4000 komada prodao u njemackoj. Izgledaju lijepo.
Sad nude neki paket po fiksnoj mjesecnoj cijene, registrovan, besplatno odrzavanje, besplatno punjenje, pravo povoljno izadje.
a nama je i dalje u nekom malom mozgu kako je kina prljava
kina investirala para i para u solar, vjetar, električna vozila itd...
vrlo vjerovatno da će ih teško neki EU proizvođači stizati tehnologijom za 10 god
Tri koje mi padaju na pamet: 5G mreža, zeljeznički prijevoz, instalisana proizvodnja energije iz obnovljivih izvora,
A ja mislio da se druzis samo sa gospodjama ministarkamaRagibUzoriti wrote: ↑12/10/2022 14:08 BYD uzeo ovde na tenderima javni gradski prevoz ( buseve) , postu, sve javna preduzeca koja se bave transportom![]()
I cujem od raje/sofera da su pravo zadovoljni.
Tanko je to ....studiorum_tuzlaensis wrote: ↑12/10/2022 16:29Tri koje mi padaju na pamet: 5G mreža, zeljeznički prijevoz, instalisana proizvodnja energije iz obnovljivih izvora,
a ostalo će nadoć polako ali sigurno, bićemo svjedoci.
Primjer, Huawei trenutno solo ima najveći udio na tržištu izgradnje data centara na svijetu, sa cca 18%. Dosad instalirali preko 800MW u Evropi, Juznoj Americi i Aziji
Pa kad tako gledas, i kad ti je to bitno.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑12/10/2022 17:42 Brže se dolazi vozom iz Šangaja u Peking, nego avinom iz Njujorka u Dallas,sto je u konacnici jedina bitna stvar u ovoj prici.
Amsterdam - Pariz brze stignes vozom nego avionomstudiorum_tuzlaensis wrote: ↑12/10/2022 17:42 Brže se dolazi vozom iz Šangaja u Peking, nego avinom iz Njujorka u Dallas,sto je u konacnici jedina bitna stvar u ovoj prici.
Bio sam u Shenzenu vise puta, svi autobusi su elektricni, naravno BYD koji je lokalna kompanija i ima ih more, imas osjecaj da je voz jer bukvalno prolaze jedan za drugim, najveci broj taxija (u centru grada svi) je elektricni BYD. Kaze taksista predje 400 km sa punjenjem ako im je vjerovati, auto kosta oko 200 000 RNB sa nekim olaksicama koje drzava uplati.mk ultra wrote: ↑12/10/2022 13:55BYD ima veliki procenat američkog vlasništvaizvrsni direktor wrote: ↑12/10/2022 10:58 Lynk&Co je ove godine oko 4000 komada prodao u njemackoj. Izgledaju lijepo.
a nama je i dalje u nekom malom mozgu kako je kina prljava
kina investirala para i para u solar, vjetar, električna vozila itd...
vrlo vjerovatno da će ih teško neki EU proizvođači stizati tehnologijom za 10 god

Naveli su svasta