Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
nles

#7151 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

artur morgan wrote: 12/10/2022 15:19
nles wrote: 12/10/2022 15:12

A rjesenje je da ponudimo guzice Draganu? ;-)
Kao prvo, nisam politicar, analiticar, sociolog, qrac-palac... tako da mi nije duznost nuditi rjesenja.
Drugo, iskustvo mi govori da su svi koji govore o "relaksaciji odnosa" sa UZP-ovcima i cetnicima zapravo kvislinski botovi.
Trece, koliko god da je ozbiljna situacija, nije ozbiljna samo za nas.. pa, kome je do ozbiljnost, bujrum.
O svemu imas misljenje, osim o najvaznijem sto sam te pitao :wink:
Pa imas i ti misljenje... pod uslovom...pardon, uvjetom, da je tvoje.
agent_zero

#7152 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by agent_zero »

LSD wrote: 12/10/2022 15:27 Srbi izglasaše na svojoj skupštini zakone po kojima se pišaju na svaku odluku ovog hrvatskog plaćenika Šmita. Frajer je obični klaun kojeg ne priznaju ni njegovi njemci u Bundestagu.
Postavlja se pitanje šta čekaju "probih" ublehaši i bošnje ? hoce li ti bjednici ikad stisnuti cojonese i učiniti neku korisnu stvar za ovu državu ?
:thumbup:

Pogotovo jer je lik nelegalni VP :mrgreen:
Gandalf

#7153 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Gandalf »

Iza njega stoji Amerika i UK, tu priča o nelegalnosti prestaje, u Sarajevu on može šta hoće, ende
LSD

#7154 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by LSD »

Gandalf wrote: 12/10/2022 15:59 Iza njega stoji Amerika i UK, tu priča o nelegalnosti prestaje, u Sarajevu on može šta hoće, ende
:lol: :lol: pa što ne može u BL ? ah da, srbi mu rekli odjebaus miki maus.
To sad glumiš neko ludilo.

Kako si otkaćen :-)
Gandalf

#7155 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Gandalf »

LSD, ti si haman propustio ovih zadnjih 30 i kusur godina ovde. VP radi ono što mu je rečeno, potpuno podčinjavanje Sarajeva željama komšiluka iz regiona. Dakle, BiH nikada nije imala podršku Zapada, nema je ni danas, a neće je biti ni sutra. VP je tu da eutanazira Sarajevo. U RS ne smije ni pogledati. Čović je za njega svetinja. Ne znam šta tu nije jasno. Ovaj VP je ovde već više od godinu dana. Valjda svi vidimo po kojem zadatku i koje su mu namjere.
LSD

#7156 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by LSD »

Gandalf wrote: 12/10/2022 16:15 LSD, ti si haman propustio ovih zadnjih 30 i kusur godina ovde. VP radi ono što mu je rečeno, potpuno podčinjavanje Sarajeva željama komšiluka iz regiona. Dakle, BiH nikada nije imala podršku Zapada, nema je ni danas, a neće je biti ni sutra. VP je tu da eutanazira Sarajevo. U RS ne smije ni pogledati. Čović je za njega svetinja. Ne znam šta tu nije jasno. Ovaj VP je ovde već više od godinu dana. Valjda svi vidimo po kojem zadatku i koje su mu namjere.
Ocito ne baratas cinjenicama.
Koliko znamo Christian Schmidt je visoki predstavnik u BiH, a ne visoki predstavnik Sarajeva ili Federacije.

Ako su ga srbi poglasili nepozeljnom osobom, ako ismijavaju njegove odluke i ako su mu uskratili gostoprimstvo u BL- a nije se puno bunio oko toga (kao ni UK i Amerika koje pominjes), onda ne vidim razlog zasto i Sarajevo ne bi isto uradilo.

Jednostavno je - ili ce biti VP svima u BIH ili nece nikome.
jagugu

#7157 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by jagugu »

Nebojša Vukanović danas:
Iz pouzdanih, kredibilnih i ozbiljnih izbora dobio sam informaciju da Šmit planira uskoro, vjerovatno narednih dana, nametnuti novi Zakon, a tiče se imovine, koji će izazvati ogromne tenzije, prije svega u Republici Srpskoj, i destabilizivati prilike i u onako veoma napetoj situaciji u zemlji.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#7158 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Str0nz »

Schmidt pritišće i članove CIK-a: Prioritet mu popuna Doma naroda!

Image

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sa saradnicima danas je posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH gdje se sastao sa predsjednikom i članovima Centralne izborne komisije BiH.

Iz CIK-a je stiglo uljudno saopćenje bez previše detalja. Saopćeno je tek da je razgovarano o aktivnostima koje trenutno provodi Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.
No, kako Patria saznaje najviše interesa spram tih aktivnosti Schmidt je pokazao u dijelu koji se tiče popunjavanja domova naroda, prema njegovim nametnutim odlukama. To je svakako svojevrsni pritisak na članove CIK-a, koji prije donošenja uputstva moraju izborni proces dovesti do kraja!

To bi trebao biti prioritet rada, posebno u vrijeme kada se vrše nova prebrojavanja zbog sumnji koje su iskazane u vezi izborne krađe, a kapaciteti CIK-a nisu toliki da bi se kvalitetno moglo obavljati više stvari u isto vrijeme.

Ali, Schmidtu se žuri. On želi i prije potvrđivanja rezultata izbora da dobije formulu za popunjavanje domova naroda. Tabelu koja je i nastala u zgradi OHR-a nije ugradio u zakon, čime je članove CIK-a stavio u nezavidan položaj, posebno jer Ustav FBiH (Član 10) kaže da će se Zakonom precizirati način preraspodjele mjesta dodijeljenih jednom ili više konstitutivnih naroda i/ili grupi Ostalih iz kantona, ukoliko kantonalna skupština u tom kantonu ne izabere delegate iz reda jednog ili više relevantnih konstitutivnih naroda ili iz grupe Ostalih u Dom naroda u roku predviđenom ovim članom.

Schmidtu je skrenuta pažnja i na pismo Željka Komšiću kojem je upozorio CIK da ne vrši dodjelu mandata na temelju odluka visokog predstavnika, sve dok Ustavni sud Bosne i Hercegovine ne obavi svoj postupak i odluči o ustavnosti pomenutih odluka visokog predstavnika.

Vrlo nemušto Schmidt je, pak, kazao da je o apelaciji Komšića navodno čitao u novinama!?

A, čemu žurba herr Schmidt? Odgovor na ovo pitanje također otkriva njegove namjere da pomogne HDZ-u BiH.

Jer, da Christian Schmidt nije nametnuo izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona, HDZ BiH danas ne bi bio nužan partner u Vladi Federacije BiH. To pokazuju rezultati izbora za kantonalne skupštine. Prema tim rezultatima, HDZ BiH ne bi imao 12 delegata u Klubu Hrvata Doma naroda FBiH, što je bio kontrolni paket za formiranje vlasti na nivou Federacije BiH, objavila je Istraga.

Svakako je vruć krompir u rukama članova CIK-a, koji sada uz krivične prijave Milorada Dodika, pritiske i prijetnje, moraju se nositi sa pritiscima iz OHR-a, koji direktno dolaze od Schmidta.
https://nap.ba/news/98838
Login77777

#7159 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Login77777 »

Str0nz wrote: 12/10/2022 18:00
Schmidt pritišće i članove CIK-a: Prioritet mu popuna Doma naroda!

Image

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sa saradnicima danas je posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH gdje se sastao sa predsjednikom i članovima Centralne izborne komisije BiH.

Iz CIK-a je stiglo uljudno saopćenje bez previše detalja. Saopćeno je tek da je razgovarano o aktivnostima koje trenutno provodi Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.
No, kako Patria saznaje najviše interesa spram tih aktivnosti Schmidt je pokazao u dijelu koji se tiče popunjavanja domova naroda, prema njegovim nametnutim odlukama. To je svakako svojevrsni pritisak na članove CIK-a, koji prije donošenja uputstva moraju izborni proces dovesti do kraja!

To bi trebao biti prioritet rada, posebno u vrijeme kada se vrše nova prebrojavanja zbog sumnji koje su iskazane u vezi izborne krađe, a kapaciteti CIK-a nisu toliki da bi se kvalitetno moglo obavljati više stvari u isto vrijeme.

Ali, Schmidtu se žuri. On želi i prije potvrđivanja rezultata izbora da dobije formulu za popunjavanje domova naroda. Tabelu koja je i nastala u zgradi OHR-a nije ugradio u zakon, čime je članove CIK-a stavio u nezavidan položaj, posebno jer Ustav FBiH (Član 10) kaže da će se Zakonom precizirati način preraspodjele mjesta dodijeljenih jednom ili više konstitutivnih naroda i/ili grupi Ostalih iz kantona, ukoliko kantonalna skupština u tom kantonu ne izabere delegate iz reda jednog ili više relevantnih konstitutivnih naroda ili iz grupe Ostalih u Dom naroda u roku predviđenom ovim članom.

Schmidtu je skrenuta pažnja i na pismo Željka Komšiću kojem je upozorio CIK da ne vrši dodjelu mandata na temelju odluka visokog predstavnika, sve dok Ustavni sud Bosne i Hercegovine ne obavi svoj postupak i odluči o ustavnosti pomenutih odluka visokog predstavnika.

Vrlo nemušto Schmidt je, pak, kazao da je o apelaciji Komšića navodno čitao u novinama!?

A, čemu žurba herr Schmidt? Odgovor na ovo pitanje također otkriva njegove namjere da pomogne HDZ-u BiH.

Jer, da Christian Schmidt nije nametnuo izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona, HDZ BiH danas ne bi bio nužan partner u Vladi Federacije BiH. To pokazuju rezultati izbora za kantonalne skupštine. Prema tim rezultatima, HDZ BiH ne bi imao 12 delegata u Klubu Hrvata Doma naroda FBiH, što je bio kontrolni paket za formiranje vlasti na nivou Federacije BiH, objavila je Istraga.

Svakako je vruć krompir u rukama članova CIK-a, koji sada uz krivične prijave Milorada Dodika, pritiske i prijetnje, moraju se nositi sa pritiscima iz OHR-a, koji direktno dolaze od Schmidta.
https://nap.ba/news/98838
@geoxx Avdo ne prestaje. A zna da taj sesti ne-HDZovac je upravo bivsi HDZovac. :mrgreen:
pemanapemani

#7160 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

Odjebati Schmita i citavu MZ, mrze nas jer smo muslimani, a mi smo sve napravili da pokazemo kakvu drzavu zelimo tamo gdje smo u mogucnosti - opcine i kantoni, ali oni nas jednostavno ne zele.

Sami smo se izborili za sve u ovih 27 godina. Povecali smo broj drzavnih ministarstava i broj drzavnih ovlasti. Sami smo izabrali zastavu i uveli identicne tablice na citavoj teritoriji BiH. Sami smo otjerali rigidne cetnike i ustase sa scene od Poplasena do Prlica. Nase policijske agencije su uhapsile mnostvo ratnih zlocinaca i isporucele ih Hagu...

MZ nas mrzi i bukvalno nista nisu uradili u nasoj drzavi, a mi smo radili posteno i pregalacki na izgradnji drzave.
Zato MZ mrs.

Mi cemo se sami dogovoriti sa Dodikom i Covicem, a ako oni sutra slucajno pozovu vojsku Srbije i Hrvatske da ih stite u BL i Mostaru, vi nam ne trebate jer im nasa granicna policija nece dozvoliti da predju preko Drine i Save.

Mrs nacisti i islamofobi koji nista niste uradili u nasoj drzavi i vec 30 godina radite na njenom nestanku, ali ne uspijevate jer ste nesposobni i jer smo mi pravo sposobni u izgradnji drzave od Mjesne zajednice do Vijeca ministara.
Zato mrs i ne vracajte se.
zposao

#7161 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by zposao »

nles wrote: 12/10/2022 15:13
zposao wrote: 12/10/2022 15:06

Nemoj se sa tuđim svetinjama izrugivati da se ne bi i sa tvojima neko izrugivao.
Zukan mi je svetinja.
Problem?
Izgleda da imaš ti gadnih problema kada moraš tuđe svetinje ismijavati.
Ali svakom svačije.
Tebi tvoja vjera meni moja :wink:
geoxx

#7162 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by geoxx »

@Login77777 Previse je ovo teksta za njegove skromne kapacitete. Treba poceti od prostih recenica. Nije mu za zamjeriti. :izet:
agent_zero

#7163 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by agent_zero »

Gandalf wrote: 12/10/2022 15:59 Iza njega stoji Amerika i UK, tu priča o nelegalnosti prestaje, u Sarajevu on može šta hoće, ende
Ne bih ja baš rekao da toliko stoje iza njega, možda više trenutna garnitura USA/UK ambasadora.

Realno oba otkako su došla, ništa konkretno. Za razliku recimo od jednog Matta Fielda (prethodni UK ambasador), kojem kapa dole.

Prije bih rekao da neće puno da se bakću s nama, dok traje ruska agresija na Ukrajinu.
agent_zero

#7164 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by agent_zero »

Gandalf wrote: 12/10/2022 16:15 VP radi ono što mu je rečeno, potpuno podčinjavanje Sarajeva željama komšiluka iz regiona. Čović je za njega svetinja. Ne znam šta tu nije jasno. Ovaj VP je ovde već više od godinu dana. Valjda svi vidimo po kojem zadatku i koje su mu namjere.
Taman onda razlog više da se ponašamo prema njemu kao i genocidaši iz RS-a.
agent_zero

#7165 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by agent_zero »

zposao wrote: 12/10/2022 18:18

Zukan mi je svetinja.
Problem?
Ali svakom svačije.
Zato i postoji da bi se kao vas dvojica ljudi svađali, mrzili, ubijali... ali da ne idemo u offtopic.
Gandalf

#7166 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Gandalf »

Vidjećemo smije li išta u RS-u napraviti, izmjene izbornog su mu bile maximalno hinjave, meni je jasno ko je on, ali eto hajd da vidimo, ko fol će on nešto kontra dodikovih interesa napravit.
L u c i f e r

#7167 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by L u c i f e r »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/schmidt ... /221012137

Ja sto mi se gadi ovo svapsko govno neopisivo.

Mile je barem otvoreni dusman, pa posteno, ko koga zajebe.
Sanjarko

#7168 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Sanjarko »

sovinista itd, naziva nas svakako, oni Muslimani itd, Zlatan Begic, FTV, Rezime

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... vjesa.html
nles

#7169 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

Zukan mi je svetinja.
Problem?
Ali svakom svačije.
Je li Covic samo kult ili bas onako, religija?
Ako je religija, onda je svetinja.
U tom slucaju se izvinjavam.
Imas jos neku primjedbu, kojom ces pokusati skrenuti sa teme?
Str0nz

#7170 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Str0nz »

Sanjarko wrote: 12/10/2022 19:09 sovinista itd, naziva nas svakako, oni Muslimani itd, Zlatan Begic, FTV, Rezime

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... vjesa.html
Govor je odlican, nazalost veoma mrak, u skaldu sa okolnostima ali precizan.

Cijeli klip se moze ovdje pogledati:

https://www.federalna.ba/begic-schmidt- ... ruke-8aqfe
zposao

#7171 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by zposao »

nles wrote: 12/10/2022 19:16

Ali svakom svačije.
Je li Covic samo kult ili bas onako, religija?
Ako je religija, onda je svetinja.
U tom slucaju se izvinjavam.
Imas jos neku primjedbu, kojom ces pokusati skrenuti sa teme?
Jarane dosadan si ko proljev. Blm racku kojem bogu se klanjaš samo sa ti rekao da ti je nepotrebno ismijavati se tuđim svetinjama jer će neko tako isto tvoje.

Haj sad razguli
L u c i f e r

#7172 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by L u c i f e r »

Džaferović ugostio Sattlera, šef delegacije EU mu uručio preporuku o kandidatskom statusu BiH
Image
Last edited by L u c i f e r on 12/10/2022 20:19, edited 1 time in total.
agent_zero

#7173 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by agent_zero »

Str0nz wrote: 12/10/2022 19:15 A ko mislis da je izbrisao taj post ako ne moderacija?

Svejedno, stojim iza njega.
Lijepo vas u centrali vaspitali, nema šta.

Slika i prilika sda.
Str0nz

#7174 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Str0nz »

agent_zero wrote: 12/10/2022 19:24
Str0nz wrote: 12/10/2022 19:15 A ko mislis da je izbrisao taj post ako ne moderacija?

Svejedno, stojim iza njega.
Lijepo vas u centrali vaspitali, nema šta.

Slika i prilika sda.
Pa bolje i SDA nego Dritanovci, sasvim sigurno.
Pandakonda

#7175 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Pandakonda »

Taj Begic tacno sirovina ko i Zahiragic. Jadna nam majka ako on bude reklamirao građansku drzavu :-)
Locked