Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#126 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
to je naš idol
-
Avetinho
#127 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
To je samo donekle istina. Nacionalistecke stranke imaju veliki megafon koji su prigrabili sto milom, sto silom, sto korupcijom. U Hrvata i Srba ti su megafoni i pojacani i dirigovani iz Hrvatske i Srbije, tako da gotovo i nema opozicije jer se nista drugo ne cuje od velike galame, a i ono "opozicije" sto ima ne razlikuje se mnogo od pozicije. Tako da tu i nije u pitanju ona stara, sta je starije -- koka ili jaje. Kad bi galama iz megafona prestala i Srbi i Hrvati bi vjerovatno brzo shvatili da im je u interesu jaka a ne slaba domovina.Black swan wrote: ↑11/10/2022 12:39vi stalno govorite ti npr i ostali da je hdz problem
nije hdz problem hrvati biraju hdz i sve što hdz traži žele ljudi koji za njih glasuju
dalje neću da pišem x puta sam ponovio imate probema s hrvatima i srbima ane s njihovim partijama
- dr_Evil
#128 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Pa i ne bas, ne govorim ja da je HDZ problem, ja sve fasisticke partije stavljam u isti kos, tako da ja uvijek naglasim HDZ=SDA, jer se tu radi o 100+ godina staroj bratskoj ideologiji. Ali slazem se, vecina hrvatskog naroda koji je ostao u BiH(jer je ono pametno davno razgulilo odavde) jeste da se 20+% BIH odcijepi i pripoiji Perecu.Black swan wrote: ↑11/10/2022 12:39vi stalno govorite ti npr i ostali da je hdz problem
nije hdz problem hrvati biraju hdz i sve što hdz traži žele ljudi koji za njih glasuju
dalje neću da pišem x puta sam ponovio imate probema s hrvatima i srbima ane s njihovim partijama
Isto je na svim stranama, sto vise odmice vrijeme sve ce gore biti. Pametni odustaju, nazalost.
- Truba
#129 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
čitao sam do 100 stvarno nemam snage za šuplju
@Avetinho djelomično si u pravu
većina forumaša misli da će se promijeniti situacija kada ode HDZ
neće
političke partije su odraz razmišljanja hrvata
treći entitet, otcepljenje i neovisna hb, pripajanje hrvatskoj ili minimum dayton i wasington
kada to sve spojimo dobijemo rezultate izbora međ hrvatima
koga zanima ekonomija on je u njemačkoj i irskoj
@Avetinho djelomično si u pravu
većina forumaša misli da će se promijeniti situacija kada ode HDZ
neće
političke partije su odraz razmišljanja hrvata
treći entitet, otcepljenje i neovisna hb, pripajanje hrvatskoj ili minimum dayton i wasington
kada to sve spojimo dobijemo rezultate izbora međ hrvatima
koga zanima ekonomija on je u njemačkoj i irskoj
-
Benjaminsky
#130 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Da, ali Hrvati i Srbi, kao i Bošnjaci su izabrali sve te svoje ljude u tim strankama.
P. S. - Pojam "partija" je anakonizam" jer je je bio sastavni dio socijalističkih stranaka kod nas (mislim na ex-YU u periodu od osnivanja KPJ pa dao 1990.)
- dr_Evil
#131 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Ako mislis da je suplja i da su ove partije nastale 91' onda mi je lako za tebe.
- dr_Evil
#132 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
To tesko da ce se ikada desit. IMao/m kuma, normalan lik bio, znao da zivi u BiH i bio protiv izdajnicke Paveliceve HDZ stranke. Ozenio se, koka svake nedjelje u crkvi, i on okrenuo mentalni sklop za 180. Popijemo kaVu i danas, ali pricamo o vremenu. Bit ce da sam za njega valjda sada hrvatsko cvijeceAvetinho wrote: ↑11/10/2022 13:33
To je samo donekle istina. Nacionalistecke stranke imaju veliki megafon koji su prigrabili sto milom, sto silom, sto korupcijom. U Hrvata i Srba ti su megafoni i pojacani i dirigovani iz Hrvatske i Srbije, tako da gotovo i nema opozicije jer se nista drugo ne cuje od velike galame, a i ono "opozicije" sto ima ne razlikuje se mnogo od pozicije. Tako da tu i nije u pitanju ona stara, sta je starije -- koka ili jaje. Kad bi galama iz megafona prestala i Srbi i Hrvati bi vjerovatno brzo shvatili da im je u interesu jaka a ne slaba domovina.
- Truba
#133 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
mislim da ljudi koji pišu protiv hrvatskih stranaka moraju malo sagledati GEOGRAFIJU
i zaključiti gdje živi većina hrvata
na tragu toga pokušati shvatiti što je interes VEĆINE HRVATA
i zaključiti gdje živi većina hrvata
na tragu toga pokušati shvatiti što je interes VEĆINE HRVATA
- dr_Evil
#134 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Pa hajde da sagledamo taj tvoj zemljopis, prvo da objasnimo ta humana i nehumana preseljenja iz rata devedesetih, pa onda da vidimo sve mjesane sredine na danasnjoj zemljopisnoj karti i da vidimo treba li jos gdje koga preselit. Siguran sam da ce El-Bake docekati rasirenih ruka pardon ruku.
-
Avetinho
#135 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Ljudski mozak je kvarljiva roba i lako podlijeze stimulansima. Ako se promijeni megafon, promijeni se i mozak. Samo treba malo jaca galama s druge strane.dr_Evil wrote: ↑12/10/2022 10:42To tesko da ce se ikada desit. IMao/m kuma, normalan lik bio, znao da zivi u BiH i bio protiv izdajnicke Paveliceve HDZ stranke. Ozenio se, koka svake nedjelje u crkvi, i on okrenuo mentalni sklop za 180. Popijemo kaVu i danas, ali pricamo o vremenu. Bit ce da sam za njega valjda sada hrvatsko cvijeceAvetinho wrote: ↑11/10/2022 13:33
To je samo donekle istina. Nacionalistecke stranke imaju veliki megafon koji su prigrabili sto milom, sto silom, sto korupcijom. U Hrvata i Srba ti su megafoni i pojacani i dirigovani iz Hrvatske i Srbije, tako da gotovo i nema opozicije jer se nista drugo ne cuje od velike galame, a i ono "opozicije" sto ima ne razlikuje se mnogo od pozicije. Tako da tu i nije u pitanju ona stara, sta je starije -- koka ili jaje. Kad bi galama iz megafona prestala i Srbi i Hrvati bi vjerovatno brzo shvatili da im je u interesu jaka a ne slaba domovina.![]()
- dr_Evil
#136 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Tako nekako i dodje, ali opet covjeku krivo ostane, sto stariji sve manje raje. Ne znam jel to normalno ili je do mene.
-
Avetinho
#137 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Imam i ja pricu slicnu tvojoj, a nismo sigurno jedini ni nas dvojica. Moj surjak otisao nedavno u SR Srbiju u posjetu tazbini. Vratio se s pricom, kaze, fin neki svijet, svi bi opet u Jugoslaviju i bratstvo-jedinstvo, ali im eto ne daju ustase i balije. A htio mi je i objasniti sta se "stvrno" desava u Rusiji i zasto je Putin morao slati vojsku da brani Ruse tamo. Sve bih ja to od nekog drugog shvatio (ali tesko), ali ovaj covjek bio sa mnom na prvoj liniji u Sarajevu. Rekoh ja gdje ti bolan slusas vijesti, kaze on pa gdje i svi drugi.
- dr_Evil
#138 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Ja sam kao student prije nekih 15-ak godina znao cesto skoknuti do Beograda, pravo mi super bilo, bas kao sto ti rece kolega, fin neki svijet svi bi u Jugu ponovo, ja se pronasao u tome, a i iskreno i danas odrzavam kontakte s tom ekipom. Zadnji put kad sam vidio sliku cika Draze na ulazu u kucu cvijeca, a taman negdje poslije rehabilitacije istoga, reko sad sam dosao, neces me uskoro Beograde ponovno vidjeti.Avetinho wrote: ↑12/10/2022 14:57
Imam i ja pricu slicnu tvojoj, a nismo sigurno jedini ni nas dvojica. Moj surjak otisao nedavno u SR Srbiju u posjetu tazbini. Vratio se s pricom, kaze, fin neki svijet, svi bi opet u Jugoslaviju i bratstvo-jedinstvo, ali im eto ne daju ustase i balije. A htio mi je i objasniti sta se "stvrno" desava u Rusiji i zasto je Putin morao slati vojsku da brani Ruse tamo. Sve bih ja to od nekog drugog shvatio (ali tesko), ali ovaj covjek bio sa mnom na prvoj liniji u Sarajevu. Rekoh ja gdje ti bolan slusas vijesti, kaze on pa gdje i svi drugi.
Nije ni ovdje nesto aman puno bolje ruku na srce, revizije ima gdje god stignes.
- JohnnyS
#139 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
To je manje više normalno. Malo ljudi je sve liberalnije i otvorenije kako je starije. Premda bi logično bilo da što si stariji to si otvoreniji prema drugom, više stvari upoznaš, vidiš...
-
Benjaminsky
#140 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Kako koji mozak. Nikad nisam išao za ruljom, niti bio član nekoj političkoj opciji. U JNA 1972. sam odležao u zatvoru jer sam se zahvalio na članstvu. Narod je najveći dio povijesti ovca; janje za deranje i klanje. Meni se baš i ne ide pod nož. Možda zato što ne volim autoritete.
- Truba
#141 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Stvarno se trudim s tobom komuniciratidr_Evil wrote: ↑12/10/2022 11:06 Pa hajde da sagledamo taj tvoj zemljopis, prvo da objasnimo ta humana i nehumana preseljenja iz rata devedesetih, pa onda da vidimo sve mjesane sredine na danasnjoj zemljopisnoj karti i da vidimo treba li jos gdje koga preselit. Siguran sam da ce El-Bake docekati rasirenih ruka pardon ruku.
Ali nemam vise snage bas si me iscrpio
Uzmimo posusje i orasje
Jebe se njima za tvoju ili satlerovu ili van den mejerovu verziju bih
- ljevoruki
#142 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
A Kiseljak, Kresevo, Vitez?
- Truba
#143 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
to je pisalo u malo širem postu koji sam pobrisao jer me glava zaboljela
i goražde
i hotonj gravitiraju prema sarajevu i dio rame prozora te uskoplja
i goražde
- dr_Evil
#144 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Pa onda smo isto rekli, slazemo se, ukratko jebe se njima za bih.Black swan wrote: ↑13/10/2022 07:06Stvarno se trudim s tobom komuniciratidr_Evil wrote: ↑12/10/2022 11:06 Pa hajde da sagledamo taj tvoj zemljopis, prvo da objasnimo ta humana i nehumana preseljenja iz rata devedesetih, pa onda da vidimo sve mjesane sredine na danasnjoj zemljopisnoj karti i da vidimo treba li jos gdje koga preselit. Siguran sam da ce El-Bake docekati rasirenih ruka pardon ruku.
Ali nemam vise snage bas si me iscrpio
Uzmimo posusje i orasje
Jebe se njima za tvoju ili satlerovu ili van den mejerovu verziju bih
-
Benjaminsky
#145 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Profesor srpsko-hrvatskog jezika u moje doba je svim učenicima davao jedinicu ako bi upotrijebili ovaj pojam. Obično bi to popratio ovim reiječima (parafraziram): "Ne kaže se, a ni ne piše se): "slažem se" - jer nisi ni daska, ni fosna, a ni colerica, jer one se slažu, a ljudi su suglasni ili nisu."
Želim vjerovati da ovo dr. Zloćko neće primiti osobno.
- dr_Evil
#146 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Osobno ne, uvrijedit se necu, ali cu nastaviti da koristim "slazem se", hvalaBenjaminsky wrote: ↑17/10/2022 09:29Profesor srpsko-hrvatskog jezika u moje doba je svim učenicima davao jedinicu ako bi upotrijebili ovaj pojam. Obično bi to popratio ovim reiječima (parafraziram): "Ne kaže se, a ni ne piše se): "slažem se" - jer nisi ni daska, ni fosna, a ni colerica, jer one se slažu, a ljudi su suglasni ili nisu."
-
Avetinho
#147 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Tvoj profesor je bio nadobudni idiot. Zelio se baviti inzinjeringom jezika, nesto kao ovi danasnji idioti jezicari, sto su krenuli u izmisljanje novih rijeci. A on naopako -- ocigledno je htio ukidati rijeci koje se nisu uklapale u njegovu "varijantu". Tako nesto se desilo mojim prijateljima, ratnim izbjeglicama u Split, gdje u ta doba nisu mogli kupiti hljeb, nego samo kruh.Benjaminsky wrote: ↑17/10/2022 09:29Profesor srpsko-hrvatskog jezika u moje doba je svim učenicima davao jedinicu ako bi upotrijebili ovaj pojam. Obično bi to popratio ovim reiječima (parafraziram): "Ne kaže se, a ni ne piše se): "slažem se" - jer nisi ni daska, ni fosna, a ni colerica, jer one se slažu, a ljudi su suglasni ili nisu."
-
Benjaminsky
#148 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Nije baš lijepo čovjeka zvati idiotom. Simplicifirate situaciju gospodine. Lingvistički je profesor bio u pravu. To će vam reći svaki poznavatelj bilo kojeg južnosalvenskog jezika. Interesantno je kako ste sigurni da je on htio ukidati riječi. Vrlo lucidna opservacija. Inače, živim u Splitu i namjerno trzam pekare kad zatražim hljeb. A ni protiv kruha nemam ništa protiv. Uostalom, svi "vlaji" u Splitu govore 'ljeb, dakle ne kažu čak ni "h". Ali u Splitu je već dugo puuuuno više vlaja nego nativnih Splićana.Avetinho wrote: ↑17/10/2022 13:00 Tvoj profesor je bio nadobudni idiot. Zelio se baviti inzinjeringom jezika, nesto kao ovi danasnji idioti jezicari, sto su krenuli u izmisljanje novih rijeci. A on naopako -- ocigledno je htio ukidati rijeci koje se nisu uklapale u njegovu "varijantu". Tako nesto se desilo mojim prijateljima, ratnim izbjeglicama u Split, gdje u ta doba nisu mogli kupiti hljeb, nego samo kruh.
Vrh
-
Avetinho
#149 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Nece se niti jedan lingvisticar slozitiBenjaminsky wrote: ↑17/10/2022 17:13Nije baš lijepo čovjeka zvati idiotom. Simplicifirate situaciju gospodine. Lingvistički je profesor bio u pravu. To će vam reći svaki poznavatelj bilo kojeg južnosalvenskog jezika. Interesantno je kako ste sigurni da je on htio ukidati riječi. Vrlo lucidna opservacija. Inače, živim u Splitu i namjerno trzam pekare kad zatražim hljeb. A ni protiv kruha nemam ništa protiv. Uostalom, svi "vlaji" u Splitu govore 'ljeb, dakle ne kažu čak ni "h". Ali u Splitu je već dugo puuuuno više vlaja nego nativnih Splićana.Avetinho wrote: ↑17/10/2022 13:00 Tvoj profesor je bio nadobudni idiot. Zelio se baviti inzinjeringom jezika, nesto kao ovi danasnji idioti jezicari, sto su krenuli u izmisljanje novih rijeci. A on naopako -- ocigledno je htio ukidati rijeci koje se nisu uklapale u njegovu "varijantu". Tako nesto se desilo mojim prijateljima, ratnim izbjeglicama u Split, gdje u ta doba nisu mogli kupiti hljeb, nego samo kruh.
Vrh
-
Benjaminsky
#150 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka
Neću dobiti ni suglasnost, a ni saglasnost, jer je internet u tom pogledu, naglašavam u tom pogledu, rasadnik nepismenosti. Ljudi počinju malim slovima rečenicu, imena pišu malim slovom (a to su najblaži lapsusi), da ne spominjem veće.
Druga stvar, jezik je moj alat, pribor, sredstvo, jer se bavim s njime već preko 55 godina.
Nije na odmet biti pismen i na internetu, zar ne?