SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#60601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije to poziv za nasilje, vec OCD poremecaj. Covjek voli da je sve dovrseno.

-
Proosvjetni_uhljeb
#60602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kao da su ga pčele izbole a ne čovjek nožem?
- DaysleepeR
#60603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
leži u krevetu notmala, nema ni cjevčica, ništa
-
katastrofalan
#60604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
7 uboda -10 helta
suljo na 65 helta
suljo na 65 helta
-
Proosvjetni_uhljeb
#60605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa dobro, sistem nije baš u potpunosti zakazao. Kad je u slučaju pošten i miran čovjek koji nije mogao naći bolje rješenje nego da ubije, tada je sistem izuzetno efikasno postupio.
Sistem zakazuje u slučaju kažnjavanja klošara i kriminalaca i u zaštiti poštenih i mirnih građana. S druge strane,sistem je veoma efikasan u zaštiti klošara i kriminalaca i kažnjavanju mirnih i poštenih građana.
To je taj tzv. Schrödingerov pravosudni sistem.
-
Erice39
#60606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pred sutkinjom Kantonalnog suda u Sarajevu Melikom Murtezić danas je je razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo kojim se traži određivanje pritvora Elviru Sejfiću koji je u ponedjeljak uhapšen nakon što je nožem kod pijace Markale usmrtio Mirzu Podbičanina, te kod Velikog parka izbo Sulju Planju, poznatijeg kao Suljo Domac.
Podbičanin i Suljo Domac su prethodno fizički napali Sejfića.
Elvir Sejfić, inače dobitnik najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", je osumnjičen za krivično djelo ubistva i pokušaj ubistva.
Prijetili da će mu silovati dijete
Tužilac Mladen Jovičić obrazložio je razloge zbog kojih traži pritvor. Tužilac je kazao da je Sejfić ispred „Konzuma“ napadnut i da je nakon toga svjesno otišao po nož i počinio krivično djelo.
Advokat Muhidin Kapo koji zastupa Sejfića kazao je da nije predviđeno u istrazi neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, za kojeg on tvrdi da je u vrijeme kada je počinio krivično djelo bio neuračunljiv.
- Ubijeni i povrijeđeni su Sejfiću prijetili silovanjem djeteta i da će mu zapaliti kuću. Tražili su mu pare i ucjenjivali ga. Pretukli su ga. Odbrana smatra da je ponašanje oštećenih proizvelo ovakvo ponašanje osumnjičenog - kazao je Kapo koji je za Sejfića zatražio kućni pritvor s obzirom da nikada nije osuđivan.
Sutkinji se obratio i osumnjičeni Sejfić:
Građani ga podržavaju
- Nemam ništa da kažem, meni je ovo prvi put. Ubili su me - kazao je Sejfić vidno potresen.
U sudnici se moglo vidjeti da je Sejfić koji je brutalno pretučen, imao veliku gazu na lijevom uhu.
- Nisam mogao da spavam od bolova, u pritvoru mi nisu nisu dali tablete koje su mi propisane- dadao je Sejfić
Nakon ročišta advokat Muhidin Kapo je za portal „Avaza“ izjavio da građani Sarajeva podržavaju Sejfića.
- Građani ga podržavaju s obzirom da su oštećeni iz kriminalnog miljea. Prije ubistva su ga teško povrijedili, prijetili mu, reketirali ga, ucjenjivali i uzimali novac - kaže advokat Kapo.
Podbičanin i Suljo Domac su prethodno fizički napali Sejfića.
Elvir Sejfić, inače dobitnik najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", je osumnjičen za krivično djelo ubistva i pokušaj ubistva.
Prijetili da će mu silovati dijete
Tužilac Mladen Jovičić obrazložio je razloge zbog kojih traži pritvor. Tužilac je kazao da je Sejfić ispred „Konzuma“ napadnut i da je nakon toga svjesno otišao po nož i počinio krivično djelo.
Advokat Muhidin Kapo koji zastupa Sejfića kazao je da nije predviđeno u istrazi neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, za kojeg on tvrdi da je u vrijeme kada je počinio krivično djelo bio neuračunljiv.
- Ubijeni i povrijeđeni su Sejfiću prijetili silovanjem djeteta i da će mu zapaliti kuću. Tražili su mu pare i ucjenjivali ga. Pretukli su ga. Odbrana smatra da je ponašanje oštećenih proizvelo ovakvo ponašanje osumnjičenog - kazao je Kapo koji je za Sejfića zatražio kućni pritvor s obzirom da nikada nije osuđivan.
Sutkinji se obratio i osumnjičeni Sejfić:
Građani ga podržavaju
- Nemam ništa da kažem, meni je ovo prvi put. Ubili su me - kazao je Sejfić vidno potresen.
U sudnici se moglo vidjeti da je Sejfić koji je brutalno pretučen, imao veliku gazu na lijevom uhu.
- Nisam mogao da spavam od bolova, u pritvoru mi nisu nisu dali tablete koje su mi propisane- dadao je Sejfić
Nakon ročišta advokat Muhidin Kapo je za portal „Avaza“ izjavio da građani Sarajeva podržavaju Sejfića.
- Građani ga podržavaju s obzirom da su oštećeni iz kriminalnog miljea. Prije ubistva su ga teško povrijedili, prijetili mu, reketirali ga, ucjenjivali i uzimali novac - kaže advokat Kapo.
-
DonieBrasco
#60607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sud se suosjeca sa kriminalcima, kako se ovaj usudio da se brani od istih, naravno otisao je predaleko.
J'ebo te gdje mi zivimo, jos njega pretukla policija.
-
geoxx
#60608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjerovatno ce kvalifikovati kao ubistvo namah kao blazi oblik ubistva. Nece puno robijati.
Ovo za neuracunljivost bas tesko. Bilo je ubistvo u Tuzli prije nekoliko godina, covjek je ubio nekoliko ljudi koji su ga prethodno zlostavljali i na kraju oslobodjen. Kantonalni sud ga osudio zbog ubistva namah, medjutim Vrhovni sud donosi oslobadjajucu presudu jer je u momentu izvrsenja djela bio neuracunljiv, iako je covjek inace mentalno zdrav. Jedna od jacih presuda koje sam citao.
Ovo za neuracunljivost bas tesko. Bilo je ubistvo u Tuzli prije nekoliko godina, covjek je ubio nekoliko ljudi koji su ga prethodno zlostavljali i na kraju oslobodjen. Kantonalni sud ga osudio zbog ubistva namah, medjutim Vrhovni sud donosi oslobadjajucu presudu jer je u momentu izvrsenja djela bio neuracunljiv, iako je covjek inace mentalno zdrav. Jedna od jacih presuda koje sam citao.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#60609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko kaže da ga je policija pretukla??DonieBrasco wrote: ↑12/10/2022 20:45 Sud se suosjeca sa kriminalcima, kako se ovaj usudio da se brani od istih, naravno otisao je predaleko.
-
zdruzdjo
#60610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drug_profi wrote: ↑12/10/2022 14:16 Nije to poziv za nasilje, vec OCD poremecaj. Covjek voli da je sve dovrseno.
![]()
Pa kad nesto pocnes da radis, najbolje je da se zavrsi.
Odes u wc da kenjas pa ako prekines na pola, i obuces se, sav se umazes.
-
zdruzdjo
#60611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma samo zapjevati onu: iz KP doma vraticu se ja......
Sta sad.
Sta sad.
-
zdruzdjo
#60612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam ja pozvao na nasilje.
Mozda je htio nesto drugo.
Npr. Da mu ocisti dzon od tena jer je negdje ugazio u nesto masno pa mu bilo klizavo.
Da mu dadne litar-dva da ima za motorku kad bude pilao drva.
Ali navaznija stavka koju niko ne spominje, koji je benzin bio. 95, 98, premium.....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#60613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vidi ovozdruzdjo wrote: ↑13/10/2022 11:06Nisam ja pozvao na nasilje.
Mozda je htio nesto drugo.
Npr. Da mu ocisti dzon od tena jer je negdje ugazio u nesto masno pa mu bilo klizavo.
Da mu dadne litar-dva da ima za motorku kad bude pilao drva.
Ali navaznija stavka koju niko ne spominje, koji je benzin bio. 95, 98, premium.....
ja sam konkurirao za poso čitača google komentara na ćirilici
pročitaš poruku i daš joj ocjenu
tvoju je poruku pročitao neki lik...ili je algoritam skontao kombinacijom riječi da tu nisu čista posla
vidi se koja je tvoja namjera
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#60614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pričao sam s osobom koja domca poznaje iz ratnih dana, tad su ga zvali samo domac. Nevolja-problem na dvije noge. Dok živi, živi samo da nekog od njega boli glava.
-
Spit_fire
#60615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Popricaj sa bilo kim ko se skolovo u krugu mejtasa-sutjeske
Al isto tako cuo sam od ljudi koji zive na tom prostoru da kazu "Dobar je suljo pravi belaje, al ne pravi po mahali"
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#60616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iko išta za info da je nekih 20 osoba palo s nekog visečeg mosta u rijeku negdje u srbiji.
-
zdruzdjo
#60617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma jasno je. Neko prijavi komentar, neko procita, sabere dva i dva i jasno sve.Black swan wrote: ↑13/10/2022 11:15
vidi ovo
ja sam konkurirao za poso čitača google komentara na ćirilici
pročitaš poruku i daš joj ocjenu
tvoju je poruku pročitao neki lik...ili je algoritam skontao kombinacijom riječi da tu nisu čista posla
vidi se koja je tvoja namjera
Ne bunim se. Algoritam je glup da bi rjesavao tako kompleksne zadatke. Provjerio sam to u par navrata gdje svakome ko ima dva klikera u glavi skonta sta sam htio reci. Ali algoritam ostane glup.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
- Truba
#60619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jucer vidim na izgubljeno nadjeno samohrana majka 3 djece izgubila novcanik sa 490 marki i dokumentima
Kirija joj to za 2 mjeseca
Danas link na avazu momak vratio naso ga pored ceste izasao iz auta
I ja sam ljetos sudjelovao u vracanju arapskog novcanika 900 njihovih para i 50 maraka
Mjesec dva poslije zamantalo mi se koliko je to maraka
retroaktivno dosao u iskusenje kud odoh na kalkulator novcanica
I ja sam ljetos sudjelovao u vracanju arapskog novcanika 900 njihovih para i 50 maraka
Mjesec dva poslije zamantalo mi se koliko je to maraka
- kabal1337
#60620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://youtu.be/28UUpVjmqaoBlack swan wrote: ↑13/10/2022 17:13 Jucer vidim na izgubljeno nadjeno samohrana majka 3 djece izgubila novcanik sa 490 marki i dokumentima
Mjesec dva poslije zamantalo mi se koliko je to marakaretroaktivno dosao u iskusenje kud odoh na kalkulator novcanica
- Truba
#60621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam vala ovo moje je bilo oko 4300maraka al sta ces s tim arapskim parama? Nisu konvertibilne morao bih se ganjat s turistima ili po hotelima moljakat zamjenu mozda bi me neko provalio i prebio...ovo je naknadno razmisljanje jer sam mislio da je 900 neka sica
50000 ojra je suma bas da se covjek zapita
10% bih sigurno uzeo a za dalje ne znam
10% bih sigurno uzeo a za dalje ne znam
-
splinter
- Truba
#60623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
stoka
meni bosanski kapitalista i biznismen nije htio premotati snimak s nadzorne kamere ni kad su mi sprejom prefarbali registraciju ni kad su ukrali bicikl
to je taj bosanski dobrosusjedski odnos taj tisućljetna dobrota bosanskog čovjeka
moram priznati da me ta istraga oko bajka iscrpila iako je trajala samo od 29.6. do 20.7. 2019. tako da ne bih više
detektivski poso prepuštam stručnjacima
meni bosanski kapitalista i biznismen nije htio premotati snimak s nadzorne kamere ni kad su mi sprejom prefarbali registraciju ni kad su ukrali bicikl
to je taj bosanski dobrosusjedski odnos taj tisućljetna dobrota bosanskog čovjeka
moram priznati da me ta istraga oko bajka iscrpila iako je trajala samo od 29.6. do 20.7. 2019. tako da ne bih više
-
Piaty
- xoklix
#60625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
900 saudijskih rijala je 430 KM.Black swan wrote: ↑13/10/2022 20:15 Ne znam vala ovo moje je bilo oko 4300maraka al sta ces s tim arapskim parama? Nisu konvertibilne morao bih se ganjat s turistima ili po hotelima moljakat zamjenu mozda bi me neko provalio i prebio...ovo je naknadno razmisljanje jer sam mislio da je 900 neka sica
10% bih sigurno uzeo a za dalje ne znam![]()
Otkud 4300...