Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Između ostalog, kako Klix.ba saznaje, oni su izdavali dozvole za transport teretnih motornih vozila za prometovanje iznad dozvoljene nosivosti i tako zarađivali ogromna novčana sredstva.
Između ostalog, kako Klix.ba saznaje, oni su izdavali dozvole za transport teretnih motornih vozila za prometovanje iznad dozvoljene nosivosti i tako zarađivali ogromna novčana sredstva.
Šticar sa prikolicom, prazni teški 25 tona i na njima teret balvana od 28 tona .... a sve zajedno ne prelazi ukupno dopuštenih 40 tona.
Šticar sa prikolicom, prazni teški 25 tona i na njima teret balvana od 28 tona .... a sve zajedno ne prelazi ukupno dopuštenih 40 tona.
Najveca dozvoljena jedne prikolice je 24000 a vucnog 26000kg zavisno od marke, ti tandemi idu u pretovar po preko 20T, ko nije imao posla sa njima ne zna sta je terer
balvana kojeg drveta, bukva jelovina bor, uglavnom se to vrti kod nas
jer po m3 težina se razlikuje, plus koliko je mokro drvo, a iz šume nije suho sigurno
ugl, za šticare nisam pisao iako je tu mogućnost malverzacije težinom jednostavnija
šta sa šljunkom, ako je zapremina poluprikolice 26-28m3
a viri šljunak preko visine
Seawolf wrote: ↑12/10/2022 11:23
Najveca dozvoljena jedne prikolice je 24000 a vucnog 26000kg zavisno od marke, ti tandemi idu u pretovar po preko 20T, ko nije imao posla sa njima ne zna sta je terer
Da, za vučne kamione si u pravu, oni ako su troosovinci najčešće imaju najveću dopuštenu masu od 26 tona.
No, prikolica šticarka za prevoz balvana je dvoosovinka i njena najveća dopuštena masa je 18 t.
Ali, kako god, ukupna najveća dopuštena masa vučnog kamiona, prikolice i tereta na njima, za kretanje po javnom putu, ne smije biti veća od 40 t.
Seawolf wrote: ↑12/10/2022 12:16
Ali, kako god, ukupna najveća dopuštena masa vučnog kamiona, prikolice i tereta na njima, za kretanje po javnom putu, ne smije biti veća od 40 t.
pola šticara cvile dok se kreću, a vjeruj mi masu osjetiš u blizini
ps
mnogo dobre kamione oni imaju, velike snage i dobrog pogona
Seawolf wrote: ↑12/10/2022 12:16
pola šticara cvile dok se kreću, a vjeruj mi masu osjetiš u blizini
ps
mnogo dobre kamione oni imaju, velike snage i dobrog pogona
Ja liku govorim kakvih izvedbi ima, a hladnokrvno kaze prikolica sticarka za drva je doosovinka sa 18T.
Mjolbislapetova stara ide do 20T, Doll je tu negdje....
Eto mu slika kao dokaz da ima i vise od toga. Jednostavnije ne moze biti. I stavis na vagu i predje 30T preko cijelog tandema. Ko nije vidio sirovu bukvu taj ne zna sta je drvo. Znam da je ljudima tesko za povjerovati da pretovar moze biti toliki ali ....hehe
Prodajne brojke Renaulta u Evropi katastrofalne, Dacia je prodala više automobila od Renaulta. Pogledam gamu i motorizaciju Renaulta, pa oni su gori od Fiata. Pri tome aktuelna je najava o prodaji ICE Renault divizije Kinezima. Šta se desilo drugom po veličini evropskom proizvođaču od prije samo par godina?
I ja isto mislim. PSA SUVovi žive od 1.5 BlueHDI, Tiguan/Ateca/Kodiaq većina TDI...ni kod ostalih udio dizela nije zanemariv. Oni se prave napredni i izbace Australa, udarni model bez dCi motora (isto važi i za Qashqai koji se za sada loše prodaje u Evropi).
Moram nagovoriti suprugu da proda Megana dok još može, da ne bude to novi Saab ili Rover
Prodajne brojke Renaulta u Evropi katastrofalne, Dacia je prodala više automobila od Renaulta. Pogledam gamu i motorizaciju Renaulta, pa oni su gori od Fiata. Pri tome aktuelna je najava o prodaji ICE Renault divizije Kinezima. Šta se desilo drugom po veličini evropskom proizvođaču od prije samo par godina?
Fali novih modela....aktueln gama ne može u bitku sa konkurencijom.
Megane zastario, scenic, espace, kadjar out....
Naravno. Sve fula do fule od 2015. Talisman po opšem utisku i motorizaciju Sandero D klase, Scenic i Espace ni MPV ni crossover, Kadjar odavno zastario, Twingo 3 žešći promašaj. Glupiranje sa izbacivanjem dCi motora.
Last edited by ElRe on 12/10/2022 21:49, edited 1 time in total.