Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

denden

#32276 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Nameću se zanimljivi uvidi. U velikom broju svjetskih tradicija je optuživanje nedužnog grijeh koji nosi strašne posljedice, jedan od najvećih.

Kad pogledamo šta su radili Muriz i ekipa, sjetićemo se da je hladno Alisu Mutap, curetak koji je bio tek punoljetan u vrijeme napada na nju i Dženana, optužio da je prostitutka.

Kad se dalje pogleda slika sa teme gdje Muriz nekad 2020. godine reklamira knjigu koja Fahrudina Radončića predstavlja kao "Šćepu", mafijaša, velikosrpskog agenta, trgovca narkoticima, seksualno i moralno pervertiranu osobu, a onda dalje pogledamo kako istog tog "Šćepu" Muriz predstavlja kao časnog heroja i mučenika, prva riječ koja nam pada na um je "PROSTITUISANJE". Muriz se pokazao kao karakterna prostitutka, neko bez časti i obraza, ko se prodaje drugim za sitnu monetu.

Karma is a bitch. A ima i Fahro svoje bitches koje se odazovu čim zvizne.

Dalje, sjetićemo se da je Muriz nedužne ljude optuživao da su ubili Dženana. Konkretno, glavni "optuženi" je bio Muamer Budnjo. Iako Muriz nije u jednoj rečenici rekao "Muamer Budnjo je ubica", rekao je da zna ko je šamarao Alisu Mutap, da je to ubica kojeg sistem štiti, a kojeg treba uhapsiti, a ispostavilo se da je mislio na Muamera Budnju, jer je lažni očevidac E.M. ispričao Murizu, hodži i Feragetu da je upravo vidio Muamera Budnju kako šamara Alisu Mutap. Muriz je, i kad je saznao da ga ih je E.M. namagarčio kao zadnje bekane, ostao pri toj priči o "očevicu E.M. kojeg je korumpirani sistem uništio".

Ako je tačno ono što na osnovu svega izgleda skoro sto posto vjerovatno, da je Ljubo počinilac i da nikog osim Ljube i njegovog kombija sa porodicom i nije bilo na licu mjeta, onda se može reći da je onaj ko je Ljubi navukao majicu sa Dženanovim likom Dženana ubio drugi put. A to je Muriz, jer je on morao dati takvu dozvolu. Dakle, onaj koji je nedužnog Budnju optužio da je ubica je ustvari sam Dženana ubio drugi put.

Njegova kampanja manipulacije potkapacitirane javnosti, uz udruživanje moćnih političkih i drugih lešinara, dovela je do toga da je pet nedužnih ljudi danas optuženo kao pomagači-prikrivači. Ako je istina da je Ljubo počinilac, onda su upravo Muriz i ekipa, kao glavni akteri koji su pokvarenim pritiscima i manipulacijama isposlovali oslobađanje Ljube Seferovića, bili oni koji su pomogli da se zataška Ljubin zločin, bili pomagači i prikrivači. Osim njih, Ljubo, ako je ubica, nije imao drugih pomagača niti prikrivača.

Alisu Mutap optužio je da glumi amneziju, a tokom njegovog davanja iskaza pred Sudom BiH se, kad je trebao ispričati šta je saznao o Dženanovoj smrti i dešavanjima poslije, "nije sjetio" svih "saznanja" kojima je godinama trovao javnost o tome da navodno zna ko su pomagači, ko ubice, ko je zamahnuo, da ima trojicu očevidaca, da zna ko je nalogodavac, da džamijski snimak dokazuje da je Alisa lagala, da su podmetnuti kombi i krhotine, kao i Ljubo itd. Drugim riječima, "dobio" je LAŽNU AMNEZIJU.

Ifet Feraget je predstavljan kao moralna gromada i pravosudni mesija, spasilac pravosuđa i države, većinu populacije ubijedio u to.
Međutim, ako je suditi po djelima, on je upravo pravosudni Antihrist, jer je svojim slatkim lažima zaveo mase, ubijedio ih da je crno-bijelo, a laž istina, sve zbog bolesnog karijerizma, a vrhunac je što je iz ruku pravde iščupao (kao jedan od glavnih aktera i "mozak" Murizovog djelovanja) već pronađenog ubicu sina svog pro bono klijenta, te pomogao u progonu nedužnih ljudi, a možda bio i domišljati idejni tvorac prijedloga da se Ljubi navuče majica sa Dženanovim likom.
Osoba koja je morala, najkasnije nakon 23.05.2017. godine, kad su shvatili da ih je E.M. namagarčio, stati na loptu i reći Murizu da su imali teoriju koja je pogrešna i da, ako tako nastave, mogu samo pomoći stvarnom ubici. Umjesto toga, on je očito Muriza nagovorio da sakriju da su namagarčeni i da (umjesto da se povuku i puste sistemu da radi svoje) sad izmisle priču kako je korumpirani sistem uništio njihovog "pravog" očevica koji je vidio kako Budnjo šamara Alisu Mutap.
Feraget je to odabrao, da bi sačuvao svoju novostečenu slavu i ugled kod naroda, a po cijenu da potpuno Muriza svjesno odvede u kolosijek laži, obmane, prostitucije, te u vjerovatno pomaganje stvarnom ubici. Bolesni karijerizam i egoizam, ambicija koja zarad sebe nema nikakvih skrupula ni obzira, ni prema stvarima koje bi morale biti svete, nedodirljive. Antihrist se predstavio mesijom, moralna nakarada se predstavila kao moralna gromada.

Sve je (bilo) suprotno od onog kako je predstavljano.

Muriz je, za razliku od laži kojima je manipulisao javnost, znao koliko ne zna, a na vrijeme mu je više puta bila skrenuta pažnja na to gdje vodi to što on radi, u kakvu propast po njega.

Iako je razumio, oglušio se i sad mu ostaje samo proživljavanje sopstvene propasti.

Ljude ne određuju greške, nego njihov odnos prema njima.

Muriz je sam sebe i sebi odredio sudbinu.
;)
bitangeIprinceze

#32277 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

denden wrote: 11/10/2022 20:28
Nameću se zanimljivi uvidi. U velikom broju svjetskih tradicija je optuživanje nedužnog grijeh koji nosi strašne posljedice, jedan od najvećih.
;)
A kako se tretira lažiranje iskaza, skretanje od istine, zavlačenje, korupcija u istrazi.....
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#32278 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by RagibUzoriti »

Neki dan gledam neki klip sto mi FB cini mi se izbaci .

Muriz Memic donirao zemlju i busen za uredjenje mezara A.I.

Ja onako, ne mogu da vjerujem svojim ocima i usima.

Opleo drvlje i kamenje po SDA,svima onima koji mogu da vuku konce u tuzilastvu i sudstvu iz potaje a i javno a pritom su svakako politicki mocnici ( citaj pripadaju SDA kako on tvrdi) i onda dodje i napravi sve to, jednom od osnivaca te iste partije po kojoj on danas pljuje.

Ko je ovdje lud?

Ne znam, ne daj Boze nikome da dozivi sto je on dozivio, ali totalno je izgubio na reputaciji u mojim ocima.

Razumijem da je nezadovoljan presudom, da je optuzivao mnoge druge direktno i indirektno,ali zadnjih 8 godina sve neka ista mantra.

Jos mi jedna stvar nije jasna. Zasto ga nikada Budnje nisu tuzile za klevetu i povredu casti?
bitangeIprinceze

#32279 Re: Slučaj Dženan Memić

Zna Muriz sta radi, ne brini ti.
RagibUzoriti

#32280 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by RagibUzoriti »

bitangeIprinceze wrote: 12/10/2022 07:41 Zna Muriz sta radi, ne brini ti.
Ma ne brinem, ali najiskrenije bih volio da se napokon rijesi ovaj slucaj. Zadnjih 8 godina ponavlja se ista mantra. Znamo ko su ubice ali necemo da kazemo...
denden

#32281 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

RagibUzoriti wrote: 12/10/2022 07:37 Neki dan gledam neki klip sto mi FB cini mi se izbaci .

Opleo drvlje i kamenje po SDA,svima onima koji mogu da vuku konce u tuzilastvu i sudstvu iz potaje a i javno a pritom su svakako politicki mocnici ( citaj pripadaju SDA kako on tvrdi) i onda dodje i napravi sve to, jednom od osnivaca te iste partije po kojoj on danas pljuje.

Ko je ovdje lud?

Ne znam, ne daj Boze nikome da dozivi sto je on dozivio, ali totalno je izgubio na reputaciji u mojim ocima.

Razumijem da je nezadovoljan presudom, da je optuzivao mnoge druge direktno i indirektno,ali zadnjih 8 godina sve neka ista mantra.

Jos mi jedna stvar nije jasna. Zasto ga nikada Budnje nisu tuzile za klevetu i povredu casti?
Zato sto su 23.05.2017. Muriz i Feraget saznali da ih je E.M. slagao da je vidio Budnju da samara Alisu Mutap u Aleji i odlucili to sakriti, pa nastavili lagati da je sistem prijetnjama "unistio ocevica". Posto su znali da su namagarceni, da bi sakrili koliki su levati i da nemaju pojma, nastavili su loziti mase istom pricom o ocevicu, ali vodeci racuna da ne izgovore ime "ubice" kojeg je "vidio" E.M., upravo da bi izbjegli tuzbu Budnja i svoju diskreditaciju.

Ali, Latic koji je objavio tekst o Budnji implicirajuci da je on ubica nije bio te srece. Tuzen je za klevetu i platio je kaznu Budnjama.
martina01

#32282 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

Dobro vam jutro dragi forumaši,
pijem moju prvu jutarnju kavicu, “listam” portale, čitam postove, razmišljam… dumam…

Zapanjena sam visokim stupnjem netolerancije, nepristojnosti, isključivosti, primitivizma, entelektualne bahatosti pojedinih forumaša u čemu prednjači svima nama “od ranije poznati” opskurni lik, stanoviti @tranquil.

Lik izabrao pogrešan nickname ili se tijekom vremena unatoč samododijeljenom nicku deformirao. U prijevodu tranquil ima značenje "bez tjeskobe, napetosti ili nemira" što je oprečno njegovim zlobom napetim postovima, bar onima na moj račun kada se kreće od hinjaka do otvorenih uvreda.

Ali ne, neću nikoga prijavljivati za "neprikladni govor", “govor mržnje” "vrijeđanje". Ni dotičnog lika hinjaquila, niti bilo koga drugog, ne želim se baviti glupostima, niti vrijeđati istom mjerom I načinom, to se protivi mojem kućnom odgoju. Ovdje sam na temi da saznam nešto novo i podijelim moja saznanja i razmišljanjima. Peace brother
martina01

#32283 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

Aktualno SUĐENJE,

Nastavak suđenja sutra, od 9.00.

Oni koji prate ovo suđenje u sali Državnog suda kažu mi da se dosta toga ne objavljuje u medijima iz razloga što mnogo toga promiče izvještačima, ili ovi neprofesionalno filtriraju što će se prenijeti javnosti. Osobito je to slučaj sa izvještačima koji su naklonjeni Murizovom narativu i njegovim pokroviteljima.

Pa mi tako kažu da su jako znakoviti kraći i publici polučujni komentari suca Perića koji upućuju na osnovane pretpostavke o stavu suca Perića o optužnici, dokazima, predmetu i o budućoj sudskoj odluci.

Pa tako, promaklo je mnogim da je na proteklom suđenju od prošlog tjedna, kako mi kažu, sudac Perić prokomentirao, replicirao tužitelju Ćazimu vezano za neki njegov kraći usputni komentar - "..da je časni sude jasno..", kada sudac Perić izgovara polučujno, replicira kako "ovdje nije ništa jasno"! :-)

Dokazni postupak optužbe pri kraju a predsjedavajući sudskog vijeća kaže da njemu/njima sucima u predmetu "nije ništa jasno"!!!! :-)

Dakle, očevidno da tužilaštvo nije uspjelo dokazati većinu (ili sve) iz optužnice, pa se već sada, i bez dokaza odbrane, može prognozirati sudska odluka:

Optuženi,
po svim tačkama optuženja:
not guilty!!!
bitangeIprinceze

#32284 Re: Slučaj Dženan Memić

Gdje su ubice?
martina01

#32285 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

Priupitaj:

1. Muriza,
2. Ljubu,

oni trebaju odgovoriti na to pitanje ako neće Alisa, Ćazim.... :-)
td_maajka

#32286 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

RagibUzoriti wrote: 12/10/2022 07:37 Neki dan gledam neki klip sto mi FB cini mi se izbaci .

Ko je ovdje lud?

A da prvo utvrdimo cinjenice pa onda dalje?

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... tis/471208
Kako je kazao za portal Radiosarajevo.ba, pozvao ga je Fond memorijala Kantona Sarajevo.

"Ja se vjerovatno jedini u Sarajevu bavim time. Pozvali su me i ja sam donio busen", rekao nam je Muriz Memić.

Kaže da nije želio naplatiti.

"Ovo je gratis. Naš rahmetli predsjednik je to zaslužio", dodao je Muriz Memić.
Murizu je taj isti predsjednik bio u kucnom domu na mevludu, Muriz se u Armiji RBiH pod komandom r. Alije Izetbegovica borio za ovu zemlju.

Nikada nije rekao da je SDA sva korumpirana, vec pojedinci u vrhu. To sto je Bakir sin r. Alije Izetbegovica i sto on sam i njegovi poltroni vole da izjednacuju njega i oca mu, to je zaista glupa slucajnost, ali svakom od njih treba suditi po njegovim licno djelima.

:-)
td_maajka

#32287 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

martina01 wrote: 12/10/2022 10:31 Priupitaj:

1. Muriza,
2. Ljubu,

Dodji da ti sapnem… pa ti sapni dendenu, hajmo gluhih telefona
bitangeIprinceze

#32288 Re: Slučaj Dženan Memić

martina01 wrote: 12/10/2022 10:31 Priupitaj:

1. Muriza,
2. Ljubu,

Pittam bas tebe jer sve znas.
RagibUzoriti

#32289 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by RagibUzoriti »

td_maajka wrote: 12/10/2022 10:34

Ko je ovdje lud?

A da prvo utvrdimo cinjenice pa onda dalje?

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... tis/471208
Kako je kazao za portal Radiosarajevo.ba, pozvao ga je Fond memorijala Kantona Sarajevo.

"Ja se vjerovatno jedini u Sarajevu bavim time. Pozvali su me i ja sam donio busen", rekao nam je Muriz Memić.

Kaže da nije želio naplatiti.

"Ovo je gratis. Naš rahmetli predsjednik je to zaslužio", dodao je Muriz Memić.
Murizu je taj isti predsjednik bio u kucnom domu na mevludu, Muriz se u Armiji RBiH pod komandom r. Alije Izetbegovica borio za ovu zemlju.

Nikada nije rekao da je SDA sva korumpirana, vec pojedinci u vrhu. To sto je Bakir sin r. Alije Izetbegovica i sto on sam i njegovi poltroni vole da izjednacuju njega i oca mu, to je zaista glupa slucajnost, ali svakom od njih treba suditi po njegovim licno djelima.

Ja cu ti nabrojati sad 15 drugih firmi iz Sarajeva koji se bave tim istim poslom.
Pocev od JKP Park pa nadalje...
YouAreMyDestiny

#32290 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

bitangeIprinceze wrote: 12/10/2022 08:58 Gdje su ubice?
Ljubo je valjda i dalje na Ilidži.
bitangeIprinceze

#32291 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 12/10/2022 11:20
bitangeIprinceze wrote: 12/10/2022 08:58 Gdje su ubice?
A gdje su ubice, nije bitan ljubo jer ga vise niko i ne spominje?
YouAreMyDestiny

#32292 Re: Slučaj Dženan Memić

Jaooo patetike, borio se za ovu zemlju :-) :-)
Alija mu na mevludu bio. :-) :lol: Je li, musafa ti? :mrgreen:

Možete vi nipovci otići iz SDA, ali SDA ne može iz vas.
YouAreMyDestiny

#32293 Re: Slučaj Dženan Memić

bitangeIprinceze wrote: 12/10/2022 11:22
klix wrote: 12/10/2022 11:20

Pitaj Muriza. On zna, ali neće da kaže.
kvinoja

#32294 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

klix wrote: 12/10/2022 11:23
bitangeIprinceze wrote: 12/10/2022 11:22
“Uskoro”, kaže Muriz Memić i dodaje: “Ja sam lično pričao s tužiocima o imenima izvršioca. Pustit ćemo tužiocima da rade svoj posao. "

Rekao kome je trebao reći, neće valjda tebi reći. Ovo je petnaesti put na ovoj temi da isto odgovaram na ovo, što govori ili o tvom intelektu ili o tvojim namjerama.
YouAreMyDestiny

#32295 Re: Slučaj Dženan Memić

kvinoja wrote: 12/10/2022 11:28
klix wrote: 12/10/2022 11:23

“Uskoro”, kaže Muriz Memić i dodaje: “Ja sam lično pričao s tužiocima o imenima izvršioca. Pustit ćemo tužiocima da rade svoj posao. "

Rekao kome je trebao reći, neće valjda tebi reći. Ovo je petnaesti put na ovoj temi da isto odgovaram na ovo, što govori ili o tvom intelektu ili o tvojim namjerama.
Ništa on nije rekao, osim što lapanda šuplju priču.
tranquil

#32296 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

I ono laprdalo se raspisalo o Tadićki, kamenu temeljcu njegove teorije, ignorišući da je pomenuta već odavno odstranjena, i da nije ona pokrenula nove istrage. Ali bez nje ne ferceraju teorije zavjere. "Duboka država"? :lol:

I kakvi su mu ono nepotpisani pamfleti, "prostitusanje", "pravosudni antihrist Feraget", koja ostrašćena neracionalna budaletina piše takve tekstove za odstrijel?

Ko vjeruje u takve bajkice, to već znamo ;-)
kvinoja

#32297 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

klix wrote: 12/10/2022 12:10

Ništa on nije rekao, osim što lapanda šuplju priču.
Otkud znas? :bih:
tranquil

#32298 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

martina01 wrote: 12/10/2022 08:16 Dobro vam jutro dragi forumaši,
pijem moju prvu jutarnju kavicu, “listam” portale, čitam postove, razmišljam… dumam…

Zapanjena sam visokim stupnjem netolerancije, nepristojnosti, isključivosti, primitivizma, entelektualne bahatosti pojedinih forumaša u čemu prednjači svima nama “od ranije poznati” opskurni lik, stanoviti @tranquil.

Lik izabrao pogrešan nickname ili se tijekom vremena unatoč samododijeljenom nicku deformirao. U prijevodu tranquil ima značenje "bez tjeskobe, napetosti ili nemira" što je oprečno njegovim zlobom napetim postovima, bar onima na moj račun kada se kreće od hinjaka do otvorenih uvreda.

Ali ne, neću nikoga prijavljivati za "neprikladni govor", “govor mržnje” "vrijeđanje". Ni dotičnog lika hinjaquila, niti bilo koga drugog, ne želim se baviti glupostima, niti vrijeđati istom mjerom I načinom, to se protivi mojem kućnom odgoju. Ovdje sam na temi da saznam nešto novo i podijelim moja saznanja i razmišljanjima. Peace brother
Samo ti mufide nastavi da mufidaš, onako, "entelektualno", ionako se niko ne obazire ;-)
RagibUzoriti

#32299 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by RagibUzoriti »

Uskoro je...2 sedmice? 2 mjeseca? 2 godine? Kad je pricao,da znamo otprilike ocekivati nove pomake u slucaju.

Ako to "uskoro" slucaj ne bude priveden kraju, znaci li to da su i ti tuzioci sa kojima je Muriz pricao korumpirani? Da ce na listu za podnosenje krivicnih prijava doci jos novih imena tuzioca koji navodno ne rade svoj posao?

Sve manje i manje vjerujem Murizu i ekipi okupljenoj oko njega. Nazalost nekim stvarima je diskreditovao samog sebe.

Volio bih iskreno da se slucaj rijesi,da se stavi tacka na sve teorije zavjere oko nesretnog slucaja ili pak ubistva.
tranquil

#32300 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

RagibUzoriti wrote: 12/10/2022 13:59

Uskoro je...2 sedmice? 2 mjeseca? 2 godine? Kad je pricao,da znamo otprilike ocekivati nove pomake u slucaju.

Ako to "uskoro" slucaj ne bude priveden kraju, znaci li to da su i ti tuzioci sa kojima je Muriz pricao korumpirani? Da ce na listu za podnosenje krivicnih prijava doci jos novih imena tuzioca koji navodno ne rade svoj posao?

Sve manje i manje vjerujem Murizu i ekipi okupljenoj oko njega. Nazalost nekim stvarima je diskreditovao samog sebe.

Volio bih iskreno da se slucaj rijesi,da se stavi tacka na sve teorije zavjere oko nesretnog slucaja ili pak ubistva.
Ako ne pratiš mahalanja civilnih lica, dakle ako pratiš stvari vezano samo za službene izvore, primjetićeš da je zadnja vijest da je pokrenuta istraga protiv nekoliko lica, za ubistvo i za prikrivanje, i jedna od optuženih je suspendovana sa visokopozicioniranog radnog mjesta zbog istrage.

Sada se čekaju rezultati istrage, ne može prije zore svanuti.

Sve ostalo je bijela buka, i ne mora imati uticaj na slučaj. Uključujući i ono što dolazi od porodice Memić.
Locked