Tenk i top su oružje... Kamion je logistika;
bez municije i hrane ne rade ni tenk ni obični vojnik
eee neces moci razbojniče!pici wrote: ↑12/10/2022 07:51Mnogi ne kontaju sta sam govorio al evo nebilo mi mrsko.Nisam ja bio pesimista cak veci optimista od sviju vas ovdje i najvise mi je zasmetala ona takticka pauza poslije Izjuma.OK skontao sam, Ukrajinski stab nije ni sanjao da ce tako brzo prodrjeti do rijeke Oskil i da ce rusi biti u rasulu.To je po meni bila velika takticka greska i trebalo im je deset dana da se skontaju sta dalje i kako dalje.Moja zamjerka je na propustu stabskih oficira a ne na Ukrajinsku vojsku, oni su lavovi.
Moraju Ukri to rijesiti za ubuduce jer propustilo se da se sad vode borbe oko Luganjska u najgorem slucaju za SD i Starobeliks.Al eto gura se i ide dalje, jest sad rasputnica i rusi se pregrupisali al sam siguran da bi se do zime mogao rijesiti putni pravac Svatove pa i Lisicak i SD.
Pa otkud znas da nema odobrenje? Musk kakav god da je glup nije sigurno.
Tako smo nekad govorili i za putlera da nije glup, da je to proracunat lik koji racionalno bira sljedeci potez.
Kod tebe mora drama.
oni ko da su žene sa tim vojnim budzetom imaju kao za 500 miliona bacit vamo, milijardu tamodrug_profi wrote: ↑12/10/2022 01:28 O ovom se prica. Ruska kvaliteta.
Ona tuka Skabajeva je na TV rekla da je lansirano 150 raketa na Ukrajinu.
Ukrajina kaze da su zabiljezili 84 rakete od cega su 43 oborili sa PVO.
Tu se pojavila neka sumnja i poceli ljudi da malo analiziraju vijesti i događaje.
Istovremeno se pojavljuju vijesti da su nekakvi objekti/dronovi padali po Krimu i Rusiji.
ispostavlja se da nisu dronovi vec ruske rakete koje nisu uspjele ostati u zraku.
Dakle oko 2 milijarde dolara za nista. Od toga milijarda pala onako, sama, a pola milijarde jos ti skinuli sa neba. Onih 500 miliona pravilo rupe po cestama, uglavnom.
It Seems That 50% of russia’s Cruise Missiles Fall Before Entering Ukraine
Nek je ono Z napisalo. A zaušljivili se.
sumirprimus wrote: ↑12/10/2022 09:13eee neces moci razbojniče!pici wrote: ↑12/10/2022 07:51
Mnogi ne kontaju sta sam govorio al evo nebilo mi mrsko.Nisam ja bio pesimista cak veci optimista od sviju vas ovdje i najvise mi je zasmetala ona takticka pauza poslije Izjuma.OK skontao sam, Ukrajinski stab nije ni sanjao da ce tako brzo prodrjeti do rijeke Oskil i da ce rusi biti u rasulu.To je po meni bila velika takticka greska i trebalo im je deset dana da se skontaju sta dalje i kako dalje.Moja zamjerka je na propustu stabskih oficira a ne na Ukrajinsku vojsku, oni su lavovi.
Moraju Ukri to rijesiti za ubuduce jer propustilo se da se sad vode borbe oko Luganjska u najgorem slucaju za SD i Starobeliks.Al eto gura se i ide dalje, jest sad rasputnica i rusi se pregrupisali al sam siguran da bi se do zime mogao rijesiti putni pravac Svatove pa i Lisicak i SD.![]()

In an ideal world, I am for solving everything with nonviolent resistance. But against cruise missiles and bombs, it doesn't work that way. On the morning of February 24, I realized this in a matter of minutes, when I heard the first explosions sound...Why does a pacifist take up arms? First, I really don't like being a victim. Accordingly, you want to be armed: if you suddenly die, at least you feel like a fighter, not a victim…
I realize that people of my stratum, relatively speaking, are privileged: if you want, you volunteer and serve, and if you don't want to, you don't serve. In a big city, having money, "sitting quietly" is not difficult. But I wanted to be with those who don't have that choice.
I onaj jadnikovac Obama je morao vaditi rodni list da dokaže gdje je rođen kad su ga prozivali za drzavljanstvo
Pa sve ok i da su pricali, ne znamo sta je iza toga. I ne mozemo bas porediti Putina i Muska, previse je to generalizovanja.Dope_Man wrote: ↑12/10/2022 09:17Tako smo nekad govorili i za putlera da nije glup, da je to proracunat lik koji racionalno bira sljedeci potez.
Slava i moc udare u glavu, pomislis u trenutku da si iznad svega, da si samo ti pametan i znas najbolje.. a Musk vec 10+ godina ima status bozanstva.
Sad, prvo treba biti siguran da li je stvarno bio kod putlera, al ne bi me cudilo da pokusava da se nametne kao bitna karika u geopolitici.