Instalacija je otprilike pola metra (ako se misli na odstojanje vanjske i unutrasnje jedinice - na istom su zidu).Ermin ZM wrote: ↑08/10/2022 19:11Nekako sam vise navijao za LFC ili Hitachi al dobro i ta je jaka. Insistiraj jos da se ugradi kako treba.
-3 metra minimum instalacije
-gledaj da ti vanjska nije blizu spavace, povelika je to klima moze bit malo glasnija
-kvalitetni nosaci i po mogucnoati antivibracione gumice
-vakumiranje
-dovoljno odstojanje vanjske i unutrasnje od zida/plafona, po mogucnosti spustiti i nesto nize, npr 30tak centi, bolje je za grijanja.
Klima je u dnevnoj pa nije problem za buku, a i nije puno bucna, nesto je on to namjestao...
Vanjska je odmaknuta od zida nekih 30tak cm, a unutrasnja od plafona 20tak. Vanjsku nije mogao nize staviti.
Nisam ocekivala, al obje jedinice su preogromne.
Ovo je nazalost bila jedina koju sam mogla odma dobiti, obje druge koje ste napisali su se morale cekati do kraja oktobra
I na kraju velika pohvala za firmu Frigoelektronik - dosli tacno kada smo se dogovorili, profesionalno odradili, malo do nimalo nereda napravili, cak i pocistili za sobom na balkonu, i jos odnijeli i staru vanjsku jedinicu jer nisam znala sta s njom uraditi...\
Lijepo je ugrijala, ja zadovoljna. Nadam se da nece puno struje trositi... Ne znam da li se radi toga prebaciti na srednju tarifu ili ostaviti dvotarifnu struju...