Narod i Pravda (Konakovic)
- duh_sa_sjekirom
#23051 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Može li ko postaviti ovdje taj Dinin tvit?
Da vidimo šta je to najjači adut ovim tzv novinarima iz ove septičke jame
-
palermo
#23052 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nista meni nisu krivi Sarajevi I Sarajlije, cisto da ye informisem, mi smo ovdje ratovali da bi nam Sarajevo bilo glavni grad a ne Zagreb. Davno smo mi mogli relaksirati odn9se sa HhDZ-om stavise I cvijece postati....internazionale wrote: ↑11/10/2022 20:37Za boldirano su mu krivi Sarajevo i Sarajlije. Pitao sam ga šta mu to znači "Sarajevo izdalo", ali neće da odgovori.pemanapemani wrote: ↑11/10/2022 20:17
Najrelaksiranija situacija ikad je bila kada su SDA i HDZ sami uspjevali formirati vlast i 2014., kada je Komsic objerucke prepustio Predsjednistvo Covicu. Nista 2-1 u mandatu u kojem istice rok za reviziju presude protiv Srbije.![]()
Eto, vas u Hercegovini jebe HDZ 25 godina, a SDA vas kao brani, a vi ni habera. 12 godina blokirali izbor gradonacelnika i gv, nijedan protest i nakon 12 godina opet za koaliciju SDA -HDZ.
Realno, ostali dijelovi drzave su za vase popustanje HDZ i braniocima iz SDA, te gradjansku apatiju, demokratska i pluralisticka Meka.
Mostar u srcu SDA do groba
By the way, odgovorio sam na upit.....ne citas sve, jbg
- ortodont
#23053 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino ih uzdrmao haos, uživanje na max. 
-
giannibelif
#23054 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A jeste se i odbranili, aferim.
-
asker
#23055 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Moze li neko iz prvih redova da nam objasni jel' Klixov text lazan ili nepozeljan? Evo ovaj za Efendica i Elmedina.
-
A_A_AKCIJA
#23056 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uh, dobro pazi.duh_sa_sjekirom wrote: ↑11/10/2022 20:40 Može li ko postaviti ovdje taj Dinin tvit?
Opasna stvar, dva reda čitaj pa pauza. Inače ćeš postati četnik
-
palermo
#23057 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koliko smo mogli.....jes ti barem navijao, ili si bio neutralan, ono miri mir ko je kriv, nemojte se inatiti, dogovorit cemo se
Last edited by palermo on 11/10/2022 20:52, edited 1 time in total.
- duh_sa_sjekirom
#23058 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa ovo je strašno-umjesto "predlagaČ" on je napisao "predlagaĆ"A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 20:48Uh, dobro pazi.duh_sa_sjekirom wrote: ↑11/10/2022 20:40 Može li ko postaviti ovdje taj Dinin tvit?
Opasna stvar, dva reda čitaj pa pauza. Inače ćeš postati četnik
Izdajnik!
-
Nikola Testa
#23059 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Komsic nije rekao da je mostarski sporazum dobar, vec da izetbegović i Čović pokušavaju jedan drugog prevarit, očito je ko je koga prevario.pemanapemani wrote: ↑11/10/2022 19:08 Realno, ocito je da su bukvalno svi znali sta i kada ce Schmit donijeti.
Jebi ga, gdje su zestoke reakcije 3. oktobra?
Uostalom, Komsic je rekao da je mostarski sporazum dobar.
Apsurdno da smo imali proteste ispred OHR zbog vijesti iz medija, a da nikakve reakcije nema na konkretan potez VP.
Ili je ova konkretna odluka VP puno bolja od hipoteticke odluke iz jula ili neko zestoko jebe u mozak gradjane ove zemlje.
Komsic radi jedino 2 mjeseca u 4 godine, mjesec prije i mjesec poslije izbora.
Volio bih da ova prica opozicije uspije, ali nisam siguran.
Ali sam siguran da bi trojka, Marjanovic, Miletic, pa i Kasumovic puno konkretnije borili za drzavu i gradjane od lijenih ublehasa iz DF i kriminalaca iz SDA.
-
A_A_AKCIJA
#23060 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A onda malo detaljnije
Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, govorio je za N1 o izmjenama Izbornog zakona koje je najavio da će nametnuti visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pa se samim time dotakao i pregovora u Neumu rekavši da je ono što je tada bilo na stolu bilo mnogo bolje nego što se to sada predlaže.
“Još nisam, a počet ću vrlo brzo govoriti o onome što je u Neumu bilo na stolu, a što je ukoliko se desi da se uvede taj famozni cenzus i brojem osam u Domu naroda bilo mnogo, mnogo bolje nego što će dobiti narodi u BiH, i nije se desilo zbog kukavičluka lidera, ustvari političara, koji sebe nazivaju liderima, zbog nekomuniciranja. Smatram i dalje greškom ljevice što nije došla u Neum da se o tome razgovara – jer treba razgovarati i pregovarati i braniti svoje stavove i , nažalost može se desiti ono čega smo se mi pribojavali, a tome smo možda i platili neku političku cijenu, da će konačno rješenje biti mnogo lošije od onoga što smo u Neumu imali, kao neki polazni osnov za dalje razgovore u parlamentima”kazao nam je Konaković.
Dodaje da je sve vjerovatno pitanje za veće geopolitičke interese u kojima Schmidt treba objasniti šta finalno piše u najavljenom dokumentu i ko je taj ko tako čvrsto stoji iza takvih prijedloga.
“Ponovo smo se vratili samo na te dijelove izbornog zakona koji se tiču Doma naroda i člana Predsjedništva ,a u Neumu smo razgovarali o otpakivanju Ustava, o brisanju etničkih prefiksa, o mogućnosti da se Dervo Sejdić, Predrag Kojović , Bošnjaci u RS-u, Hrvati u RS kandiduju za člana predsjedništva. O brisanju etničkog prefiska na nivou klubova naroda na nivou države, dakle nismo dozvoljavali tu priču, NiP je čvrsto bio i tada na stanovništu da nema famozni procenata, pričali smo o drugim rješenjima koje ne cementiraju etnički poziciju nijednog naroda, nijednog prostora i sve je to bačeno pod noge zato što je Izetbegović procijenio da bi neka galama i vika , ili da on nekom nešto ne da, u tom trenutku bilo važnije od nekog finalnog dogovora. Zato ćemo platiti cijenu ovih jeftinih sakupljača političkih poena i kukavica umjesto lidera, a na kraju će nam vjerovatno na leđa doći neko rješenje koje nije tako dobro”, poručio je Konaković.
Last edited by A_A_AKCIJA on 11/10/2022 20:56, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#23061 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U pregovorima u kojima jedna strana jednoglasno zeli mehanizme dodatne blokade, dio druge strane zeli eliminaciju blokada, pametolog iz nize lige se javi i kaze ne ne, zelimo sva prava blokade za HDZ.
I sta da OHr uradi nego da poslusa konstruktivne ljude.

I sta da OHr uradi nego da poslusa konstruktivne ljude.
- duh_sa_sjekirom
#23062 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vala baš...
Da ova druga patriJotska strana nije zagalamila u Neumu, danas ni Bosne ne bi bilo...
Da ova druga patriJotska strana nije zagalamila u Neumu, danas ni Bosne ne bi bilo...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 11/10/2022 20:59, edited 1 time in total.
-
giannibelif
#23063 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nisam, ja sam bio u vrtiću i prvom razredu, ali nije moj otac 1300 dana proveo u rovu i po kotama da bi se SDA i njihovi gurbeti trideset godina rastaljivali za stolom sa HDZ-om i sad prpa i panika.
- duh_sa_sjekirom
#23064 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nešto kontam, još jedan ovakav Dinin izdajnički tvit i kakva slika na Instagramu i ode nam država u 3 lijepe pm...

Last edited by duh_sa_sjekirom on 11/10/2022 21:06, edited 1 time in total.
-
palermo
#23065 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A eto, ja nisam bio u vrricu,.....borio se da.mi glavni grad bude Sarajevo, I zamisli,ni sad mi nije zao.....giannibelif wrote: ↑11/10/2022 20:59Nisam, ja sam bio u vrtiću i prvom razredu, ali nije moj otac 1300 dana proveo u rovu i po kotama da bi se SDA i njihovi gurbeti trideset godina rastaljivali za stolom sa HDZ-om i sad prpa i panika.
Malo mi je zao sto ti niso zadovoljan koliko smo se odbranili,,al sta's
- Osim_13
#23066 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sad mi opcija koaliranja sa Rumenim zvuči privlačno...
Rumena Kifla!
Rumena Kifla!
- Login77777
-
A_A_AKCIJA
#23068 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A da vidimo šta je Bakir rekao o svemu:
Izetbegović je kazao da su bili jako blizu dogovora te dodao da je prijatno iznenađen odnosom predsjednika NIP-a, SBB-a i NES-a.
"U vezi sa Domom naroda mislim da je stvar riješena. I po pitanju funkcioniranja Federacije, izbora članova Predsjedništva BiH, jako smo blizu. Svi su ulagali veliki napor", istakao je Izetbegović.
- duh_sa_sjekirom
#23069 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ajde, ne kvari sijelo sad...A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 21:09 A da vidimo šta je Bakir rekao o svemu:
Izetbegović je kazao da su bili jako blizu dogovora te dodao da je prijatno iznenađen odnosom predsjednika NIP-a, SBB-a i NES-a.
"U vezi sa Domom naroda mislim da je stvar riješena. I po pitanju funkcioniranja Federacije, izbora članova Predsjedništva BiH, jako smo blizu. Svi su ulagali veliki napor", istakao je Izetbegović.
- Leverage
#23070 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
De, nećemo sad ovo, daj nešto Gavrilo - Dritan.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 21:09 A da vidimo šta je Bakir rekao o svemu:
-
giannibelif
#23071 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A za šta SBB pregovara!? Je li to ima neka Liga B ili C, neki Donji domovi gdje su oni prošli i ostali parlamentarna stranka, a da mi ne znamo?
- Haris.ba
#23072 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sbb ima ulog zvan "borba za naklonost avaza".giannibelif wrote: ↑11/10/2022 21:13 A za šta SBB pregovara!? Je li to ima neka Liga B ili C, neki Donji domovi gdje su oni prošli i ostali parlamentarna stranka, a da mi ne znamo?
- Leverage
#23073 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako vidim, imaju po jednog zastupnika u ZDK i BPK.giannibelif wrote: ↑11/10/2022 21:13 A za šta SBB pregovara!? Je li to ima neka Liga B ili C, neki Donji domovi gdje su oni prošli i ostali parlamentarna stranka, a da mi ne znamo?
-
A_A_AKCIJA
#23074 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da još malo zakuhamo
Izetbegović kaže da je iznenađen Vašim stavom. Čime tačno? Šta je očekivao?
To je super pitanje. Shvatio je Izetbegović, i veliki dio javnosti kojima je SDA slala poruke, kako smo mi disidenti i kako bismo mi uradili sve da nema SDA, pa čak i po cijenu procesa u državi. Ovo nije bio običan politički potez. Odlazak je nosio kritike i gubljenje političkog kredibiliteta. Mi na to nismo gledali, mi smo potvrdili i Izetbegoviću i svima drugima koliko nam je država važna, pa čak i ako gubimo političke poene, jer radimo stvar koja je važna za državu.
Njegovo iznenađenje me ne čudi, jer mi nemamo komunikaciju. On o nama ne zna puno stvari. Zapravo nas vidi onako kako mu te informacije serviraju ljudi oko njega, a oni ne vide realnu sliku.
Vi i Fahrudin Radončić ćete organizirati novi sastanak? Zna li se kad je to?
Vrlo je važno da mi ne možemo biti lideri ovog procesa. Još uvijek. Nakon izbora hoćemo. Mi sa Denisom Zvizdićem imamo kapacitet i učestvovat ćemo u procesu, ali SDA i HDZ su lideri ovih procesa. Mi smo se rastali tako da su SDA i HDZ opterećeni međusobnim odnosima, iz HDZ-a su rekli da ima prostora za nastavak, ako neko zakaže sastanak, a da to nije SDA. Bilo bi neodgovorno da ne pokušamo organizirati razgovor, jer bi time preuzeli krivicu što taj proces nije došao do kraja. Naša intencija jeste da tehnički okupimo ljude, ali dat ćemo nekoliko dana, porazgovarat ćemo s liderima, pa da vidimo ima li prostora. To ipak znači da naprave iskorak. Ako bude snage od HDZ-a, nije nam problem da se okupimo u nekoj od institucija BiH.
Ako toga nema, ne želimo raspirivati neke lažne nade, a akteri ne žele da razgovaraju.
Haj'mo prvo o onome što je kao dogovoreno. Kažu da su to tehničke izmjene. Možemo li onda očekivati da se bar to usvoji u Parlamentu BiH?
Nažalost, mislim da HDZ neće pristati da glasa o izmjenama izbornog zakona, protiv kojeg su svim svojim bićem, ako to ne bude paket. Čak mislim da velike stranke nemaju interes da se to usvoji, zato sam skeptičan. Mislim da će se sve to ipak povezivati s cjelokupnim paketom.
Izetbegović reče da je i izbor domova naroda dogovoren? Šta to znači i šta uopće donosi taj elektorski sistem koji je bio na stolu?
Ovdje je fokus na onom što je tražio HDZ. Ali, recimo ako se desi ono oko čega smo se složili, a to je izbor Doma naroda BiH tako što će se brisati etnički prefiks. Dakle, član Doma naroda BiH može biti Bošnjak iz RS, može biti Hrvat ili Ostali. Isto tako, iz ova dva kluba u FBiH može se u državni birati bilo ko. Činjenica da bi deset zastupnika u NSRS moglo izabrati svog predstavnika je važna.
Drugo, Finci bi se mogao kandidirati za Predsjedništvo BiH iz svoje izborne jedinice, Saša Magazinović, Predrag Kojović… Isto tako i u Hercegovini se otvara prostor, ako ne sad, a vjerovatno ne sad, ali u narednim godinama, da u Livnu pobijedi neko ko nije Hrvat. Sve to donose ove izmjene. Zamislite sutra u Dom naroda državni delegat iz RS dolazi voljom bošnjačkih i hrvatskih zastupnika. To bi svi podržali.
Gdje je tu problem zvani ‘Željko Komšić’?
Željko Komšić – ako većinski hrvatski narod bira svog predstavnika, na isti način, u istoj izbornoj jedinici, na istoj kampanji, bilbordima, na istim porukama, može ga izabrati dominantno glasačko tijelo koje ga je i do sada biralo. Paket nudi mnogo više.
Hoće li Čović to onda podržati? Znamo da je taj problem njemu ključni.
Mi govorimo o tome da bez dilema hrvatski narod izabere svog predstavnika, a da Bošnjaci odluče da ih npr. Komšić zastupa. Dakle dva Hrvata u Predsjedništvu BiH.
To zvuči čudno.
Da još malo zakompliciram. Mogao bi u budućnosti neki Bošnjak iz Sarajeva pobijediti u Hercegovini i biti ‘legitiman predstavnik hrvatskog naroda’, u slučaju ovih izmjena Ustava. Ako to hrvatski narod odluči, da ih predstavlja neki Šefik. Ovo sve donose izmjene. One neće to donijeti 2022. ali u budućnosti bi. To su izmjene Ustava za budućnost BiH. Ovo je sve pravno moguće.
U međuvremenu, Čović sve glasnije najavljuje blokade i bojkot.
HNS je u poziciji da bojkotuje, ne kažem da hoće, ne bi me iznenadilo da takvu odluku donesu, ako ovo krahira.
Šta bi to značilo, odnosno kako bi to izgledalo?
Implementacija izborne volje je onda upitna, jer ako oni ne izaberu ili izaberu malim brojem ili ne formiraju kantonalne skupštine, ne pošalju delegate u Dom naroda, ne formiraju izborne odbore… Imaju alata. Rano je govoriti o tome, ali ne bi me iznenadilo.
Hoće li ga Dodik u tome slijediti? Najavio je takvu mogućnost.
On ima drugi problem. Dovoljno je snažna opozicija u RS koja bi jedva dočekala takvu priliku i preuzela sve poluge. Njemu bi se onda pretresala imovina, legalno naravno.
HDZ je u prednosti jer je ugušio opoziciju, ne postoji pluralizam. Sumnjam za Dodika, a Čović ima povoljniju situaciju.
(** No links ** PORTAL/md)
-
laik1981