Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A inace ne postoje reziseri sa samo jednim dobrim filmom, pisci sa jednom dobrom knjigom, grupe sa jednim dobrim albumom, sportisti sa jednom dobrom sezonom...?
Nakon kritike busa u onim kratkim filmovima vidjelo se da je lik ublehas...i drugi su mnogo vece stvari postigli pa im se osporava
Pravi film u pravo vrijeme
Tito_i_Partija wrote: ↑11/10/2022 18:53
Da je Oscara osvojio neki Hrvat, Labud i Šibicar bi ga sigurno kovali u zvijezde. Al' Bošnjak? Ma jok, ublehaš.
Kotlina - vizualno sasvim ok, seriju sam pokazivao prijatelju strancu da mu pokazem Sarajevo - ipak, ono sto mi je pocelo bosti oci, pogotovo iz perspektive nekoga ko nije naviknut na nas kulturalni bubble - pretjerana doza socijalnih dijaloga. Covjek ima osjecaj da je 1950 i Bulajic je dobio prvi odobren budzet pa docarava narodnim masama slike zivota udarnika: mislim da se jedno 20 puta ponovilo kako nemaju platu, 10 puta kako nema grijanja; utjecaj Kena Loacha
Tito_i_Partija wrote: ↑11/10/2022 18:53
Da je Oscara osvojio neki Hrvat, Labud i Šibicar bi ga sigurno kovali u zvijezde. Al' Bošnjak? Ma jok, ublehaš.
Ma ne baš općenito Hrvat,nego da je npr. Jakov Sedlar ili Antun Vrdoljak,aaa,Tuđmanove podguzne muhe,labudan bi tad za sve imao opravdanje
Osim oskara, ne treba zaboraviti i da je 2 puta dobio srebrenog medvjeda u Berlinu, što je glavna nagrada žirija, a imao je nominaciju i za zlatnog. Ovo je 2013 i 2016. godine. Znači ima tu još dobrih stvari i nakon oskara.
Peaky Blinders otkida, uzivanje u svakoj epizodi. Medjutim, 6. sezona mi je bila bas smor, vise u fazonu da se odradi sezona, ali je sve popravljeno finalnom sezonom.
Jel istina da nece biti 7. sezone, negp ce film snimiti i tako zavrsiti?