Boga ti, jesi ti onaj neutralnii sa teme Ukrajina ? Pitam za druga....I za jos jednog sa forumageoxx wrote: ↑11/10/2022 17:12Logicko rasudjivanje i rezonovanje je preveliko opterecenje za njegove skromne intelektualne kapacitete. Ne zamjeram.Login77777 wrote: ↑11/10/2022 16:54
Najaci je str0nz koji kaze da niko ne ide koaliciju sa HDZ i da tako ostane vlada u tehnickom mandatu. Gdje je opet taj isti HDZ. I naravno njegova SDA.![]()
Narod i Pravda (Konakovic)
-
palermo
#22976 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
geoxx
-
palermo
-
gold'n'brown
#22980 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To se odnosi na parlamentarnu skupstinu entiteta ili dom naroda. Gdje on ima 1/4 ?
- Lakat Jebić
#22981 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hehe, jaka doskocica.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 17:08Ne znam, fakat.Lakat Jebić wrote: ↑11/10/2022 16:58
Jesam i ja sad konacno Kadirovac?
Usput, posto kritikujes diktatorske karaktere, jesil se izvinio covjeku kojem si sinoc de facto rekao da laze kad je zalijepio dininu izjavu o koaliranju sa SNSD-om?
Mogu ti na brzinu neki test skontati, pa vidi
Jesi li za približavanje Rusiji?
Misliš li da je Fadil na crnoj listi jer smeta Amerikancima?
Jesu li nam ambasade, OHR neprijatelji?
Trebamo li ih odjebati?
Zoveš li Šmita njemačkim turistom?
Treba li ukinuti demokratiju i ostaviti Fadila u tehničkom mandatu dok se boje ne rastope?
Voliš li Sebiju?
Zahiragića?
Prada i Luis Vuitton?
Što više odgovora da, bojim se da jesi.
- Lakat Jebić
#22982 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ima 11orka. A dino od izbora prica gotovo iskljucivo u ime bloka. Tako da, imaju u PDPFBIHgold'n'brown wrote: ↑11/10/2022 17:21To se odnosi na parlamentarnu skupstinu entiteta ili dom naroda. Gdje on ima 1/4 ?
-
A_A_AKCIJA
#22983 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Lakat Jebić wrote: ↑11/10/2022 17:10Nije tacno. Trojka pojacana s pda nes i ostalima iz 11orke ima cetvrtinu u zastupnickom domu federacije koja je ovlastena za pokretanje postupka pred ustavnim sudom bih.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 16:48
Već je objašnjeno.
Zato jer je on na jednoj od funkcija koje to mogu učiniti.
Niko iz Trojke nije.
Ali, samo me zanima šta ćete ako DF uleti sa Trojkom![]()
Već ima izjava da neće sa SDA
Možda, ako je član trojke i Marty iz Povratka u budućnost, pa da nam sada uleti iz budućnosti, kada se dobiju mandati, kada ih CiK potvrdi i kada parlamenti dobiju novi sastav, e onda može
Bolan, još je stara postava u parlamentima.
- Lakat Jebić
#22984 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bolan, na nju i mislim.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 17:26Lakat Jebić wrote: ↑11/10/2022 17:10
Nije tacno. Trojka pojacana s pda nes i ostalima iz 11orke ima cetvrtinu u zastupnickom domu federacije koja je ovlastena za pokretanje postupka pred ustavnim sudom bih.![]()
Možda, ako je član trojke i Marty iz Povratka u budućnost, pa da nam sada uleti iz budućnosti, kada se dobiju mandati, kada ih CiK potvrdi i kada parlamenti dobiju novi sastav, e onda može
-
A_A_AKCIJA
#22985 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidi, fakat, imaju 28 rukuLakat Jebić wrote: ↑11/10/2022 17:29Bolan, na nju i mislim.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 17:26
![]()
OK, nisu.
I ti si siguran da je to iz zle i loše namjere?
Ja mislim da je Komšiću bilo puno lakše da to uradi sam, nego da se skupi 28 potpisa.
Da ne govorim da ova nova koalicija postoji od danas, bukvalno, kada su ozvaničili dogovor.
- kokakolas
#22986 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
KS je prodisao, a uskoro ce i FBiH 
- Login77777
#22987 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nekad je prica ima samo jednog parlementarca a sada pricaju ima s partnerima dovoljno.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 17:38Vidi, fakat, imaju 28 ruku
OK, nisu.
Ja mislim da je Komšiću bilo puno lakše da to uradi sam, nego da se skupi 28 potpisa.
Da ne govorim da ova nova koalicija postoji od danas, bukvalno, kada su ozvaničili dogovor.
- Javier Pena
#22988 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije bilo Fahre danas na sastanku?
-
gold'n'brown
#22989 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koja ba 11orka, jos nije ni konstituisan novi saziv. Nisu jos ni potvrdjeni rezultati izbora. Konakovic nema ni jednog zastupnika u drzavnom parlamentu i mozda jednog u federalnom u trenutnom sazivu. Iz koje on pozicije moze traziti da ovi iz trenutnog saziva nesto urade.Lakat Jebić wrote: ↑11/10/2022 17:24Ima 11orka. A dino od izbora prica gotovo iskljucivo u ime bloka. Tako da, imaju u PDPFBIHgold'n'brown wrote: ↑11/10/2022 17:21
To se odnosi na parlamentarnu skupstinu entiteta ili dom naroda. Gdje on ima 1/4 ?
Last edited by gold'n'brown on 11/10/2022 17:53, edited 1 time in total.
- Lakat Jebić
#22990 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ta koalicija je podrzala Denisa, nije bas od danas. Ali nejse.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 17:38Vidi, fakat, imaju 28 ruku
OK, nisu.
Naravno da je lakse. Ali da je bilo koordinacije te vrste na ovom pitanju, ne bi mi pisali ovdje vec pet dana.
Jel iz zle namjere? Sad se vracamo na ono gdje smo poceli ja i prpa pisat. Ne znam. Ali je indikativno da je Dino izasao tri dana nakon izbora i sabirao mandate, cetvrti dan rekao da ne bjezi od premijerske funkcije i da jos nije ni procitao smitovu odluku. Ni mora bit zla namjera. Moze bit neznanje, zelja za vlascu, zaslijepljenost sa mogucnoscu skidanjema SDA s vlasti, percipiranje drzavne politike kao zero-sum-game
Za to vrijeme su u DFu pisali apelaciju.
I sad uzmi narativ koji je postojao od proljetos oko Dine, onda neprepoznavanje zasto je DF napravio tako dobar rezultat, nespremnost da se sjedne i sagleda realno rezultat NIPa i zasto je losiji od ocekivanog, Dino se zaleti. I sad je pitanje naravno zasto, gdje mu se zuri? Zasto nije jos ni procito smitovu odluku? Kako jebote moze sebi dozvolit da to kaze javno.
I sva ta pitanja ostaju neodgovorena a sustinska su drzavna pitanja. A ti mi mantras o kadirovcima i proglasavas me SDA botom jer vidim ove stvari i postavljam pitanje gdje se zuri
Gluha komora, bubble, zovi kako hoces, grozna je stvar za imat u zivotu. U politici je pogubna.
Malo je zbrda-zdola ovaj odgovor, ali tvoje pitanje jel mislim da je sa zlom namjerom nekako je sukus ove pisanije zadnjih pet dana. Ako ti je nadosao sad neki drugi ugao, vrati se na pocetak pogledaj sta smo prpa i ja pisali. Ako ti se da.
- Lakat Jebić
#22991 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
De malo prati na casugold'n'brown wrote: ↑11/10/2022 17:53Koja ba 11orka, jos nije ni konstituisan novi saziv. Nisu jos ni potvrdjeni rezultati izbora. Konakovic nema ni jednog zastupnika u drzavnom parlamentu i mozda jednog u federalnom u trenutnom sazivu. Iz koje on pozicije moze traziti da ovi iz trenutnog saziva nesto urade.Lakat Jebić wrote: ↑11/10/2022 17:24
Ima 11orka. A dino od izbora prica gotovo iskljucivo u ime bloka. Tako da, imaju u PDPFBIH
-
seksi_ideje
#22992 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
SDA i DF kraljevi spinova. Nema sta. Mogli su ovi 11, ali eto podrzavaju Schmidta nacistu! Rusijo, spasi nas! Denacifikacija od NiP-a i OHR-a, halp Baznija!
- Prpa.ba
#22993 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Eto nije trebalo skupljati potpise, ali makar da su se dr. Denisa Zvizdica sjetili.Login77777 wrote: ↑11/10/2022 16:51Nije bas da je mogao…Prema Ustavu, spor može pokrenuti samo određen krug ovlaštenih pokretača: član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Vijeća ministara, predsjedavajući ili njegov zamjenik bilo kojeg doma Parlamentarne skupštine, jedna četvrtina članova/delegata bilo kojeg doma Parlamentarne skupštine ili jedna četvrtina članova bilo kojeg doma zakonodavnog organa jednog entiteta.
Sad me strah da li ce i ovu "stabilnu vecinu bez remetilackih faktora SDA i DF" znati sabrati da valja.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#22994 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cuo sam da se nahuskanja unitaristicka rulja sprema za novu proteste, drzis li balvane spremne na traktoru u svom selu da caskom dovezes pred OHR?geoxx wrote: ↑11/10/2022 17:12Logicko rasudjivanje i rezonovanje je preveliko opterecenje za njegove skromne intelektualne kapacitete. Ne zamjeram.Login77777 wrote: ↑11/10/2022 16:54
Najaci je str0nz koji kaze da niko ne ide koaliciju sa HDZ i da tako ostane vlada u tehnickom mandatu. Gdje je opet taj isti HDZ. I naravno njegova SDA.![]()
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#22995 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NIP prvo treba da se odrekne likova poput geoxx kojima su po svemu sudeci ratni zlocinci poput Ade Alagica iz Gabele heroji.
-
A_A_AKCIJA
#22996 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije to bilo ni blizu tako.Lakat Jebić wrote: ↑11/10/2022 17:53Ta koalicija je podrzala Denisa, nije bas od danas. Ali nejse.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 17:38
Vidi, fakat, imaju 28 ruku
OK, nisu.
Naravno da je lakse. Ali da je bilo koordinacije te vrste na ovom pitanju, ne bi mi pisali ovdje vec pet dana.
Jel iz zle namjere? Sad se vracamo na ono gdje smo poceli ja i prpa pisat. Ne znam. Ali je indikativno da je Dino izasao tri dana nakon izbora i sabirao mandate, cetvrti dan rekao da ne bjezi od premijerske funkcije i da jos nije ni procitao smitovu odluku. Ni mora bit zla namjera. Moze bit neznanje, zelja za vlascu, zaslijepljenost sa mogucnoscu skidanjema SDA s vlasti, percipiranje drzavne politike kao zero-sum-game![]()
I sad uzmi narativ koji je postojao od proljetos oko Dine, onda neprepoznavanje zasto je DF napravio tako dobar rezultat, nespremnost da se sjedne i sagleda realno rezultat NIPa i zasto je losiji od ocekivanog, Dino se zaleti. I sad je pitanje naravno zasto, gdje mu se zuri? Zasto nije jos ni procito smitovu odluku? Kako jebote moze sebi dozvolit da to kaze javno.
I sva ta pitanja ostaju neodgovorena a sustinska su drzavna pitanja. A ti mi mantras o kadirovcima i proglasavas me SDA botom jer vidim ove stvari i postavljam pitanje gdje se zuri
Gluha komora, bubble, zovi kako hoces, grozna je stvar za imat u zivotu. U politici je pogubna.
Malo je zbrda-zdola ovaj odgovor, ali tvoje pitanje jel mislim da je sa zlom namjerom nekako je sukus ove pisanije zadnjih pet dana. Ako ti je nadosao sad neki drugi ugao, vrati se na pocetak pogledaj sta smo prpa i ja pisali. Ako ti se da.
Gdje je Dino ili bilo ko rekao išta protiv apelacije. Samo još više izvrtanja. Što aktuelni Šefik je podnese?
NiP čeka pojašnjenje nekih stvari iz odluke. Imaš i Cik izjave koje govore da su nužna pojašnjenja. Jer nije sve jasno.
Par dana poslije izbora, kada je SDA skontala da ima matematike da izgube vlast, krenula je kanonada.
Iz svih oružja.
Ti to ovdje suptilno predstavljaš kao sumnju u više koraka. Gomila šta ako i nisam siguran.
A zapravo je brutalno defamiranje Konakovića, jer znaju da im je opasnost.
I tu se nadrobilo svega. Dritana, izdajnika, HDZ poslušnika, rekao soko, jastreb, Zovko, podkapacitiran, OHR lubrikant, korisni idiot...
To se sve skontalo u par sati i krenuo je napad. I ti si odabrao da budeš na toj strani.
Dakle, ogromna gomila magle i sumnji naspram dokazanih dobrih stvari koje je taj isti Konaković uradio. Pokušava se interpretacija jednog twita napraviti tolikom da zasjeni sve do sada urađeno. Da se ospori nečiji politički kapacitet. Da se likvidira kao oponent u klasičnom character assassination pokušaju.
Paralelno sa ovim se u istu ravan stavljaju dramatične afere SDA koje su nas unazadile i bacile u očaj. Opća mjesta BiH politike se stavljaju u ravan izjava nekog analitičara na trećem kanalu HRT. I to se prodaje kao objektivna kritika, poređenju, sa samo jednim ciljem, svi su isti.
Sa SDA znamo na čemu smo, a Dino će nas prodati. Plaćenik ambasada. Zvučali ste ko Vučićevi a ne SDA botovi. Samo sam čekao Soroša da iskoči.
A samo zato jer drama kavez. Jer je sasvim legitimna politička prijetnja. Jer je pokazao trend izbacivanja SDA iz vlasti. Nema ni jednog drugog razloga.
Kadirovci su pandan Dritanu. I deset puta imaju više uporišta u ponašanju SDA nego što ima Dritan.
-
MUNAFIK
#22997 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kad smo kod necijih kapaciteta i izdaja ako je nekome Zeljko Komsic kapacitet taj ima velikih problema sa logikom i sa stvarnoscu.
Jos kad na sve to dodamo OBRAZ ŽK onda.nema se šta više ni reći.
Samo zaglupljene budale njemu vjeruju i daju povjerenje.
Jos kad na sve to dodamo OBRAZ ŽK onda.nema se šta više ni reći.
Samo zaglupljene budale njemu vjeruju i daju povjerenje.
-
A_A_AKCIJA
#22998 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ozbiljna stranka.
Ne leti se.
Advokatu treba duže da napiše malo ozbiljniji dopis.
Pri tome ni najmanje ne umanjujem Komšićev trud.
Možda se već prilagodio novim partnerima koji više rade nego što pričaju
-
seksi_ideje
- Lakat Jebić
#23000 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Napisao si svasta ukljucujuci i stvari koje ja nisam rekao. Usput nastavio s etiketiranjem pa ne vidim svrhu dalje rasprave.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/10/2022 18:12Nije to bilo ni blizu tako.Lakat Jebić wrote: ↑11/10/2022 17:53
Ta koalicija je podrzala Denisa, nije bas od danas. Ali nejse.
Jel iz zle namjere? Sad se vracamo na ono gdje smo poceli ja i prpa pisat. Ne znam. Ali je indikativno da je Dino izasao tri dana nakon izbora i sabirao mandate, cetvrti dan rekao da ne bjezi od premijerske funkcije i da jos nije ni procitao smitovu odluku. Ni mora bit zla namjera. Moze bit neznanje, zelja za vlascu, zaslijepljenost sa mogucnoscu skidanjema SDA s vlasti, percipiranje drzavne politike kao zero-sum-game![]()
Gdje je Dino ili bilo ko rekao išta protiv apelacije. Samo još više izvrtanja. Što aktuelni Šefik je podnese?
NiP čeka pojašnjenje nekih stvari iz odluke. Imaš i Cik izjave koje govore da su nužna pojašnjenja. Jer nije sve jasno.
Par dana poslije izbora, kada je SDA skontala da ima matematike da izgube vlast, krenula je kanonada.
Iz svih oružja.
Ti to ovdje suptilno predstavljaš kao sumnju u više koraka. Gomila šta ako i nisam siguran.
A zapravo je brutalno defamiranje Konakovića, jer znaju da im je opasnost.
I tu se nadrobilo svega. Dritana, izdajnika, HDZ poslušnika, rekao soko, jastreb, Zovko, podkapacitiran, OHR lubrikant, korisni idiot...
To se sve skontalo u par sati i krenuo je napad. I ti si odabrao da budeš na toj strani.
Dakle, ogromna gomila magle i sumnji naspram dokazanih dobrih stvari koje je taj isti Konaković uradio. Pokušava se interpretacija jednog twita napraviti tolikom da zasjeni sve do sada urađeno. Da se ospori nečiji politički kapacitet. Da se likvidira kao oponent u klasičnom character assassination pokušaju.
Paralelno sa ovim se u istu ravan stavljaju dramatične afere SDA koje su nas unazadile i bacile u očaj. Opća mjesta BiH politike se stavljaju u ravan izjava nekog analitičara na trećem kanalu HRT. I to se prodaje kao objektivna kritika, poređenju, sa samo jednim ciljem, svi su isti.
Sa SDA znamo na čemu smo, a Dino će nas prodati. Plaćenik ambasada. Zvučali ste ko Vučićevi a ne SDA botovi. Samo sam čekao Soroša da iskoči.
A samo zato jer drama kavez. Jer je sasvim legitimna politička prijetnja. Jer je pokazao trend izbacivanja SDA iz vlasti. Nema ni jednog drugog razloga.
Kadirovci su pandan Dritanu. I deset puta imaju više uporišta u ponašanju SDA nego što ima Dritan.