Dnevnik
- Vam
#1 Dnevnik
Pisete li dnevnik?
Nasao sam da je pisanje dnevnika jedna jednostavna, pozitivna stvar koju svako moze uciniti za sebe. Ne iz licnog primjera, nego iz razlicitih izvora sa neta. Kad kazem pozitivna mislim na par razlicitih razloga zbog kojih imam takav dojam. Meni ova ideja djeluje interesantno i tek zelim da pocnem pisati.
Navodno, pisanje nam pomaze da se osjecamo bolje, posebno ukoliko pisemo o stvarima koje nam stvaraju stres ili o kojima iz nekog razloga ne mozemo pricati, tako da nam pomaze ukoliko ih bar zapisemo.
Takodje, pisanjem dobivamo uvid koliko energije i vremena trosimo na odredjene stvari, bilo da se radi o poslu ili mozda o idejama, te ih onda mozemo promijeniti na bolje.
I na kraju, redovno pisanje nam pomaze da bolje pisemo (izrazajnije, ljepse) sto je ja bih rekao uvijek korisno.
Nasao sam da je pisanje dnevnika jedna jednostavna, pozitivna stvar koju svako moze uciniti za sebe. Ne iz licnog primjera, nego iz razlicitih izvora sa neta. Kad kazem pozitivna mislim na par razlicitih razloga zbog kojih imam takav dojam. Meni ova ideja djeluje interesantno i tek zelim da pocnem pisati.
Navodno, pisanje nam pomaze da se osjecamo bolje, posebno ukoliko pisemo o stvarima koje nam stvaraju stres ili o kojima iz nekog razloga ne mozemo pricati, tako da nam pomaze ukoliko ih bar zapisemo.
Takodje, pisanjem dobivamo uvid koliko energije i vremena trosimo na odredjene stvari, bilo da se radi o poslu ili mozda o idejama, te ih onda mozemo promijeniti na bolje.
I na kraju, redovno pisanje nam pomaze da bolje pisemo (izrazajnije, ljepse) sto je ja bih rekao uvijek korisno.
- Vam
#2 Re: Dnevnik
Izgleda da sam na totalno pogresnom mjestu postavio ovo pitanje... forumasi ne pisu dnevnike, pisu po forumu...
-
djana h
#4 Re: Dnevnik
Vjerovatno
teško se natjerati na pisanje dnevnika pored ovolikog broja dostupnijih "tabli za pisanje".
Što se tiče pisanja, sve stoji što si i sam zapazio, a, iz vlastitog iskustva, mogu reći da je dnevnik najkorisniji kao vreća za istresanje ljutnje, želje, raznih frustracija,... onda nakon nekog vremena lijepo se vratiš na početak, pa čitaš, čudiš se nerijetko sam sebi...
Što se tiče pisanja, sve stoji što si i sam zapazio, a, iz vlastitog iskustva, mogu reći da je dnevnik najkorisniji kao vreća za istresanje ljutnje, želje, raznih frustracija,... onda nakon nekog vremena lijepo se vratiš na početak, pa čitaš, čudiš se nerijetko sam sebi...
- Vam
#5 Re: Dnevnik
Ili mozda pises o idejama koje tesko da mozes realizovati, a nema potrebe da se o njima raspravlja, nesto tipa "ponekad zelim da se izoliram iz drustva i zivim u prirodi..." sto je drugacije od otvaranja teme "zivot u prirodi, da ili ne?"djana h wrote: ↑29/08/2022 14:06 Vjerovatnoteško se natjerati na pisanje dnevnika pored ovolikog broja dostupnijih "tabli za pisanje".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: Dnevnik
Ne pisem
Ali upisujem troskove
Pa kad pregledam kao dnevnik hodanja
Ali upisujem troskove
- VladaFBiH
#7 Re: Dnevnik
Meni to izgleda kao knjiga plača... kad vidiš na šta sve pare idu možeš samo da plačešBlack swan wrote: ↑29/08/2022 16:04 Ne pisem
Ali upisujem troskove
-
epik
#8 Re: Dnevnik
Pisao sam dnevnik u detalje jednom u sedmici, ponekad bi preskoci tri cetiri sedmice.... Pisao sam od 16te do 32. Godine, medjutim kad sam se ozenio spalio sam ga u napadu panike da ne padne u pogresne ruke...
- Vam
-
djana h
#11 Re: Dnevnik
Vidim kojim generacijama pripadašVam wrote: ↑29/08/2022 15:13Ili mozda pises o idejama koje tesko da mozes realizovati, a nema potrebe da se o njima raspravlja, nesto tipa "ponekad zelim da se izoliram iz drustva i zivim u prirodi..." sto je drugacije od otvaranja teme "zivot u prirodi, da ili ne?"djana h wrote: ↑29/08/2022 14:06 Vjerovatnoteško se natjerati na pisanje dnevnika pored ovolikog broja dostupnijih "tabli za pisanje".
Što se tiče pisanja, sve stoji što si i sam zapazio, a, iz vlastitog iskustva, mogu reći da je dnevnik najkorisniji kao vreća za istresanje ljutnje, želje, raznih frustracija,... onda nakon nekog vremena lijepo se vratiš na početak, pa čitaš, čudiš se nerijetko sam sebi...![]()
Taj vid pisanja bi odabrali neki drugi klinci... danas, nažalost ili na radost onih koji vole vrijeme provoditi na forumu, otvore se teme s podobnim naslovom i pišeš.
O čemu razmišljaš... do Šta jedeš i tako misli pretočiš na više tema. Publika je tu, naravno, ali vremenom navikneš na to. Kao na kamere u zatvorenom prostoru.
Novi vid dnevnika, vrijeme ide dalje.
A i forumi izumiru, ne znam šta očekivati dalje
-
djana h
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: Dnevnik
Ja sam ratni dnevnik spalio
I novine iz rata...una bh ekskluziv globus...
Spremio mobitel da snimam ali vatra je bila 5 metara
Sve sprzila pobjego sam...jebo snimanje
Iszopio bi se mobitel
I novine iz rata...una bh ekskluziv globus...
Spremio mobitel da snimam ali vatra je bila 5 metara
Sve sprzila pobjego sam...jebo snimanje
Iszopio bi se mobitel
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#14 Re: Dnevnik
U ozbiljnim firmama svako mora pisat dnevnik. Ko piše na poslu dnevnik ?
- Vam
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#16 Re: Dnevnik
Šta misliš da uvedem obavezu moderatorima da pišu dnevnik, sta su radili na forumu
- Vam