Ukrajina
-
sumirprimus
#124376 Re: Ukrajina
Putler nema druge nego da eskalira u regoonalni rat. Kako pa preko bjelorusije.
To je ta vuciceva oborena prnjoka i ponovna dodikova krcevitost.
To je ta vuciceva oborena prnjoka i ponovna dodikova krcevitost.
-
sumirprimus
#124377 Re: Ukrajina
Vezano za onu krkacinu, malo pojasnjenje. Vrste municije i sta radi lako oklopljenim vozioima i neprijateljskioj zivoj sili
-
sumirprimus
#124378 Re: Ukrajina
Get some , take that opaa
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#124379 Re: Ukrajina
E moj ti, ovdje objavljeno gomila slika i video s položajem vagona a kažeš mi da pogledam na YT, ti si iznio tvrdnju i moraš je dokazati s nekim materijalnim dokazom, usput kompozicija je u trenutnku explozije stajala.hellhammer wrote: ↑10/10/2022 19:16Imas video na youtube, pogledaj gdje je lokomotiva na kojoj strani kompozicije, osim ako je lokomotiva gurala kompoziciju a ne vukla
-
Bobi
- Forum administrator
#124380 Re: Ukrajina
-
sumirprimus
#124381 Re: Ukrajina
Mislim da je ovde bobi u pravu voz se kretao u pravcu prema rusiji sa krima. Enigma je zasto je stojao na po mosta. I otkud nafta sa krima prema rusiji
-
sumirprimus
#124382 Re: Ukrajina
To sam ja rekao bukvalisto ne bikvalno uzete boce i zabareno . Defomrisano usljed visoke temp. Jel sad ok? "Zavareno" ne moze mrdnut bez krana..
Cak mislim da sam i stavljao navodnike elem kasno je bilo.
-
Bossona
#124383 Re: Ukrajina
Apsolutno se slažem sa Thomasom, zločinačko agresorsko hegemonističko terorističke rašiste nakon ovog terora ubijanja ukrajinskih civila i razaranja gradova treba biti odgovoreno masovnim i sistematskim udarima po okuparoskim rašističkim bazama, crnomorskoj floti, rušenje krimskog mosta i nastavkom jačih udara po agresorskim uljezima na svim frontovima do poraza i progona agresorskih zlikovaca iz Ukrajine.
Proglasiti rašističku agresorsko zločinačku Rusiju i njen režim terorstičkim, izbaciti ih iz Vijeća Sigurnosti i UN-a i izolirati maksimalno kao i saveznički bjeloruski i iranski režim.
-
sumirprimus
#124384 Re: Ukrajina
Isto ko sto se general smijao na mocvaru. A ja tvrdim da je most napravljen na geoloski nepovoljnijem tlu. I da je predlagano mjesto shevernije ja mislim na povoljnijem dijelu tla . I da su holandske firme u tom poslu ucestvovsle i postsvim koje firme jer im je prijetio sud od eu zbog krsenja sankcija.
Uhvate se ala Zavarano i mocvare i izugbi se sustina.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#124385 Re: Ukrajina
Ja to odavno trubim, sreca da su anglosasi sada razumniji nego onomad prema hitleru.Franacko-germanska koalicija se ponasa ko onomad englessci i francusci.Bossona wrote: ↑10/10/2022 20:00
Apsolutno se slažem sa Thomasom, zločinačko agresorsko hegemonističko terorističke rašiste nakon ovog terora ubijanja ukrajinskih civila i razaranja gradova treba biti odgovoreno masovnim i sistematskim udarima po okuparoskim rašističkim bazama, crnomorskoj floti, rušenje krimskog mosta i nastavkom jačih udara po agresorskim uljezima na svim frontovima do poraza i progona agresorskih zlikovaca iz Ukrajine.
Proglasiti rašističku agresorsko zločinačku Rusiju i njen režim terorstičkim, izbaciti ih iz Vijeća Sigurnosti i UN-a i izolirati maksimalno kao i saveznički bjeloruski i iranski režim.

Ovo se ne smije dozvoliti inace... odosmo svi u qurac.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#124386 Re: Ukrajina
U subotu ujutro, po lokalnom vremenu, pred zoru kada je most bio najprazniji, Ukrajina je nekako udarila u Kerčki most na okupiranom Krimu. Most je ključna logistička strateška imovina za rusiju, koja snabdijeva sve njene južne ratne napore. Kao što sam juče objasnio, to je legitimna meta prema Ženevskim konvencijama, pravilima ratovanja.
Ruski diktator vladimir putin oklijevao je dan prije nego što je objavio da, "Nema sumnje, ovo je akt terorizma koji ima za cilj da uništi kritičnu rusku civilnu infrastrukturu.". Naravno, bilo je dosta sumnje, pošto je most vojna infrastruktura. A ako je želio da vidi kako izgleda stvarni teroristički napad, trebalo je samo da se pogleda u ogledalo.
Ovo je bio najveći koordinirani raketni napad rusije u ratu.
Srebro u ruskom ubilačkom terorizmu, i to usrano, ali stvarno, jeste da je svaka municija potrošena na civilnu metu jednaka municiji manje upotrijebljenoj protiv Ukrajinskih Oružanih Snaga koje u ovom trenutku guraju rusiju unatrag po cijeloj Ukrajini.
Mnogo je razloga zašto rusija gubi ovaj rat, a među njima i nezamislivo okrutno davanje prioriteta civilnim ciljevima u odnosu na vojne.
Oni zaista misle da će masovna ubistva smanjiti volju Ukrajine za borbom, ne učeći ništa iz bitaka za Britaniju, Staljingrad, Drezden,..
Daily Kos
Ruski diktator vladimir putin oklijevao je dan prije nego što je objavio da, "Nema sumnje, ovo je akt terorizma koji ima za cilj da uništi kritičnu rusku civilnu infrastrukturu.". Naravno, bilo je dosta sumnje, pošto je most vojna infrastruktura. A ako je želio da vidi kako izgleda stvarni teroristički napad, trebalo je samo da se pogleda u ogledalo.
Ovo je bio najveći koordinirani raketni napad rusije u ratu.
Srebro u ruskom ubilačkom terorizmu, i to usrano, ali stvarno, jeste da je svaka municija potrošena na civilnu metu jednaka municiji manje upotrijebljenoj protiv Ukrajinskih Oružanih Snaga koje u ovom trenutku guraju rusiju unatrag po cijeloj Ukrajini.
Mnogo je razloga zašto rusija gubi ovaj rat, a među njima i nezamislivo okrutno davanje prioriteta civilnim ciljevima u odnosu na vojne.
Oni zaista misle da će masovna ubistva smanjiti volju Ukrajine za borbom, ne učeći ništa iz bitaka za Britaniju, Staljingrad, Drezden,..
Daily Kos
-
sumirprimus
#124387 Re: Ukrajina
Jarane da nije amera(i britanaca) sad bi oni svi od svaba francuza madjara talijana kad pogledas koga sve potpisalo s rujama bilo sta .pici wrote: ↑10/10/2022 20:05Ja to odavno trubim, sreca da su anglosasi sada razumniji nego onomad prema hitleru.Franacko-germanska koalicija se ponasa ko onomad englessci i francusci.Bossona wrote: ↑10/10/2022 20:00
Ovo se ne smije dozvoliti inace... odosmo svi u qurac.
-
Zumbul2
- GAU8
#124389 Re: Ukrajina
Voz je išao u pravcu Krima. Ne kontam u čemu je nedoumica oko toga. Možda je baš u tom trenutku stajao, ko zna...hellhammer wrote: ↑10/10/2022 19:16Imas video na youtube, pogledaj gdje je lokomotiva na kojoj strani kompozicije, osim ako je lokomotiva gurala kompoziciju a ne vukla
Ali je u svakom slučaju došao na most iz smjera Rusije i kretao se u smjeru Krima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#124390 Re: Ukrajina
Anglosasi su sada jedini branik zapadne civilizacije, svabe i franci su skinuli gače odavno a ove druge mizerije necu ni da spominjem, osim poljaka i baltickih drzava, koji jedini u eu imaju muda.Gdje ces sa fasistima se dogovarat, to je ko pišanje uz vjetar.sumirprimus wrote: ↑10/10/2022 20:08Jarane da nije amera(i britanaca) sad bi oni svi od svaba francuza madjara talijana kad pogledas koga sve potpisalo s rujama bilo sta .
-
pepermint
-
Bobi
- Forum administrator
#124393 Re: Ukrajina
Nisam više siguransumirprimus wrote: ↑10/10/2022 19:59 Mislim da je ovde bobi u pravu voz se kretao u pravcu prema rusiji sa krima. Enigma je zasto je stojao na po mosta. I otkud nafta sa krima prema rusiji
-
pepermint
- SanskiBiser
#124395 Re: Ukrajina
Prvi post na stranici ovog Italijana detaljno je objasnjeno zasto je taj most izuzetno ranjiv na eksplozije i da ga uopste nije tesko ostetiti ni unistiti ili onesposobiti za koristenje. Ovo je Tom Cooper preporucio a i u komentarima ima zanimljivih detalja.sumirprimus wrote: ↑10/10/2022 20:03 Isto ko sto se general smijao na mocvaru. A ja tvrdim da je most napravljen na geoloski nepovoljnijem tlu. I da je predlagano mjesto shevernije ja mislim na povoljnijem dijelu tla . I da su holandske firme u tom poslu ucestvovsle i postsvim koje firme jer im je prijetio sud od eu zbog krsenja sankcija.
https://www.facebook.com/cesare.stefanoni
-
Bobi
- Forum administrator
#124396 Re: Ukrajina
Smart municija donosi prevagu u ovom ratu, ako potraje Rusi ce ostati i bez gatja
.
-
sumirprimus
#124397 Re: Ukrajina
Druze izhandri me ovaj most ako jos nesto o njemu napisem izaćce mi bubuljica na jeziku, odustajemSanskiBiser wrote: ↑10/10/2022 20:22Prvi post na stranici ovog Italijana detaljno je objasnjeno zasto je taj most izuzetno ranjiv na eksplozije i da ga uopste nije tesko ostetiti ni unistiti ili onesposobiti za koristenje. Ovo je Tom Cooper preporucio a i u komentarima ima zanimljivih detalja.sumirprimus wrote: ↑10/10/2022 20:03 Isto ko sto se general smijao na mocvaru. A ja tvrdim da je most napravljen na geoloski nepovoljnijem tlu. I da je predlagano mjesto shevernije ja mislim na povoljnijem dijelu tla . I da su holandske firme u tom poslu ucestvovsle i postsvim koje firme jer im je prijetio sud od eu zbog krsenja sankcija.
https://www.facebook.com/cesare.stefanoni
I da, nemam fejsbuk
-
CrveniKuk
#124398 Re: Ukrajina
Slažem se. Orban je svojim odnosom prema Ukrajini prešao sve moguće granice prihvatljivog ponašanja. Mada, licno mislim, da mu je najteže palo sto se Ukrajina odbranila,jer u protivnom,bio je u dilu sa Rusijom da pripoji određeni dio Ukrajinske države.
-
Zumbul2
#124399 Re: Ukrajina
Meni su fakat najveće razočarenje od zapadne tehnike u odnosu na očekivanja oni Switchblade 600, a i oni Brimstoni britanski koliko se sjećam jedan klip sam vidio njihovog djelovanja. Jesu prvenstveno za desantne brze čamce i brodove ali mogu i kopneno djelovati.
- geralt
#124400 Re: Ukrajina
Ukrajinci objavili snimak presretanja krstarece rakete MANPADS-om, vjerovatno prvi put u vojnoj historiji. Za maksimalni ugodjaj ukljuciti zvuk.
VANYA DAVAY!