Popila jutros dvije kavice uz par svježih kroasana, potom tijekom odana bavila se drugim za život meni bitnijim stvarima od “mahalanja” kako to dražesno ali poslovično kratko i škrto napisa @bitangeiprinceze, da joj se tako čini, pa da sad napišem par najavljenih redova:
Dakle @tranquil me hinjavo nalijepi u jednom od njegovih poslovično zlobnih postova:
"Ni da se počeše (me - @martina01) za totalnu parodiju od policije i sudstva koje je godinama vodilo slučaj".
Da, slažem se da se radi o (tragičnoj) parodiji "od policije i sudstva koje je godinama vodilo slučaj".
Ali isto tako slažem se da su pravosudne parodije, na žalost, i aktualna (nova) "istraga" i aktualno "suđenje". Sorry na ovoj tvrdnji @bitangeiprinceze i @tranquil, znam kako teško doživljavate svaku inteligentniju kritiku na račun istrage i suđenja i vašeg neosnovano optimističnog “niđeveze” narativa.
@bitangeiprinceze priželjkuje, vidi se to iz njenog prošlog postića, da se nastavi sa brisanjem mojih postova, vjerovatno bi bila presretna da me banuju pa da više njoj i njenim pomenutim ikonama na ovoj temi ne kvarim “rahatluk” (imate za tu namjenu Arijaninu fejsbuk pozornicu).
NOVA ISTRAGA
"Avaz" je prije izvjesnog vremena prokomentirao vijest da je otvorena (nova) istraga u predmetu Memić ali sada protiv osumnjičenih Dalide, Ćate, Ševala i dr., kao slučajno u isto vrijeme kada započinju izbori u BiH (pišem samo njihova imena, tako mi je lakše, inače "iste" osobno ne poznajem, niti Milanka, Ćazima).
Hahahaha, koliko namjerne neistine u tom naoko usputno naivnom zapažanju! Naizgledna koincidencija ova dva događaja ukazuje nam na suštinu ove nove "istrage", pa tako i na njene krajnje jalove domete.
Ne trebaju me VD Milanko i tužitelj Ćazim osobno držati na povjerljivoj vezi, jer na osnovi svega do sada pročitanog na ovom i drugim portalima, kada se to dovede u vezu sa onim što se čulo po kafanama i čulo na kavama, pa se to sve na kraju inteligentno obradi, promisli, proanalizira, dolazi se do zaključka da je nova istraga isključivo otvorena da bi se:
a) oživjela i osnažila (spasila) promašena i nezakonita Ćazimova optužnica protiv optuženih i tako dodatno utjecalo na odlučivanje sudskog vijeća i suđenje, te
b) dodatno uspješno utjecalo na buduće izbore i kolebljive birače u Federaciji, osobito u županiji/kantonu Sarajevo koje gotovo jedino prati ovaj slučaj! Bloody hell!
Za ovakvu moju tvrdnju dovoljna je činjenica, kako se priča po gradu, ali piše i po nekim portalima, da NEMA BITNIH "NOVIH činjenica i NOVIH okolnosti"; ova istraga je pokrenuta na osnovu STARIH nebitnih i polubitnih općepoznatih već dobro sažvakanih činjenica i dokaza, plus neke tričarije, tračarije i nazor bezvezarije... ali papir sve trpi i podnosi posebno kad se na kraju udari veeeliki pečat pod brojem N°1.
AKTUALNO SUĐENJE
Nema dvojbe za onog koji pažljivo prati ovo suđenje kroz medije i/ili preko onih koji na ovaj ili onaj način prate suđenje u sudnici, da će za sve ili za većinu optuženika buduća presuda biti očekivano oslobađajuća. Dovoljno je pratiti samo nervozne, ali ISKRENE REAKCIJE I KRATKE KOMENTARE PREDSJEDAVAJUĆEG SUCA PERIĆA, posebno SLAB KVALITET DOKAZA TUŽILAŠTVA pa zaključiti koliko loše stoji optužba sa dokazivanjem krivnje svih optuženih. Damn it!
Da sam u pravu po obje ove točke očevidno je po toku suđenja, ali sada osobito iz najnovije javne i nervozne Murizove reakcije da gubi strpljenje i da će napraviti blokadu Sarajeva sa 100 šlepera i k tome slično.
Jer da su Muriz i njegov odvjetnik osobno zadovoljni novom istragom i tekućim suđenjem ove prijetnje zasigurno Muriz ne bi javno ogorčeno izrekao i ktome dodao: "Neće se (više) sa mnom igrati, praviti me budalom!".
Bojim se da ni 1.000 šlepera, niti svi šleperi i teška mehanika u BiH i regiji, da slijedim Murizov živopisan rječnik i narativ, neće moći izvući aktualne "istragu" i "suđenje" iz čeljusti blata močvare, u koju beznadežno i neopozivo tonu, na sigurnost suhog kopna! Dakle, slijedi nam još par pravosudnih, točnije tužilačkih "neuspješnica" i "bezuspješnica", na kub, ni prvi, ni posljednji tužiteljski promašaji!!!
Detaljnija obrazloženja slijede po obje točke nekad docnije ovih dana.
I da bude jasno, nisam sretna zbog toga.
Naprotiv! I tako teška srca već duže vrijeme razmišljam da li da pakujem kofere ili ne. Tko ostane zadnji nek’ povuče vodu i ugasi svjetla.
Pravda za Dženana