Moderator: Chloe

Oh, takvih stripova ima na vagone. Više volim čitati/gledati o ženskim likovima u glavnim ulogama, nego masu mišića koji razmišlja donjom glavom i svemu pristupa držeći se američkog načina rješavanja stvari: Nema problema koji se ne može riješiti dovoljnom količinom metaka!

Upravo, Cat Claw mi je uvijek djelovala nezavrseno... previse sablonski... Kobra je bio jedan od prvih stripova koje sam kao klinac imao u ovom velikom formatu s tvrdim koricama pa mi se cinio mnogo ozbiljniji tada, plus sto je strip +18, tako da je ostao urezan u sjecanje
Ja sam citao zbog Sandre.Vam wrote: ↑06/10/2022 10:56Upravo, Cat Claw mi je uvijek djelovala nezavrseno... previse sablonski... Kobra je bio jedan od prvih stripova koje sam kao klinac imao u ovom velikom formatu s tvrdim koricama pa mi se cinio mnogo ozbiljniji tada, plus sto je strip +18, tako da je ostao urezan u sjecanje![]()

Da, mislim da smo već ranije govorili o ženskim likovima, kao glavnim ili bar ravnopravnim likovima u stripu. Ima takvih stripova jako puno, pobrojati se ne mogu. S jedne strane ima dosta ženskih super-junaka, a u drugim slučajevima su tu kao "obični" ljudi, sa svim svojim vrlinama i manama. Evo jednog takvog, vrlo finog stripa.

Imaš ih na stripzona . com, kao i kamaru drugih stripova iz ex-yu izdavačkog perioda. Imaju gotovo sve što je izlazilo iz štampe tokom decenija Zlatnog Doba Stripa.PhilJacksonIzvala wrote: ↑12/10/2022 10:04 imaju li gdje mikijevi almanasinesto me povuklo da vidim na sta sam trosio pare 80ih
![]()

As i said...nles wrote: ↑02/10/2022 15:39Ovo je jedna od epizoda "originalnog" serijala... sad, je li Lee ili Buscema, ne mogu se sjetiti.Praetorious wrote: ↑02/10/2022 14:36
A vidi, u raznim serijalima se iznose razne podaci, kako o Sonjinom porijeklu, tako i o njenom životu i životnim aktivnostima (u trenucima dok ne vitla mačevima). Originalna ideja bi bila ona koju sam naveo. U nekim stripovima ona se vrlo raskalašeno ponaša među muškarcima, mada se rijetko vidi išta dalje od dodira i poljubaca. Šta se desi u onom periodu između slika stripa - ostaje da se nagađa![]()
Neki carobnjak obeca Konanu da ce ozivjeti Belit ako mu dovede svezanog nekog carobnjaka-konkurenta.
Usput Konan u nekoj krcmi naidje na Sonju, u picu zaguzvaju i on je pobijedi u borbi.
Podsjeti je sta je obecala, ali kada vidi koliko je ona nevoljna, odustane od svog prava.
To jedna onako bas melanholicna epizoda, o zalu za izgubljenim, a Konan je jos mracniji nego inace.