Ukrajina

SanskiBiser

#124001 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

statixx wrote: 10/10/2022 10:25 Hoce li to i ovaj idiot u rat.

pa nisu dzaba Ukrajinci srusili sve mostove juce prema Bjelorusiji nesto se znalo izgleda :-)
apsidejzi

#124002 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

lajkujMe wrote: 10/10/2022 10:09
apsidejzi wrote: 10/10/2022 10:03
Ne vjerujem da je ovo nasumicno ispaljeno pa palo na civile. Vjerovatno su dobili neke obavjestajne podatke i mislili da je Zelenski tu i njega gadjali. A ove uspust sto su pobili, to je za njih samo kolateralna steta.
Ne seri eto tako da ti kazem, ne trazi izvlakuse.
Gadjane su konkretno raskrsnice i objekti civilne upotrebe sirom Ukrajine a ne samo u Kijevu pa da su gadjali Zelenskog.

Gadjane najprometnije raskrsnice za vrijeme spice u Kijevu, Lyivu, Zaporoziju, Dnjepru, Mykolayevu, Odesi, Franko-Ivanivsk.....
Preko 20 gradova u totalu od svih meta samo su 2 bile strateski bitne.

Glavna mete su raskrsnice, univerziteti i stambene zgrade
Joj jeste vi slavoukrajinasi cudni ljudi. Ne razumijem tu potrebu za binarnim pristupom. Il je crno il bijelo. Pa jebemu misa, ja nigdje nisam rekao da je zlocin manji ili nebitan. Zar je toliko tesko razumjeti tim vasim mozgovima da rusi imaju neku agendu i da ja pokusavam skontati kako oni razmisljaju. TO automatski ne znaci da ih branim. Ja cu te sad podsjetiti na proslu diskusiju koju smo ti i ja imali prije mjesec dana kad je Izum oslobodjen. Ja sam jos tada napisao da ce se linija napraviti kod Oskil rijeke i da se iskreno nadam da ce se ukrajinci moci reorganizovati i napraviti barem jos jednu ofanzivu do zime. Uspjeli su uzeti LIman i par manjih mjesta na juznom ratistu. TI si me i tada isto ovako napao kazavsi da je ruska vojska propala i da je samo pitanje dana kada ce sva ukrajina biti oslobodjena. Ispostavilo se samo da si nerealan navijac. I ja sam navijac, ali nisam nerealan. Zato i pokusavam razumjeti kako oni razmisljaju, jer ako razumijes kako oni razmisljaju onda mozes pretpostaviti iduci njihov korak.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#124003 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

splinter wrote: 10/10/2022 10:06 Pa koliko imaju više ovih Kalibr projektila?
Kakvo je eventualno PVO rješenje za njih??

Nevjerovatno šta idiot radi u 2022.godini, jbt pa Ameri grade i već testiraju sistem za zaštitu planete od asteroida, a budala istovremeno uništava gradove koji su se gradili vijekvima i to u sred Evrope .
koliko sam po tviteru upratio ovo je raketiranje iz aviona ...ispaljuju neđe sa kaspijskog
statixx

#124004 Re: Ukrajina

Post by statixx »

:shock:

drug_profi

#124005 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

hatemondays wrote: 10/10/2022 09:54 Polako ljudi, ovo je pocetak kraj i rat majku mu. Ovi daleko od linija moraju shvatiti da je usrani rat i treba se cuvati. Sad se jos vise nabrijati i poraziti stoku sa sto vise grafickih slicica ubijanja smetljara. ZIVI UKRAJINO i slava hrabrim braniocima.
Ovo ce samo povecati broj dobrovoljaca za UAF, koliko danas već.
Ja znam kako je izgledalo kod nas nakon reda za hljeb u Ferhadiji u maju 1992. Najednom dolaze ljudi da se bore.
statixx

#124006 Re: Ukrajina

Post by statixx »

lajkujMe wrote: 10/10/2022 10:26 Ne bi me cudilo, jucer stigle objave da su Ukrajinci razrusili sve mostove prema Bjelorusiji i minirali sve puteve.

Cudno mi je da su Ukrajinci stali s ofanzivama neki dan
Da, ovo im je bio izgleda jedini izlaz da zaustave ofanzive na jugu i istoku, zlocinacke pizde.
SanskiBiser

#124007 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

statixx wrote: 10/10/2022 10:31
lajkujMe wrote: 10/10/2022 10:26 Ne bi me cudilo, jucer stigle objave da su Ukrajinci razrusili sve mostove prema Bjelorusiji i minirali sve puteve.

Da, ovo im je bio izgleda jedini izlaz da zaustave ofanzive na jugu i istoku, zlocinacke pizde.
Informacije koje sad stizu na telegram je da je vojska Ukrajine jutros pojacala ofanzivna dejstva duz citavog fronta, po svim grupama, sjever, jug.....
drug_profi

#124008 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

emirolini wrote: 10/10/2022 09:56 Da vidimo kakav ce odgovor Amera i Britanaca biti na ovo, Evropljani ce izraziti zabrinutost i izraziti zelju da obje strane sjedu za pregovaracki sto.

Vjerovatno cemo gledati i manje prijateljskog caskanja sa zarobljenim rusistickim cetnicima.
Treba poslati poruku ruskim vojnicima da ce zarobljen biti samo onaj koji se sam preda bez borbe. Svi koji budu pokusali spasiti glavu predajom u borbi, mogu na to zaboraviti. I neka se zahvale novom komandantu "Specoperacije" i njegovom vrhovnom zapovjedniku.
zdruzdjo

#124009 Re: Ukrajina

Post by zdruzdjo »

Kako je globalizacija vijesti uzela svoje.
Gledam jutros izvjestaje gdje kaze "najmanje 4 eksplozije su se cule u Kievu". I to je breaking news. Ok reci cemo da je 10.Kiev je grad sa cca 3 miliona stanovnika.
Sarajevo je u periodu 92-95 imalo u najboljem slucaju 200 hiljada. U tom periodu kad na cjeli grad, sa svim ratistima okolo padne 10 granata/projektila.., to se smatralo nekako relativno mirnim danom.
Ok tamo ih sicaju zeznutijim oruzjem. Ali obzirom na oruzanu snagu rusije sretni su sto svaki dan nemaju 100-tinjak projektila na svaki iole veci grad u ukrajini.
Naravno da ne treba ni jedan.
Čitalac

#124010 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ne znam da li je bilo na temi, ali ukrajinski ambasador u Minsku pozvan je u subotu u tamošnje ministarstvo spoljnih poslova i uručena mu je diplomatska nota u kojoj se Ukrajina optužuje da priprema napad.
"We categorically reject the accusations of the Belarusian regime. We do not exclude that the delivery of a diplomatic note may be part of the Russian Federation's plan to carry out provocation and further accusation of Ukraine," foreign ministry spokesman Oleg Nikolenko said.
He called on the Belarusian people not to succumb to provocations.
"Ukraine has never encroached on foreign territories. We strictly adhere to the fundamental norms and principles of international law and the UN Charter. The authorities in Belarus must stop fulfilling the Kremlin's whims and immediately stop supporting Russia in carrying out its aggression against Ukraine," the spokesman stressed.
skrbavi-admin

#124011 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

seljacine, nemos ocekivat od nekog ko je midzet da bude dostojanstven, isto kso i adolf, napoleon, sarkozi, mskron....uvijek zgadija ispliva da terorise okolinu
drug_profi

#124012 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote: 10/10/2022 09:56 Minus 15 Orka malo je
Ljepota.
Nema umeni ni mrve, mrvice, atoma, empatije za njih. Nista.
Osmijeh na licu samo.

Nego, ima li napalma u toj ukrajinskoj armiji, kontam da bi zgodno bilo malo ih sad potpaliti iz zraka po ovim rovovima. Eto onako...samo da znaju sta ce ih snaci kad odu Luciferu na istinu.
MMM1977

#124013 Re: Ukrajina

Post by MMM1977 »

lajkujMe wrote: 10/10/2022 10:16
Čitalac wrote: 10/10/2022 10:13 Zelenski: Imamo posla sa teroristima

Vazna napomena ovo je izjavio u ovom videu maloprije

Da ispred Predsjednicke palate a ne iz nekog bunkera
Muda do poda (al de boga ti skloni se)
Nije bolan, ovo je samo pozadina namontirana. A i nema potrebe za tim, on je svoju hrabrost davno pokazao
lajkujMe

#124014 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

apsidejzi wrote: 10/10/2022 10:27
lajkujMe wrote: 10/10/2022 10:09

Ne seri eto tako da ti kazem, ne trazi izvlakuse.
Gadjane su konkretno raskrsnice i objekti civilne upotrebe sirom Ukrajine a ne samo u Kijevu pa da su gadjali Zelenskog.

Gadjane najprometnije raskrsnice za vrijeme spice u Kijevu, Lyivu, Zaporoziju, Dnjepru, Mykolayevu, Odesi, Franko-Ivanivsk.....
Preko 20 gradova u totalu od svih meta samo su 2 bile strateski bitne.

Glavna mete su raskrsnice, univerziteti i stambene zgrade
Joj jeste vi slavoukrajinasi cudni ljudi. Ne razumijem tu potrebu za binarnim pristupom. Il je crno il bijelo. Pa jebemu misa, ja nigdje nisam rekao da je zlocin manji ili nebitan. Zar je toliko tesko razumjeti tim vasim mozgovima da rusi imaju neku agendu i da ja pokusavam skontati kako oni razmisljaju. TO automatski ne znaci da ih branim. Ja cu te sad podsjetiti na proslu diskusiju koju smo ti i ja imali prije mjesec dana kad je Izum oslobodjen. Ja sam jos tada napisao da ce se linija napraviti kod Oskil rijeke i da se iskreno nadam da ce se ukrajinci moci reorganizovati i napraviti barem jos jednu ofanzivu do zime. Uspjeli su uzeti LIman i par manjih mjesta na juznom ratistu. TI si me i tada isto ovako napao kazavsi da je ruska vojska propala i da je samo pitanje dana kada ce sva ukrajina biti oslobodjena. Ispostavilo se samo da si nerealan navijac. I ja sam navijac, ali nisam nerealan. Zato i pokusavam razumjeti kako oni razmisljaju, jer ako razumijes kako oni razmisljaju onda mozes pretpostaviti iduci njihov korak.

Moj problem s tvojim postom je sto pokusavas da nadjes "legitimne vojne mete" u ovim napadima.
Zelenski jeste meta ali ti u pokusaju da nadjes bilo kakvo opravdanje na ciljano i vrlo jasno granatiranje raskrsnica, univerziteta i slicno sirom Ukrajine tj civila.

Pokusavas reci garant dobili obavjestajne gdje je Zelenski a ovamo padaju rakete po djeci.

Rusi u ovom valu napada NAMJERNO I CILJANO gadjaju CIVILE a ne Vojne ciljeve

I tu je kraj diskusiji
statixx

#124015 Re: Ukrajina

Post by statixx »

SanskiBiser wrote: 10/10/2022 10:33

Informacije koje sad stizu na telegram je da je vojska Ukrajine jutros pojacala ofanzivna dejstva duz citavog fronta, po svim grupama, sjever, jug.....
Ako je tako, slava herojima. :thumbup:
Puf

#124016 Re: Ukrajina

Post by Puf »

Aj objasni kako ovo moze zaustaviti ofanzivu, samo moze pojacati.
splinter

#124017 Re: Ukrajina

Post by splinter »

lajkujMe wrote: 10/10/2022 10:37
apsidejzi wrote: 10/10/2022 10:27

Moj problem s tvojim postom je sto pokusavas da nadjes "legitimne vojne mete" u ovim napadima.
Zelenski jeste meta ali ti u pokusaju da nadjes bilo kakvo opravdanje na ciljano i vrlo jasno granatiranje raskrsnica, univerziteta i slicno sirom Ukrajine tj civila.

Pokusavas reci garant dobili obavjestajne gdje je Zelenski a ovamo padaju rakete po djeci.

Rusi u ovom valu napada NAMJERNO I CILJANO gadjaju CIVILE a ne Vojne ciljeve

I tu je kraj diskusiji
Image

https://liveuamap.com/hr

Evo kako oni razmišljaju. Gađaju cijelu državu svim i svačim.
lajkujMe

#124018 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ko ce se kladiti da su ovo Rusi uradili

Nece im Ukrajinci ostati duzni na ovo

Napadi na kontrolni punkt Iranskih dronova u Kursk oblasti

Evo i u Belgordu uzvraceno

Putin se vara ako misli da Ukrajinci nece tj ne mogu uzvratiti na ovo.
Itekako mogu
Last edited by lajkujMe on 10/10/2022 10:42, edited 1 time in total.
statixx

#124019 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Potvrdjeno za sada, ali ocekuju jos.

statixx

#124020 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Puf wrote: 10/10/2022 10:38

U smislu da nakon raketiranja otvore front na sjeveru iz pravca Bjelorusije i natjeraju Ukrajince da dio snaga povuku gore.
statixx

#124021 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Nepokolebljivi i prkosni.

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#124022 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

egomanijaci nikad ništa iz historije neće naučiti jer misle da je svijet počeo s njima :-)
lajkujMe

#124023 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

SanskiBiser wrote: 10/10/2022 10:33

Kherson i Melitpol izgleda ajmo vidjeti

Bila maloprije i objava da je masa Ruski aviona krenula prema Khersonu znate sta to znaci
statixx

#124024 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Vile ga pronosale.

SanskiBiser

#124025 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

statixx wrote: 10/10/2022 10:43
Puf wrote: 10/10/2022 10:38

U smislu da nakon raketiranja otvore front na sjeveru iz pravca Bjelorusije i natjeraju Ukrajince da dio snaga povuku gore.
nikakve potrebe nema za povlacenje i prebacivanje jedinica, nije ovo februar, TO brigade i jedinice za brze intervencije pokrivaju kompletan zapad Ukrajine...
Post Reply