Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Styling

#22401 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Vaya wrote: 10/10/2022 10:07
Styling wrote: 10/10/2022 10:02

Na drzavnom nivou. Na Federaciji nije htio ni razgovarati. Ostao staus quo.
Kako je ostao status qou, kada je 2015 prvo izabrana vlada SDA+DF+HDZ, Reuf Bajrovic imenovan za ministra energetike, rudarstva i industrije... Poslije kada se Komsic ujeo za guzicu, uletio SBB umjesto DF... Zar nam je svima toliko kratko pamcenje?
Vlada Federacije je trebal da se formira 2018. Sve ostalo isto, osim sto je jedna ministrica otisl au ambasadore a dvojica nazalost preminula.
palermo

#22402 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Ma haj sve, al kad bi mi rekao neko od ovih zagrizenih NiP- ovaca rekao sto ce u vlasti. Tesko mogu na drzavni nivo, u vecinu kantona ne.mogu....mogu u fedveraciju I to sa referencom"Uvijek protiv SDA".....,sto opet.implicira svasta.

Odgovore tipa " zbog reformi" ili da "narodu bude bolje" nagtadujem sa kockom cokolade. I Soko Stark
drug_profi

#22403 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

hatemondays wrote: 10/10/2022 06:40 Dinu kao lika kojeg znam iz rata nisam nikad gotivio. Uvijek je pucao na visoko, pitanje je ima li on muda da nesto promjeni. Za bilo kakvu promjenu u nasoj drzavi trebace muda i pamet. Kad smo imali pamet nismo imali muda, kad smo imali muda nismo pamet. Cini mi se da sad nemamo ni jedno ni drugo. Jebote nas polupismeni politicari karaju uzduz i poprijeko, ali nek se mi njima smijemo na socijalama mrezama raznim. Evo prilike hajde krenite opet sa mudima, barem ce nas neko respektirati pa usput nafatajte kakve pameti, majku mu jebem proslo je 30 godina valjda mozemo naci kavog pametnog politicara ili jos bolje politicarku. Evo Benjamina i Sabina obecavaju, dajte ih u vatru. Ima tu jos materijala ali moramo zauzeti stav da se ipak nas nesto pita u nasoj drzavi. I nek se ulazi u koaliciju i sa crnim djavolom ali se mora znati gdje je crvena linija ispod koje nema. Volio bi da grijesim ali Dino nema taj kalibar i brate mani se jebene SDA. Njima samo treba reci da su proslost i to losa proslost i tacka i gledati naprijed.
Ne brinem se za Dinina muda. Ima ih, jer da ih nema, ne bi se se sukobio sa vješticom i njenim prvim pomoćnikom.
Izaziva Osmicu, tj. narko mafiju, gura mnogima prst u oko.
Muda ima, samo je pitanje ima li znanja i vjestine, a za to se mogu naci savjetnici.
Za muda nema zamjene.
duh_sa_sjekirom

#22404 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by duh_sa_sjekirom »

Da rezimiramo:
Ako je SDA u koaliciji sa HDZ-om onda je to normalno, nema nikakve izdaje i to je za dobrobit države.
Ako bilo koja druga stranka umjesto SDA koalira sa HDZom, e onda su oni izdajnici koji će za par fotelja i državu prodati, i podjelu potpisati...
Principijelno, nema šta...
:-)
Izgleda da je onaj Mulahusić viši nivo inteligencije u odnosu na pojedine forumske struĆnjake
Spit_fire

#22405 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

mirsek wrote: 10/10/2022 09:54
Styling wrote: 10/10/2022 09:31

Hajde, genije, objasni nam kako da se formira vlast u Federaciji bez HDZ_a i da Vlada FBiH funkcionise i da parlament radi svoj posao, i da sve prodje kroz Dom naroda? Samo nam to pojasni.
Nemam pojma, snadjite se, budite neutralni, budite opozicija, ne gazite principe NS , bili su nesvrstani u mostarskom sporazumu, ocekujemo nastavak dosljednosti i neutralnosti.
Al kako ces bit premijer i uhljebit svoje ako si opozicija :D
Spit_fire

#22406 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Styling wrote: 10/10/2022 10:00
mirsek wrote: 10/10/2022 09:54
Nemam pojma, snadjite se, budite neutralni, budite opozicija, ne gazite principe NS , bili su nesvrstani u mostarskom sporazumu, ocekujemo nastavak dosljednosti i neutralnosti.
Aha, znaci nemas nista za ponuditi ali si protiv toga da Trojka ulazi u vlast. Znaci, da pustimo SDA da i naredne cetiri godine pljacka i krcmi zemlju i da nam vladu vodi premijer protiv kojeg se vodi sudski postupak za kriminal? Genijalno, neam sta. :run:
Bolje bit i dobra opozicija nego losa vlast...vec sam rekao Dino sa ovim previse rizikuje a dobija skoro nista, osim licne koriste..

Rizikuje da rasturi trojku kao i da NIP dozivi sudbinu SBB kroz par ciklusa..

Ovim govore direktno da nemaju problem sa nacionalistima, nemaju ni sa HDZ ni SNSD, imaju problem iskljucivo sa SDA...

Da je NIP dobio tonu mandata pa i da kazes sta ces moraju, ovako sa svojih 7 realno ne moraju...
Last edited by Spit_fire on 10/10/2022 10:32, edited 2 times in total.
Vaya

#22407 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vaya »

Styling wrote: 10/10/2022 10:18
Vaya wrote: 10/10/2022 10:07

Kako je ostao status qou, kada je 2015 prvo izabrana vlada SDA+DF+HDZ, Reuf Bajrovic imenovan za ministra energetike, rudarstva i industrije... Poslije kada se Komsic ujeo za guzicu, uletio SBB umjesto DF... Zar nam je svima toliko kratko pamcenje?
Vlada Federacije je trebal da se formira 2018. Sve ostalo isto, osim sto je jedna ministrica otisl au ambasadore a dvojica nazalost preminula.
Ja ti govorim za mandat 2014-2018. Iako je isto tada Covic rekao izricito da DF ne moze biti u Vladi FBiH, nakon sto su rasporedjene pozicije da niko ne uzima HDZ-u pozicije Hrvata, napravljene su vlade i na Federaciji i na BiH. Kada je Zeljko skontao da se zajebo, onda je poceo da zateze kobejagi neke principe i da moralise, napustio je koaliciju (svjesno, jer je bio svjestan da ce ga ljudi sahraniti) i uletio je SBB umjesto DF.
Bezveze skreces svjesno sa teme, svjesno u prethodnom postu pises o vladi nakon izbora 2018. I ta posljednja vlada FBiH bi bila zavrsena da HDZ nije zatezao, ne radi DF licno i direktno, nego sto su se nasli u poziciji da mogu zatezati oko IZ i ostalih stvari...
palermo

#22408 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

duh_sa_sjekirom wrote: 10/10/2022 10:24 Da rezimiramo:
Ako je SDA u koaliciji sa HDZ-om onda je to normalno, nema nikakve izdaje i to je za dobrobit države.
Ako bilo koja druga stranka umjesto SDA koalira sa HDZom, e onda su oni izdajnici koji će za par fotelja i državu prodati, i podjelu potpisati...
Izgleda da je onaj Mulahusić viši nivo inteligencije u odnosu na pojedine forumske struĆnjake
Bez obzira na nivo inteligencije koji posjedujem, ali volio bih da mi Nerko Niksic kao predsjednik jedne multietnicke stranke odgovori na pitanje kako moze biti u Koaliciji sa HDZ-o.m a ni za mrtvu glavu ne moze sa SDA......to valjda znaci da mu je sistem vrijednosti HDZ-a prihvatljiviji od onoga SDA
Styling

#22409 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Vaya wrote: 10/10/2022 10:28
Styling wrote: 10/10/2022 10:18

Ja ti govorim za mandat 2014-2018. Iako je isto tada Covic rekao izricito da DF ne moze biti u Vladi FBiH, nakon sto su rasporedjene pozicije da niko ne uzima HDZ-u pozicije Hrvata, napravljene su vlade i na Federaciji i na BiH. Kada je Zeljko skontao da se zajebo, onda je poceo da zateze kobejagi neke principe i da moralise, napustio je koaliciju (svjesno, jer je bio svjestan da ce ga ljudi sahraniti) i uletio je SBB umjesto DF.
Bezveze skreces svjesno sa teme, svjesno u prethodnom postu pises o vladi nakon izbora 2018. I ta posljednja vlada FBiH bi bila zavrsena da HDZ nije zatezao, ne radi DF licno i direktno, nego sto su se nasli u poziciji da mogu zatezati oko IZ i ostalih stvari...
Taj period me ne interesuje jer je to bilo neposredno poslije izbora kada je zadnji put i formirana Vlada FBiH. Tada je Covic usao u Predsjednistvo i to nije bio problem. 2018 je vec druga prica. Zeljko ulazi u Predsjednistvo i sve se blokira.
Styling

#22410 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

palermo wrote: 10/10/2022 10:29
Bez obzira na nivo inteligencije koji posjedujem, ali volio bih da mi Nerko Niksic kao predsjednik jedne multietnicke stranke odgovori na pitanje kako moze biti u Koaliciji sa HDZ-o.m a ni za mrtvu glavu ne moze sa SDA......to valjda znaci da mu je sistem vrijednosti HDZ-a prihvatljiviji od onoga SDA
Eh, eto, ne moze. Sta cemo sad? SDA je navece zlo koje se desilo Bosnjacica i vrijeme da se iskorijeni. HDZ je nezaobilazan, a SDA je zaobilazna.
il dottore

#22411 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by il dottore »

Spit_fire wrote: 10/10/2022 10:27
Styling wrote: 10/10/2022 10:00

Aha, znaci nemas nista za ponuditi ali si protiv toga da Trojka ulazi u vlast. Znaci, da pustimo SDA da i naredne cetiri godine pljacka i krcmi zemlju i da nam vladu vodi premijer protiv kojeg se vodi sudski postupak za kriminal? Genijalno, neam sta. :run:
Bolje bit i dobra opozicija nego losa vlast...vec sam rekao Dino sa ovim previse rizikuje a dobija skoro nista, osim licne koriste..

Meni je ovo najjace.
SDA-ovci ubjedjuju Dinu da ne ide u vlast i ne sjebe NiP i koaliciju :shock: :lol:

Prpu mogu razumjeti ali sda-ovce... :zoka:
Vaya

#22412 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vaya »

video wrote: 10/10/2022 10:17 Sta se sce pise na ovom topic ne mogu vjerovati :shock:
Dino i ostale stranke se drznule da prave vlast sa nezaobilaznim adz-om. Pa odakle im to pravo :?
Kako ih nije stid!!!!!
Nisu oni u srodnom odnosu (sestrinske stranke ) i neka se drze po strani.
A sama pomisao da se napravi vlast sa nezaobilaznim adz-om je takvo bogohuljenje, kafkizam, da se o tome ne moze ni pomisljati a ne daj Boze racionalno razmisljati.

Ako ce me krembil fadil, neposobni sekin mali i cakijac zahiragic opet "braniti" od bratske im adz kamarile neka se sve onda srusi do temelja!
BASTA!

Potpisujte Dino pa nek sve ide u 100 micki paterini!!!!!
Napravio bi on danas poslijepodne odmah, ali nema matematiku. Sacekaj da se posloze kantoni, narociti da se napravi matematika za HNK i SBK, a koji ne postoje bez koalicije SDA+HDZ. Kad se sracuna jos, TK, ZDK, dok se vidi kako ce se USK i BPK, a kako vidim i tu SDA sa DF imaju bolju startnu poziciju, to ce na kraju da definise klubove u DN FBiH, te ce koalicija na federalnom nivou sama proisteci od kantona.
palermo

#22413 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Styling wrote: 10/10/2022 10:32

Eh, eto, ne moze. Sta cemo sad? SDA je navece zlo koje se desilo Bosnjacica i vrijeme da se iskorijeni. HDZ je nezaobilazan, a SDA je zaobilazna.
Hoces reci HDZ je prihvayljiviji I blizi.
Styling

#22414 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

palermo wrote: 10/10/2022 10:33
Styling wrote: 10/10/2022 10:32

HDZ je NEZAOBILAZAN.
Spit_fire

#22415 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

il dottore wrote: 10/10/2022 10:32
Spit_fire wrote: 10/10/2022 10:27

Meni je ovo najjace.
SDA-ovci ubjedjuju Dinu da ne ide u vlast i ne sjebe NiP i koaliciju :shock: :lol:

Prpu mogu razumjeti ali sda-ovce... :zoka:
Ma ja najlakse rec "ti si SDA" i tjt, evo vidim i dino novinare oslovljava sa istim epitetima...

Kao neko ko je svoj glas dao SDPu nadam se da isti nece poci za Dinom...

Problem je dosljednosti, al dzaba je da ti ja to objasnjavam.

Nek izvoli Dino niko mu ne brani samo nemoj da onda za 2/4 godine bude ...JOJ KAKO ZATUCENI GLASACI poslase nas na smetljiste
duh_sa_sjekirom

#22416 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

I ptice na grani znaju, a i mi smo se ovdje s tim odavno složili, da se vlast bez HDZ-a ne može formirati i da je tako bilo većinom u prošlosti, tako da ti je pitanje pomalo besmisleno. Nažalost, takvi su rezultati izbora. I ne znam da je iko SDAovcima prigovarao to što s njima moraju u vlast.
Prigovori su se odnosili na davanje pozicija HDZu više nego ih sljeduje. I nije samo Dino na to upozoravao, već i ostali a i sam Bakir priznao
Last edited by duh_sa_sjekirom on 10/10/2022 10:39, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#22417 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Prpa.ba wrote: 10/10/2022 08:03
madner wrote: 10/10/2022 06:50 MZ ako ima plan, ima plan da relaksira sa Zagrebom a zategne sa BL.
MZ ima plan da relaksira sa Zagrebom i Beogradom, a zategne sa jedinom stranom koja ce za premijerske pozicije i tapsanja po ramenima pristati i na palestinizaciju - Sarajevo.
Kako?

Pitam te ponovno.

Kako će pristati i na šta, ako za sve izmjene Ustava trebaju ruke SDA u Domu naroda?
palermo

#22418 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Styling wrote: 10/10/2022 10:34
palermo wrote: 10/10/2022 10:33

HDZ je NEZAOBILAZAN.
Aha...

Al dobro, ovo je vise pitanje za ove SDP-ovce koji ordinirqju na ovoj temi...bi li sad I SDP postao udrna igla bosnjackih interesa.....posto se HDZ I njegovo predstavlanje kao istinskog zastitnika Hrvata ne dovodi u pitanje. Sto bi ti rekla, nezaobilazni su.
Vaya

#22419 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vaya »

Styling wrote: 10/10/2022 10:31
Vaya wrote: 10/10/2022 10:28

Taj period me ne interesuje jer je to bilo neposredno poslije izbora kada je zadnji put i formirana Vlada FBiH. Tada je Covic usao u Predsjednistvo i to nije bio problem. 2018 je vec druga prica. Zeljko ulazi u Predsjednistvo i sve se blokira.
Schmidt je isporucio ono sto je HDZ ocekivao i trazio. Sad ce od njih biti zatrazeno da ne jedu govna i da se napravi vlada FBiH, s kim god je budu trebali praviti. Ovo sto ti pricas je razvlacenje price bespotrebno. S kim god HDZ bude pravio vladu na nivou drzave, Zeljko ce i dalje sjediti u Predsjednistvu, tako da to sto govoris oko Covica i Komsica, nece sustinski promjeniti stvar. Ko god bude pravio koaliciju ispred pro-BiH bloka, njemu u koaliciji ce trebati DF, bila to SDA ili Trojka. Suma sumarum, za pravljenje stabilne koalicije na FBiH, a samim time i na drzavi nemoguce je zaobici HDZ i DF. Ko ce voditi glavnu rijec ispred pro-BiH bloka, to Covicu ne igra ulogu, cak sta vise, prednost ima SDA, radi tradicije koaliranje, redanja vlasti u kantonima, prvenstveno HNK i SBK.
palermo

#22420 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

duh_sa_sjekirom wrote: 10/10/2022 10:38

I ptice na grani znaju, a i mi smo se ovdje s tim odavno složili, da se vlast bez HDZ-a ne može formirati i da je tako bilo većinom u prošlosti, tako da ti je pitanje pomalo besmisleno. Nažalost, takvi su rezultati izbora. I ne znam da je iko SDAovcima prigovarao to što s njima moraju u vlast.
Prigovori su se odnosili na davanje pozicija HDZu više nego ih sljeduje. I nije samo Dino na to upozoravao, već i ostali a i sam Bakir priznao
Ne shvatih....sta bi sa SDP-om ?
mirsek

#22421 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirsek »

duh_sa_sjekirom wrote: 10/10/2022 10:11
mirsek wrote: 10/10/2022 09:58
Nije citat nego moje verziranje/tumacenje/misljenje recenice iz engleske verzije ugovora. Svako to tumaci na svoj nacin, sto ne bih i ja.
Tako je!
Mišljenje svako ima...A i Ustav se, kao i svaka druga slikovnica, može tumačiti kako je kome kuvcu ćeif...
Sto svi rade, cak i najvisi duznosnici. A misljenje VP je jedino zakonski ispravno.
duh_sa_sjekirom

#22422 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

palermo wrote: 10/10/2022 10:40
duh_sa_sjekirom wrote: 10/10/2022 10:38
Šta nisi shvatio?
Da nacrtam... :D
palermo

#22423 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

duh_sa_sjekirom wrote: 10/10/2022 10:42
palermo wrote: 10/10/2022 10:40
Šta nisi shvatio?
..
Bio bih zahvalan
duh_sa_sjekirom

#22424 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

palermo wrote: 10/10/2022 10:43
duh_sa_sjekirom wrote: 10/10/2022 10:42
Šta nisi shvatio?
..
Bio bih zahvalan
Nije problem.
Šta konkretno nisi shvatio?
Login77777

#22425 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 09:36
Prpa.ba wrote: 10/10/2022 09:22 I dalje smatram da je tema puna bh patriota i korektnih ljudi koji zele dobro ovoj drzavi. Jednako kao i glasaci URA-e u Crnoj gori, nemate niti cete imati losu namjeru prema svom narodu i drzavi. Nisam imao ni ja iako sam glasao za ovu nejac. :)

Jednostavno, emocije vam lete visoko zbog same ideje da SDA i DF gube vlast, i zbog toga ne pratite drugu utakmicu koju nam OHr i "prijatelji" iz medjunarodne zajednice provode iza ledja i zabijaju golove bez da je vecina javnosti toga uopste svjesna.

Kao sto rekoh, utakmica jos nije gotova i iskreno se nadam da predsjednik NIP-a samo po obicaju trabunja u prazno, i da ce organi njegove vlastite stranke donijeti dosta drugacije stavove i odluke. Ljudi, citate li uopste sta pise lik, "vlast ce se formirati brzo" i "HDZ je ekstreman zbog SDA i DF-a" i "provodicemo sustinske promjene"? :lol:

HDZ i SNSD ce morati biti dio eventualne vlasti, ali mora postojati pregovaracki proces i ne smije im se dati sve sto pozele samo da bi par zacesljanih jarana sjelo u fotelje. Tako radi i SDA pa dokle nas je dovela. Bilo kakav dogovor koji OHr-u/HDZ-u i SNSD-u daje vise za pravo nego sto imaju u trenutnom mandatu je izdaja drzave i naroda. Dovdje smo popustali i davali prezastupljenost manjinama, dalje ne smije. Ni SDA ni 100orka, jer ce nas nestati kao politickog faktora kroz mandat-dva zarad sitnih sicara i fb objava.
znaci napisao si roman od teksta da bi rekao kako je HDZ-u dato sve od strane nasih predstavnika u zadnjih osam godina (sda,df) kad se to pokusa da se izbaci iz vlasti zbog toga, postanes izdajnik, dritan ha hu , onda se kmeci kako trebaju otvorene patriote (sda,df) da nastave upravljanje procesima jer oni znaju kako s HDZ-om

koja šizofrenija ocam :lol: :lol: :lol:

Image

a tek sto mozes komotno ruku pod ruku sa luksemburškim botom ista vam je capri :oops: :oops:
Ne bi me cudilo da za koji dan procitamo kako OHR i hambasada finansiraju „Nenada“ i „Fake TV“… :lol:
Post Reply