Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Milenkov buraz

#22351 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Škobo Habu wrote: 10/10/2022 08:50
Milenkov buraz wrote: 10/10/2022 08:40

Sad OHR ne valja, Schmidt nema legitimitet? Stanite uz Dodika, jel to? Sutra ćete kmečati Schmidtu i US amabasadi kada Dodik izvede policiju na granice entiteta ali će tada svi mostovi biti strušeni za intervenciju Schmidta i/ili Amerike, Engleske... Nikad mladomuslimani nisu imali jasan cilj ni viziju od trenutka puštanja Alije iz zatvora radili su stihijski, bezidejno, plašljivo, stidljivo i nakaradno.

@Škobo Habu :thumbup:
Simptomatično je to da Schimdta napadaju sa desna i Bošnjaci i Hrvati. Pročitaj te šta Mlakić piše na Bljesku i sve će vam biti jasno. U pitanju je "umjerni Hrvat". :-)

Talambasanje SDA propagandista, uz Željkove specijalce, nije ništa do strah od gubitka moći. Bakir je svojom politikom isključio i sebe, i svoju stranku, iz daljih procesa. Izgubio je povjerenje međunarodne zajednice, ali je zato ostao najpouzdaniji igrač Erdogana na ovim prostorima.
Vrijedi ponoviti propagandistima porodice Izetbegović, to više nije ni SDA...

Adil Osmanović emotivno govorio o saradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partneri

https://www.klix.ba/vijesti/bih/adil-os ... /190427039

"SDA i HDZ su u koaliciji dugi niz godina i to nas obavezuje da razmišljamo drugačije, odgovornije od onih koji ne bi voljeli da nas vide zajedno. SDA je bila, danas je i bit će partner HDZ-u ne samo u koaliranju za uspostavljanje vlasti, već i na putu ulaska BiH u EU i NATO. "Veliko zadovoljstvo je biti danas ovdje sa najistaknutijim predstavnicima HDZ-a BiH. Već 2020. godine ćemo zajedno, SDA i HDZ, obilježiti 30 godina od osnivanja naše dvije političke partije.
Škobo Habu

#22352 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Point. wrote: 10/10/2022 08:43 Dino, HDZ igrač. Ako je bilo sumnji, sada više nema. Sve za premijersku fotelju. E, nećemo tako, Dino.
:lol:

Ono kad politički polupismeni ljudi, koji su od HDZ-a napravili nezabilazan politički faktor i betonirali mu poziciju, optužuju Konakovića za izdaju?

HDZ je u poziciji da bira sa kim će u vlast. DF se može pušiti, a SDA bez bratskog DF teško da će ući u bilo kakve kalkulacije.

I onda neko izdajnik? Koja logika...
duh_sa_sjekirom

#22353 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by duh_sa_sjekirom »

Point. wrote: 10/10/2022 08:43 Dino, HDZ igrač. Ako je bilo sumnji, sada više nema. Sve za premijersku fotelju. E, nećemo tako, Dino.
Strašno!
Umjesto da se povuče iz bilo kakvih kombinacija za vlast i prepusti sve Fadilju i koaliciji staroj 30 g, on se drznuo da traži premijersku poziciju...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#22354 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mk ultra »

ja sam davno prije izbora napisao, pa je bilo pometnje

sa Draganom se može dogovoriti

ali ne možeš doći, sve popustiti i pružiti ruku i otići kući pa telefonom ili preko Klixa javiti kako nisi ništa uradio i da ništa nije dogovoreno
jako jako loš političar i politički potezi od strane SDA, i sam sebi urušava kredibilitet i pred ostalima u BiH a tek pred strancima :run:

i dalje stojim iza toga, da je ispred bošnjaka bio iko normalniji, moglo se sve dogovoriti sa Draganom.
i ne da se sve popusti, već da se napravi nešto, i za jedne i za druge.
Prpa.ba

#22355 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Image

Savez za bolju buducnost zemlje. :mrgreen: Prehrabra ekipa za "sustinske promjene". :lol:
Škobo Habu

#22356 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Prpa.ba wrote: 10/10/2022 08:58 Image

Savez za bolju buducnost zemlje. :mrgreen: Prehrabra ekipa za "sustinske promjene". :lol:
Zahiragićeve fore sa Tweetera. Duhovito koliko i njegova predizborna kampanja.
duh_sa_sjekirom

#22357 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Fotografija sa Čovićem je krunski dokaz izdaje...
:-)
Jebote, kakvi sve struĆnjaci pišu po forumu...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 10/10/2022 09:01, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#22358 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Prpa.ba wrote: 10/10/2022 08:58 Image

:mrgreen:

Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#22359 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mk ultra »

jel ono dobio zeleno jaje :lol:
Milenkov buraz

#22360 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

mk ultra wrote: 10/10/2022 09:03 jel ono dobio zeleno jaje :lol:
Bilesi jaja tuc'o sa Čovićem, i to zeleno, :mrgreen: ali eto Dino je za sve kriv i za onih 30 godina ispred.
duh_sa_sjekirom

#22361 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Ali, fakat, ja nigdje nisam pročitao da je Dino prigovarao SDA-u što je formirao vlast sa HDZ-om, jer i budala zna da je to bilo pod moranje veći niz godina.
Ono što jeste prigovarao, čak i dok je bio u SDA, jeste da se HDZ-u daje više nego što ih sljeduje, što je i Bakir jednom u intervjuu priznao....npr 30 godina HDZ drži finansije i trezor. Ko im je to omogućio? Dino, bezbeli?
Last edited by duh_sa_sjekirom on 10/10/2022 09:07, edited 1 time in total.
Login77777

#22362 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Prpa ba, prpa u SDA. :mrgreen:
duh_sa_sjekirom

#22363 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Prodade se Prda za zrno kafe, malo zejtina i Tops
:lol:
Osim_13

#22364 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

Samo jako Dino :thumbup:
mirsek

#22365 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirsek »

Da vidimo kako trojka ne saradjuje sa HDZ, SNSD, SDA. Principijelno kako su i pricali.
Nemojte se sada vaditi da morate, ne morate i ne smijete ako se drzite onoga sto se pricali a na cemu ste izmedju ostalog i dobili glasove.
NIP, udruzenje razocaranih, neostvarenih i nedovoljno ugradjenih bivsih SDA-ovaca.
Haris.ba

#22366 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

mirsek wrote: 10/10/2022 09:12 Da vidimo kako trojka ne saradjuje sa HDZ, SNSD, SDA. Principijelno kako su i pricali.
Nemojte se sada vaditi da morate, ne morate i ne smijete ako se drzite onoga sto se pricali a na cemu ste izmedju ostalog i dobili glasove.
NIP, udruzenje razocaranih, neostvarenih i nedovoljno ugradjenih bivsih SDA-ovaca.
Zar je trojka pricala da ne treba biti u vlasti sa Hdz ili Snsd?
Bloo
Globalna šefica

#22367 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

duh_sa_sjekirom wrote: 10/10/2022 09:05 Ali, fakat, ja nigdje nisam pročitao da je Dino prigovarao SDA-u što je formirao vlast sa HDZ-om, jer i budala zna da je to bilo pod moranje veći niz godina.
Ono što jeste prigovarao, čak i dok je bio u SDA, jeste da se HDZ-u daje više nego što ih sljeduje, što je i Bakir jednom u intervjuu priznao....npr 30 godina HDZ drži finansije i trezor. Ko im je to omogućio? Dino, bezbeli?
Znači da čekamo i vidimo kako NiP neće davati HDZ-u više nego što ih sljeduje?
Ja sam za. :)
Dugogodišnji partneri u stilu ruka ruku mije SDA - HDZ - SNSD protiv novopečenih partnera? Da li NiP može odoljeti da radi kompromise koji bi bili loši po državu ali ne i za stranku?
Vidjet ćemo.

Jeste jednom prigovarao ali SDA kada je formirala većinu u OV u Travniku i to baš sa HDZ-om, a odbili NiP. :D
mirza_15

#22368 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

mirsek wrote: 10/10/2022 09:12 Da vidimo kako trojka ne saradjuje sa HDZ, SNSD, SDA. Principijelno kako su i pricali.
Opet i ponovo, kada i gdje je neko iz NiP-a to pričao? Evo Dino npr? Ima google pa ti ne bi trebalo biti teško pronaći. Pored toga, okolnosti su se promijenile u izbornoj noći. Ne znam jesi li upratio da je VP nešto nametnuo.
MarkoIvkovic

#22369 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MarkoIvkovic »

Meni je sve manje jasno citajuci vase komentare da li je dobro ili lose sto je nip sa hdz u vlasti (valjda je dobro jer nije sda pa bi mogle biti neke promjene) :zoka:
duh_sa_sjekirom

#22370 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Bloo wrote: 10/10/2022 09:15
duh_sa_sjekirom wrote: 10/10/2022 09:05 Ali, fakat, ja nigdje nisam pročitao da je Dino prigovarao SDA-u što je formirao vlast sa HDZ-om, jer i budala zna da je to bilo pod moranje veći niz godina.
Znači da čekamo i vidimo kako NiP neće davati HDZ-u više nego što ih sljeduje?
Ja sam za. :)
Dugogodišnji partneri u stilu ruka ruku mije SDA - HDZ - SNSD protiv novopečenih partnera? Da li NiP može odoljeti da radi kompromise koji bi bili loši po državu ali ne i za stranku?
Vidjet ćemo.

Jeste jednom prigovarao ali SDA kada je formirala većinu u OV u Travniku i to baš sa HDZ-om, a odbili NiP. :D
NiP sam ne može nigdje ništa. Za bilo šta trebaju partnere iz Trojke, a za više trebaju i DF. HDZ je jasno podvukao da neće sa DF-om. Tako da ja ne vjerujem da će upoće NiP i ekipa biti vlast igdje osim KS.
A da li bi NiP odolio iskušenju, to možemo samo nagađati...mada, čudni su puti politički... :D
Prpa.ba

#22371 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

I dalje smatram da je tema puna bh patriota i korektnih ljudi koji zele dobro ovoj drzavi. Jednako kao i glasaci URA-e u Crnoj gori, nemate niti cete imati losu namjeru prema svom narodu i drzavi. Nisam imao ni ja iako sam glasao za ovu nejac. :)

Jednostavno, emocije vam lete visoko zbog same ideje da SDA i DF gube vlast, i zbog toga ne pratite drugu utakmicu koju nam OHr i "prijatelji" iz medjunarodne zajednice provode iza ledja i zabijaju golove bez da je vecina javnosti toga uopste svjesna.

Kao sto rekoh, utakmica jos nije gotova i iskreno se nadam da predsjednik NIP-a samo po obicaju trabunja u prazno, i da ce organi njegove vlastite stranke donijeti dosta drugacije stavove i odluke. Ljudi, citate li uopste sta pise lik, "vlast ce se formirati brzo" i "HDZ je ekstreman zbog SDA i DF-a" i "provodicemo sustinske promjene"? :lol:

HDZ i SNSD ce morati biti dio eventualne vlasti, ali mora postojati pregovaracki proces i ne smije im se dati sve sto pozele samo da bi par zacesljanih jarana sjelo u fotelje. Tako radi i SDA pa dokle nas je dovela. Bilo kakav dogovor koji OHr-u/HDZ-u i SNSD-u daje vise za pravo nego sto imaju u trenutnom mandatu je izdaja drzave i naroda. Dovdje smo popustali i davali prezastupljenost manjinama, dalje ne smije. Ni SDA ni 100orka, jer ce nas nestati kao politickog faktora kroz mandat-dva zarad sitnih sicara i fb objava.
mirsek

#22372 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirsek »

mirza_15 wrote: 10/10/2022 09:16
Opet i ponovo, kada i gdje je neko iz NiP-a to pričao? Evo Dino npr? Ima google pa ti ne bi trebalo biti teško pronaći. Pored toga, okolnosti su se promijenile u izbornoj noći. Ne znam jesi li upratio da je VP nešto nametnuo.
Minimalno zbog NS ne bi mogli uci u saradnju sa HDZ, SNSD, SDA. E sad ako su principi kao zvaka pa se to moze restezati po potrebi to je onda druga stvar al ne znam koliko bi onda glasova dobili na izborima da su takvu rastezljivost najavljivali prije izbora.
Prpa.ba

#22373 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

mirsek wrote: 10/10/2022 09:22 Minimalno zbog NS ne bi mogli uci u saradnju sa HDZ, SNSD, SDA. E sad ako su principi kao zvaka pa se to moze restezati po potrebi to je onda druga stvar al ne znam koliko bi onda glasova dobili na izborima da su takvu rastezljivost najavljivali prije izbora.
I NS i SDP mudro i pametno sute, pustaju NiP da se bruka u javnosti i testira reakcije, to sto usput gase i stranku - jos bolje. :mrgreen:
Styling

#22374 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Vaya wrote: 10/10/2022 07:33
Styling wrote: 10/10/2022 06:30

S kim će DF praviti vlast kad je Čović rekao da priča s njim ne dolazi u obzir? O čemu pričate? Pomnožio ga s nulom u jučerašnjem intervjuu.
Da bi se napravila stabilna i cvrsta vlast na FBiH Trojci treba DF, da bi napravili vlast u vecini kantona Trojci treba DF, mislim da nije daleko ni sa drzavom... Je li to znaci da ni od kombinacije Trojka+DF+HDZ nema nista jer je Dragan rekao NE sa DF-om?
Ne moze Trojka uci u kombinaciju sa DF-om ako ih na Federalnom i drzavnom nivou nece HDZ. Sami su se doveli u tu situaciju. Nije im niko kriv.
Styling

#22375 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 10/10/2022 09:25
mirsek wrote: 10/10/2022 09:22 Minimalno zbog NS ne bi mogli uci u saradnju sa HDZ, SNSD, SDA. E sad ako su principi kao zvaka pa se to moze restezati po potrebi to je onda druga stvar al ne znam koliko bi onda glasova dobili na izborima da su takvu rastezljivost najavljivali prije izbora.
I NS i SDP mudro i pametno sute, pustaju NiP da se bruka u javnosti i testira reakcije, to sto usput gase i stranku - jos bolje. :mrgreen:
Pri tome hladno prelazis preko cinjenice da je jedini i iskljucivi cilj napada SDA NIP, tj. Dino. Da im je trn u oku iako ima "samo" 7 zastupnika na Federaciji i 2-3 na drzavnom nivou. Sto li se SDA nije okomila na SDP? I oni ce biti dio vlasti na Federaciji ako opozicija sklopi sporazum sa HDZ-om?

A to o gasenju stranke mozes nekome ko nema pojma o situaciji u zemlji i rezultatima zadnjih izbora. Gdje god su kandidovali ljude usli su u kantonalnu skupstinu. Napredak iznad ocekivanja.
Post Reply