OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- mc-twin
#2701 Re: OLX.BA - sve o tome
U mojoj ulici je bio postar koji bio ti u kuci ili ne on ostaavi zutu ceduljicu u sanduce, bas je bilo frustrirajuce ici u postu i jos platiti onih 1.80KM.
Sve sam htio reci, al se nedade. U medjuvremenu se promjenio postar koji uredno donosi na vrata.
Ps. mora li se navesti ime i prezime postara za prijavu il je dovoljno ulica?
Sve sam htio reci, al se nedade. U medjuvremenu se promjenio postar koji uredno donosi na vrata.
- Snake Eyes
#2702 Re: OLX.BA - sve o tome
Dovoljna je ulica u kojoj stanuje postar.mc-twin wrote: ↑07/10/2022 17:44 U mojoj ulici je bio postar koji bio ti u kuci ili ne on ostaavi zutu ceduljicu u sanduce, bas je bilo frustrirajuce ici u postu i jos platiti onih 1.80KM.
-
zippoo87
#2703 Re: OLX.BA - sve o tome
Ljudi stvarno nisu normalni 
Dva primjera od prije 2-3 dana
Javlja mi se neko i nudi telefon za otkup i odlucim ga kupiti.Kad kaze,ne moze mi odmah poslati telefon,ceka ona da joj donese neko drugi pa kroz par dana .Reko nije problem,javi se...evo ne odgovara vise na poruke
Drugi slucaj,prodaje isto telefon,na slikama samo jedna mana,javim se,pitam detalje,kad fali jos ladica od SIMa,kao ispala joj dok je vadila karticu i izgubila.
Zivi od mene par km,reko morao bih doci i pogledati uzivo uredjaj,pitam kada mogu doci (ja bi dosao do nje) ,mogu li odmah,kaze javiti ce sutra,kada dodje sa posla.
Ili jos nije dosla sa posla ili je nestala...takodjer ne odgovara na poruke
Obje su mladje djevojke...nije od njih da ocekujem neku ozbiljnost ali brate,ovako glup je bas tesko biti
Javlja mi se neko i nudi telefon za otkup i odlucim ga kupiti.Kad kaze,ne moze mi odmah poslati telefon,ceka ona da joj donese neko drugi pa kroz par dana .Reko nije problem,javi se...evo ne odgovara vise na poruke
Drugi slucaj,prodaje isto telefon,na slikama samo jedna mana,javim se,pitam detalje,kad fali jos ladica od SIMa,kao ispala joj dok je vadila karticu i izgubila.
Zivi od mene par km,reko morao bih doci i pogledati uzivo uredjaj,pitam kada mogu doci (ja bi dosao do nje) ,mogu li odmah,kaze javiti ce sutra,kada dodje sa posla.
Obje su mladje djevojke...nije od njih da ocekujem neku ozbiljnost ali brate,ovako glup je bas tesko biti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2705 Re: OLX.BA - sve o tome
Zene...prenose ljubavnu igru na ekonomske odnosezippoo87 wrote: ↑07/10/2022 23:52 Ljudi stvarno nisu normalni
Obje su mladje djevojke...nije od njih da ocekujem neku ozbiljnost ali brate,ovako glup je bas tesko biti![]()
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#2706 Re: OLX.BA - sve o tome
- Ajs_Nigrutin
#2707 Re: OLX.BA - sve o tome

i to agencija u pitanju… možda ja tražim dlaku NA jajetu, evo ne znam ni sam…
- laserShow
#2708 Re: OLX.BA - sve o tome
Mislim da je do tebe. Evo da sam ja taj prodavac. Sta ocekujes da ti odgovorim na oglas koji je IZNAJMLJIVANJE, a ti nudis KUPOVINU?Ajs_Nigrutin wrote: ↑09/10/2022 11:49 i to agencija u pitanju… možda ja tražim dlaku NA jajetu, evo ne znam ni sam…
Pretpostavljam da se o tome radi iz ove konverzacije. Da li shvatas da trosis dzabe vrijeme ovog prodavaca? Neka se danas javi takvih 10-20 poruka, po 2 minuta, cisto gubljenje vremena.
Na kraju, problem ne bi ni bio u tome sto si se javio. Problem je sto ti ocekujes da te neko tretira s postovanjem, dok ti to nisi pokazao.
"da li je kuca na prodaju koju NE PRODAJETE, vec IZDAJETE?"
"ne"
Sta jos ocekujes?
- Ajs_Nigrutin
#2709 Re: OLX.BA - sve o tome
Ma ne očekujem da me gladi po mudima, ali vjerovatno bih drugačije postupio kada bih bio s druge strane - zato ovako i reagujem. Vala ne znam kakvog sam im aman dragocjenog vremena potrošio, kad sve to visi po fb, klix-u i sl.
Pozdrav, hvala na interesovanju, kuca nije na prodaju. Lp - za ovo treba 15 sekundi brat bratu današnjem prosječnom korisniku smart telefona i prateće tehnoloooogije. To mu valjda stavlja hljeb/kruh na sto. Šta bi da očekujem da mi odgovori sa: kuća za koju ste pitali nije na prodaju ali iz ponude bismo Vam mogli ponuditi sljedeće slične kuće: (pa da pošalje par linkova).
Bosniaks on the road, lezi ljebe da te jedem.
Pozdrav, hvala na interesovanju, kuca nije na prodaju. Lp - za ovo treba 15 sekundi brat bratu današnjem prosječnom korisniku smart telefona i prateće tehnoloooogije. To mu valjda stavlja hljeb/kruh na sto. Šta bi da očekujem da mi odgovori sa: kuća za koju ste pitali nije na prodaju ali iz ponude bismo Vam mogli ponuditi sljedeće slične kuće: (pa da pošalje par linkova).
- Rothmans
#2710 Re: OLX.BA - sve o tome
Evo sad i nase vrijeme trosis
-
ucenik1234
#2711 Re: OLX.BA - sve o tome
Cast izuzecima, al ljudi fakat izbace pola tavana/ormara/ladica/ispod kreveta sve sto im ne treba pa pro forme se prodaju zajebavaju se po piku, prodali ne prodali svejedno im, takav sam dojam ja stekao kod 80% klijenata.zippoo87 wrote: ↑07/10/2022 23:52 Ljudi stvarno nisu normalni
Obje su mladje djevojke...nije od njih da ocekujem neku ozbiljnost ali brate,ovako glup je bas tesko biti![]()
- saiks
#2712 Re: OLX.BA - sve o tome
Gdje onaj frajer s foruma sto mu je postar maznuo artikal i objavio na olx i ovaj ga skuzio,cak se i nasli na kafi i ovaj mu rekao da je ukrao 
-
bumerangss
#2713 Re: OLX.BA - sve o tome
A ko su nadležni?laserShow wrote: ↑07/10/2022 10:18 Ma nasi ljudi ne mogu da shvate da imaju obavezu, ali i pravo. Kao sto imas obavezu da ispunjavas uslove ugovora i placas racune, tako i posta ima obavezu da ispunjava uslove i dostavi novac u opisanom roku.
U 95% slucajeva je samovolja kurira, ne da mu se. Ostalih 5% ostaje na medjutransfer izmedju hentitetskih posta. Tako da je dovoljno poslati mail posti, za svako dodatno kasnjenje zahtjevati obestecenje, ili ih prijaviti nadleznim.
Ali jbga...treba to uraditi![]()
- laserShow
#2714 Re: OLX.BA - sve o tome
saljes pisanu zalbu posti. Imas mail, koji je istog karaktera kao da odes u postu, napises zalbu na a4 papiru i predas na protokol.
- madesa
#2715 Re: OLX.BA - sve o tome
ne trazis. bagra je toAjs_Nigrutin wrote: ↑09/10/2022 11:49
-
pijo_zoljo
#2716 Re: OLX.BA - sve o tome
A tebi na smartphoneu bilo tesko procitati pod detaljno.Ajs_Nigrutin wrote: ↑09/10/2022 13:46 Ma ne očekujem da me gladi po mudima, ali vjerovatno bih drugačije postupio kada bih bio s druge strane - zato ovako i reagujem. Vala ne znam kakvog sam im aman dragocjenog vremena potrošio, kad sve to visi po fb, klix-u i sl.
Dobro ti je i odgovorio.
- Ajs_Nigrutin
#2717 Re: OLX.BA - sve o tome
Ne bih se ja druže ovdje s tobom raspravljao nema šansepijo_zoljo wrote: ↑10/10/2022 13:15 A tebi na smartphoneu bilo tesko procitati pod detaljno.
Dobro ti je i odgovorio.
Nego vidio sam da se kuća izdaje, pročitao sve što je trebalo da se pročita ali sam ZA SVAKI SLUČAJ poslao poruku, ništa me ne košta #pajel
Ugodan ostatak divnog ponedjeljka!
- holowey
#2718 Re: OLX.BA - sve o tome
tacno...bagra...nezainteresovana za posao kojim se bave... umjesto da "vrucoj" musteriji ponude nesto drugo, slicno povrsinom/cijenom/lokacijom, odjebu musterijumadesa wrote: ↑10/10/2022 13:08ne trazis. bagra je toAjs_Nigrutin wrote: ↑09/10/2022 11:49
-
Naslovnica
#2719 Re: OLX.BA - sve o tome
Kako da prijavim artikal koji se nudi (knjiga), ali mi prodavac kaže da je prodan?
Krenem sa "prijavi artikal", i traži mi dokaze, a nisam skontao kako da prikačim screenshot?
Ili da hladno naručim artikal preko dostave?

Krenem sa "prijavi artikal", i traži mi dokaze, a nisam skontao kako da prikačim screenshot?
Ili da hladno naručim artikal preko dostave?
- Truba
#2720 Re: OLX.BA - sve o tome
Prodavao se plac do mog...prejeftino
Reko u mailu zanima me zasto je jeftino jer i ja planiram prodavati pa da formiram cijenu
Nikad odgovora...
- madesa
#2721 Re: OLX.BA - sve o tome
Da li postoji mogucnost nakon prihvatanja zahtjeva za prodaju preko brze poste , da promjenim adresu ? Stoji mi adresa od stana a posto sam na poslu htio sam da promjenim i stavim adresu gdje radim.
- n+1
- Quaresma
#2723 Re: OLX.BA - sve o tome
pa valjda treba dobiti neki profesionalan odgovor jebem ga. u pitanju je agencija, a ne neki prodavac sa ulice.laserShow wrote: ↑09/10/2022 12:40Mislim da je do tebe. Evo da sam ja taj prodavac. Sta ocekujes da ti odgovorim na oglas koji je IZNAJMLJIVANJE, a ti nudis KUPOVINU?Ajs_Nigrutin wrote: ↑09/10/2022 11:49 i to agencija u pitanju… možda ja tražim dlaku NA jajetu, evo ne znam ni sam…
Pretpostavljam da se o tome radi iz ove konverzacije. Da li shvatas da trosis dzabe vrijeme ovog prodavaca? Neka se danas javi takvih 10-20 poruka, po 2 minuta, cisto gubljenje vremena.
Na kraju, problem ne bi ni bio u tome sto si se javio. Problem je sto ti ocekujes da te neko tretira s postovanjem, dok ti to nisi pokazao.
"da li je kuca na prodaju koju NE PRODAJETE, vec IZDAJETE?"
"ne"
Sta jos ocekujes?
i ja sam se susretao sa sa slicnim stvarima, recimo kad narucujem hranu iz nekih restorana. zove me dostavljac na telefon, javim se, i on samo kaze 'e brate' i sta da ja na to odgovorim?
kad smo vec na pikovoj temi
evo i od mene neki screenshoti

bilo je jos kad sam laptop kupovao, bukvalno prva poruka mi je da hocu da kupim, samo da mi kazu da li je dostupan, znaci ni ne cjenkam se, i ne dobijem nikakav odgovor. Neki udju pogledaju poruku i citav dan onda ne udju na pik.
- n+1
#2724 Re: OLX.BA - sve o tome
Ljudi prodaju stvari za koje ne znaju ni gdje su im. Treba ograničiti broj besplatnih artikala u svim kategorijama.
A onda ima i takvih koji prodaju/kupuju, a boga mole da im se niko ne javi/odgovori.
Sve su svemu, šizofrenična refleksija šizofreničnog društva.
A onda ima i takvih koji prodaju/kupuju, a boga mole da im se niko ne javi/odgovori.
Sve su svemu, šizofrenična refleksija šizofreničnog društva.
- Truba
#2725 Re: OLX.BA - sve o tome
Slanje poruke naplacivati 1 pik
Odgovor besplatan ali samo 1 pik
Ograniciti broj besplatnih oglasa...ja sam na skoro 100
Jedan od prvih korisnika...medalje za ovo i za ono
Odgovor besplatan ali samo 1 pik
Ograniciti broj besplatnih oglasa...ja sam na skoro 100
Jedan od prvih korisnika...medalje za ovo i za ono