Narod i Pravda (Konakovic)
-
neon-x
#22126 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Apsolutno borba za konstitutivnost nesrba u RS je uvijek trebala i biti prioritet. Nas begovat je u medjuvremenu odlucio da se bori za federalni kajmak svim silama a RS je davno halaljenja. Kao borilo se za gradjansku. Borile se u stvari bosnjacke i hrvatske elite za sto veci dio kolaca u Federaciji gdje znaju da imaju realnu sansu da se namire sto vise a od borbe za RS nikakve fajde.
Sada kada je jasno ko je odnio pobjedu u FBiH, treba biti primarni cilj svih probosanskih politika da se iskreno bore za bosanske interese u RS.
Sada kada je jasno ko je odnio pobjedu u FBiH, treba biti primarni cilj svih probosanskih politika da se iskreno bore za bosanske interese u RS.
-
palermo
#22127 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja za razliku od kolege Prpe i još par forumaša (Lakat Jebić npr) nisam mnogo zabrinut šta će se u budućnosti dešavati. Naprosto ako Bosna i Hercegovina kao država i Bošnjaci kao politički narod nemaju u sebi dovoljno državotvorne svijesti, nemaju dovoljan kapacitet da kao takvi i opstanu, onda jebaji ga. Šta fali navijati za Hrvatsku i Srbiju u fudbalu, mislim kao svoju reprezentaciju. Naviknut ćemo se
- Login77777
#22128 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali Dino je dritanac a Bakir i SDA drzavotvorne…mirza_15 wrote: ↑09/10/2022 20:04 Šta kažu iz SDA? Izgubljena dvotrećinska većina u VN u RS-u? Dodik odlučuje šta je Bošnjački nacionalni interes? A Dino budala kada tvita da ne treba svoditi DN na VN nego da mu treba smanjiti ovlasti, ali pojačati ovlasti VN. Je li sada jasnije šta je Dino pisao? A pametnice još jučer kritikovale taj njegov tvit na ovoj temi.
Dino je još u izbornoj noći rekao da Šmit treba da počne da se bavi i RS-om. Treba izvršiti pritisak da se ojača VN i položaj Bošnjaka i Hrvata u RS-u. To bi morale sada da urade sve stranke sa ove strane.
-
doktor78
#22129 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo nisam skont'o ko koga pođonjuje što se tiče tih termina: Reuf Stronza ili obrnuto...
-
mirza_15
#22130 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A ne treba zaboraviti da je nekada u skupštini RS bilo skoro 20 probosanskih poslanika. SDA borba nas je svela na 3 do 5 a oni koji su glasali za probosanske u RS-u sada glasaju u Vogošći, Ilijašu, Tuzli, uglavnom za SDA. Valjda je bilo važnije da glasaju tamo gdje je budžet milijarda nego da glasaju u RS-u. Ništa nisu uradili da ih privole da se barem registruju u RS-u iako žive u FBiH. Prvi korak u tom smijeru je uradila izdajnička vlada KS koja je donijela zakon o Srebrenici. Do sada su nas SDA strukture ubjeđivale da se ništa više po tom pitanju nije moglo uraditi. A zamisli da danas imaš 15 poslanika u skupštini RS.
- Login77777
#22131 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
O tome ovi zabrinuti cute…mirza_15 wrote: ↑09/10/2022 20:33 A ne treba zaboraviti da je nekada u skupštini RS bilo skoro 20 probosanskih poslanika. SDA borba nas je svela na 3 do 5 a oni koji su glasali za probosanske u RS-u sada glasaju u Vogošći, Ilijašu, Tuzli, uglavnom za SDA. Valjda je bilo važnije da glasaju tamo gdje je budžet milijarda nego da glasaju u RS-u. Ništa nisu uradili da ih privole da se barem registruju u RS-u iako žive u FBiH. Prvi korak u tom smijeru je uradila izdajnička vlada KS koja je donijela zakon o Srebrenici. Do sada su nas SDA strukture ubjeđivale da se ništa više po tom pitanju nije moglo uraditi. A zamisli da danas imaš 15 poslanika u skupštini RS.
- tramvajtrojka
#22132 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
laganini se moglo napraviti s tim ljudima da se prijave u rs a da npr svima u kantonu Sarajevo ostanu iste beneficije, tako bi imali win win situaciju , al jok valja citavu ib navuci da glasa za devica i ostale monstrumemirza_15 wrote: ↑09/10/2022 20:33 A ne treba zaboraviti da je nekada u skupštini RS bilo skoro 20 probosanskih poslanika. SDA borba nas je svela na 3 do 5 a oni koji su glasali za probosanske u RS-u sada glasaju u Vogošći, Ilijašu, Tuzli, uglavnom za SDA. Valjda je bilo važnije da glasaju tamo gdje je budžet milijarda nego da glasaju u RS-u. Ništa nisu uradili da ih privole da se barem registruju u RS-u iako žive u FBiH. Prvi korak u tom smijeru je uradila izdajnička vlada KS koja je donijela zakon o Srebrenici. Do sada su nas SDA strukture ubjeđivale da se ništa više po tom pitanju nije moglo uraditi. A zamisli da danas imaš 15 poslanika u skupštini RS.
- Prpa.ba
#22133 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Lako je tebi. Ti makar nisi svojim glasom direktno pomogao planove zapadnih ambasada da na racun Bosnjaka namire prozapadni kurs Srbije i Hrvatske.palermo wrote: ↑09/10/2022 20:17 Ja za razliku od kolege Prpe i još par forumaša (Lakat Jebić npr) nisam mnogo zabrinut šta će se u budućnosti dešavati. Naprosto ako Bosna i Hercegovina kao država i Bošnjaci kao politički narod nemaju u sebi dovoljno državotvorne svijesti, nemaju dovoljan kapacitet da kao takvi i opstanu, onda jebaji ga. Šta fali navijati za Hrvatsku i Srbiju u fudbalu, mislim kao svoju reprezentaciju. Naviknut ćemo se
-
mirza_15
#22134 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Naravno da je moglo. Mogao si tim ljudima dati besplatno zdravstveno, pravo na školovanje, biro i ostale benefite koje uživaju građani kantona a da prebivalište imaju u RS-u. Jednostavno, tretiraš ga kao stanovnika KS. Samo onda ne bi mogli glasati u KS nego bi glasali tamo gdje nema kajmaka. Mogli su kantoni podijeliti RS po nekim regijama, gradovima... Ali jok. Toliko o brizi za manji BH entitet i državu.tramvajtrojka wrote: ↑09/10/2022 20:42laganini se moglo napraviti s tim ljudima da se prijave u rs a da npr svima u kantonu Sarajevo ostanu iste beneficije, tako bi imali win win situaciju , al jok valja citavu ib navuci da glasa za devica i ostale monstrumemirza_15 wrote: ↑09/10/2022 20:33 A ne treba zaboraviti da je nekada u skupštini RS bilo skoro 20 probosanskih poslanika. SDA borba nas je svela na 3 do 5 a oni koji su glasali za probosanske u RS-u sada glasaju u Vogošći, Ilijašu, Tuzli, uglavnom za SDA. Valjda je bilo važnije da glasaju tamo gdje je budžet milijarda nego da glasaju u RS-u. Ništa nisu uradili da ih privole da se barem registruju u RS-u iako žive u FBiH. Prvi korak u tom smijeru je uradila izdajnička vlada KS koja je donijela zakon o Srebrenici. Do sada su nas SDA strukture ubjeđivale da se ništa više po tom pitanju nije moglo uraditi. A zamisli da danas imaš 15 poslanika u skupštini RS.![]()
![]()
-
palermo
#22135 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ne zajebajiPrpa.ba wrote: ↑09/10/2022 20:50Lako je tebi. Ti makar nisi svojim glasom direktno pomogao planove zapadnih ambasada da na racun Bosnjaka namire prozapadni kurs Srbije i Hrvatske.palermo wrote: ↑09/10/2022 20:17 Ja za razliku od kolege Prpe i još par forumaša (Lakat Jebić npr) nisam mnogo zabrinut šta će se u budućnosti dešavati. Naprosto ako Bosna i Hercegovina kao država i Bošnjaci kao politički narod nemaju u sebi dovoljno državotvorne svijesti, nemaju dovoljan kapacitet da kao takvi i opstanu, onda jebaji ga. Šta fali navijati za Hrvatsku i Srbiju u fudbalu, mislim kao svoju reprezentaciju. Naviknut ćemo se![]()
A što se tiče glasanja.....pa a i ja sam uglavnom glasao za stranku trojke ( doduše onu, kako kažu forumaši, najsumljiviju
I ovo da dodam (vezano za sve ove događaje) Denis Bećirović ima sada šansu da ga ova zemlja upamti.....ja sam imao velike sumnje u njega (rekoh i ostajem pri tome da bih radije Bakira vidio na toj poziciji) ali dobio je šansu i daj iskoristi je.....pričao je u kampanji o tome kako treba okupljati sve...evo šanse....dabogda ja pojeo govno zbog sumnje u njega
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22136 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Login77777 wrote: ↑09/10/2022 20:34O tome ovi zabrinuti cute…mirza_15 wrote: ↑09/10/2022 20:33 A ne treba zaboraviti da je nekada u skupštini RS bilo skoro 20 probosanskih poslanika. SDA borba nas je svela na 3 do 5 a oni koji su glasali za probosanske u RS-u sada glasaju u Vogošći, Ilijašu, Tuzli, uglavnom za SDA. Valjda je bilo važnije da glasaju tamo gdje je budžet milijarda nego da glasaju u RS-u. Ništa nisu uradili da ih privole da se barem registruju u RS-u iako žive u FBiH. Prvi korak u tom smijeru je uradila izdajnička vlada KS koja je donijela zakon o Srebrenici. Do sada su nas SDA strukture ubjeđivale da se ništa više po tom pitanju nije moglo uraditi. A zamisli da danas imaš 15 poslanika u skupštini RS.
I jos licemjerno pitaju kad ce to Nasa Stranka imat rezultat u RS
-
mirza_15
#22137 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znači samo patriotska SDA od sada, pa do groba. To je jedino SIGURNO, a ostali su izdajnici i dritani
Snažna SDA sigurna BiH. Odoh ja vidjeti kakve su mi opcije da se kupim odavde, a vi se hebite s njima. Ja više nemam živaca
Snažna SDA sigurna BiH. Odoh ja vidjeti kakve su mi opcije da se kupim odavde, a vi se hebite s njima. Ja više nemam živaca
-
galia95
- Haris.ba
#22139 Re: [Narod i Pravda (Konakovic)
Ako Dino izbaci Sda iz vlasti - hocemo li konacno vidjeti politicku penziju Izetbegoviceve loze?
- kokakolas
#22140 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ukoliko se izbaci jos SDA u federalnom parlamentu, onda cu biti prezadovoljan rezultatima izbora 
- tramvajtrojka
#22141 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
al stvarno je ovo nevjerojatno kmece za promjenom zadnje tri godine bukvalno nije bilo dana da se sda, df , treba ukloniti sa vlasti u federaciji dodje mogucnost da se to i ostvari neka ne barci nista ostavi patriote na braniku domovine, svi ostali su izdajnici osim sda,df hahahahaha i samo oni trebaju ostati na upravljaču sudbine
bukvalno smo zaslužili sve sto nam se dešava
-
DonieBrasco
- Login77777
#22143 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koji bi to show bio da ostanu bez FBiH i KS… tviter, fb, forum sve bi gorilo.tramvajtrojka wrote: ↑09/10/2022 22:08al stvarno je ovo nevjerojatno kmece za promjenom zadnje tri godine bukvalno nije bilo dana da se sda, df , treba ukloniti sa vlasti u federaciji dodje mogucnost da se to i ostvari neka ne barci nista ostavi patriote na braniku domovine, svi ostali su izdajnici osim sda,df hahahahaha i samo oni trebaju ostati na upravljaču sudbine![]()
![]()
bukvalno smo zaslužili sve sto nam se dešava![]()
![]()
Lingo, Vildana, Yasmin na aparatima.
Last edited by Login77777 on 09/10/2022 22:15, edited 1 time in total.
- Styling
#22144 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U Trojki niko nema Sebiju da se zbog nje mora država prodati, pa će lakše biti pregovarati.DonieBrasco wrote: ↑09/10/2022 22:11Preskupa cijena, ali kako god nema vlasti bez Covica ne moze se formirati.
Kako god opet nas ceka horor, HZD ce htjeti sve u FBiH i dobit ce sa ili bez SDA !
-
elk
#22145 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vazda bili sda portal. Mada vole uzeti lovu od svih. Sasa karadzic moze platiti promociju na klixu bez problema.
- Leverage
#22146 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kao najjača stranka (bez SDA) imaju pravo tražiti i premijera, ali pretpostavljam da će se zadovoljiti predsjedavajućim VM i sa 6 ministarstava u federalnoj vladi.DonieBrasco wrote: ↑09/10/2022 22:11Preskupa cijena, ali kako god nema vlasti bez Covica ne moze se formirati.
Kako god opet nas ceka horor, HZD ce htjeti sve u FBiH i dobit ce sa ili bez SDA !
Ali to i nije najvažnija stvar. Najvažnije je pitanje da li će blokirati procese ili ne. Dobili su ovim izmjenama puno, ako budu blokirali možda će se hrvatski Schmidt ponovo pobošnjačiti, možda im je to i rečeno u četiri oka.
-
saale
#22147 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da je NIP dobio 3 puta vise mandata od SDA, to bi bilo legitimnoLogin77777 wrote: ↑09/10/2022 22:13Koji bi to show bio da ostanu bez FBiH i KS… tviter, fb, forum sve bi gorilo.tramvajtrojka wrote: ↑09/10/2022 22:08
al stvarno je ovo nevjerojatno kmece za promjenom zadnje tri godine bukvalno nije bilo dana da se sda, df , treba ukloniti sa vlasti u federaciji dodje mogucnost da se to i ostvari neka ne barci nista ostavi patriote na braniku domovine, svi ostali su izdajnici osim sda,df hahahahaha i samo oni trebaju ostati na upravljaču sudbine![]()
![]()
bukvalno smo zaslužili sve sto nam se dešava![]()
![]()
![]()
-
Labirint
#22148 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovdje je samo pitanje čime Bakir može u šaci držati Ćirila, ako moze icim, a pritom ne mislim na izborni jer to je za krivoustog kondicijo sin ekva non.. Dakle ima li Sebija neki skriveni adut ili familija ode u pederaciji u opoziciju.. Za početak do zatvora insAllah
- Login77777
#22149 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znam znam.saale wrote: ↑09/10/2022 22:17Da je NIP dobio 3 puta vise mandata od SDA, to bi bilo legitimnoLogin77777 wrote: ↑09/10/2022 22:13
Koji bi to show bio da ostanu bez FBiH i KS… tviter, fb, forum sve bi gorilo.![]()
Al brate obrnuto je, narod je svoje povjerenje i svoj glas opet dao SDA
![]()
Zato kazem ako trojka plus ovi drugi mogu sastaviti legitimno je. Ne pise nigdje da mora stranka s najvise glasova biti u vlast. Demokratija je, moze ko s kim hoce.
Ali ja ovekujem svakako HDZ, SDA i DF za FBiH.
- Leverage
#22150 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
saale wrote: ↑09/10/2022 22:17Da je NIP dobio 3 puta vise mandata od SDA, to bi bilo legitimnoLogin77777 wrote: ↑09/10/2022 22:13
Koji bi to show bio da ostanu bez FBiH i KS… tviter, fb, forum sve bi gorilo.![]()
Al brate obrnuto je, narod je svoje povjerenje i svoj glas opet dao SDA
![]()
Mi im nismo dali glas. Baš me briga za one koji im 32 godine daju glas. Dosta je više priče o nelegitimnim Hrvatima, hoćemo malo nelegitimne Bošnjake.