Samprotivsviju wrote: ↑09/10/2022 15:33Ovaj Sojgu je podvala samo takva..satro nosi neke uniforme znacke, frajer po struci arhitekta, dana nema iskustva u vojsci.
Bio je do prije dva dana na Reddit poduži upis gdje čovjek objašnjava kako se planirano i dugoročno "onesposobljava" ruska armija. Kako sam skontao razlog je što ruski vladari nikada nisu željeli jaku rusku armiju, zato što ih onda ima neko zbaciti sa vlasti.
Iz tog razloga, istorija se nastavlja i kod putlera. Isti se boji jedino ruske armije, te sllijedi prethodne vladare - održaji slabu armiju. Zato i jebe služba državne bezbijednosti armijske kadrove - oni su iznad njih. Čak su i pripadnici mafijaških klanova iznad armije i tabanaju ih. Ako se negdje u armiji ukaže inteligentniji i pametniji oficirski kadar koji bi mogao poremetiti ovaj odnos gdje je SDB ili kako već bila ispod armije ide mu glava.
Održavaju se glupi i nesposobni u armiji zarad opstanka na vlasti.
Ako se zarati i kada se zarati, armija se mora oslanjati na grubu artiljerijsku silu gdje su ljudi samo sredstvo da se pređe poljana do narednog granatiranja. Ukoliko se nakon rata pojavi neki oficir koji nije bio "u šemi"... leti mu glava. Služba državne bezbijednosti (KGB ili kako već sad FSB) moraju uvijek biti elita i glavni. Jok armija koja može reći "Hej, dosta nam je korupcije, nesposobnog upravljanja nama i omalovažavanja. Zaostajemo u odnosu na druge armije!" jer imaju oružje u svojim rukama i mogu se suprotstaviti korumpiranoj i nesposobnoj vlasti.".
Problem nastaje kada takva armija naleti na pravu Armiju. E onda je jebaža. Tada se pokazuje kako samo prava armija može se sukobiti sa pravom armijom.
NIšta ovi specijalci, službe državne bezbijednosti, mutljaroši, plaćenici... Pušikurci.
*Ovaj gore upis na Redditu je bio zaista široko informativan, samo sam po sjećanju što sam zapamtio napis'o.