Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
dale cooper

#22101 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Evo da postavim i ovdje:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /221009048
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je komentarisao izmjene Izbornog zakona i Ustava Federacije BiH koje je donio visoki predstavnik, principe na kojima će se formirati vlast na različitim nivoima ali i najavio dodatnu promjenu Izbornog zakona.

Nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH kojima je ojačao poluge moći unutar etničkih klubova u Domu naroda FBiH jasno je da će, čak i bez gledanja u izborne rezultate, HDZ biti nezaobilazan faktor pri formiranju Vlade FBiH, vlada dobrog dijela kantona, a posljedično i u Vijeću Ministara iako tu uvijek postoji prostor da se i najsnažnije stranke zaobiđu.

Preliminarni izborni rezultati potvrdili su dominaciju HDZ-a koja će se nakon izbora delegata u domove naroda jasno vidjeti.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović povodom postizbornih pregovora kazao je da će kad oni započnu HDZ krajem iduće sedmice tražiti partnere koji jesu "legitimni predstavnici" druga dva naroda.

"Da pokušamo napraviti brzo vlast na svim nivoima kako bi se uhvatili reformskih aktivnosti, jer kaskamo posljednje dvije, a možda i četiri godine proteklog mandata", rekao je Dragan Čović u intervjuu za Anadolu Agency.

Dodao je da onaj ko ima apsolutnu većinu na kantonalnom, entitetskom i državnom nivou, uključujući domove naroda, jeste "legitimni predstavnik" jednog, drugog ili trećeg naroda. On smatra da je ključni korak za dobijanje kandidatskog statusa za EU Izborni zakon BiH.

"Ključni reformski iskorak će biti Izborni zakon BiH, ali ne nametnuto nešto od Schmidta ili nekoga drugoga. Mi to moramo uraditi. Znači, to moramo raditi u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ako trebamo nešto promijeniti i u Ustavu BiH, mi to također trebamo uraditi. To će biti ograničene izmjene"; smatra Čović.

Čini se da su Schmidtove izmjene dodatno motivisale predsjednika HDZ-a da zahtjeva promjenu dejtonske odredbe koja se odnosi na način izbora članova Predsjedništva BiH.

"Uvjeren sam da ćemo mi čitav Izborni zakon BiH promijeniti u koji će biti ugrađeno i Predsjedništvo BiH. To je moja jedina zamjerka visokom predstavniku. Rekao sam mu - je li moguće, Christiane, da vi opet predlažete nešto, a da niste ugradili i člana Predsjedništva BiH", rekao je Čović.

On se zahvalio visokom predstavnikom u nedjelju uoči nametanja svoje odluke.

"Rekao sam mu: što god ja mislio o tom rješenju - jer ga nisam vidio, bilo je to saznanje što je on meni mogao za sedam-osam minuta obrazložiti, što je uradio - vama hvala, jer se trudite nešto uraditi. To smo mi trebali uraditi. Rješenja su jednostavna. Sada mi možemo raspravljati da li je trebalo dizati brojku sa 17 na 23, ima li ikakve racionalnosti za takvo nešto. Ali su to brojevi koji se pojavljuju u pregovorima u Neumu", rekao je Čović.

Također rekao je da se Izborni zakon BiH mijenja u Parlamentarnoj skupštini BiH i da će raditi na tome da nađe partnere koji će omogućiti promjenu Izbornog zakona.

"Morat ćemo imati ta partnerstva koja će garantovati da bar za Izborni zakona BiH postoji natpolovična većina u klubu jednog, drugog i trećeg naroda. Na nivou države to neće biti problem napraviti, znači u Domu naroda PS BiH. U Zastupničkom domu PS BiH trebat će imati većinu koja će garantovati da ćemo mi do kraja godine taj posao završiti i da se više nikada tim pitanjem ne bavimo", rekao je Čović.
Eh sad ko više odgovara ovom Čovićevom opisu...Konaković ili neko drugi? :mrgreen:
Login77777

#22102 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

mirza_15 wrote: 09/10/2022 15:44
Nikola Testa wrote: 09/10/2022 15:23 I nema puno toga da mu isporuci, Schmidt je većinu odradio.
Po načelima mostarskog sporazuma koji je potpisao Bakir. Stoga mi nikako nije jasno gdje je Dinina krivica i na koji tačno će to način Dino nešto isporučiti HDZ-u. Zamolio bih @Prpa.ba da nam objasni tačno kako i šta će to Dino isporučiti sa matematikom u parlamentima i slično. Samo bez "rekao je to, a ja mislim da to znači ovo". Konkretno šta, kako, kojim i čijim rukama u parlamentima uključujući i domove naroda.
Ma ne moze sam nista. Nema dovoljno vlast. Neka sjedne SDA i DF u vlast da ovi zabrinuti mogu na miru spavati.
Zamisli da su se ovako digli barem jednom u ovi zadnji 8 godina vladavine SDA i DF.
Lakat Jebić

#22103 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

Medjunarodna zajednica nije postala neprijatelj, ali je trenutna garnitura koja vrslja po Balkanu ocito, u najmanju ruku, sumnjiva.

To je postalo jasno kad je Palmer kao americki izaslanik za izbornu reformu donio svoj non paper, strateski okvir vodjenja pregovora, u kojem stoji da je potrebno pritisnuti Sarajevo jer je najmekse i to na nacin da se SDA i DF izoluju od ostalih stranaka i time razbije jedinstvo po kljucnom drzavnom pitanju. Da se stvori percepcija radikalnih i kooperativnih stranaka. To im je polovicno uspjelo jer SDP nije ucestvovao u tome. Fahro je standardno na pogresnoj strani, a Dino je ispao korisni idiot.

Taj modus operandi medjunarodne zajednice se ocito nastavlja, a Dino pristajuci na njega sve vise gubi benefit of the doubt da je u pitanju idiotizam.

Neprijateljstvo trenutne garniture MZ potvrdjeno je smitovim nametanjem IZ-a, a vidjet cemo sta ce uraditi s najavljenom odlukom o drzavnoj imovini.

Trenutna garnitura MZ, uz islamofobiju, sigurno je posljedica grozne SDA politike u diplomatiji. To je cinjenica. Jednako je cinjenica da se Dino upotpunosti ponasa po smjernicama Palmerovog non papera. Jedno je hronicni, a drugo akutni problem.

Nepristajanje bespogovorno na trenutne zahtjeve medjunarodne zajednice predvodjene ovom garniturom ne znaci okretanje Rusiji, niti "kadirovanje." Niti ima ikakve veze s Fadilovim sankcijama. Jednostavno znaci svijest da je MZ trenutno jako sumnjivih namjera kad je u pitanju Bosna.

Kad u pitanju revizija, treba ocito jos jednom reci: Bakir je izdajnik koji bi u nekim vremenima bio zasluzeno strijeljan za tu izdaju. S druge strane, nosilac liste za drzavni parlament NIPa je Denis Zvizdic, covjek koji je najdirektniji moguci saucesnik te Bakirove izdaje. Tako da stvarno ne vidim kako NIPu ide u korist prica o reviziji.

Za one koji misle da je Smitovom odlukom zavrsena prica o HDZovim zahtjevima, eno vam na klixu Covic najavljuje trazenje partnera za usvajanje izbornog zakona kojim ce se rijesit preostala pitanja.
Nespin

#22104 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nespin »

Lakat Jebić wrote: 09/10/2022 16:00 Medjunarodna zajednica nije postala neprijatelj, ali je trenutna garnitura koja vrslja po Balkanu ocito, u najmanju ruku, sumnjiva.

To je postalo jasno kad je Palmer kao americki izaslanik za izbornu reformu donio svoj non paper, strateski okvir vodjenja pregovora, u kojem stoji da je potrebno pritisnuti Sarajevo jer je najmekse i to na nacin da se SDA i DF izoluju od ostalih stranaka i time razbije jedinstvo po kljucnom drzavnom pitanju. Da se stvori percepcija radikalnih i kooperativnih stranaka. To im je polovicno uspjelo jer SDP nije ucestvovao u tome. Fahro je standardno na pogresnoj strani, a Dino je ispao korisni idiot.

Taj modus operandi medjunarodne zajednice se ocito nastavlja, a Dino pristajuci na njega sve vise gubi benefit of the doubt da je u pitanju idiotizam.

Neprijateljstvo trenutne garniture MZ potvrdjeno je smitovim nametanjem IZ-a, a vidjet cemo sta ce uraditi s najavljenom odlukom o drzavnoj imovini.

Trenutna garnitura MZ, uz islamofobiju, sigurno je posljedica grozne SDA politike u diplomatiji. To je cinjenica. Jednako je cinjenica da se Dino upotpunosti ponasa po smjernicama Palmerovog non papera. Jedno je hronicni, a drugo akutni problem.

Nepristajanje bespogovorno na trenutne zahtjeve medjunarodne zajednice predvodjene ovom garniturom ne znaci okretanje Rusiji, niti "kadirovanje." Niti ima ikakve veze s Fadilovim sankcijama. Jednostavno znaci svijest da je MZ trenutno jako sumnjivih namjera kad je u pitanju Bosna.

Kad u pitanju revizija, treba ocito jos jednom reci: Bakir je izdajnik koji bi u nekim vremenima bio zasluzeno strijeljan za tu izdaju. S druge strane, nosilac liste za drzavni parlament NIPa je Denis Zvizdic, covjek koji je najdirektniji moguci saucesnik te Bakirove izdaje. Tako da stvarno ne vidim kako NIPu ide u korist prica o reviziji.

Za one koji misle da je Smitovom odlukom zavrsena prica o HDZovim zahtjevima, eno vam na klixu Covic najavljuje trazenje partnera za usvajanje izbornog zakona kojim ce se rijesit preostala pitanja.
Pa jebote kakve veze više ima Dino, pa nije NiP dobio 50% glasova na državnom nivou, već 7%, SDA je i dalje najjača stranka i po svoj prilici formiraće vlast zajedno sa svojim tradicionalnim partnerima na državnom nivou... i šta će SDA uraditi??
Fakat debilna je ta više priča.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#22105 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

Nespin wrote: 09/10/2022 16:27
Lakat Jebić wrote: 09/10/2022 16:00 Medjunarodna zajednica nije postala neprijatelj, ali je trenutna garnitura koja vrslja po Balkanu ocito, u najmanju ruku, sumnjiva.

Pa jebote kakve veze više ima Dino, pa nije NiP dobio 50% glasova na državnom nivou, već 7%, SDA je i dalje najjača stranka i po svoj prilici formiraće vlast zajedno sa svojim tradicionalnim partnerima na državnom nivou... i šta će SDA uraditi??
Kao i Dritan, URA ima 7-8%.

@Lakat Jebić, to je to.
Login77777

#22106 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Str0nz wrote: 09/10/2022 16:31

@Lakat Jebić, to je to.
I koja je razlika jel u vlast Dino ili Bakir? Sta to mjenja?
Nespin

#22107 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nespin »

@Lakat Jebić, To je to.
Znači SDA može u koaliciju sa HDZ i SNSD i može nas zajedno sa njima jebati do besmisla, ali ako neko drugi pomisli na ulazak u vlast, to je prodaja države, izdaja itd itd.

Providna propaganda SDA mafijaške hobotnice koja je izdala i prodala do sad nebrojeno puta.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#22108 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

Nespin wrote: 09/10/2022 16:34

@Lakat Jebić, To je to.
Znači SDA može u koaliciju sa HDZ i SNSD i može nas zajedno sa njima jebati do besmisla, ali ako neko drugi pomisli na ulazak u vlast, to je prodaja države, izdaja itd itd.

Providna propaganda SDA mafijaške hobotnice koja je izdala i prodala do sad nebrojeno puta.
Evo ovako ja gledam

Konaković pričao kako se za Komšića glasa po džamijama, kako su Hrvati stvarno obezvlašćeni i tkd, nadavši se da će mu to pomoći kasnije kad treba formirati federalnu vlast.

I sad ga je HDZ ipak otresao kao slinu
Nespin

#22109 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nespin »

sehohari wrote: 09/10/2022 16:37

Evo ovako ja gledam

Konaković pričao kako se za Komšića glasa po džamijama, kako su Hrvati stvarno obezvlašćeni i tkd, nadavši se da će mu to pomoći kasnije kad treba formirati federalnu vlast.

Pa eto super, neka formiraju vlast zajedno i nek SDA nastavi da nas brani. Fala hin
Str0nz

#22110 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

Gdje sam napisao da treba bilo ko sa HDZ i SNSD u vlast?

Naprotiv, govorim da niko ne treba u vlast sa njima pod nametnutim bremenu aparthejda u 21 vjeku.
PreWiBa

#22111 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

Nespin wrote: 09/10/2022 16:39

Evo ovako ja gledam

Pa eto super, neka formiraju vlast zajedno i nek SDA nastavi da nas brani. Fala hin
Ne, ne kontaš. Zajebali su ga.

Lik mislio da će njega uzeti, a na kraju su ipak procijenili da sa SDA-om mogu iseliti više Bošnjaka i tkd.
Str0nz

#22112 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

sehohari wrote: 09/10/2022 16:41
Nespin wrote: 09/10/2022 16:39

Lik mislio da će njega uzeti, a na kraju su ipak procijenili da sa SDA-om mogu iseliti više Bošnjaka i tkd.
Ne znam aku su ga HDZ zajebali, ako jesu nisu jedini.

Ovdje je dogovaranje islo preko "prijatelja" iz MZ koji su mu obecavali poziciju premijera FBiH.
PreWiBa

#22113 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

Str0nz wrote: 09/10/2022 16:43
sehohari wrote: 09/10/2022 16:41

Ne znam aku su ga HDZ zajebali, ako jesu nisu jedini.

Ovdje je dogovaranje islo preko "prijatelja" iz MZ koji su mu obecavali poziciju premijera FBiH.
I meni se čini.
A_A_AKCIJA

#22114 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Evo ovako ja gledam

Haj nam daj neki izvor.

Gdje je rekao za glasanje po džamijama i da su Hrvati stvarno obezvlašćeni?

Lažete
A_A_AKCIJA

#22115 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Nikola Testa wrote: 09/10/2022 15:23 I nema puno toga da mu isporuci, Schmidt je većinu odradio.
Ali zato Dino ima šta da isporuči.

:D

Jaooooo :mrgreen:

Jadan Bakir, protiv njega sve neke sile kojima se ne isplati odupirati, a kod Dine sve čisto zlo i izdaja.

Sva isporučivanja, moraju imati dvotrećinsku većinu u domu naroda.

Spavaj mirno, čuva te SDA.
A_A_AKCIJA

#22116 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

I nešto mi pade na pamet

Šta se otimate?

HDZ je dogovorio sa NiPom izdaju.

Nemaaaaa šanse da SDA ide sa njima u vlast, kada je Dino Dritan

aston_martin

#22117 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by aston_martin »

zubi wrote: 09/10/2022 07:46
aston_martin wrote: 09/10/2022 03:02 Ubica? Znaci trebao je ostaviti 15000 pasa u Sarajevu da grizu, sire fekalije po povrsinama? Je li to normalno? Nije, svugdje se u svijetu rijesavaju viska pasa lutalica, sto bismo mi bili uvijek izuzetak?
Jasta, svuda u svijetu masovno ubijaju pse kao kod nas... Gdje to molim te?? Pametne drzave imaju azile i sklonista za napustene pse, rade na sterilizaciji i udomljavanju, planski i sistemski pristupaju problemu.

Mi smo valjda jedina zemlja koja je naprecac donijela zakon ne razmisljajuci je li provodiv i nemajuci potrebnu logistiku, pa smo kao posljedicu dobili nekontrolisan broj lutalica na ulicama.

Helem, da ne idemo u offtopic, upravo je Konakovicevo "rjesavanje problema pasa lutalica" u KS razlog zasto nikada necu glasati za njega.
Bio je video kako se rijesavaju pasa lutalica u Japanu npr. Obrisan je. Ukratko, problem pasa lutalica se rijesavali gasnom komorom. Ali dosta o tome, da ne idemo u offtopic.

Most dogs, 61%, are caught as strays by shelter personnel. Among those admitted to Tokyo shelters, 41% are reclaimed or returned to the owner, 7% are adopted by new owners, and 52% are euthanized. Spaying and neutering of dogs and cats are not wide spread practices in Japan.Jul 5, 2022

https://www.researchgate.net/publicatio ... s_in_Japan

52% pasa u Japanu je eutanizirano.
Bloo wrote: 09/10/2022 09:55
aston_martin wrote: 09/10/2022 03:02 Ubica? Znaci trebao je ostaviti 15000 pasa u Sarajevu da grizu, sire fekalije po povrsinama? Je li to normalno? Nije, svugdje se u svijetu rijesavaju viska pasa lutalica, sto bismo mi bili uvijek izuzetak?
Zato sam insistirala da mi @mirza_15 objasni efikasno?

Psi lutalice su (bili) problem u Sarajevu koji je trebalo završiti. Problem je u tome kako.
Koja firma? Na koji nacin? Koji nacin je koristen za "rijesavanje" lutalica? Ko je najvise profitirao od toga? Standardna pitanja. :D Hocemo li se tako i Roma kutarisati?

Takode, kada smo vec kod lutalica, znas li kako je u nekim zapadnim zemljama?
Moras se registrovati, pas mora biti cipiran, placas dodatni porez, placas kazne ako sutnes psa vani a sluzba ga uhvati i skenira cip, pas mora imati odgovarajuce uslove itd...

Znači KULTURA IMANJA LJUBIMCA je na visokom nivou. Psi koji su u azilima bivaju uspavani nakon nekog vremena ako su neudomljivi ili se niko ne javi za njih, sto je OK. S tim, da azili ne lice na nase azile.

Kod nas je combo mentaliteta (kucni ljubimac je hajvan) i javasluka i nedostatka empatije...gdje je OK da se psi lutalice kupe kao sto se kupe, ubijaju kao sto se ubijaju (toljagama po glavi jer smo u 19. stoljecu) i ostavljaju na hrpama...

I ne, nisam luda teta oja se bori za prava zivotinja, nego mi je presmijesno da se rijesavanje problema psa lutalica nudi kao argument, a nacin na koji se to desilo bi u nekoj drugoj zemlju izazvao tuzbu. Mada sta drugo ocekivati od drzave koja ljude tretira kao sto tretira. :D
Slazem se sa svim izrecenim. :thumbup:
Last edited by aston_martin on 09/10/2022 17:10, edited 1 time in total.
Styling

#22118 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Evo ovako ja gledam

Na osnovu čega to zaključuješ?
Nespin

#22119 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nespin »

A_A_AKCIJA wrote: 09/10/2022 16:59
Ali zato Dino ima šta da isporuči.

Jaooooo :mrgreen:

Jadan Bakir, protiv njega sve neke sile kojima se ne isplati odupirati, a kod Dine sve čisto zlo i izdaja.

Sva isporučivanja, moraju imati dvotrećinsku većinu u domu naroda.

Spavaj mirno, čuva te SDA.
Džabe objašnjavati SDA zombijima, po njima Dino Konaković ima veće ovlasti od visokog predstavnika :D
A_A_AKCIJA

#22120 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

A gdje se pristalo bespogovorno?

Jel to Dino rekao, e super, sve hoćemo?

Ponavljam, SDA i Bakir nisu imali zareza da kažu na temu.

Za razliku od Dine, sjedili su i mudro čekali da Šmit odradi posao, da se oni ne brukaju.

Nemaš šta meni pričati o Palmeru. Ja sam taj koji je ovdje na forumu pisao o njegovoj islamofobiji, savjetima koje je uzimao od SPC popova iz New Yorka, pa do njegove uloge u uvođenju sankcija Turskoj.

Ali ključno pitanje je, šta je BiH diplomatija radila? Kako smo se doveli u stanje da nas niko ne pita ni za šta? Kako su Hrvatska i Srbija uspjele izgurati svoje ljude?

I opet dođemo do SDA. Pored poznatih neprijatelja, SDA nas je toliko osakatila da nismo imali čime da odgovorimo. Ne može pita od govana.

U tom periodu, Erdogan je dolazio na svadbu, a Bisera skupljala hurme.

Nismo mogli naći nekoga da Željani Zovko začepi usta u Parlamentu EU? Nismo, jer SDA nema dobre odnose ni sa jednom strankom u EU, a novac su pokrali, pa nije bilo čime da se pogura.

Biden će u januaru ući u treću godinu mandata. Nikada nećemo imati takvog prijatelja države na tako jakom mjestu.

I za ove dvije godine mandata, naši diplomati ga vide čitavih nula puta! Niti jednom! Ima li iko da se Bidenu požalio na Palmera?

I onda neko drugi kriv!? Mrzi nas MZ?

Ili je možda problem u Biseri koja ima glavnu kvalifikaciju da je Sebija spavala kod nje u Zagrebu, pa su se sjaranile. I od tada Biseru ne možeš izbaciti trideset godina iz diplomatije.

E ti hoćeš da tako nastavimo.
Da Fadil udari još četiri godine.
Da Bisera nastavi skupljati hurme.
Da nas nastave gledati kao nepismeno pleme iz Amazone.
Nespin

#22121 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nespin »

A_A_AKCIJA wrote: 09/10/2022 17:27

A gdje se pristalo bespogovorno?

Jel to Dino rekao, e super, sve hoćemo?

Ponavljam, SDA i Bakir nisu imali zareza da kažu na temu.

Za razliku od Dine, sjedili su i mudro čekali da Šmit odradi posao, da se oni ne brukaju.

Nemaš šta meni pričati o Palmeru. Ja sam taj koji je ovdje na forumu pisao o njegovoj islamofobiji, savjetima koje je uzimao od SPC popova iz New Yorka, pa do njegove uloge u uvođenju sankcija Turskoj.

Ali ključno pitanje je, šta je BiH diplomatija radila? Kako smo se doveli u stanje da nas niko ne pita ni za šta? Kako su Hrvatska i Srbija uspjele izgurati svoje ljude?

I opet dođemo do SDA. Pored poznatih neprijatelja, SDA nas je toliko osakatila da nismo imali čime da odgovorimo. Ne može pita od govana.

U tom periodu, Erdogan je dolazio na svadbu, a Bisera skupljala hurme.

Nismo mogli naći nekoga da Željani Zovko začepi usta u Parlamentu EU? Nismo, jer SDA nema dobre odnose ni sa jednom strankom u EU, a novac su pokrali, pa nije bilo čime da se pogura.

Biden će u januaru ući u treću godinu mandata. Nikada nećemo imati takvog prijatelja države na tako jakom mjestu.

I za ove dvije godine mandata, naši diplomati ga vide čitavih nula puta! Niti jednom! Ima li iko da se Bidenu požalio na Palmera?

I onda neko drugi kriv!? Mrzi nas MZ?

Ili je možda problem u Biseri koja ima glavnu kvalifikaciju da je Sebija spavala kod nje u Zagrebu, pa su se sjaranile. I od tada Biseru ne možeš izbaciti trideset godina iz diplomatije.

E ti hoćeš da tako nastavimo.
Da Fadil udari još četiri godine.
Da Bisera nastavi skupljati hurme.
Da nas nastave gledati kao nepismeno pleme iz Amazone.
Svaka ti je zlatna, Mubere mi moje! :D

Što se prije riješimo zelenih parazita, prije ćemo prodisati punim plućima.
Hakiz

#22122 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Login77777 wrote: 09/10/2022 15:07
Hakiz wrote: 09/10/2022 12:00

Samo je stvar u tome da dok se narod kultiviše treba vrijeme, a u tom vremenu psi su problem.

Meni draga osoba sa posla ide ulicom koja vodi do autobuske stanice kojim se vraća kući. U toj ulici ima čopor, hrane ih iz okolnih zgrada, koji je često napadne kada je sama i nema automobila. Njoj se i sutra naveče i prekosutra itd treba vraćati opet s posla.

Kada se uvedu red i sistem super će biti, ali do tada:

Taj čopor treba pobiti. Kafilerija i injekcija.
Reci dragoj osobi da poprica sa ovima sto izbacivaju pse na ulice i nece ih vise biti na ulici.
Nego ako bi rjesavao ubijanjem. Sto ne pocnes sa onima sto ih izbacivaju na ulice. To ako uklonis nece se siriti ulicama. Nisu psi sami otisli na ulice. :thumbup:
:lol:

Neka, nemoj više.
Login77777

#22123 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Hakiz wrote: 09/10/2022 18:03
Login77777 wrote: 09/10/2022 15:07
Reci dragoj osobi da poprica sa ovima sto izbacivaju pse na ulice i nece ih vise biti na ulici.
Nego ako bi rjesavao ubijanjem. Sto ne pocnes sa onima sto ih izbacivaju na ulice. To ako uklonis nece se siriti ulicama. Nisu psi sami otisli na ulice. :thumbup:

Neka, nemoj više.
Pa jel pas sam dosao na cestu ili ga neka budala tu izbacila?
Hakiz

#22124 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Login77777 wrote: 09/10/2022 18:06
Hakiz wrote: 09/10/2022 18:03

Neka, nemoj više.
Pa jel pas sam dosao na cestu ili ga neka budala tu izbacila?
Nisam ga izbacio ja. I nisam ni ovlašten, ni plaćen, da kažnjavam onoga ko ga je izbacio.

Ja psr ne mrzim. Nikada nisam ni jednom učinio ništa nažao. I što se mene tiče, neka ih, neka uživaju.

Ali, u trenutku kada me napadne, ne interesuje me zašto, da li je zbog prethodnog vlasnika koji ga ja maltretirao takav itd. U tom trenutku mi je problem i želim ga se riješiti najbrže i najefikasnije što mogu. Kako nisam divljak, poštujem zakone, neću ga ja loviti, nego ću zvati službu koja će tog psa zaustaviti u napadima. Nije me, iskreno, briga kako, samo neka prestane napadati. Hoće li mu naći dom u kojem će biti sretan, ili ga pretvoriti u sapun, svejedno mi je.

Ako ne napada, neka ga, sretno mu bilo.
mirza_15

#22125 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Šta kažu iz SDA? Izgubljena dvotrećinska većina u VN u RS-u? Dodik odlučuje šta je Bošnjački nacionalni interes? A Dino budala kada tvita da ne treba svoditi DN na VN nego da mu treba smanjiti ovlasti, ali pojačati ovlasti VN. Je li sada jasnije šta je Dino pisao? A pametnice još jučer kritikovale taj njegov tvit na ovoj temi.

Dino je još u izbornoj noći rekao da Šmit treba da počne da se bavi i RS-om. Treba izvršiti pritisak da se ojača VN i položaj Bošnjaka i Hrvata u RS-u. To bi morale sada da urade sve stranke sa ove strane.
Post Reply