Ukrajina

sumirprimus

#123551 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

93ca drzi pravac orema bahmutu?
Zumbul2

#123552 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#123553 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 08/10/2022 21:41
Bobi wrote: 08/10/2022 21:36

Ma jasta, mi sad treba da istrazujemo nesto sto ti tvrdis kao sto trebamo da istrazujemo one lasere ruske za obaranje satelita :D. I jedno i drugo je nebuloza dok se ne dokaže, jel tako :D ?
Nisi mi nikad halalio zemljaka kikija priznaj. :chmoljava: tad si se i zapalio. A glumio hladnjaka
Ne mijesaj jutjub nebuloze i tehnicke stvari. Nego ako hocete argumentovano polemisat istrazite materiju nego ovo ad hominem teorije zavjera, lasere. To si nesto pomijesao ja nist anisam za lasere tvrdio. Ne dodaji mi i sto jest i sto nije, jesam popio al nisam dalabu a za generala sam dr.sci odgovorno tvrdim :)
Poredim te sa onim sa myshiti foruma, oni lasere ti o zavarenim točkovima na tracnice usljed gorenja dizela :D.Ti polemišeš o čeliku a nisi se informisao :D.Spominješ 80 metara močvarnog tla a nisi dao nikakav dokaz, sta mi treba da sad istrazujemo, ja vala poznajem materijale :D.
sumirprimus

#123554 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#123555 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bobi wrote: 08/10/2022 22:06
sumirprimus wrote: 08/10/2022 21:41
Nisi mi nikad halalio zemljaka kikija priznaj. :chmoljava: tad si se i zapalio. A glumio hladnjaka
Ne mijesaj jutjub nebuloze i tehnicke stvari. Nego ako hocete argumentovano polemisat istrazite materiju nego ovo ad hominem teorije zavjera, lasere. To si nesto pomijesao ja nist anisam za lasere tvrdio. Ne dodaji mi i sto jest i sto nije, jesam popio al nisam dalabu a za generala sam dr.sci odgovorno tvrdim :)
Poredim te sa onim sa myshiti foruma, oni lasere ti o zavarenim točkovima na tracnice usljed gorenja dizela :D.Ti polemišeš o čeliku a nisi se informisao :D.Spominješ 80 metara močvarnog tla a nisi dao nikakav dokaz, sta mi treba da sad istrazujemo, ja vala poznajem materijale :D.
Na toj temp jasta nego ih moze"zavarit" za sine.
Na kojoj temp sijeces i varis celik? I znas da je dizel u pitanju?Mislim jest celik iz zenice al daj druze , temp je dovoljno visoka onde bila da nanaese ozibojne probleme konsturkciji. Ne mora je istopiti al je doovočjno da je iskrivi , ne ulazeci u problem betona i visokih temp.

Koju temp mogu postici goriva? Zar to nije osnova teorije rusen ja blizanaca doduse. kerozin je u pitamju.
I da tlo na kom je napravljen most nije pogodno. Islo se naprijed sa projektom zbog putlera. Zato ga i zovu putinov most nj3govo čedo.Iako je predlagano od strucnjaka da se most pomjeri zbog geoloski stablnijeg tla. I da radi se o dubini i do 80 m a trazili su pomjeranje zbog strukture tla a i dubine na prihvatljivih 60m.Uhvatilo se mocvara ko pjano plota :lol: :-) hocete ismijavat a ne znate osnove u vezi ovog mosta.
Ne mozete vi mene poredit sa njima tamo jer ove ovde branite bez argumenata. Evo general nist argumentovano nije odogvorio opet ti ko advokat nejmu ko nekad kikiju :zzzz:
sumirprimus

#123556 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Evo theiner tvrdi ukri su primili prvu turu atacmsa
U stvari drugu tj povezuje i onu svio bazi s aatacms napadom?
Bobi
Forum administrator

#123557 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Ti ko moj drug Fadil, prica dva sata o respiratorima i na kraju usere sa barima i paskalima :D. Lijepo oni iz SDA kazu, ne dajte mu da govori ali ne sluša :D.
sumirprimus

#123558 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Samo vi mene argumentovano pobijte u vezi problema s mostom i da nije istina i ja sam odo :zzzz:
Naravno da ne mozete jer nemate dovoljno podataka,a da imate ne biste tako govorili..
Kifla sam teme, :lol: :izet:
Sekunda ti fali da polemises ko genral hehe haha vid ga
sumirprimus

#123559 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Za to vreme jelte ukri napreduju nezaustavljivo :lol: :bih:
amidzazeher

#123560 Re: Ukrajina

Post by amidzazeher »

@sumirprimus
Daj ti nama bub-ova i ne citiraj ovog zabrinutog molim te, jer onda se i meni i svima kojima je na foe ”ukaze”. Bitniji si nam ti i @lajkujMe na temi nego hiljadu ovih ”pametnih” i zabrinutih zbog kojih odes u banovice.
sumirprimus

#123561 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

amidzazeher wrote: 08/10/2022 22:28 @sumirprimus
Daj ti nama bub-ova i ne citiraj ovog zabrinutog molim te, jer onda se i meni i svima kojima je na foe ”ukaze”. Bitniji si nam ti i @lajkujMe na temi nego hiljadu ovih ”pametnih” i zabrinutih zbog kojih odes u banovice.
Sve stoji al prave me levatom a realno nisu istrazili temu :lol:
sumirprimus

#123562 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Hari legenda
Dope_Man

#123563 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

sumirprimus wrote: 08/10/2022 22:31
Sve stoji al prave me levatom a realno nisu istrazili temu :lol:
Dobri moj, vrlo cesto je bitno ko kaze. Neki ljudi se samo trebaju ignorisati do kraja. Svima su nam na foe, stavi ga i ti i to je to. Nema se sta ulaziti u raspravu sa nekima jer kako kaze ona, idiot te samo spusti na svoj nivo i uzme na iskustvo.
drug_profi

#123564 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bobi wrote: 08/10/2022 14:45 Željeznički most je dvopružni, konstrukcije su odvojene, evo bas sam nasao slike, moguce je da je druga pruga neostecena kao i noseci dio kako je fizicki odvojen od prvog dijela.
Image
Most je dvopružni, cesta je 4 trake 2+2. Izgubili su definitivno dvije trake, i druge dvije su u pitanju.
Jedan kolosjek je zakrcen olupinomkoja j eizgorila i pitanje je da li se moze tegliti, kao sto je pitanje da li je konstrukcija ispod pruge uopste dovoljno stabilna.

Dakle moze se zakljuciti da je most tesko ostecen, ali da jos nije potpuno neupotrebljiv. Mislim da ce biti potreban jos jedan napad.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#123565 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

sumirprimus wrote: 08/10/2022 22:26 Sekunda ti fali da polemises ko genral hehe haha vid ga
konacno da i moderator osjeti etiketiranje samo jer se ne slaze s narativom grupe. Neka, sami ste krivi sto ste dopustili, ne samo na ovoj temi :D
bitnij oni koji su postavljali ruske (a ukrajinske) padove aviona, ili nadrogirane bioruse (a ukrajinci) ili druga poklapanja? To je ups? :D

Nista licno lajkujme, sam si kriv sto si ikona teme pa mozes napraviti gresku, ili dati drugi vid misljenja i da se prihvati. Kao npr brod jutros :D
Bobi
Forum administrator

#123566 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

laserShow wrote: 08/10/2022 22:56
sumirprimus wrote: 08/10/2022 22:26 Sekunda ti fali da polemises ko genral hehe haha vid ga
konacno da i moderator osjeti etiketiranje samo jer se ne slaze s narativom grupe. Neka, sami ste krivi sto ste dopustili, ne samo na ovoj temi :D
bitnij oni koji su postavljali ruske (a ukrajinske) padove aviona, ili nadrogirane bioruse (a ukrajinci) ili druga poklapanja? To je ups? :D

Nista licno lajkujme, sam si kriv sto si ikona teme pa mozes napraviti gresku, ili dati drugi vid misljenja i da se prihvati. Kao npr brod jutros :D
A varenje čelika dizel plamenikom :D, halal mu bilo :D.
Crvene_brigade

#123567 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

A avioni kruže...

hatemondays

#123568 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

Moj sumire navalili na tebe ko ovi nasi na krimsku cupriju. Jaci si ti od te dinamike, statike, lasera i ostalih sranja. Nego pristavi ti nama jos ovih spoilera sa grafikom to oni najvise vole, nokti se grizu, pakas se znoji, stislo u grlu i zelucu. Ovo njima dodje ko kad su ameri siknuli onog iranskog generala uz poruku mozemo sta hocemo, kad hocemo i koga cemo duboko u vasoj teritoriji. Bolno je to i nama nije lako bilo kad siknuse one nase u Lvivu ali mi barem priznamo.
Slava Ukrajini!
sumirprimus

#123569 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

A znas da je dizel u cisternama? :)
Bjeri ba bobi ovo prelazi u licno, a administraor si beuveze.
Branis generala jer te ja nerviram. Zbog kikija.Napadas me a nisi istrazio u vezi izgradnje krimskig mosta realno. Plus meni sijes nekakve lasere , etikete ad hominem. Ja nisam vidio argumentovano pobijanje s vase strane samo ismijavanje tipa vid mu glave i varenje dizel plamenikom :-) hoces reci da se usljed visoke temp ne mogu "zavarit"tockovi voza za sine???hoves reci da celik nema tacke topljenja? Nisam reko da se nije moglo iskrivit pogotv druga traka, al po snimcima gorilo je dovoljno dugo, a ovisi i o izvoru gorenja.
Rekoh imali su problema s izgradnjom mosta i nastavilo se zbog putina.
Most je imao problema i bez raketiranja. Ne zelite isrzati al zelite ismijavat tipicni nasi ljudi.
apsidejzi

#123570 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Ostecenjem ovog mosta, rusi su upali u velike probleme na juznom frontu. Oni ce pokusati sve, samo da sakriju problem, ali to je vec jasno. Kako kaze u donjem videu, veliki problem sada dolazi u opskrbi civilnog stanovnistva na Krimu. Nema hrane, nema goriva. Na benzinskim su vec kolone, a to automatski znaci da nema goriva ni za vojsku. Morace sada brodovima dovlaciti namiru na Krim. Sto se tice Hersona, mogu ga halalit vec sada. Ostala je samo jos jedna zeljecnica kojom dolazi opskrba u Herson a ukrajinci su najblize istoj kod Tokmaka. Ako njega uzmu, pade citav juzni front. Ako se spuste jos malo nize, HIMARS ce moci dobaciti do ovog pogodjenog mosta, i moci ce ga dokrajciti. TO ce biti kraj i za KRIM i kompletan juzni front.

Mi jos uvijek nismo svjesni koliko je velik ovaj udarac.

Bobi
Forum administrator

#123571 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 08/10/2022 23:11 A znas da je dizel u cisternama? :)
Branis generala jer te ja nerviram. Zbog kikija.Napadas me a nisi istrazio u vezi izgradnje krimskig mosta realno. Plus meni sijes nekakve lasere , etikete ad hominem. Ja nisam vidio argumentovano pobijanje s vase strane samo ismijavanje tipa vid mu glave i varenje dizel plamenikom :-) hoces reci da se usljed visoke temp ne mogu "zavarit"tockovi voza za sine???hoves reci da celik nema tacke topljenja? Nisam reko da se nije moglo iskrivit pogotv druga traka, al po snimcima gorilo je dovoljno dugo, a ovisi i o izvoru gorenja.
Most je imao problema i bez raketiranja. Ne zelite isrzati al zelite ismijavat tipicni nasi ljudi.
Ja sam još jutros napisao da je most lohotan i da nije brod ispod mosta, dalje riječ je o šteti, ti se toliko zapalio da je učinjena maximalna šteta, ja ti samo ukazujem da se toliko ne raduješ na osnovu tvojih nekih laičkih zaključaka, i šta bi na kraju, eno voze jednom trakom valjda ce krenut i željeznica, jedno su želje a drugo je stvarnost.
SpecialOffer

#123572 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

Ova Rusija ce se iznenada unistiti. Kod njih su sve lazi. A ne moze se zauvijek lagati. Jednom kad pukne sve se rusi kao kula od karata.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#123573 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

Je li ovo tacno?
"Pa ako ti vec postavljas takva pitanja, ja bih dodao jos par, po meni, bolnijih potpitanja vezano za sukob UKR vs. RUS:

1. Je li slucajno Putinov kum Medvedchuk vlasnik naftne kompanije GLUSCO ostavio svo gorivo armiji Ukrajine?
2. Da li Ukrajina jos uvek dobija naftne derivate iz naftovoda Medvedchuka "ПрикарпатЗападтранс" pre svega dizel za vojnu tehniku Ukrajine?
3. Kako je moguce da Ukrajina nema nikakvih problema sa snabdevanjem sirovom naftom i gorivom?
4. A ono "nacionalno dostojanstvo Rusije" - ROSTEH, je su li oni jos uvek u Off-shore zoni? I ako jesu, zasto njihovo preduzece "Helikopterski zavod Ulan-Ude" jos uvek isporucuje delove za helikoptere Mi-8 ukrajinskoj armiji? Oni lete li lete, kao sto vidimo...
5. Da li KAMAZ jos uvek isporucuje dizel motore za vojne transportere na Ukrajini?
6. Odakle u tako velikim kolicinama Ukrajincima "fugasne" granate 125mm za T-72? Ukri to ne proizvode.
7. Je li pitao neko Alekperova koliko je dizela isporucio Ukrajini iz svoje rafinerije LukOil u Ploestiju ( RUMUNIJA )?
8. Da mu nije zato direktor skocio kroz prozor nedavno? Hteo da preda podatke u FSB?
9. Gro vojne tehnike VSU se i dalje voza na motorima «Автодизель» - ярославский моторный завод (ЯМЗ), zar je moguce da jos uvek dobijaju delove i motore?
10. Ko dostavlja Ukrajini delove i rakete za BUK i S-300?

Imao bih ja jos poneko potpitanje, ali mislim da je i ovo dovoljno."
splinter

#123574 Re: Ukrajina

Post by splinter »

Malo se opustte uz ovaj predobri chant
Ako je bilo, a garant jeste halalite.
sumirprimus

#123575 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bobi wrote: 08/10/2022 23:19
sumirprimus wrote: 08/10/2022 23:11 A znas da je dizel u cisternama? :)
Ja sam još jutros napisao da je most lohotan i da nije brod ispod mosta, dalje riječ je o šteti, ti se toliko zapalio da je učinjena maximalna šteta, ja ti samo ukazujem da se toliko ne raduješ na osnovu tvojih nekih laičkih zaključaka, i šta bi na kraju, eno voze jednom trakom valjda ce krenut i željeznica, jedno su želje a drugo je stvarnost.
Kojih laickih? Doduse nemam veliko iskustvo sa ruskom strukom sto se tice dozovla i odobrenja, al znam da se zapadna ibreti na ove prelaze bez detaljnije analize ostecenja. Na onakvo ostecenje i gorenje bez oonkretne analize a da nije odokativna koja je i najbrza, pustit voz je ravno ludilu. Doduse kod rrusa sve moze.Kazem i oni vozovi u gro planu su propaganda jer pustaju vozove a u drugoj info ide ne veci teret od 3.5 tone. Pa inda info da opet brodice tj trajekti prevoze teret. Ludost je pustit pprevoz oreko onog mosta a ne znas ni sta da je snaslo ni koliko je stvarno pretrpljeno ostecenje neoborenih segmenata.
Post Reply