Ili biraš da ostaviš državu na milost i nemilost pljačkašima i onima koji je žele uništiti i opcije da se uhvatiš u ring sa onima koji je žele uništiti.
Manje zlo zar ne, mada ti to tako ne vidiš.
Ili biraš da ostaviš državu na milost i nemilost pljačkašima i onima koji je žele uništiti i opcije da se uhvatiš u ring sa onima koji je žele uništiti.
Vaš problem je što govorite o hvaranju u ring.
Sve u životu se svodi na kompromise, tako da ti je ta priča malo je reći glupa.Hakiz wrote: ↑08/10/2022 12:38Vaš problem je što govorite o hvaranju u ring.
A vođe stranaka koje preferirate govore da je HDZ nezaobilazan faktor, dakle nema hvatanja u ring nego ima pravljenje kompromisa. A kompromis znači da im moraš dati nešto od onoga šta žele.
Oni žele nestanak, ili barem što manje BiH, a ti im moraš nešto od toga dati.
To je bolje?
OK, kako god kažete.
Ne svodi se sve. Ima linija koje se ne prelaze. Tako da je tvoj odgovor malo glup.saabsa wrote: ↑08/10/2022 13:32Sve u životu se svodi na kompromise, tako da ti je ta priča malo je reći glupa.Hakiz wrote: ↑08/10/2022 12:38
Vaš problem je što govorite o hvaranju u ring.
A vođe stranaka koje preferirate govore da je HDZ nezaobilazan faktor, dakle nema hvatanja u ring nego ima pravljenje kompromisa. A kompromis znači da im moraš dati nešto od onoga šta žele.
Oni žele nestanak, ili barem što manje BiH, a ti im moraš nešto od toga dati.
To je bolje?
OK, kako god kažete.
Ne, netreba ići sa HDZom uz kompromise koje će morati praviti obe strane nego treba pustiti da SDA koja je tradicionalno HDZu pripisivala sve što traži a zauzvrat uzimala mjesto direktora UKCS i zaštitu diplome od dotične. Ministarstvo pravde,finansija,UINO, granica,sve u amanet HDZu. Za uzvrat smo uspjeli dobiti porciju hurmi koje je Bisera svojim predanim radom obezbijedila.
Ne bih se zakleo da će trojka dati sve što je SDA, ako ništa nema sa čim bi ih HDZ mogao ucjenjivati kao što sad rade preko ministarstva pravde i zdravstva...Hakiz wrote: ↑08/10/2022 14:37Ne svodi se sve. Ima linija koje se ne prelaze. Tako da je tvoj odgovor malo glup.saabsa wrote: ↑08/10/2022 13:32
Sve u životu se svodi na kompromise, tako da ti je ta priča malo je reći glupa.
Ne, netreba ići sa HDZom uz kompromise koje će morati praviti obe strane nego treba pustiti da SDA koja je tradicionalno HDZu pripisivala sve što traži a zauzvrat uzimala mjesto direktora UKCS i zaštitu diplome od dotične. Ministarstvo pravde,finansija,UINO, granica,sve u amanet HDZu. Za uzvrat smo uspjeli dobiti porciju hurmi koje je Bisera svojim predanim radom obezbijedila.
Situacija je sljedeća: Sklonit će se SDA koja je sarađivala sa HDZ. Doći će trojka koja će morati sarađivati sa HDZ. HDZ je nezaobilazan. Rezultat: HDZ i od trojke će dobiti isto šta je dobijao od SDA. Ako ne dobije, ispoštovat će HDZ Šmita tako što će na vrijeme davati prijedloge itd, ali će u parlamentu blokirati glasajući protiv. Šmit ne može narediti da se mora glasti za. Tako da Šmit nije ništa deblokirao, a HDZ će i od trojke dobiti sve šta želi. Ili će nastaviti sa blokadama ako ne dobije, samo ovaj put kroz parlament.
A to znači da će trojka morati odustati od proklamovane promjene političke paradigme, transparentnosti, rada kroz sistem itd.
Ali, ako ulazak u vlast da bi nešto promijenio znači pravljenje kompromisa koje ja, kao glasač, ne želim, zašto da glasam za tebe?
To će biti i pozicija trojke. Federacija i država nisu KS, u kantonu nisu imali HDZ i SNSD sa njihovim zahtjevima, ali i njihovom moći u parlamentu. Na nivou federacije i države će trojka biti sličnija SDA nego što mislimo. Ako ne bude, HDZ i SNSD samo svaki put glasaju protiv. I šta si, onda, postigao?saabsa wrote: ↑08/10/2022 14:41Ne bih se zakleo da će trojka dati sve što je SDA, ako ništa nema sa čim bi ih HDZ mogao ucjenjivati kao što sad rade preko ministarstva pravde i zdravstva...Hakiz wrote: ↑08/10/2022 14:37
Ne svodi se sve. Ima linija koje se ne prelaze. Tako da je tvoj odgovor malo glup.
Situacija je sljedeća: Sklonit će se SDA koja je sarađivala sa HDZ. Doći će trojka koja će morati sarađivati sa HDZ. HDZ je nezaobilazan. Rezultat: HDZ i od trojke će dobiti isto šta je dobijao od SDA. Ako ne dobije, ispoštovat će HDZ Šmita tako što će na vrijeme davati prijedloge itd, ali će u parlamentu blokirati glasajući protiv. Šmit ne može narediti da se mora glasti za. Tako da Šmit nije ništa deblokirao, a HDZ će i od trojke dobiti sve šta želi. Ili će nastaviti sa blokadama ako ne dobije, samo ovaj put kroz parlament.
A to znači da će trojka morati odustati od proklamovane promjene političke paradigme, transparentnosti, rada kroz sistem itd.
Kad te neko ima u šaci a ti spreman i guzice i države dati da sačuvaš svoje lične interese nije lako pregovarati a ovo je upravo SDA pozicija.
TakoE, nego da mi pustimo vozača koji nas 30 godina vozi jer je on već navikao....Hakiz wrote: ↑08/10/2022 14:51To će biti i pozicija trojke. Federacija i država nisu KS, u kantonu nisu imali HDZ i SNSD sa njihovim zahtjevima, ali i njihovom moći u parlamentu. Na nivou federacije i države će trojka biti sličnija SDA nego što mislimo. Ako ne bude, HDZ i SNSD samo svaki put glasaju protiv. I šta si, onda, postigao?saabsa wrote: ↑08/10/2022 14:41
Ne bih se zakleo da će trojka dati sve što je SDA, ako ništa nema sa čim bi ih HDZ mogao ucjenjivati kao što sad rade preko ministarstva pravde i zdravstva...
Kad te neko ima u šaci a ti spreman i guzice i države dati da sačuvaš svoje lične interese nije lako pregovarati a ovo je upravo SDA pozicija.
Da bi zamijenio SDA na federaciji i državi, moraš postati SDA.
A onda je svaka nada izgubljena.
To nam je budućnost.
Ma ne.saabsa wrote: ↑08/10/2022 15:05TakoE, nego da mi pustimo vozača koji nas 30 godina vozi jer je on već navikao....Hakiz wrote: ↑08/10/2022 14:51
To će biti i pozicija trojke. Federacija i država nisu KS, u kantonu nisu imali HDZ i SNSD sa njihovim zahtjevima, ali i njihovom moći u parlamentu. Na nivou federacije i države će trojka biti sličnija SDA nego što mislimo. Ako ne bude, HDZ i SNSD samo svaki put glasaju protiv. I šta si, onda, postigao?
Da bi zamijenio SDA na federaciji i državi, moraš postati SDA.
A onda je svaka nada izgubljena.
To nam je budućnost.
Bravo, eto to mi nije palo na pamet do sad...![]()
E to, pusti mene, ja znam da neznam i da sam lopov i probisvijet, a ti ko zna kako ćeš se snaći.
Ma, pruga je već apsolvirana priča, evo oktobar teče još nisu završili dionicu Ilidža-Čengić Vila.
Neznam, zamalo me ne udari neki dan tramvaj na AP, ide a ne čuje se... valjda mi se učinilo da radi...
Ne okreće se na Č. Vili, nije završeno. Ali, nije tema o pruzi.saabsa wrote: ↑08/10/2022 15:21Neznam, zamalo me ne udari neki dan tramvaj na AP, ide a ne čuje se... valjda mi se učinilo da radi...
Samo zelena i narandžasta SDA imaju pravo da "brane Bosnu" sa HDZ i SNSD a ostali su izdajnici ako to rade.
Ne znam samo kako se sami sebi ne gadite sa tom pričom više.
Jadno i glupo botanje, ali nije da nismo navikli na to od tebe.Hakiz wrote: ↑08/10/2022 15:23Ne okreće se na Č. Vili, nije završeno. Ali, nije tema o pruzi.saabsa wrote: ↑08/10/2022 15:21
Neznam, zamalo me ne udari neki dan tramvaj na AP, ide a ne čuje se... valjda mi se učinilo da radi...
Samo zelena i narandžasta SDA imaju pravo da "brane Bosnu" sa HDZ i SNSD a ostali su izdajnici ako to rade.
Ne znam samo kako se sami sebi ne gadite sa tom pričom više.
Ma ne, ne moraju samo zeleni i narandžasti.
Imaju i drugi pravo na izdaju, zašto da ne?
Kada ne znaš odgovoriti, krene skrivanje iza epiteta.
Bez HDZa se trenutno ne može ukinuti. Pa čak i da dobije iste kvote HDZ, Trojka treba da uradi više unutar svoje kvote.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑08/10/2022 14:01 Jos da neko povjeruje u pricu da će status quo biti ukinut kada HDZ promijeni koalicijonog partnera... hahah...
Ista politika iste kvote iste pozicije, to je važno HDZu
Ne znam za današnje prozivke, ali što se tiče ovoga što spominješ iz prošlosti mislim da nisi dobro upratio.seksi_ideje wrote: ↑08/10/2022 22:36 Meni je fascinantno koliko se udara na Irmu Baraliju. I danas ponovo. A ne znam da li joj stranka daje ikakvu podrsku.
Sjecam se i lazne vijesti da je Boska bila napustila stranku iako nije. Od Nase stranke nikada nije stigao ni oficijelni demant.
Nje dvije su ostvarile fantastican rezultat. Boska je u zapadnom dijelu osvojila direktan mandat za NS u gradskom vijecu.
A imam osjecaj da na sve spinove od strane SDA i ne samo njih, nije stigla odlucna zastita od Nase stranke.
Ne znam da li su neki licni animoziteti u pitanju ili sta ali me cudi
Moguce. Kako ti trenutno ocjenjujes odnose izmedju Irme i stranke?kluz franjo wrote: ↑08/10/2022 23:15Ne znam za današnje prozivke, ali što se tiče ovoga što spominješ iz prošlosti mislim da nisi dobro upratio.seksi_ideje wrote: ↑08/10/2022 22:36 Meni je fascinantno koliko se udara na Irmu Baraliju. I danas ponovo. A ne znam da li joj stranka daje ikakvu podrsku.
Sjecam se i lazne vijesti da je Boska bila napustila stranku iako nije. Od Nase stranke nikada nije stigao ni oficijelni demant.
Nje dvije su ostvarile fantastican rezultat. Boska je u zapadnom dijelu osvojila direktan mandat za NS u gradskom vijecu.
A imam osjecaj da na sve spinove od strane SDA i ne samo njih, nije stigla odlucna zastita od Nase stranke.
Ne znam da li su neki licni animoziteti u pitanju ili sta ali me cudi
Ne znam, Baralija se povukla sa svih stranačkih funkcija i djeluje kao obični član stranke i vijećnica u GV Mostar.seksi_ideje wrote: ↑08/10/2022 23:24Moguce. Kako ti trenutno ocjenjujes odnose izmedju Irme i stranke?kluz franjo wrote: ↑08/10/2022 23:15
Ne znam za današnje prozivke, ali što se tiče ovoga što spominješ iz prošlosti mislim da nisi dobro upratio.
Moram se sloziti sa onim sto si naveo gore uz vezi rezultata. Meni bi bilo drago da se vise radi na tome da se u vecim gradovima ostvare daleko bolji rezultati. No, kako do toga?