Ipak su Gacani iskusni federalni i drzavni parlamentarci, dobri jarani za bistriti visoku politiku i pikanterije, sta znaju ovi sto se samo temeljima bave.. ha ja..Lakat Jebić wrote: ↑07/10/2022 21:22 a možda je je na tragu posljednjih pisanja o frakcijama...
jebote dino je dobrovoljno sebi u stranku instalirao gatački klan za 10 mjeseci federalne vlasti i parlamentarizma na državnom nivou
Skupština KS 2022-2026
- Prpa.ba
#2226 Re: Skupština KS 2022-2026
- Osim_13
#2227 Re: Skupština KS 2022-2026
Ne valja Rumeni, ne valja Muzur, jbt ne zna se ko je gori u pretjerivanju 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2228 Re: Skupština KS 2022-2026
čije god se ime spomene naće mu sto mana i biće popljuvan...majke mi ne znaš jel gore kod nas biti fudbaler jal političar...svi znaju bolje od tebe i svi ti jebu majku
ni narod im ne valja jer nije glasao kako su zamislili
Last edited by JoseMujica on 07/10/2022 21:35, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#2229 Re: Skupština KS 2022-2026
Ja ovome nemam šta ni dodati, a ni oduzeti.Ademović, koji bi trebao biti jedan od kantonalnih zastupnika, izjavio je danas za Televiziju Sarajevo (TVSA) da neće biti promjene u kantonalnoj vladi.
"Trojka (NiP, SDP i NS) ima vladu koja dobro radi i njene rezultate smo predstavili tokom predizborne kampanje. Ne postoji nikakav razlog da tu vladu zamijenimo, da napravimo rekonstrukciju, jer to ima posljedice", istakao je.
Kao posljedice je naveo to da zbog učestalih promjena trpe, kako je izjavio procesi, odnosno trpe građani te da učestale kadrovske promjene u institucijama, ustanovama i preduzećima također imaju negativne strane.
"Izgubi se najmanje šest mjeseci dok se ne napravi atmosfera dobra za rad. Ova kantonalna vlada je u punom zamahu, počela je davati dobre rezultate i ne vidimo da bi je trebalo ozbiljno rekonstruisati. Moguće su samo sitne rekonstrukcije", naglasio je Ademović.
- video
#2230 Re: Skupština KS 2022-2026
TakoEPrpa.ba wrote: ↑07/10/2022 21:29Ipak su Gacani iskusni federalni i drzavni parlamentarci, dobri jarani za bistriti visoku politiku i pikanterije, sta znaju ovi sto se samo temeljima bave.. ha ja..Lakat Jebić wrote: ↑07/10/2022 21:22 a možda je je na tragu posljednjih pisanja o frakcijama...
jebote dino je dobrovoljno sebi u stranku instalirao gatački klan za 10 mjeseci federalne vlasti i parlamentarizma na državnom nivou![]()
Mada je vazda gurao Efendica (kad mu je bilo najteze, ono vrijeme prije proslih izbora SE mu je pomogao) ali koliko god ga gurao ovaj se sve vise svojim nastupima udaljava na drugu stranu.
- shbc
#2231 Re: Skupština KS 2022-2026
Bespotrebna im je prica oko premijera. Forto je radio dobar posao i treba mu dati nove 4 godine. Sve ostalo je usmjeravanje vode na mlin SDA koja ce sigurno spinovati da je vlada bila toliko losa da je cak i Trojka mijenja.
-
baxus
-
elk
#2233 Re: Skupština KS 2022-2026
Kao da se klima vecina u skupstini ks
i prije nego je pocelo-nastavljeno...svaki dan novo ime premijera, mi imamo pravo na mandatara, ovo ono...jesu li oni uopste sjeli i razgovarali nakon izbora ili samo kenjaju u medijima?! I cengiceva ruka ko zna gdje ce zavrsiti u ove 4 godine....
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2234 Re: Skupština KS 2022-2026
Samo ministra zdravstva zamijeniti......to je pod moranje.kluz franjo wrote: ↑07/10/2022 21:34Ja ovome nemam šta ni dodati, a ni oduzeti.Ademović, koji bi trebao biti jedan od kantonalnih zastupnika, izjavio je danas za Televiziju Sarajevo (TVSA) da neće biti promjene u kantonalnoj vladi.
"Trojka (NiP, SDP i NS) ima vladu koja dobro radi i njene rezultate smo predstavili tokom predizborne kampanje. Ne postoji nikakav razlog da tu vladu zamijenimo, da napravimo rekonstrukciju, jer to ima posljedice", istakao je.
Kao posljedice je naveo to da zbog učestalih promjena trpe, kako je izjavio procesi, odnosno trpe građani te da učestale kadrovske promjene u institucijama, ustanovama i preduzećima također imaju negativne strane.
"Izgubi se najmanje šest mjeseci dok se ne napravi atmosfera dobra za rad. Ova kantonalna vlada je u punom zamahu, počela je davati dobre rezultate i ne vidimo da bi je trebalo ozbiljno rekonstruisati. Moguće su samo sitne rekonstrukcije", naglasio je Ademović.
-
saabsa
#2235 Re: Skupština KS 2022-2026
- tovarish
#2236 Re: Skupština KS 2022-2026
Sve je to oštrenje kurca uoči pregovora i jačanje početnih pozicija..
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2237 Re: Skupština KS 2022-2026
- shbc
#2238 Re: Skupština KS 2022-2026
Muzur je do sada:
- poprilicno zaustavio nelegalnu gradnju
- redovno cisti korita rijeka po Ilidzi
- prosirio korito Zeljeznice u Otesu
- omogucio djeci od 5. do 9. razreda besplatne udzbenike
- poprilicno se zadao sa asfaltiranjem ulica
- uredio Stojcevac
- uredjuje rasvjetu po Ilidzi
- pokrenuo utopljavanje DZ (skele vec postavljene)
- utopljava stambene zgrade
- popravlja krovove po stambenim zgradama
- ocistio centar Ilidze od onog rugla kafica
- gradi sportsko rekreacioni park na obali Zeljeznice
Za dvije godine i vise nego solidno, a daleko ispred ostalih nacelnika u KS (mozda i u ostatku drzave, ali ostale ne pratim toliko pa ne bih da tvrdim).
- uredio Stojcevac
Za dvije godine i vise nego solidno, a daleko ispred ostalih nacelnika u KS (mozda i u ostatku drzave, ali ostale ne pratim toliko pa ne bih da tvrdim).
- Droog
#2239 Re: Skupština KS 2022-2026
LED rasvjeta, molicu lijepo.shbc wrote: ↑07/10/2022 23:37 Muzur je do sada:
- uredio Stojcevac
Sve gore navedeno je tačno, samo dodati i osnovnu školu na Stupu koju treba da rade, vraćeno bruka zemljišta u Hrasnici opstini, Dom kulture i još nešto gdje će opet da grade nešto, doveli su neka muzička i sportska dešavanja i na Ilidžu, knjige besplatne i za 1 - 4 razred a opremili su i neke informatičke kabinete u školama, daju lovu i za poljoprivrednike, za Srebrenicu, razne donacije za omladinu, kako individuama tako i organizacijama, pomaganje sportskih timova, nakon poplava opština uletila sa lovom ljudima kojima su stanovi i kuće poplavile (ne znam koliko tačno je ko dobio), finansiranje zapošljavanja žena, džabe članstvo u biblioteci
Mislim, sve je ovo dostupno na internetu da se provjeri.
I onda neko kaže sta je uradio Muzur?
Eto ima iznad a vjerovatno sam nešto i fulio.
PS: i ovo sve je urađeno za 2 godine. Ne 10, 20 ili 30. Za 2 godine.
-
goredole
#2240 Re: Skupština KS 2022-2026
Uvijek je bilo da je lakse osvojiti titulu nego je odbraniti. Na stranu ideoloske razlike izmedju stranaka trojke (koje i nisu male) trzavice su krenule i prije izbora koliko se sjecam.elk wrote: ↑07/10/2022 22:14 Kao da se klima vecina u skupstini ksi prije nego je pocelo-nastavljeno...svaki dan novo ime premijera, mi imamo pravo na mandatara, ovo ono...jesu li oni uopste sjeli i razgovarali nakon izbora ili samo kenjaju u medijima?! I cengiceva ruka ko zna gdje ce zavrsiti u ove 4 godine....
Na jednom od prijasnjih postova sam napisao da je SDP najslabija karika ali kolega rece da su svi jaki i provjereni karakteri. Poslije istupa mladog Cengica ne bih se slozio.
- Prpa.ba
#2241 Re: Skupština KS 2022-2026
Kompromis na kakve je redovno pristajao NiP, SDP jednostavno nije u stanju uraditi jer ne vide siru sliku.
Moderni Camparoidni NiP ce se mozda drugacije postavljati, ali manjak sujetnosti u NiP-u i jaci rezultat NiP-a u odnosu na SDP je Trojku ucinio Trojkom.
Sada kada NiP vise nije sto je bio, a SDP ima objektivno bolji rezultat, upitno je ima li magicne formule.
Moderni Camparoidni NiP ce se mozda drugacije postavljati, ali manjak sujetnosti u NiP-u i jaci rezultat NiP-a u odnosu na SDP je Trojku ucinio Trojkom.
Sada kada NiP vise nije sto je bio, a SDP ima objektivno bolji rezultat, upitno je ima li magicne formule.
-
Anquilla
#2242 Re: Skupština KS 2022-2026
Baš me interesuje da li će Efendić ovaj put prihvatiti mandat, pod pretpostavkom da neće biti premijer 
I 2018. godine je imao najveći broj glasova na SDA listi (preko 30.000), pa je odlučio ostati u NG.
Pretpostavljam da ga je Delić uzdrmao na lokalnim izborima, pa možda sad ne izigra povjerenje svojih birača.
I 2018. godine je imao najveći broj glasova na SDA listi (preko 30.000), pa je odlučio ostati u NG.
Pretpostavljam da ga je Delić uzdrmao na lokalnim izborima, pa možda sad ne izigra povjerenje svojih birača.
-
goredole
#2243 Re: Skupština KS 2022-2026
Meni je iskreno pravo cudno da skoro niko ne vidi siru sliku - konkretno izborne rezultate u drugim kantonima. SDP je druga stranka u TK i ZDK, treca u SBK i USK i cetvrta u HNK dok su u isto vrijeme NIP i NS manje bitni ili nebitni faktori u tim kantonima sto znaci da trojke jedino moze funkcionirati u KS.
Iskreno, moze Niksic govoriti da nece nikada koalirati sa SDA ali stanje na terenu govori da SDP moze biti bitan faktor u najmanje dva kantona i ne znam koliko su te kantonalne organizacije spremne odreci se relativno dobrog izbornog rezultata zarad mira u Sarajevu.
Iskreno, moze Niksic govoriti da nece nikada koalirati sa SDA ali stanje na terenu govori da SDP moze biti bitan faktor u najmanje dva kantona i ne znam koliko su te kantonalne organizacije spremne odreci se relativno dobrog izbornog rezultata zarad mira u Sarajevu.
-
A_A_AKCIJA
#2244 Re: Skupština KS 2022-2026
Bašgoredole wrote: ↑08/10/2022 09:43 Meni je iskreno pravo cudno da skoro niko ne vidi siru sliku - konkretno izborne rezultate u drugim kantonima. SDP je druga stranka u TK i ZDK, treca u SBK i USK i cetvrta u HNK dok su u isto vrijeme NIP i NS manje bitni ili nebitni faktori u tim kantonima sto znaci da trojke jedino moze funkcionirati u KS.
Trojka je razlog zašto su tu sa dobrim rezultatom.
Drugi razlog je što nisu sa SDA.
A tvoj prijedlog je da se upucaju u obje noge i idu sa SDA.
Genijalno
-
kluz franjo
#2245 Re: Skupština KS 2022-2026
Iskoristiću ovaj tvoj upis za analizu kampanje i izbornih rezultata Trojke iz perspektive KS.Prpa.ba wrote: ↑08/10/2022 09:13 Kompromis na kakve je redovno pristajao NiP, SDP jednostavno nije u stanju uraditi jer ne vide siru sliku.
Po standardima bosanskohercegovačke političke prakse, Trojka se u kampanji pokazala veoma harmoničnom. Ovo "veoma" se odnosi samo na poređenje sa onim što smo do sada viđali i na šta smo navikli u foteljaško-matematičkim koalicijama.
NiP se pokazao (za mene iznenađujuće) izuzetno korektnim i primjereno politički subjektivan u komunikaciji rezultata i prezentaciji Trojke.
NS je bio (neiznenađujuće) oberkorektan i skoro pa politički neprimjereno objektivan. Da nije bilo povremenih Sabininih diferencijacija, neko sa strane bi pomislio da je Forto PR služba Trojke, a ne predsjednik NS.
Već po običaju je najviše šumova dolazilo iz različitih dijelova SDP-a. Jedan od uzroka leži bez dileme i u mnogo većoj regionalnoj disperziji organizacije, ali i u činjenici da SDP očigledno ne posjeduje kadrovski kapacitet da "hendla" tako veliku organizaciju sa vrlo heterogenim karakterima i interesima.
Takođe se stiče utisak da su se i zajednička i pojedinačne kampanje NS/NiP/SDP zasnivale na ciljevima kvalitativno-principijelne prirode. Što je OK i važno. Čini se da je u potpunosti izostala kvantitativna analiza i dogovor u vezi ukupnog broja glasova koje Trojka želi/može/mora osvojiti.
Dobar primjer (u načelu, ne u pripremi i izvedbi) je Bakirovo ponavljanje mantre od 350.000 glasova.
Nedostatak kvalitetnijeg kvantitativnog dogovora je sigurno djelimično rezultirao u trošenju resursa na kanibalizaciju glasačkog tijela Trojke - individualnu "akviziciju već osvojenih" glasača Trojke - umjesto na dodatno animiranje neglasača i neopredjeljenih.
To je po mojoj procjeni "koštalo" Trojku u KS najmanje 10.000, a u FBiH minimalno 40.000 glasova. Ishod svega toga su izborni rezultati, koji su u cjelini OK, ali daleko od izborne pobjede. Čisto kvantitativno gledano, duo SDA/DF su na nivou FBiH izašli kao pobjednici nad Trojkom.
I to se ne može upakovati u nikakve "rezultate 11-orke, koalicije oko DB" i slično.
Sasvim je drugo pitanje šta se sa ovakvim izbornim rezultatom može napraviti. Ali to je za neku drugu temu.
-
laik1981
#2246 Re: Skupština KS 2022-2026
Steta ili Delic sto se tice premijera..JoseMujica wrote: ↑07/10/2022 21:34čije god se ime spomene naće mu sto mana i biće popljuvan...majke mi ne znaš jel gore kod nas biti fudbaler jal političar...svi znaju bolje od tebe i svi ti jebu majku![]()
![]()
ni narod im ne valja jer nije glasao kako su zamislili![]()
A narod je obicni nepismeni i zaostali qrac..
- Droog
#2247 Re: Skupština KS 2022-2026
Iako se mi ovdje raspravljamo oko premijera, mislim da će trojka dogovoriti to za 5min. SDP ima predsjednika (tražili i dobili), NIP je fkt u trojci gledao na kompromise jer su na nivou kantona najjači i mogli su tražiti više, al mibse nekako čini da su pristajali na sve. NS je imala premijera.
Red bi bio da sad NIP dobije nesto.
Možda ostane u kantonu sve isto a da se NIPu da nešto na nivou države ili federacije kad (ako) budu u vlasti.
Možda ostane u kantonu sve isto a da se NIPu da nešto na nivou države ili federacije kad (ako) budu u vlasti.
- Styling
#2248 Re: Skupština KS 2022-2026
SDP ima predsjednika i gradonačelnicu, NS treba zadržati mjesto premijera KS, Dino premijer Federacije.Droog wrote: ↑08/10/2022 11:50 Iako se mi ovdje raspravljamo oko premijera, mislim da će trojka dogovoriti to za 5min. SDP ima predsjednika (tražili i dobili), NIP je fkt u trojci gledao na kompromise jer su na nivou kantona najjači i mogli su tražiti više, al mibse nekako čini da su pristajali na sve. NS je imala premijera.
- Droog
#2249 Re: Skupština KS 2022-2026
Pa to, ima funkcija, raspodjelit će se oni, ne vjerujem da će se sad nešto aman svadjati oko jednog mjesta. A zeleni to upravo i čekaju.Styling wrote: ↑08/10/2022 11:52SDP ima predsjednika i gradonačelnicu, NS treba zadržati mjesto premijera KS, Dino premijer Federacije.Droog wrote: ↑08/10/2022 11:50 Iako se mi ovdje raspravljamo oko premijera, mislim da će trojka dogovoriti to za 5min. SDP ima predsjednika (tražili i dobili), NIP je fkt u trojci gledao na kompromise jer su na nivou kantona najjači i mogli su tražiti više, al mibse nekako čini da su pristajali na sve. NS je imala premijera.
Ja bih iskreno Muzura volio da vidim i dalje na mjestu načelnika, radi solidno lik.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2250 Re: Skupština KS 2022-2026
Ne valja lagati. Obezbjedio je udzbenike za učenike od 1-4 razreda. Od 5-9 je kantonshbc wrote: ↑07/10/2022 23:37 Muzur je do sada:
- uredio Stojcevac