Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

TDK-90

#76 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by TDK-90 »

StupskaBitanga wrote:-Zato što su uvozni i FAKE proizvodi JEFTINJI od domaćih ....dovoljan razlog ??? :bih:
mislim da bi normalna logika bila da 10-20 kf ili nešto slično ide u korist domaćeg
Trebam li ponoviti da smo( od skoro postali) na samom Europskom dnu po obrazovanosti, kulturi odgoja, kulturi nadograđivanja postojećeg znanja, kulturi izražavanja, kulturi u saobraćaju, ....... Mislim
Ali smo među prvima u Europi po broju pušača, po konzumentima alkohola, po zagađenosti zraka vode a NIGDJE industrije..... :-) :-) :-) Da li si nekada bio u prilici da udišeš zrak zimi u Sarajevu i npr Minhenu koji ima stanovnika kao cijela BiH ;-)

Tema je da se upozori na proizvod direktno a ne da se pametuje što ovako, a što onako
ČINJENICA ja da mi uvozimo vodu kao da smo u sahari :-) pa se i dalje uvozi i prodaje uvozna voda.
Trebalo bi kupovati domaće u domaćim trgovinama TAČNO ali je politika takva da ima masa stranih trgovina, i činjenica da je gradski čovjek preumoran da bude patriota do kraja dana , pa kupi šta mu dođe pod ruku ;-)

Svake godine sve više se gradovi naseljavaju, a sela ostaju pusta, i normalno da su se svjetski moćnici orijentisali na gradove tj. na većinu stanovništva neke zemlje da im prodaju što više proizvoda. Eh sad, teška je to bitka za kupce pa se pribjegava svemu i svačemu da bi bio što povoljniji........

Treba kupovati domaće........ :sad: treba tačno, ali i ljekari bi trebali da liječe i poštuju zakletvu ali nešto koči.... Trebali bi policajci da štite nedužne građane ali nešto koči... trebali bi sudovi da brane sirotinju a ne banke ali nešto koči...trebali bi učitelji da NAUČE djecu ali nešto koči.... Trebalo je da domaće firme grade zemlju ali nešto koči

Svi mi znamo kako bi trebalo ali nešto koči..... :sad:

:bih: :bih: :bih:
TDK-90

#77 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by TDK-90 »

strong69 wrote:Da li citate deklaracije? Mislim da su inspekcije dobro odradile posao i da na svakom proizvodu pise tacno ono sto taj proizvod jeste i pise sastav.

Npr, Arla, danski feta sir, pise da je to "Zamjena za sir" jer sadrzi biljnu mast. Isto to pise na Milkosovom siru "Farma", "zamjena za sir" i pise u deklaraciji koliki je sadrzaj masnoce. Na Mizo mlijeku pise mlijecni napitak i pise sastav. Na sirevima od biljne masti pise da su od biljne masti. Nemojte da vam bude mrsko da procitate. Sve ove slucajeve sto ovdje navodite sam pregledao kada sam bio u kupovini jer mi je stalo da zastitim sebe i porodicu i niko me od gore navedenih slucajeva nije prevario, moje je samo da citam.

Jedine varalice mogu biti trzni centri koji MORAJU izdvojiti Mizo mlijecni napitak od pravog mlijeka i ostale proizvode od pravih.
Kad smo ovo dobijali u ratu bili smo presretni :-D Ali nije ovo feta, i ova kao i Milkosova "Farma" ima biljnu masnocu ali cini mi se 100%. A ta biljna masnoca moze biti palmino ulje, moze biti suncokretovo itd... Nije margarin :D
BRAVO to je rješenje ČITAJ informiši se.

Ali Be-Ha kupac ne čita sigurno 80 % ne čita ni datum proizvodnje a kamo li dalje ;-) Be-Ha kupac inače slabo šta i čita ....osim možda prevoda na serijama :dance:

Ha biljno ulje, ha margarin ;-) SIR je SIR :x A mješavina nečega je mješavina TO MORA BITI na na naslovnoj strani :cry:

A ovdje i na MIZZO mlijeku i na mom putru-maslacu to nije uredno naznačeno :bih:
bingov buraz

#78 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by bingov buraz »

motorola01 wrote:
bingov buraz wrote:Ima fete po razumnoj cijeni,meni je ova vrh

Image

pola kg kosta oko 5 kaemova.

A tog Mize se sjecam jos iz vojske,toliko je bio dobar da ga ni gladna regrutska usta nisu mogla jesti :oops:

Smece!
Ovaj sir je odlican i kosta 3-4KM,ali sta vrijedi kad je i sirelin trapist dobar i kosta nekih 12KM/kg i po onom gore postu ne valja. Ko zna onda sta ima i u tom feta siru :D
Postoji Dukatov Trapist?Odlican info mada sam skeptik,mislim sto se recepture tice,pravi trapist na nasim prostorima je bio samo onaj iz samostana kod Banjaluke.
bingov buraz

#79 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by bingov buraz »

strong69 wrote:Da li citate deklaracije? Mislim da su inspekcije dobro odradile posao i da na svakom proizvodu pise tacno ono sto taj proizvod jeste i pise sastav.

Npr, Arla, danski feta sir, pise da je to "Zamjena za sir" jer sadrzi biljnu mast. Isto to pise na Milkosovom siru "Farma", "zamjena za sir" i pise u deklaraciji koliki je sadrzaj masnoce. Na Mizo mlijeku pise mlijecni napitak i pise sastav. Na sirevima od biljne masti pise da su od biljne masti. Nemojte da vam bude mrsko da procitate. Sve ove slucajeve sto ovdje navodite sam pregledao kada sam bio u kupovini jer mi je stalo da zastitim sebe i porodicu i niko me od gore navedenih slucajeva nije prevario, moje je samo da citam.

Jedine varalice mogu biti trzni centri koji MORAJU izdvojiti Mizo mlijecni napitak od pravog mlijeka i ostale proizvode od pravih.
bingov buraz wrote:Ima fete po razumnoj cijeni,meni je ova vrh
Kad smo ovo dobijali u ratu bili smo presretni :-D Ali nije ovo feta, i ova kao i Milkosova "Farma" ima biljnu masnocu ali cini mi se 100%. A ta biljna masnoca moze biti palmino ulje, moze biti suncokretovo itd... Nije margarin :D
Jasno da nije orginalna feta (ona sa Lezbosa) :mrgreen: ,bar otkad su Grci dobili na sudu pravo na naziv,ovaj se sir nekad zvao Danish Feta,i ja sam ga zavolio u ratu ali to je jedna od rijetkih stvari koje mi jos odgovaraju iz rata :mrgreen:
Optimist

#80 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by Optimist »

zambaklija wrote: to je razmućena varenika :D ono kupe neĐe pojeftino ratne zalihe varenike u prahu pa onder razmute i to je to...ako duže stoji stvara se taj talog :-) :-)
Onda su trebali napisati na pakovanju "Dobro protresti prije upotrebe" da bi se izbjegao ovaj talog. :-)
StupskaBitanga

#81 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by StupskaBitanga »

moje upozorenje
Milkos je poceo proizvoditi isto ovaj mlijecni napitak i cijena mu je 1.25KM
Ako vam ko kaze da je ovo mlijeko on LAZE
mayab

#82 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by mayab »

Ima li slika?
StupskaBitanga

#83 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by StupskaBitanga »

mayab wrote:Ima li slika?
ja sam vidio u amku da prodaju
Pise ti na njemu Milk drink bijeli tetrapak sa crvenim slovima i nacrtanom kravom znas kako je to trend milkosa
šatirana_ljubičica

#84 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by šatirana_ljubičica »

Isto ono tamno plavo sa 2,8, ista ona krava, samo što je bijela kutija i piše MIlk drink.
strong69

#85 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by strong69 »

StupskaBitanga wrote:moje upozorenje
I ne pise da je mlijeko. Ni na Mizu ne pise to. Citajte deklaracije. To je mlijecni napitak.

Sent from my C6603 using Tapatalk 4
Naslovnica

#86 Re: Mizo

Post by Naslovnica »

strong69 wrote:
StupskaBitanga wrote:moje upozorenje
I ne pise da je mlijeko. Ni na Mizu ne pise to. Citajte deklaracije. To je mlijecni napitak.

Siguran sam da 99% ljudi ne razmišlja tako, jer 99% ljudi i ne zna čime se proizvođači služe (što ovi uvelike iskorištavaju) niti uopšte razmišlja da se tek pored pakovanja pravog mlijeka nalaze mliječni napitci, koji im se doslovno podvaljuju kao pravo mlijeko.
Niko nije rekao da ne piše da to nisu "Mliječni napitci".
I čokoladno mlijeko je mliječni napitak, zar ne.
Poenta je da se proizvođači i prodavci služe perfidnim metodama zarad uvećavanja svog profita, a podvaljujući ljudima "mliječne napitke". Šta zna penzioner koja je razlika između mlijeka i mliječnog napitka?
StupskaBitanga

#87 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by StupskaBitanga »

Poenta je da se proizvođači i prodavci služe perfidnim metodama zarad uvećavanja svog profita, a podvaljujući ljudima "mliječne napitke". Šta zna penzioner koja je razlika između mlijeka i mliječnog napitka?
Ja znam razliku i naravno nisam kupio ali poenta je da je to stavljeno sa ostalim mliječnim proizvodima i sa ostalim Milkos mlijekom i sada naravno neko dođe vidi Milkos cijena 1,25 i on će mahinalno uzeti i neće gledati šta je u suštini kupio
zvrk

#88 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by zvrk »

obicno se informisem, poredim bar kodove na cijenama i bar kodove proizvoda, gledam sta kupujem, a za ovo nisam znala :S
zlo zlo

#89 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by zlo zlo »

litra mljeka ima prosjecno 4.00-4.5 mm u sebi, projzvođaci od te jedne litre iz otkupa naprave 7 litara mlijeka za prodaju :D

i nisu seljaci ti koji razvode mlijeko, mlijeko se redovno testira, ako ima trun vode, nema para, projzvođaci su ti koji vodene u omjeru 1:7, i dodavaju razne masti i ostale aditive da nadoknade to što bi moralo bit u tom mlijeku, i svaki projzvođac to radi, eventualno osim ako mala mljekara neka, i to ako. ja vam garantiram da vecina od vas nikad nije probala pravo mlijeko :D
Naslovnica

#90 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by Naslovnica »

zlo zlo wrote:litra mljeka ima prosjecno 4.00-4.5 mm u sebi, projzvođaci od te jedne litre iz otkupa naprave 7 litara mlijeka za prodaju :D

i nisu seljaci ti koji razvode mlijeko, mlijeko se redovno testira, ako ima trun vode, nema para, projzvođaci su ti koji vodene u omjeru 1:7, i dodavaju razne masti i ostale aditive da nadoknade to što bi moralo bit u tom mlijeku, i svaki projzvođac to radi, eventualno osim ako mala mljekara neka, i to ako. ja vam garantiram da vecina od vas nikad nije probala pravo mlijeko :D

Ja jesam bogami, direktno s pipe. 8-) :lol:
pilepirgavo

#91 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by pilepirgavo »

Mizo mliječni napitak, provjereno prolazi sve inspekcisjke kontrole ,od samog ulaska na carinu pa do skladištenja.
Svaka pojednačna pošiljka biva pregledana a uzorci poslani na analizu.
Nekada je na Mizinom mliječnom napitku stajalo mlijeko a ne napitak,a onda su uvedeni novi propisi po kojima se i sam naziv proizvoda morao promijeniti.Obzirom da Mizo dolazi iz zemlje EU deklaracija mora biti 100% tačna kao i naziv proizvoda.To što domaći proizvodi nisu kako treba deklarisani ipak je neka druga priča.
strong69

#92 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by strong69 »

Ja sam veoma zainteresovan za ono sto kupujem. Ne ustručavam se nazvati bilo kakvu inspekciju i traziti tumačenje. Kupovao sam Mizo i znam sta je to, kakav je proizvod. Znam sastojke napitka, svi su prirodni i nemam problema sa proizvodom. Permeat je sastojak koji se dobija proizvodnjom sira i to je ustvari filtrirana surutka.

Pilepirgavo je u pravu i inspekcija radi dobro posao i sam se uvjerio u to. Citajte deklaracije i siguran sam da su sto se mlijecnih proizvoda ispravne. Tu se trenira strogoca zbog EU.

I garantovano ove mljekare Meggle, Milkos, Dubica i Zott imaju ispravne deklaracije. Iako su domace vjerovali ili ne.

patriot_bih

#93 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by patriot_bih »

Haha zaleti se i kupi paket ovog mlijeka.

Jel ovaj permeat nezdrav? Ima li ga u našim brendovima mlijeka?
Sanjarko

#94 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by Sanjarko »

znamo da je neobicno tj, mi mislili/mo da je mlijeko pomjesano s mlijekom u prahu ali ja ovo nisam znao i kupimo ga ponekad jbga, sve skoro danas sintetika tj, vjestacki modifikovano, GMO, jedemo u danasnje doba paradajz s genima skorpija/e
tap3ah75

#95 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by tap3ah75 »

Meni nisu jasni ljudi koji kupe Mizo napitak a na rafi stoji nekoliko domaćih jeftinijih mlijeka.
patriot_bih

#96 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by patriot_bih »

tap3ah75 wrote: 07/10/2022 11:56 Meni nisu jasni ljudi koji kupe Mizo napitak a na rafi stoji nekoliko domaćih jeftinijih mlijeka.
Nije bilo. Kupio bi da je bilo. Sve otišlo preko 2,30-2,50.
Kupijem inače domaće, ali ovaj put se napravio "pametan".

Koliko vidim ovaj permeat je neka mliječna voda i kao nije štetan i neprirodan, ali ne bi sigruno kupio da sam na vrijeme pogledao dekleraciju.

Trebalo bi na njemu da na našem piše mliječni napitak a ne drink na engleskom.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#97 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by JoseMujica »

imate i onaj shit Cremy...počeo Milkos sa tim, a vidim neki dan da i neka druga mljekara pravi...izgleda kao pavlaka ali nije pavlaka...isto mješavina

pa isto tako pogledajte dekleracije na sirevima, čak i onim na delikatesu formalno naznačenim kao Edamer, Gauda itd. dobar dio njih je sa biljnim dodacima
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#98 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by gentoo »

JoseMujica wrote: 07/10/2022 12:09 imate i onaj shit Cremy...počeo Milkos sa tim
Po cemu Creamy nije pavlaka ?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#99 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by JoseMujica »

gentoo wrote: 07/10/2022 17:18
JoseMujica wrote: 07/10/2022 12:09 imate i onaj shit Cremy...počeo Milkos sa tim
po dekleraciji :D

čitaj sitna slova...i to je neki miks pavlake i nečeg biljnog...imaš i takvih "putera" tj. puternih namaza, čak i sireva...ne bi ni znao za sireve da mi ona teta što reže nije rekla na delikatesu
tap3ah75

#100 Re: Mizo "mlijeko" - dobronamjerno upozorenje.

Post by tap3ah75 »

gentoo wrote: 07/10/2022 17:18
Jeste pavlaka je .... ali nije od mlijeka.
Post Reply