Trebam li ponoviti da smo( od skoro postali) na samom Europskom dnu po obrazovanosti, kulturi odgoja, kulturi nadograđivanja postojećeg znanja, kulturi izražavanja, kulturi u saobraćaju, ....... MislimStupskaBitanga wrote:-Zato što su uvozni i FAKE proizvodi JEFTINJI od domaćih ....dovoljan razlog ???![]()
mislim da bi normalna logika bila da 10-20 kf ili nešto slično ide u korist domaćeg
Ali smo među prvima u Europi po broju pušača, po konzumentima alkohola, po zagađenosti zraka vode a NIGDJE industrije.....
Tema je da se upozori na proizvod direktno a ne da se pametuje što ovako, a što onako
ČINJENICA ja da mi uvozimo vodu kao da smo u sahari
Trebalo bi kupovati domaće u domaćim trgovinama TAČNO ali je politika takva da ima masa stranih trgovina, i činjenica da je gradski čovjek preumoran da bude patriota do kraja dana , pa kupi šta mu dođe pod ruku
Svake godine sve više se gradovi naseljavaju, a sela ostaju pusta, i normalno da su se svjetski moćnici orijentisali na gradove tj. na većinu stanovništva neke zemlje da im prodaju što više proizvoda. Eh sad, teška je to bitka za kupce pa se pribjegava svemu i svačemu da bi bio što povoljniji........
Treba kupovati domaće........
Svi mi znamo kako bi trebalo ali nešto koči.....