Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
A_A_AKCIJA

#21751 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Nikola Testa wrote: 07/10/2022 01:45
A_A_AKCIJA wrote: 07/10/2022 01:33

Bla bla

Ja sam NiP, znaju svi na forumu.

Đe su ti dokazi?

Dino pristao na HDZ zahtjeve.

Ili postavi dokaze, ili ideš u fioku sa Lingom, Mulahusićem...
Usput, djeluješ ostrasceno i nervozno, nema potrebe, jebe mi se jesi li nipovac, to je legitimno, al de malo s mjerom odgovaraj, vec drugi put prelaziš granicu, uključujući glupo poređenje s Mulahusicem.
Nervozan nisam ni malo.

Strastven jesam, a ne ostrašćen. Postoje ljudi koji daju sve kada se bave stvarima koje vole.

Poređenju sa Mulahusićem je na mjestu. Ne možeš tek tako ležerno nekoga nazvati izdajnikom i očekivati reakciju kao da se ništa nije desilo. Previše ste se opustili i svašta dopuštate pod etiketom kritike. Možeš dati dokaz ili biti uz Mulahusića koji laže i potvara i širiti propagandu poput njega.

Izdaja države je jako ozbiljna optužba, pa budi ozbiljan i dokaži.

.
saabsa

#21752 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saabsa »

channel10 wrote: 07/10/2022 00:03
Loki2k9 wrote: 07/10/2022 00:02 NiP, NES, PDA, SBB - sve nastalo od SDA
DF (pa GS), SD - nastalo od SDP

Nek samo oni usitnjavaju patriotsko biracko tijelo a sve zarad malo ucesca u vlasti.
U tome je sva prica..Nista vise, nista manje..

Da ulete u JP i podijele pozicije svojim stranackim kolegama sa kupljenim diplomama iz Kiseljaka i ostalih seljackih faksova..
Ili barem direktorska mjesta u zdravstvenim ustanovama bez ikakve validne diplome...
Oh wait....
Blitzz

#21753 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Blitzz »

Str0nz wrote: 06/10/2022 22:38 Mnogo se pise na ovoj stranixi Dritanovaca, pomislio bi da imaju brezultat kao naprimjer Komsic a on mnogo blize sestrinskoj stranvi URA iz CG.
Ta neće se pisati na SDA stranici i njihovom rektal alpinisti DF-u, svi znaju odakle vjetrovi promjena pušu i zato ste se uskomešali.
Takodjer znate da ovih 8% je puno veci demokratski kapacitet(sto voli jedan forumas da kaze) od vaših 35% robotsko-naklikanih. Kaze bot Vildana da se treba Rusiji okrenuti :lol: joj sta vam Ameri rade
A_A_AKCIJA

#21754 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

@Prpa.ba

Neke stvari si dobro procijenio, ali si dosta i fulio.

Npr. Kampanja. Fokus je bio na Semirovim uporištima.

Samo u Novom Gradu je tokom predizborne kampanje svaki dan bilo pet info pultove NiP, na svim lokacijama. Uključujući i vrh Buća potoka kod deponije, da ne misliš da se radilo samo u urbanim dijelovima. Ukupno oko 150 pultova na kojima su radili aktivisti, predsjednici mjesnih odbora, aktuelni kandidati i vijećnici u općinskom vijeću, u skupštini kantona...

U Sarajevu je štampano stotine hiljada promo materijala, više nego imamo stanovnika. Zadnjih deset dana su dijeljeni lično.

Bilo je i dosta plaćenih termina na TV, od TVSA, FaceTV...

Kandidati su radili svoje kampanje na društvenim mrežama, plaćali oglašavanje...

U poređenju sa SDP kampanjom, svemirska kampanja.

E sada ti meni objasni zašto se pamti Safet Zajko od prije 12 godina, a ne pamti lista koji su ti prvi pravio, učinka Trojke. Prije nego kažeš išta, da, sve je pisalo na promo materijalu, neprestano se pričalo o tome...
mirza_15

#21755 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Prpa.ba wrote: 07/10/2022 08:12
Seawolf wrote: 07/10/2022 07:56 @Prpa.ba , DF-ovac stari :mrgreen:
Duboka drzava i duga igra, 3 godine podrzavam NiP da bi im sada podmetao u korist DF-a. Vuna. :mrgreen:

Mada kolegici treba odati priznanje, konzistentno recitira jaranske teze vec duze vremena, smatram to postenim. Nije da nisu teze kvalitetno pripremljene, pa i ove najnovije: Predsjednice pa narasli smo, imamo svuda zastupnike, rasli smo kao trojka 3250%.. Predsjednice, ovo je odlican rezultat, sada moramo sa HDZ-om i SNSD-om iznijeti koncept Trojke na sve nivoe.. ici ce to Predsjednice, vi to znate, ponesite zastavu :mrgreen: Svi koji govore drugacije, imali su nerealna ocekivanja i rade protiv vas.. :mrgreen:

@mirza_15 nije od te price ako je suditi po forumskim upisima. Nisam ocekivao 250.000 glasova za NiP, mozes vidjeti i na temi o Skupstini KS da sam predvidio od 7 do 9 mandata i unaprijed najavljivao potencijalne probleme. I Efendica sam procijenio na do 5 mandata, jedino sam promasio 1 DF ruku. Na drugim temama sam govorio da ce za FBiH Trojka imati mozda par mandata manje od same SDA i da ce biti tesko formirati vlast.

Problem je sto su se iz niza razloga, koje sam vec elaborirao, doveli u situaciju da u KS od gotovog naprave (skoro) veresiju, potvrdjujuci moja ranija pisanja. I problem je sto se umjesto dobre reevaluacije zasto u KS nisu uspjeli svojim gradjanima prodati vlastitu pricu na nacin da obezbijede cistu vecinu (dakle, ruka dvije vise), oni bave mastanjima o cijeloj vertikali kako bi "dokrajcili rezim".

To meni pokazuje da su dobili mjesovitu poruku sa terena, i sada ce, kao i svi prije njih, od SBiH do SBB-a, odabrati poslusati uhu ugodniji dio poruke i napraviti isti niz koraka sa istim krajnjim rezultatom. Neugodniji dio poruke ce staviti u ladicu zvanu "gradjani glupi". :mrgreen:
Vidi, ja još uvijek nisam u stanju da ispravno analiziram trenutnu situaciju. Previše nepoznatih, a malo jednačina. Puno "if - than" varijabli. I kada bih bio u situaciji da odučujem ne bih bio siguran koji put je ispravan. Da li pobjeći od vlasti ili pokušati i na višim nivoima? Da li je ovo što imaju dovoljno ili je pretjesno da bi se napravio neki rezultat? Ova strana će svakako imati svoju kvotu pozicija i nisam siguran da bi bila posebno jača da ima više ruku. Po svemu sudeći, HDZ se ne može izbjeći ni na koji način u narednih, ko zna koliko ciklusa. Sa njima moraš u vlast ako hoćeš vlast, a ako nećeš što onda izlaziš na izbore? Da li je neulazak izbjegavanje odgovornosti? Mogu li se na federalnom i državnom nivou napraviti pomaci sa ovakvim HDZ-om i SNSD-om? Hoće li 4 godine patnje i mrcvarenja bez rezultata zbog blokada biti pogubne za stranku kako ti predviđaš? Hoće li stranci sada zavrnuti ruku HDZ-u i reči: "isporučili smo vam IZ i Dom naroda sada prestanite srati i ucjenjivati i pokrenite reforme sa strankama iz Sarajeva na putu u EU"? Ja iskreno ne znam i teško mi je u ovom trenutku donijeti ispravan sud. Vjerovatno mi nedostaje i više ulaznih informacija. :mrgreen:
Seawolf

#21756 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seawolf »

Ali, upravo u bici protiv Semira, zabilježen je neočekivano loš rezultat.

Očekivano je bilo 9:3, a završilo je 7:5.
mirza_15

#21757 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Seawolf wrote: 07/10/2022 08:52 Ali, upravo u bici protiv Semira, zabilježen je neočekivano loš rezultat.

Očekivano je bilo 9:3, a završilo je 7:5.
Zato što, uglavnom Novi Grad, i dalje cijeni Semira i daje mu podršku zbog starih projekata. Semir je to uzeo, praktično, bez prave kampanje. Ne treba zaboraviti da je na izborima za načelnika osvoji 21.000 glasova. Sada će dobaciti do oko 13.000 u Novom Gradu. U isto vrijeme su rezultati SBiH za federalni i državni nivou u Novom Gradu daleko, daleko ispod tih rezultata. To znači da je dosta ljudi dalo glas Semiru na Kantonu jer je njegovo ime tamo, a, uglavnom, strankama Trojke na drugim listama (nešto je otišlo i za SDA). Raja kada ocjenjuje Semirov rad zaboravi da on gazi treći ili četvrti mandat i da veliki broj projekata na području Novog Grada ne radi i ne finansira općina nego kanton.
benki2

#21758 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by benki2 »

Prepustate formiranje vlasti covjeku koji je morao da zavrsi dif preko stele, ne regularno, nego usrani dif preko stele. I to mu je sda omogucila. Lik nema nikakvu politicku viziju, sve mu se svodi na blacenje sda. Drugo ljudi oko njega su jos gori, campara ciji je otac poltron svjetske klase bio prije rata. Previse je ambiciozan za jednog difovca i kao takav je spreman na sve, taj ce sve za fotelju
Styling

#21759 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

A_A_AKCIJA wrote: 07/10/2022 08:48 @Prpa.ba

Samo u Novom Gradu je tokom predizborne kampanje svaki dan bilo pet info pultove NiP, na svim lokacijama. Uključujući i vrh Buća potoka kod deponije, da ne misliš da se radilo samo u urbanim dijelovima. Ukupno oko 150 pultova na kojima su radili aktivisti, predsjednici mjesnih odbora, aktuelni kandidati i vijećnici u općinskom vijeću, u skupštini kantona...

U Sarajevu je štampano stotine hiljada promo materijala, više nego imamo stanovnika. Zadnjih deset dana su dijeljeni lično.

Kandidati su radili svoje kampanje na društvenim mrežama, plaćali oglašavanje...

E sada ti meni objasni zašto se pamti Safet Zajko od prije 12 godina, a ne pamti lista koji su ti prvi pravio, učinka Trojke. Prije nego kažeš išta, da, sve je pisalo na promo materijalu, neprestano se pričalo o tome...
I dok ste se vi fokusirali na Semirova uporista, frajer vam ispred nosa uzeo Alipasino B fazu, veliki dio Dobrinje, veliki dio Svrakina, itd. U mom haustoru zivi jedna vasa aktivistica, koja je bila na par pultova, ali zena niti jednog flajera ni kartice, nista nije podijelila u nasoj izbornoj jedinici. Radi se o C.Vili. Jednostavno, morate priznati da ste u ga potcijenili u Novom Gradu jer je namanje jedna trcina njegovih glasova morala biti NIP-ova.
Nije dobro da ste od proslih izbora narasli za samo jedan mandat u kantonu i da imate manje nego u trenutnom sazivu.
Styling

#21760 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

benki2 wrote: 07/10/2022 09:24 Prepustate formiranje vlasti covjeku koji je morao da zavrsi dif preko stele, ne regularno, nego usrani dif preko stele. I to mu je sda omogucila. Lik nema nikakvu politicku viziju, sve mu se svodi na blacenje sda. Drugo ljudi oko njega su jos gori, campara ciji je otac poltron svjetske klase bio prije rata. Previse je ambiciozan za jednog difovca i kao takav je spreman na sve, taj ce sve za fotelju
Naravno. Treba SDA satrati do korijena, da se vise nikada ne oporave. Bravar je smlatio fasiste, difovac ce SDA :D :D
ljubijankic

#21761 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ljubijankic »

benki2 wrote: 07/10/2022 09:24 Prepustate formiranje vlasti covjeku koji je morao da zavrsi dif preko stele, ne regularno, nego usrani dif preko stele. I to mu je sda omogucila. Lik nema nikakvu politicku viziju, sve mu se svodi na blacenje sda. Drugo ljudi oko njega su jos gori, campara ciji je otac poltron svjetske klase bio prije rata. Previse je ambiciozan za jednog difovca i kao takav je spreman na sve, taj ce sve za fotelju
Pa Seba i Osmica su pokazali da diploma apsolutno nista ne znaci. Ne znam zasto prozivati bilo koga zbog diploma a na celu obavjestajne agencije covjek bez diplome
last mohicans

#21762 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Pošto sam i ja istako da nigdje nisam vidio pult i stand NiP, da se nadovezem. To je slabo i mlitavo, sam Čengić je imao jaču kampanju nego cijeli NiP. Masovni skup u Skenderiji nije kampanja, čak i te što spominješ lične na društvenim mrezama meni su rijetko ili nikako iskakale. Primjer kako se treba raditi kampanja je Čengić. Nema tu pametovanja, na teren, u svaku mahalu, sa svakim prozboriti, saslusati,pokusati pomoci, pa i obecati s obzirom na mogucnosti i okolnosti. Jos nesto, jedan penzic gleda i onaj ceker što mu daš, olovku,upaljač. Promo materijala 90% ljudi baci i ne pročita. NiP se izdigao, umislili da su ubjedljivo prva stranka trojke. Istina, jesu za jedan mandat, a odbij Čamparu vjerovatno bi izvisili i taj sedmi. Ispade da je Arijana najbolji potez, najvise povukla, a Okeric je teški flop bez obzira na haverstvo s Dinom i činjenicu da je jedan od osnivača.
doktor78

#21763 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doktor78 »

mirza_15 wrote: 07/10/2022 08:00 Ja cijenim @Prpa.ba kao forumaša, ali je on izgleda očekivao 250.000 glasova za NiP, a u KS ko zna koliko mandata. :mrgreen: U najboljim projekcijama možda je moglo ići 9, sada imaju 7 i iz njega evo i sada izbija razočarenje. I bolje je za NiP da raste polako nego da je eksplodirao na ovim izborima. Ne bi imao kapacitet da to iznese da je tako bilo. Mislim da su rezultati u drugim kantonima kada je NiP u pitanju očekivani. U KS je možda mogao mandat ili dva, ali desilo se da DF neočekivano odnese veliki broj glasova na ime Željke Komšića i Semir da osvoji više od očekivanog. Znalo se da će on svojim imenom povući glasove, ali je ipak dobio više od očekivanog. Ima brate i do glasača, birača, navijača... Nekada sam fasciniran kako ljudi odluče kome dati glas.
Ne, Prpa je i prije izbora vrlo realno procjenjivao domet NiP-a, sjećam se prognoze (10 u federalnom parlamentu i max.3 u državnom). Zato su i meni čudni ovi zadnji upisi. Da mu nije ko hakovao profil? :D
Styling

#21764 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

last mohicans wrote: 07/10/2022 09:51

Pošto sam i ja istako da nigdje nisam vidio pult i stand NiP, da se nadovezem. To je slabo i mlitavo, sam Čengić je imao jaču kampanju nego cijeli NiP. Masovni skup u Skenderiji nije kampanja, čak i te što spominješ lične na društvenim mrezama meni su rijetko ili nikako iskakale. Primjer kako se treba raditi kampanja je Čengić. Nema tu pametovanja, na teren, u svaku mahalu, sa svakim prozboriti, saslusati,pokusati pomoci, pa i obecati s obzirom na mogucnosti i okolnosti. Jos nesto, jedan penzic gleda i onaj ceker što mu daš, olovku,upaljač. Promo materijala 90% ljudi baci i ne pročita. NiP se izdigao, umislili da su ubjedljivo prva stranka trojke. Istina, jesu za jedan mandat, a odbij Čamparu vjerovatno bi izvisili i taj sedmi. Ispade da je Arijana najbolji potez, najvise povukla, a Okeric je teški flop bez obzira na haverstvo s Dinom i činjenicu da je jedan od osnivača.
Upravo to. I moj savjet je da, ako zele da na slijedecim lokalnim izborima poprave rezultat, ukljuce malo samokritike i naprave ozbiljnu evaluaciju izbornih rezultata i poprave sve sto treba. Inace, mrka kapa.
benki2

#21765 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by benki2 »

ljubijankic wrote: 07/10/2022 09:43
Pa Seba i Osmica su pokazali da diploma apsolutno nista ne znaci. Ne znam zasto prozivati bilo koga zbog diploma a na celu obavjestajne agencije covjek bez diplome
Pa to upravo potvrdjuje sto sam rekao, samo nek nije sda, pa mogu i nipovci sa kupljenim diplomama. Zar oni ne teze da budu bolji od prethodnika. Digresija na Osmicu, on je lopina, ali ne formira vladu, vec je u obavjestajnim vodama, a to svakako mogu samo mutni da rade.
Styling

#21766 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

benki2 wrote: 07/10/2022 09:57
ljubijankic wrote: 07/10/2022 09:43

Pa to upravo potvrdjuje sto sam rekao, samo nek nije sda, pa mogu i nipovci sa kupljenim diplomama. Zar oni ne teze da budu bolji od prethodnika. Digresija na Osmicu, on je lopina, ali ne formira vladu, vec je u obavjestajnim vodama, a to svakako mogu samo mutni da rade.
Ne inputiraj pogresne informacije. Diplome nisu kupljenje, zaradjene regularno, studiranjem. Tri inspekcije prosle kroz dininu diplomui to potvrdile. ali ne, oni nisu u pravu, u pravu si ti koji nemas pristup nikakvim informacijama i koji prihvatas SDA narativ.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#21767 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laserShow »

pa necemo valjda dati trezorasu i ceakijasu?
Prpa.ba

#21768 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

doktor78 wrote: 07/10/2022 09:54 Ne, Prpa je i prije izbora vrlo realno procjenjivao domet NiP-a, sjećam se prognoze (10 u federalnom parlamentu i max.3 u državnom). Zato su i meni čudni ovi zadnji upisi. Da mu nije ko hakovao profil? :D
Federacija i Drzava su u skladu sa mojim ocekivanjima za NiP (SDP je podbacio), kantonalni nivo je podbacio za NiP i na donjoj je granici mojih pesimisticnih ocekivanja. Hajde i to nekako, nije me niko hakovao nego me zabrinjava lakoca kojom se prelazi preko podbacaja na kantonu i argumenti koji se pri tome koriste. Ukazuju na razloge takvog rezultata, a ukazuju i kako bi se mogla dalje odvijati situacija.

Uz to, smatram da se kredibilan pokusaj za formiranje federalne i drzavne vlasti moze raditi samo uz jasan mandat gradjana. Slabi egal Trojke sa SDA to nije. Umjesto da puste da SDA pokusa prva formirati vlast, oni se odmah mijesaju i doljevaju ulje na vatru argumentima da MZ pokusava skrojiti plan kojim su HDZ i SNSD nedodirljivi, a Trojka treba da bude kooperativni cuko koji ce dotuci drzavu za obecanje nekakvih euroatlantskih integracija, nekad, ako Bog da, samo potpisite ovih par stvari. :mrgreen:

To me podsjeca na onu "nama se zuri", pa kad sklopim cijelu sliku, vidim Trojku koja na silu pokusava napraviti nekakvu vertikalnu konstrukciju jer jarani cekaju na pozicije i imaju solidnu komunikaciju sa HDZ-om. Schmidt nametnuo odluke koje mazu oci, neko od "ambasadora" nudi "ubrzani proces ka ubrzanom pridruzivanju predsoblju Europske unije" i mozda koji milion KM euro fondova, HDZ i SNSD vec pripremili zahtijeve, a SDA i DF mudro sute i cekaju razvoj situacije u pozadini.

Ko vidi da to dobro zavrsava i po Drzavu i po Trojku, neka dobro protrlja oci i pogleda jos jednom.

Da ne bude da samo kritikujem, KS je ipak ocuvan koliko-toliko. Fokusirati se na KS i jaku opoziciju tamo gdje imaju zastupnike. Denis je Clan Predsjednistva, postaviti jaku ekipu ambasadora koji ce lobirati za BiH. Biti kontrolni mehanizam za SDA-DF-HDZ-SNSD vlast na drzavnom i federalnom nivou, i graditi bazu za lokalne 2024.
DaysleepeR

#21769 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

ta prila o miješanju stranaca u post-izborne koalicije i sastav vlasti nije istina

neće se stranci ništa miješati
Styling

#21770 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

DaysleepeR wrote: 07/10/2022 10:41 ta prila o miješanju stranaca u post-izborne koalicije i sastav vlasti nije istina

neće se stranci ništa miješati
Jok, samo ce pogurati favorite.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#21771 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

za takve sranke je životni vijek plafon 2-3 izborna ciklusa...da vrtiš tu priču pljuc pljuc sda i nakon toga tonu

ključ za opstanak NiP-a je da budu dio vlasti na FBiH i u većini kantona...ako to ne uspiju već će se 2026 vidjeti pad....kome nije jasno samo nek vrati vremeplov unatrag i vidi životne cikluse sranaka nastalih iz sda
Point.

#21772 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Login77777 wrote: 06/10/2022 22:10
Point. wrote: 06/10/2022 22:06

SDA B je NiP. Nećemo se lagati sad.
Sad navedi koliko je puta DF spasavao SDA a koliko puta je to radio NiP. Pa se javi opet kad prebrojis.
Da se ne lazemo. :bih:
Hm, ovaj, pa komplet vrh NiP su bivši okorjeli, dugogodišnji SDAovci.
ortodont

#21773 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ortodont »

A_A_AKCIJA wrote: 07/10/2022 01:33 Dino pristao na HDZ zahtjeve.

Ili postavi dokaze, ili ideš u fioku sa Lingom, Mulahusićem...
Ovu sda botovsku priču je demaskirao Ilija Cvitanovic u Pressingu rekavsi da su nazalost "Bosnjacke" stranke imale identican stav.

Ali naci ce sdooo botovi i razlog, Ilija se ulizuje i sl.
Anquilla

#21774 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Anquilla »

Onaj Cvitanovic na N1 je rekao da su sve proBiH stranke (ukljucio je SDA tu) bile na istom fonu tokom pregovora u Neumu.

Pojma nemam je li Dino na nesto pristao, sve price su rekla-kazala. Kako Coviceva, tako i Cvitanoviceva.

Jedino sto imamo “crno na bijelo” je Mostarski sporazum, sa Bakirovim potpisom.
Osim_13

#21775 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

Predao Elmedin treći entitet, iz znaka zahvalnosti će se zvati Hrvatska republika Herceg-Dino. Fuj šta smo dozvolili, jedva čekam Rusku vojnu operaciju da nas spasi.
Post Reply