Gdje ti ovdje vidis nasilno ponasanje?mirsek wrote: ↑06/10/2022 15:24Pa bune se i ponasaju se nasilno, kao i americi, pa dobiju batine od policije, kao i americi, sve normala.jeza u ledja wrote: ↑06/10/2022 15:18
Sta je ba normala? Ne, nije normala. Normala je da se ljudi bune protiv toga. Nije normala da neko podrzava batinjanje tih ljudi, kao sto to radis ti.
IRAN
- jeza u ledja
#32176 Re: IRAN
- mirsek
#32177 Re: IRAN
Jok, nego paljevine i unistavanja javnih dobara, kao i pljuvanje i mahanje rukama na policiju su hipi mirni protesti.jeza u ledja wrote: ↑06/10/2022 15:21Kakvo bolan ugrozavanje javnog reda i mira? Kako te ba nije stid?![]()
Kako mediji isperu mozak, cudo je to, cudo nevidjeno.
- jeza u ledja
#32178 Re: IRAN
Gdje ti ovdje vidis pljuvanje? Ne moze se mahat rukama na policiju? Odmah pendrek, i to random na sve koji tamo stoje?mirsek wrote: ↑06/10/2022 15:26Jok, nego paljevine i unistavanja javnih dobara, kao i pljuvanje i mahanje rukama na policiju su hipi mirni protesti.jeza u ledja wrote: ↑06/10/2022 15:21
Kakvo bolan ugrozavanje javnog reda i mira? Kako te ba nije stid?![]()
Kako mediji isperu mozak, cudo je to, cudo nevidjeno.![]()
"Mediji isprali mozak", prijatelju ti sam ne vjerujes u to sto pises, a pokusavas nas uvjeriti da je nebo zeleno.
- mirsek
#32179 Re: IRAN
Govorim generalno za ove proteste gdje su unistavali i palili javnu imovinu.
Ove konkretno sa snimka, kao sto vidis ako nisi fakat corav ili najmerno "corav", one psuju/pljuju policiji u prolazu, a na kraju ona jedna i mase rukom prema policiji kao da hoce da ih rukom fizicki otjera.
Nego sto prestadose silni ogromni protesti koje "podrzava ogromna vecina" Irana ?
Kako to stade, mozes li mi objasniti ?
- Tito_i_Partija
#32180 Re: IRAN
Zašto, zbog nick-a?mirsek wrote: ↑06/10/2022 15:05Cek, zar ti nisi titovac ?Tito_i_Partija wrote: ↑06/10/2022 15:04
Nekako me je sramota čitat' šta sve piše, al' mi je opet toliko apsurdno da ne mogu da odustanem. Apologete diktatura su slučajevi za studiranja.![]()
Ili sam možda Bakirovac, zbog slike?
Ili Sebijac, zbog lokacije?
Ne znam šta sam, de mi ti objasni.
- mirsek
#32181 Re: IRAN
Nije random nego upravo one 3 koje su to i radile.jeza u ledja wrote: ↑06/10/2022 15:28Gdje ti ovdje vidis pljuvanje? Ne moze se mahat rukama na policiju? Odmah pendrek, i to random na sve koji tamo stoje?
"Mediji isprali mozak", prijatelju ti sam ne vjerujes u to sto pises, a pokusavas nas uvjeriti da je nebo zeleno.![]()
Sta mislis da u USA neko mase rukama na policiju, i da im se unosi u facu, sta bi bilo ?
- mirsek
#32182 Re: IRAN
Bakirovac nisi, ne bi smio protiv Sebije od straha.Tito_i_Partija wrote: ↑06/10/2022 15:32Zašto, zbog nick-a?![]()
Ili sam možda Bakirovac, zbog slike?![]()
Ili Sebijac, zbog lokacije?![]()
Ne znam šta sam, de mi ti objasni.![]()
Titov pionir al ti sad tesko priznati.
- jeza u ledja
#32183 Re: IRAN
Znaci govoris generalno za proteste i paljevine i time opravdavas batinjanje zena konkretno na ovom videu?mirsek wrote: ↑06/10/2022 15:32Govorim generalno za ove proteste gdje su unistavali i palili javnu imovinu.
Ove konkretno sa snimka, kao sto vidis ako nisi fakat corav ili najmerno "corav", one psuju/pljuju policiji u prolazu, a na kraju ona jedna i mase rukom prema policiji kao da hoce da ih rukom fizicki otjera.
Nego sto prestadose silni ogromni protesti koje "podrzava ogromna vecina" Irana ?
Zasto lazes da vidis pljuvanje i udaranje na videu? Svi mi imamo oci i vidimo scenu, a ti vidis neko pljuvanje? I sta, zabranjeno je odmahivati policiji da ode, odmah treba pendrekom u glavu jel? I znas isto tako da ih psuju, jelde, zakljucio citajuci sa usana?
I onda drugima govoris o ispranom mozgu.
Protesti nisu prestali. Zasto lazes da su prestali? "Podrzava ogromna vecina" Irana? Gdje sam ja to napisao? Je li iko ovdje to napisao?
- mirsek
#32184 Re: IRAN
Al smijesna logika, zovete ovaj sistem diktatura, rezim, nazadan, ovakav onakav, a ljudi imaju redovno bar jednom godisnje raznorazne proteste.
Mislite da bi neka diktatura toliko protesta trpila ili da se do sad ne bi neki masovni ogromni protesti razvili gdje bi izaslo jedno 10-20 miliona Iranaca i srusila ovaj, po vama "ugnjetavacki" sistem.
Mi bolje znamo sta Irancima od njih samih.
Tugo moja..
Mislite da bi neka diktatura toliko protesta trpila ili da se do sad ne bi neki masovni ogromni protesti razvili gdje bi izaslo jedno 10-20 miliona Iranaca i srusila ovaj, po vama "ugnjetavacki" sistem.
Mi bolje znamo sta Irancima od njih samih.
Tugo moja..
- jeza u ledja
#32185 Re: IRAN
Koje su radile sta?mirsek wrote: ↑06/10/2022 15:34Nije random nego upravo one 3 koje su to i radile.jeza u ledja wrote: ↑06/10/2022 15:28
Gdje ti ovdje vidis pljuvanje? Ne moze se mahat rukama na policiju? Odmah pendrek, i to random na sve koji tamo stoje?
"Mediji isprali mozak", prijatelju ti sam ne vjerujes u to sto pises, a pokusavas nas uvjeriti da je nebo zeleno.![]()
Sta mislis da u USA neko mase rukama na policiju, i da im se unosi u facu, sta bi bilo ?
Sve sto ovdje vidimo je da se deru na policiju i odmahuju rukom, na sta drot u civilu (valjda je uopste drot) nasumice pendrekom po prve 3 na koje je naisao. Ti vidis neko udaranje, pljuvanje i psovanje. Jadno.
Imas hiljadu i jedan snimak protesta u Americi gdje se drotovima unose u facu i boga pitaj sta govore. Da drot na to odgovori na ovaj nacin bio bi suspendovan, ako ne i krivicno gonjen. A ako ne bi, a na osnovu ovakvih videa, naravno da bi ljudi kritikovali.
Mislim, normalni ljudi kojima nije ispran mozak.
- mirsek
#32186 Re: IRAN
Ne, govorim za generalnu primjenu sile na protestima.jeza u ledja wrote: ↑06/10/2022 15:39Znaci govoris generalno za proteste i paljevine i time opravdavas batinjanje zena konkretno na ovom videu?mirsek wrote: ↑06/10/2022 15:32
Govorim generalno za ove proteste gdje su unistavali i palili javnu imovinu.
Zasto lazes da vidis pljuvanje i udaranje na videu? Svi mi imamo oci i vidimo scenu, a ti vidis neko pljuvanje? I sta, zabranjeno je odmahivati policiji da ode, odmah treba pendrekom u glavu jel? I znas isto tako da ih psuju, jelde, zakljucio citajuci sa usana?
I onda drugima govoris o ispranom mozgu.![]()
Protesti nisu prestali. Zasto lazes da su prestali? "Podrzava ogromna vecina" Irana? Gdje sam ja to napisao? Je li iko ovdje to napisao?
Aha, znaci ti/vi ne tvrdite da vecina podrzava otkrivanje zena, ali ste opet da one to mogu i time krsiti propise, jel to ?
I zato je ovaj sistem u stvari diktatorski rezim, koji tlaci svoj narod tj. zene i zato im mislimo i zelimo sve najgore ?
Jel to to, borba za slobodu i prava zena ?
- jeza u ledja
#32187 Re: IRAN
Ja ne znam sta vecina podrzava, ne znamo jer o tome ne postoji glasanje, izbori, referendumi i slicno. Ja nisam rekao da "ogromna vecina Irana podrzava" proteste, niti je to ovdje iko koliko se sjecam napisao. Propise ne pravi vecina, vec uzak krug ljudi koji decenijama drzi Iran pod diktaturom.mirsek wrote: ↑06/10/2022 15:46Ne, govorim za generalnu primjenu sile na protestima.jeza u ledja wrote: ↑06/10/2022 15:39
Znaci govoris generalno za proteste i paljevine i time opravdavas batinjanje zena konkretno na ovom videu?
I onda drugima govoris o ispranom mozgu.![]()
Aha, znaci ti/vi ne tvrdite da vecina podrzava otkrivanje zena, ali ste opet da one to mogu i time krsiti propise, jel to ?
I zato je ovaj sistem u stvari diktatorski rezim, koji tlaci svoj narod tj. zene i zato im mislimo i zelimo sve najgore ?
Sve i da vecina podrzava obavezno pokrivanje, opet ne bi bilo ispravno, isto kao sto nije bilo ispravno kad je vecina Njemaca i Naci Njemackoj podrzavala torturu nad jevrejima, ili kad je vecina jednog naroda na Balkanu podrzavala etnicko ciscenje drugih, ili kad vecina podrzava ugnjetavanje zena, homoseksualaca, djece, starih, pripadnika kojekakvih sekti, ili milion drugih stvari.
Znaci pod jedan - ne znamo sta u Iranu vecina misli o ovome, ili generalno o bilo cemu, jer tamo gradjani nemaju mogucnost da svoje misljenje iskazu kroz izbore ili referendume. Pod dva - sve i da nesto zeli vecina, to treba prestati tamo gdje pocinje ugrozavati prava pojedinaca na najosnovije stvari.
- mirsek
#32188 Re: IRAN
Izjednacavas obavezu pokrivanja sa etnickim ciscenjem i nazi torturu nad jevrejima ?jeza u ledja wrote: ↑06/10/2022 15:59Ja ne znam sta vecina podrzava, ne znamo jer o tome ne postoji glasanje, izbori, referendumi i slicno. Ja nisam rekao da "ogromna vecina Irana podrzava" proteste, niti je to ovdje iko koliko se sjecam napisao. Propise ne pravi vecina, vec uzak krug ljudi koji decenijama drzi Iran pod diktaturom.mirsek wrote: ↑06/10/2022 15:46
Ne, govorim za generalnu primjenu sile na protestima.
Sve i da vecina podrzava obavezno pokrivanje, opet ne bi bilo ispravno, isto kao sto nije bilo ispravno kad je vecina Njemaca i Naci Njemackoj podrzavala torturu nad jevrejima, ili kad je vecina jednog naroda na Balkanu podrzavala etnicko ciscenje drugih, ili kad vecina podrzava ugnjetavanje zena, homoseksualaca, djece, starih, pripadnika kojekakvih sekti, ili milion drugih stvari.
Znaci pod jedan - ne znamo sta u Iranu vecina misli o ovome, ili generalno o bilo cemu, jer tamo gradjani nemaju mogucnost da svoje misljenje iskazu kroz izbore ili referendume. Pod dva - sve i da nesto zeli vecina, to treba prestati tamo gdje pocinje ugrozavati prava pojedinaca na najosnovije stvari.
OK, izjednaci onda sa tim i francusku zabranu zenama da budu u burkiniji na plazi.
Uze im francuski rezim slobodu i prava izbora tim gnusnim cinom, nazadna bagra francuska, zeljna golih zenskih guzica i sisa po plazama, ne postujuci dostojanstvo zene i njen izbor da se ne zeli otkrivati pred drugim ljudima.
Ajmo na proteste protiv Francuskog rezima..
Btw, u Iranu se redovno rade ankete i istrazivanja oko raznih pitanja , izmedju ostalog i podrska ovakvom uredjenju drzave, i dalje je vecina za ovakav sistem.
Last edited by mirsek on 06/10/2022 16:08, edited 1 time in total.
- Tito_i_Partija
#32189 Re: IRAN
Pa i da jesam, gdje ćeš ovaj iranski kijamet poredit' sa Titovom Jugom?mirsek wrote: ↑06/10/2022 15:34Bakirovac nisi, ne bi smio protiv Sebije od straha.Tito_i_Partija wrote: ↑06/10/2022 15:32
Zašto, zbog nick-a?![]()
Ili sam možda Bakirovac, zbog slike?![]()
Ili Sebijac, zbog lokacije?![]()
Ne znam šta sam, de mi ti objasni.![]()
![]()
Titov pionir al ti sad tesko priznati.![]()
- mirsek
#32190 Re: IRAN
Pa i titova juga je bila neka vrsta diktature, kako mozes onda biti za Jugu u bilo kom obliku..Tito_i_Partija wrote: ↑06/10/2022 16:07Pa i da jesam, gdje ćeš ovaj iranski kijamet poredit' sa Titovom Jugom?![]()
I zasto je ovaj iranski kijamet toliko strasan, sto se ne smiju nositi minice i otkrivati tijela u javnosti ?
Predrasude, ogromne predrasude.
- djugum
#32191 Re: IRAN
Svaka vrsta diktature je losa prijatelju...
Ali generalno mislim da jak Iran, kako ti kazes, ne uslovljava da imas vjersku policiju, vjerskog vodju iznad sviju a samim tim nakradan i unazadan sistem. Mozes imati jak Iran i bez gusenja svog naroda i vjerske diktature. Stipu ljude ako im je do minjaka, otvori um i drzavu...iranci su vrijedan narod za razliku od arapa. Koliko zapad profitira na svim poljima s tim sto koristi maksimalni potencijal cijelog stanovnistva, a zene cine vise od 50% umova koji se u startu koce i sputavaju.
- Tito_i_Partija
#32192 Re: IRAN
Ubili ženu zato što nije nosila maramu, a ovaj priča o predrasudama jbt.mirsek wrote: ↑06/10/2022 16:11Pa i titova juga je bila neka vrsta diktature, kako mozes onda biti za Jugu u bilo kom obliku..Tito_i_Partija wrote: ↑06/10/2022 16:07
Pa i da jesam, gdje ćeš ovaj iranski kijamet poredit' sa Titovom Jugom?![]()
I zasto je ovaj iranski kijamet toliko strasan, sto se ne smiju nositi minice i otkrivati tijela u javnosti ?
Predrasude, ogromne predrasude.
- mirsek
#32193 Re: IRAN
Ko je bolan ubio ?Tito_i_Partija wrote: ↑06/10/2022 16:32Ubili ženu zato što nije nosila maramu, a ovaj priča o predrasudama jbt.![]()
Nisu je ubili, to i jeste fazon, pogotovo ne zbog toga.
Da, predrasude kroz poluinformacije i propagandu mas medija.
- jeza u ledja
#32194 Re: IRAN
Naravno, obaveza pokrivanja zena u Iranu je samo mali dio opste represije koju gradjani Irana prozivljavaju. Da je samo pokrivanje problem, ne bi se protestovalo protiv samog rezima, kao sto se ovih dana radi.mirsek wrote: ↑06/10/2022 16:06Izjednacavas obavezu pokrivanja sa etnickim ciscenjem i nazi torturu nad jevrejima ?jeza u ledja wrote: ↑06/10/2022 15:59
Ja ne znam sta vecina podrzava, ne znamo jer o tome ne postoji glasanje, izbori, referendumi i slicno. Ja nisam rekao da "ogromna vecina Irana podrzava" proteste, niti je to ovdje iko koliko se sjecam napisao. Propise ne pravi vecina, vec uzak krug ljudi koji decenijama drzi Iran pod diktaturom.
OK, izjednaci onda sa tim i francusku zabranu zenama da budu u burkiniji na plazi.
Uze im francuski rezim slobodu i prava izbora tim gnusnim cinom, nazadna bagra francuska, zeljna golih zenskih guzica i sisa po plazama, ne postujuci dostojanstvo zene i njen izbor da se ne zeli otkrivati pred drugim ljudima.
Ajmo na proteste protiv Francuskog rezima..
Btw, u Iranu se redovno rade ankete i istrazivanja oko raznih pitanja , izmedju ostalog i podrska ovakvom uredjenju drzave, i dalje je vecina za ovakav sistem.
Tako da je usporedba sa Francuskom smijesna, jer nije dio cijelog sistema represije. Takodje, za razliku od Irana, drzava ne kontrolise svaki grad i svaki javni prostor, pa tako neki gradovi i neke institucije dozvoljavaju burkinije na bazenima ili pokrivanje u skolama.
No naravno da je zakon u Francuskoj idiotski, represivan i krsi ljudsko pravo. (Ako se ne varam u Turskoj je godinama isto bilo zabranjeno pokrivati glavu u javnim institucijama.)
Anketama mozes guzicu obrisati, no evo posto si spomenuo, prostim guglanjem sam odmah naisao na ovo:
Amini’s death may have sparked this recent uprising, but data shows Iranian opposition toward required veiling isn’t new. The Group for Analyzing and Measuring Attitudes in Iran, a Netherlands-based research foundation, conducted a comprehensive study in 2020 on Iranians’ opinions about religion and found that a whopping 72 percent of literate Iranians over age 191 disagreed with the government mandating that women wear the hijab in public, compared with only 15 percent who agreed with it. Over the years, those who have subverted the law have faced violent beatings and, in the case of Amini, fatal consequences at the hands of the government.
https://fivethirtyeight.com/features/ir ... overnment/Also in that study, two-thirds said they did not want a government run according to religious law, which challenges the inherent premise of the country’s current governing structure.
Evo jos jedan, uradjen od strane Iranaca:
“…nvestigations indicate that sharia law’s [interpretation of] the hijab is valued by 35 percent of people in society and about 55 percent of women value its secular manifestations,” said the report, referencing the year 2017.
https://iranprimer.usip.org/blog/2018/a ... port-hejab
Evo jos jedan:
Iranian President Hassan Rouhani has waded into a highly charged debate over the country’s mandatory hijab law, abruptly releasing a three-year-old report suggesting that nearly half of Iranians were opposed to the government dictating what women should wear.
The release of the report on Sunday by the Iranian Center for Strategic Studies – a research arm of the President’s office – came just days after 29 people were arrested by police in the capital Tehran for their involvement in protests against the headscarf law.
https://www.cnn.com/2018/02/05/middleea ... eport-intl
Sta cemo sad?
- jeza u ledja
#32195 Re: IRAN
I da dodam, da sam na njegovom mjestu ne bih se puno brinuo o otporu cionistima kakav god da Iran bio. Njegov problem je sto izjednacava teokratski sistem sa medjunarodnom politikom. To je upravo ono sto rade oni koji su na vlasti da bi odrzali sebe na istoj.djugum wrote: ↑06/10/2022 16:19Svaka vrsta diktature je losa prijatelju...
Ali generalno mislim da jak Iran, kako ti kazes, ne uslovljava da imas vjersku policiju, vjerskog vodju iznad sviju a samim tim nakradan i unazadan sistem. Mozes imati jak Iran i bez gusenja svog naroda i vjerske diktature. Stipu ljude ako im je do minjaka, otvori um i drzavu...iranci su vrijedan narod za razliku od arapa. Koliko zapad profitira na svim poljima s tim sto koristi maksimalni potencijal cijelog stanovnistva, a zene cine vise od 50% umova koji se u startu koce i sputavaju.
- jeza u ledja
#32196 Re: IRAN
Jeste, propaganda mas medija, ali zato nemoj slucajno ko da dovodi u pitanje propagandu iranskog rezima.mirsek wrote: ↑06/10/2022 16:55Ko je bolan ubio ?Tito_i_Partija wrote: ↑06/10/2022 16:32
Ubili ženu zato što nije nosila maramu, a ovaj priča o predrasudama jbt.![]()
![]()
Nisu je ubili, to i jeste fazon, pogotovo ne zbog toga.
Da, predrasude kroz poluinformacije i propagandu mas medija.
- Tito_i_Partija
#32197 Re: IRAN
Iranski režim nema propagandu, samo istinu i pendrek. 
- mirsek
#32198 Re: IRAN
Pa eto vi sami zakljucite kojoj smo propagandi vise izlozeniji.
- jeza u ledja