Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Mrvice_ba

#21526 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Mrvice_ba »

Lakat Jebić wrote: 05/10/2022 23:01
Mrvice_ba wrote: 05/10/2022 22:54 Dosta ih je kostala gej parada i performans.
najviše ih je koštao neum i dinino igranje državne politike.

SDP je popravio rezultat.
Od Naše stranke ne možeš po profilu partije očekivati više od 4-5
NIP je podbacio. Ima 7. Jedan dio je uzeo Efendić, što je pogrešna procjena u novom gradu, morao je ici Delić na listu.
Ali tačno dva mandata je uzeo DF od NIPa isključivo zbog percepcije Dine kao mehkog u odnosu na HDZ. U to sam siguran 1000% iz razgovora sa simpatizerima NIPa.

To su dva mandata s kojima bi trojka imala soldino komotnu većinu. Dino očito nastavlja po svom.
Dosta ljudi iz moje okoline nije glasalo zbog gay aprade, svi su listom za semira.
seksi_ideje

#21527 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by seksi_ideje »

Mrvice_ba wrote: 05/10/2022 23:02

NIP je podbacio. Ima 7. Jedan dio je uzeo Efendić, što je pogrešna procjena u novom gradu, morao je ici Delić na listu.
Ali tačno dva mandata je uzeo DF od NIPa isključivo zbog percepcije Dine kao mehkog u odnosu na HDZ. U to sam siguran 1000% iz razgovora sa simpatizerima NIPa.

To su dva mandata s kojima bi trojka imala soldino komotnu većinu. Dino očito nastavlja po svom.
Dosta ljudi iz moje okoline nije glasalo zbog gay aprade, svi su listom za semira.
Neka. Nek ostanu zatucani. Ako im je to problem, zasluzuju SDA na vlasti
Capajebo

#21528 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Capajebo »

Glupost bi bila ganjati vise nivoe vlasti. Dozivili bi sudbinu SBB-a na iducim izborima.
Nisi ni KS dobio kako si se nadao, a hoces na silu vece nivoe vlasti, budalastina teska.

Iskreno se nadam da nece biti toliko glupi i bahati, inace gubim svaku nadu da su neka normalna politicka opcija koja moze donijeti nesto novo na nasoj politickoj sceni.
dale cooper

#21529 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Lakat Jebić wrote: 05/10/2022 22:57
dale cooper wrote: 05/10/2022 22:43 Pa ovaj članak je znak da se HDZ-u baš i ne ide sa trojkom u koaliciju. Jer ako planiraš pregovarati sa nekim o koaliciji ne postavljaš
uslove ovako javno i ultimativno.
Niko ne govori o HDZu. Govori se o pokusaju formiranja frankenstajn koalicije od 10 stranaka s tim HDZom. O prici o programu s HDZom i SNSDom, a ima politicku tezinu cvjetica.
Pa sta mislis ko ce u toj koaliciji koga uslovljavat?

Ta koalicija nije dobra za drzavu jer bi ovaj drzavni blok bio previse krhak i fragmentiran, a ne valja ni za trojku kao jedinu alternativu koja se uspjela nametnuti koliko-toliko (manje od ocekivanog) jer bi bila ugasena i prije isteka ovog mandata. Ta vlada nema sanse da bi opstala 4 godine. A 2026te bi SDA pobijedila s brojkama iz 1990-te.

Plus gdje ces, tri dana prosla od izbora, nametnut izborni zakon, tek se stranke trebaju oglasit o njemu, a ti ko zadnji politicki amater u ovom trenutku pricas o koaliciji s HDZom, za koju vjerovatno uopste nemas ruke. Diletantski.

I sad otvaras pricu, kad se uzme u obzir i stav oko neuma, da si bio u talu s MZ, da si pristao unaprijed na ove izmjene, da si ti mozda bio taj iz sarajeva na kojeg je MZ racunala kad su ovo odlucili... i to ne kod SDA botova, oni te vec zovu dritanom. nego cak i kod glasaca NIP-a.
E jebiga. Lik koji je postavio link za članak reče da je glasilo HDZ-a i da je članak napisao čovjek blizak Čoviću. Kako onda ne govori
o HDZ-u? :mrgreen:

A što se tiče ovog ostalog i ja sam sklon tome da stranke trojke ne bi trebale ulaziti u bilo kakve koalicije sa HDZ-om pod pritiskom
i ucjenama. Ali treba se razgovarati i razmatrati opcije. I mislim da se to jedino trenutno i radi, bez obzira kako to mediji bliski SDA
interpretirali.
Prpa.ba

#21530 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Lakat Jebić wrote: 05/10/2022 22:57 Niko ne govori o HDZu. Govori se o pokusaju formiranja frankenstajn koalicije od 10 stranaka s tim HDZom. O prici o programu s HDZom i SNSDom, a ima politicku tezinu cvjetica.

Ta koalicija nije dobra za drzavu jer bi ovaj drzavni blok bio previse krhak i fragmentiran, a ne valja ni za trojku kao jedinu alternativu koja se uspjela nametnuti koliko-toliko (manje od ocekivanog) jer bi bila ugasena i prije isteka ovog mandata. Ta vlada nema sanse da bi opstala 4 godine. A 2026te bi SDA pobijedila s brojkama iz 1990-te.

Plus gdje ces, tri dana prosla od izbora, nametnut izborni zakon, tek se stranke trebaju oglasit o njemu, a ti ko zadnji politicki amater u ovom trenutku pricas o koaliciji s HDZom, za koju vjerovatno uopste nemas ruke. Diletantski.

I sad otvaras pricu, kad se uzme u obzir i stav oko neuma, da si bio u talu s MZ, da si pristao unaprijed na ove izmjene, da si ti mozda bio taj iz sarajeva na kojeg je MZ racunala kad su ovo odlucili... i to ne kod SDA botova, oni te vec zovu dritanom. nego cak i kod glasaca NIP-a.
Diletantizam cije jedino objasnjenje moze biti milovanje od strane MZ koja govori "mozete vi to, idete odmah u EU, samo vi podrzite ovih par stvarcica!" ( :mrgreen: ) i zacesljani jarani s druge strane kojima je svasta naobecavano a koji se vec preznojavaju.. :mrgreen:

Jebena je stvar kad upadnes u vlastitu gluhu komoru i cujes samo glasove koji vicu "to Predsjednice!" dok su svi kriticari SDA botovi. Kada se pojave legitimne kritike, vise ih ne znas ni prepoznati. Dok jarani ne pobjegnu, i ostanes sam na ledini sa ugasenom strankom. K'o Fahro. :mrgreen:
Seawolf

#21531 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seawolf »

Prpa.ba wrote: 05/10/2022 23:08
Lakat Jebić wrote: 05/10/2022 22:57 Niko ne govori o HDZu. Govori se o pokusaju formiranja frankenstajn koalicije od 10 stranaka s tim HDZom. O prici o programu s HDZom i SNSDom, a ima politicku tezinu cvjetica.

Diletantizam cije jedino objasnjenje moze biti milovanje od strane MZ koja govori "mozete vi to, idete odmah u EU, samo vi podrzite ovih par stvarcica!" ( :mrgreen: ) i zacesljani jarani s druge strane kojima je svasta naobecavano a koji se vec preznojavaju.. :mrgreen:

Jebena je stvar kad upadnes u vlastitu gluhu komoru i cujes samo glasove koji vicu "to Predsjednice!" dok su svi kriticari SDA botovi. Kada se pojave legitimne kritike, vise ih ne znas ni prepoznati. Dok jarani ne pobjegnu, i ostanes sam na ledini sa ugasenom strankom. K'o Fahro. :mrgreen:
Kad spominješ "začešljane jarane", pretpostavljam da misliš na Čamparu i Zvizdića, ili ....?
palermo

#21532 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Mrvice_ba wrote: 05/10/2022 22:54 Dosta ih je kostala gej parada i performans.

Ali, jesi li ti siguran da Dino nije nas Dritan ? Hocu da kazem ovdje se razlaze o tome da Dino nije dobio dva glasa zbog Neuma ili parade. AL sta ako Dino zaista jeste nas Dritan...jeste li sigurni da nije. I mozda trebamo biti sretni sto se izlajao pa eto sad nije ni dobio ya dva glasa (ili koliko vec na nivou federacije)

Da jos malo pojednostavim....zasto bih ja trebao Dini vjwrovati I zasto ti I Prpa trebate vjerovato da Dino nije nas Dritan. Na cemu temeljite to vjerovanje I sta bi meni porucili.
kluz franjo

#21533 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Prpa.ba wrote: 05/10/2022 23:08
Spoiler
Show

Baš si mi se nešto naljutio na ove tvoje simpatije. Isti sam takI (bio) i sa onim mojim simpatijama. :wink:
Razumijem te. Dođe "žuta minuta".
Zato sada sa analizom čekam jedno 7-10 dana. Da se utisci slegnu.
noviforumas

#21534 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviforumas »

Pa svi ste u pravu na neki nacin. NS je kostao pride, NiP Dinino dritanovanje, SDP Neka i slicni. Sve to ima veze i utice na krajnji ishod.
Lakat Jebić

#21535 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

palermo wrote: 05/10/2022 23:13

Ali, jesi li ti siguran da Dino nije nas Dritan ? Hocu da kazem ovdje se razlaze o tome da Dino nije dobio dva glasa zbog Neuma ili parade. AL sta ako Dino zaista jeste nas Dritan...jeste li sigurni da nije. I mozda trebamo biti sretni sto se izlajao pa eto sad nije ni dobio ya dva glasa (ili koliko vec na nivou federacije)

Da jos malo pojednostavim....zasto bih ja trebao Dini vjwrovati I zasto ti I Prpa trebate vjerovato da Dino nije nas Dritan. Na cemu temeljite to vjerovanje I sta bi meni porucili.
:mrgreen:

razmisljam o tome vec dva sata. necu da napisem jer je jako teska kvalifikacija a nisam siguran. recimo da mi nije jos presao taj rubikon. ali sam veoma sretan sto nisam glasao za NIP na fedraciji i drzavi.
Last edited by Lakat Jebić on 05/10/2022 23:18, edited 1 time in total.
Nebozemlja

#21536 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nebozemlja »

Zato što je naš Dritan Bakir.
seksi_ideje

#21537 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by seksi_ideje »

Ja mislim da se ovdje Dino dobro zeznuo. Apetiti su veliki, sigurno i SDP zeli u vlast, Nasa stranka mi tu nije jasna iako je Sabina danas objavila na FB da tek slijedi analiza, dakle zna da je pogrijesila kada je rekla da je rezim pao.
I razumijem ja Dinu i opcenito Trojku da hoce da dijeluju, ali mi ovo izgleda neizvodivo. Dino, pamet u glavu i kani se eksperimenata :mrgreen:
dale cooper

#21538 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Nebozemlja wrote: 05/10/2022 23:17

Zato što je naš Dritan Bakir.
Višestruki Dritan. :lol: :mrgreen:
internazionale

#21539 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

Prpa.ba wrote: 05/10/2022 22:52
ortodont wrote: 05/10/2022 22:46 Cuj model trojke nije prošao, a najbolja Vlada u historiji.
Najbolja vlada u historiji bi bila podrzana sa vecinom od 20 ili 22 mandata od 35 u kantonalnoj skupstini. Ne sa 17 ili jedva 18.

Rezultati Vlade KS mozda jesu odlicni, ali gradjani to nisu podrzali znatnom vecinom, ili cak vecinom uopce. Dakle, model Trojke nije prosao kod gradjana ili tek ima sekundu vise podrske od modela SDA, SBiH i DF. U najurbanijoj sredini u BiH, bez etnickih trzavica i komplikacija, uz najbolje rezultate Vlade KS ikad.
Malo pretjeruješ s nametanjem osjećaja krivice zato što građani KS nisu u većoj mjeri podržali "najbolju vladu".
Za dugo vremena nećeš biti u stanju "udovoljiti" nekoj ogromnoj većini građana.
Kojim se sredstvima trebaš koristiti da pridobiješ 10+ hiljada ljudi koji su glasali za Sebiju, ili kako objasniti Devićeve glasače...
kluz franjo

#21540 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Hebote...
Sve "veliki domoljubi", a nijedan ni mrkog "patriJotskog" pogleda za diverzanta revizije presude protiv Srbije i stranku mu.
I ono našlo "detektovati izdajice"... :-)
noviforumas

#21541 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviforumas »

Pa imamo mi Dritana na izvoz, ako cemo tako, ali u momentu kad su teznje Hrvatske najveca prijetnja po opstanak BiH kao drzave najvise je profitirala stranka koja je zauzela najcvrscsi stav po tom pitanju, dakle DF na krilima Komsica.
Daft Haruki

#21542 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Daft Haruki »

Prpa.ba wrote: 05/10/2022 22:52
ortodont wrote: 05/10/2022 22:46 Cuj model trojke nije prošao, a najbolja Vlada u historiji.
Najbolja vlada u historiji bi bila podrzana sa vecinom od 20 ili 22 mandata od 35 u kantonalnoj skupstini. Ne sa 17 ili jedva 18.

Rezultati Vlade KS mozda jesu odlicni, ali gradjani to nisu podrzali znatnom vecinom, ili cak vecinom uopce. Dakle, model Trojke nije prosao kod gradjana ili tek ima sekundu vise podrske od modela SDA, SBiH i DF. U najurbanijoj sredini u BiH, bez etnickih trzavica i komplikacija, uz najbolje rezultate Vlade KS ikad.
Druze SDA upravlja izbornim procesom u smislu izbornih prevara to ti valjda nemoram objasnjavati a i imaju uhodanu mrezu glasac koju je tesko onesposobiti. A i sama politicka situacija sa snsd i hdzom gdje jedni druge na vole nabacuju pogoduje sda/zeljko poziciji. Nije jednostavno dobiti SDA u takvim uslovima. Tako da se ne moze reci da nije prosao model trojke . Vise se moze reci da vladajuci sjeverno korejski sistem na sve moguce nacine onemogucava model trojke.
Capajebo

#21543 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Capajebo »

U cemu je razlika kad SDA zeli vlast po svaku cijenu, i kad trojka zeli vlast po svaku cijenu?
S tim sto SDA svakako mora biti na vlasti po svaku cijenu, a i ima luksuz perfektno stabilnog glasackog tijela.
Trojka, a prvenstveno NiP nema taj luksuz.
Dino mi se sve vise ponasa kao Ismir Mirvic u FK Sarajevo. Najavljuje proces, time pridobije ljude, pa sve karte baci na instant uspjeh.
Lakat Jebić

#21544 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

kluz franjo wrote: 05/10/2022 23:24 Hebote...
Sve "veliki domoljubi", a nijedan ni mrkog "patriJotskog" pogleda za diverzanta revizije presude protiv Srbije i stranku mu.
jebem mater bakiru za ulogu u reviziji. obojici softica i denisu zvizdicu. nikad nisam glasao ni za jednog niti za stranke im.

jel sad ok? mogu li sad nastaviti komentarisat aktuelnosti?
internazionale

#21545 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

:thumbup:
Još kad mi se javi neka sda zabrinuta kurava i pita za Dritana
noviforumas

#21546 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviforumas »

SDA se podrazumijeva da je izdajnicka stranka, ali stranka koja ce uvijek privuci par stotina hiljada glasova uhljeba i fanatika, pa makar sutra podrzala bombardovanje Sarajeva. Hocu reci, izlisno je pricati o tome. Politika je ipak umijece moguceg, a otkinuti 100 hiljada glasova od SDA je nemoguce :D
Prpa.ba

#21547 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Seawolf wrote: 05/10/2022 23:11 Kad spominješ "začešljane jarane", pretpostavljam da misliš na Čamparu i Zvizdića, ili ....?
Veliko zahladjenje u stranci doslo je momentom na Kongresu kada je prakticno proklamovan Zvizdic, na opce iznenadjenje stotina delegata koji vecinom kazu da su digli ruku onako automatizmom. :lol: Naravno, nije samo stvar te ekipe, mada je najlakse ispaljivati strelice na njih jer su najvidljiviji :mrgreen: Ima tu jos starih kadrova koji su ocekivali nagrade pa je dolazilo do sukoba i napustanja (sjetimo se raskola sa Senadom Bosno), ima tu i novih kadrova koji su preskocili stare ekipe "jer treba siriti stranku" i "fali ljudi", pa onda novi konzumiraju a ne rade, a stari niti konzumiraju niti rade jer sto bi radili za njima nepoznate ljude.

Tokom kampanje mi se cinilo da su prevazisli te sukobe, ali rezultat jasno pokazuje da nisu. Moja zapazanja su bila iluzija koju su stvorili masovnim skupovima, dok je u velikoj mjeri izostao terenski rad.

Ovo su striktno organizacijske teme, dakle ne ulazim u rezultate same politike i rada Vlade KS.

Sto me dovodi do vrlo legitimnog pitanja kolege palerma..
palermo wrote: 05/10/2022 23:13 Ali, jesi li ti siguran da Dino nije nas Dritan ? Hocu da kazem ovdje se razlaze o tome da Dino nije dobio dva glasa zbog Neuma ili parade. AL sta ako Dino zaista jeste nas Dritan...jeste li sigurni da nije. I mozda trebamo biti sretni sto se izlajao pa eto sad nije ni dobio ya dva glasa (ili koliko vec na nivou federacije)

Pitanje polazi od toga da je Dino alfa i omega NiP-a, dok je moja percepcija da je NiP nekih 20 imena osnivaca stranke od kojih je Dino samo frontmen jer je najbolji orator, timski igrac i zna iskomunicirati stav sposobne i jake ekipe koju ima oko sebe. Jer slusa pametnije i iskusnije od sebe i brzo uci.

Ako si malo detaljnije pratio njegove nastupe, mozes tacno razlikovati ad-hoc izjave (tipa Dom naroda...) i izjave oko kojih se konsultovao sa svojom ekipom (recimo unistavanje Ljubica i Radmana na HRT-u).

Ja vjerujem da Dino nije Dritan ne samo zbog Dine, nego zbog cijele ekipe u kojoj ima i zlatne ljiljane i iskusne ljude i iz realnog i javnog sektora i druge dokazane patriote i radnike za drzavu koji racionalno gledaju stvari i ne izgore na egu.

U zadnje vrijeme primjetim sve vise adhoc izjava, sto znaci da se manje konsultuje, sto znaci da nesto ne stima na organizacijskom nivou. Odnosno, nestalo je magicne formule. To je objasnjenje i za kolegu kluza otkud razocarenje. :mrgreen:
kluz franjo

#21548 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Lakat Jebić wrote: 05/10/2022 23:27
jebem mater bakiru za ulogu u reviziji. obojici softica i denisu zvizdicu. nikad nisam glasao ni za jednog niti za stranke im.

Hmmmm... Ja bih na tvom mjestu ipak još dva dodatna sata razmislio, prije nastavka komentarisanja.
Ali ti kako hoćeš. Ja niti zabranjujem, niti odobravam.
Lakat Jebić

#21549 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

kluz franjo wrote: 05/10/2022 23:33
Lakat Jebić wrote: 05/10/2022 23:27

Hmmmm... Ja bih na tvom mjestu ipak još dva dodatna sata razmislio, prije nastavka komentarisanja.
Ali ti kako hoćeš. Ja niti zabranjujem, niti odobravam.
važi legendo čujemo se
palermo

#21550 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 05/10/2022 23:32
Seawolf wrote: 05/10/2022 23:11 Kad spominješ "začešljane jarane", pretpostavljam da misliš na Čamparu i Zvizdića, ili ....?
Veliko zahladjenje u stranci doslo je momentom na Kongresu kada je prakticno proklamovan Zvizdic, na opce iznenadjenje stotina delegata koji vecinom kazu da su digli ruku onako automatizmom. :lol: Naravno, nije samo stvar te ekipe, mada je najlakse ispaljivati strelice na njih jer su najvidljiviji :mrgreen: Ima tu jos starih kadrova koji su ocekivali nagrade pa je dolazilo do sukoba i napustanja (sjetimo se raskola sa Senadom Bosno), ima tu i novih kadrova koji su preskocili stare ekipe "jer treba siriti stranku" i "fali ljudi", pa onda novi konzumiraju a ne rade, a stari niti konzumiraju niti rade jer sto bi radili za njima nepoznate ljude.

Tokom kampanje mi se cinilo da su prevazisli te sukobe, ali rezultat jasno pokazuje da nisu. Moja zapazanja su bila iluzija koju su stvorili masovnim skupovima, dok je u velikoj mjeri izostao terenski rad.

Ovo su striktno organizacijske teme, dakle ne ulazim u rezultate same politike i rada Vlade KS.

Sto me dovodi do vrlo legitimnog pitanja kolege palerma..
palermo wrote: 05/10/2022 23:13 Ali, jesi li ti siguran da Dino nije nas Dritan ? Hocu da kazem ovdje se razlaze o tome da Dino nije dobio dva glasa zbog Neuma ili parade. AL sta ako Dino zaista jeste nas Dritan...jeste li sigurni da nije. I mozda trebamo biti sretni sto se izlajao pa eto sad nije ni dobio ya dva glasa (ili koliko vec na nivou federacije)

Pitanje polazi od toga da je Dino alfa i omega NiP-a, dok je moja percepcija da je NiP nekih 20 imena osnivaca stranke od kojih je Dino samo frontmen jer je najbolji orator, timski igrac i zna iskomunicirati stav sposobne i jake ekipe koju ima oko sebe. Jer slusa pametnije i iskusnije od sebe i brzo uci.

Ako si malo detaljnije pratio njegove nastupe, mozes tacno razlikovati ad-hoc izjave (tipa Dom naroda...) i izjave oko kojih se konsultovao sa svojom ekipom (recimo unistavanje Ljubica i Radmana na HRT-u).

Ja vjerujem da Dino nije Dritan ne samo zbog Dine, nego zbog cijele ekipe u kojoj ima i zlatne ljiljane i iskusne ljude i iz realnog i javnog sektora i druge dokazane patriote i radnike za drzavu koji racionalno gledaju stvari i ne izgore na egu.

U zadnje vrijeme primjetim sve vise adhoc izjava, sto znaci da se manje konsultuje, sto znaci da nesto ne stima na organizacijskom nivou. Odnosno, nestalo je magicne formule. To je objasnjenje i za kolegu kluza otkud razocarenje. :mrgreen:
Sro mene opet dovodi do slijedeceg pitanja. Ovo sam te svakako htio pitati, ali nesto kasnije, al evo ispade ranije prilika. Je li Dino postao opterecavajuci faktor za NiP......je li zapravo iz njega progovorila ona ( sjecas se da ja jednom to napisah) ona vucicevska egomanija koja se vise ne da ni zaustaviti .
Post Reply