Ukrajina
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#122576 Re: Ukrajina
Donirane USA daljinske mine...
Obratite pažnju na vremena samouništenja ovih mina u kojem je najduže vrijeme 48 sati za M692/M714. Zatim postoji ova napomena o tim vremenima od 4 i 48 sati:
Vremena samouništenja. Ovo su vremena nakon kojih nijedna mina neće ostati aktivna. Pojedinačna vremena samouništenja mina se zapravo dešavaju prije navedenih vremena. Vrlo je mala vjerovatnoća da živa mina postoji nakon navedenog vremena samouništenja. Devedeset devet posto svih FASCAM mina će se samouništiti u tom intervalu prije navedenog samouništenja.
Sve američke nagazne mine svih vrsta sada se samouništavaju za 2 dana ili manje, većina za 4 sata nakon aktivacije. U otprilike 65.000 nasumičnih testova, nikada nije došlo do kvara, a čak i da mehanizam zakaže mine se električno aktiviraju a baterije će se isprazniti za manje od 14 dana.
Granatiranje od strane ruskih snaga
*Podaci pokazuju koliko često je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u svojim dnevnim brifinzima izvještavao o identificiranim gradovima da su granatirani od strane ruskih snaga. Ne navodi se koliko je municije upotrijebljeno niti da li je granatiranje pogodilo željeni cilj. Iako uzlazni trend može ukazivati na pojačan intenzitet, to također može jednostavno značiti da je granatiranje ravnomjernije raspoređeno.
*Čit'o na Daily Kos
Obratite pažnju na vremena samouništenja ovih mina u kojem je najduže vrijeme 48 sati za M692/M714. Zatim postoji ova napomena o tim vremenima od 4 i 48 sati:
Vremena samouništenja. Ovo su vremena nakon kojih nijedna mina neće ostati aktivna. Pojedinačna vremena samouništenja mina se zapravo dešavaju prije navedenih vremena. Vrlo je mala vjerovatnoća da živa mina postoji nakon navedenog vremena samouništenja. Devedeset devet posto svih FASCAM mina će se samouništiti u tom intervalu prije navedenog samouništenja.
Sve američke nagazne mine svih vrsta sada se samouništavaju za 2 dana ili manje, većina za 4 sata nakon aktivacije. U otprilike 65.000 nasumičnih testova, nikada nije došlo do kvara, a čak i da mehanizam zakaže mine se električno aktiviraju a baterije će se isprazniti za manje od 14 dana.
Granatiranje od strane ruskih snaga
*Podaci pokazuju koliko često je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u svojim dnevnim brifinzima izvještavao o identificiranim gradovima da su granatirani od strane ruskih snaga. Ne navodi se koliko je municije upotrijebljeno niti da li je granatiranje pogodilo željeni cilj. Iako uzlazni trend može ukazivati na pojačan intenzitet, to također može jednostavno značiti da je granatiranje ravnomjernije raspoređeno.
*Čit'o na Daily Kos
- Čitalac
#122577 Re: Ukrajina
Putin je danas dekretom prebacio nuklearku Zaporožje u vlasništvo Rusije, a iz Moskve kažu da su spremni da razmotre ideju o demilitarizaciji tog područja. Ruske snage okupirale su nuklearku 4. marta.
-
jarobot
#122578 Re: Ukrajina
Ko još ima sumnju da je :
Putin=Adolf
Rusia=Naci Njemačka
neka pogleda dokumentarac koji ide na viasat history
"Tajna bomba Adolfa Hitlera"
Zastrašujuća je sličnost u narativu i načinu pripreme za napad i okupaciju Čehoslovačke 1938 i napada Rusije na Ukrainu.
Sve potpuno identučno od farse oko zaštite Njemaca u Sudetu , Izazivanje nemira , i kobajagi slanja njemačje vojske u zaštitu manjie itd..
Ko pogleda vidjeće o čemu pričam
Putin=Adolf
Rusia=Naci Njemačka
Zastrašujuća je sličnost u narativu i načinu pripreme za napad i okupaciju Čehoslovačke 1938 i napada Rusije na Ukrainu.
Sve potpuno identučno od farse oko zaštite Njemaca u Sudetu , Izazivanje nemira , i kobajagi slanja njemačje vojske u zaštitu manjie itd..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#122579 Re: Ukrajina
isti je koncept svugdje...sjetite se balvanaša kod nas i svega ostalogjarobot wrote: ↑05/10/2022 17:43 Ko još ima sumnju da je :
Putin=Adolf
Rusia=Naci Njemačka
-
Zumbul2
#122580 Re: Ukrajina
Nismo se razumjeli, mislio sam za napad na Odesu sa Sahidom 136, Mohajer 6 je sluzio kao relej i letio je iznad Crnog mora blizu obale i blizu Odese. Tu nema 400 km, a za ovaj zadnji napad iz Bjelorusije možebiti i ta tvoja verzija sa zemaljskom stanicom, to nemozemo znati
-
zilog
#122581 Re: Ukrajina
Valjda ce Ameri znati, oni prate spektar, pa bi mogli napraviti triangulaciju prema modulacijskom potpisu linkova drona.Zumbul2 wrote: ↑05/10/2022 17:45Nismo se razumjeli, mislio sam za napad na Odesu sa Sahidom 136, Mohajer 6 je sluzio kao relej i letio je iznad Crnog mora blizu obale i blizu Odese. Tu nema 400 km, a za ovaj zadnji napad iz Bjelorusije možebiti i ta tvoja verzija sa zemaljskom stanicom, to nemozemo znati
Mogli bi mozda i Ukrajinci, ali je ovo van Kijeva (oko 60 kilometara), pa je pitanje, imaju li opremu tamo?
Relej dron leti sam i visoko i prilicno sam uvjeren da bi ga Ameri mogli detektovati u realnom vremenu, kada se oglasi...
-
Zumbul2
#122582 Re: Ukrajina
Mamu im jebem opet će poskupiti nafta, šta su se uskurčili ovi debelguzi arapi
-
CrveniKuk
#122584 Re: Ukrajina
Ruski šljem. Sada znamo,kako je izgledao,početak izgradnje mnogobrojnih jahti.
-
CrveniKuk
#122585 Re: Ukrajina
Zarobljeni Rusi. Izgleda,da su zarobljeni od SOF-a.
- SpecialOffer
- Čitalac
#122587 Re: Ukrajina
General Kartapolov iz Odbora za sigurnost ruske Dume kaže da „neprijatelj (Ukrajinci) u ovom trenutku napreduje na teritoriji Rusije“ i traži da raporti sa fronta budu po uzoru na one iz 1941. godine.
"We have talked about this more than once. But somehow it does not reach individual leaders“, he shared his opinion. He cited reports from the front for 1941. Then it was reported that the army of the USSR was retreating somewhere, but there was also other information. "But in every report they said that the brigade of so-and-so did this, our pilots destroyed so much, our losses are so-and-so. And people understood the danger, knew that the enemy is on our land," Kartapolov said.
-
CrveniKuk
#122588 Re: Ukrajina
Scary movie. Ali,bas scary movie. Artiljerija roka bliži tebe i vidiš da base žele zebe da i pogode.
-
Bossona
#122589 Re: Ukrajina
Okupatorska samohodna haubica Excaliburisana a posada roštiljisana
- apsidejzi
#122590 Re: Ukrajina
Upravu si
Nego, zanimljiva mi tvrdnja bivseg CIA sefa, David Petraeus-a da ce u slucaju koristenja nuklearni, NATO napasti sve ruske vojne ciljeve u Ukrajini. Dakle, odgovor nece biti nukelarnog karaktera i nece biti napad na Rusiju (teritoriju), nego na rusku vojnu aktivu na ukrajinskoj teritoriji . Meni licno ovo dodje kao iznenadjujuci scenarij jer nisam o toj opciji razmisljao. ZNamo svi da je Bajden upozoravao ruse da ne koriste nukelarke, i svi smo ovdje komentarisali o nuklearnom ratu i nukelarnoj zimi, raspravljali desetine stranica o strateskom i taktickom nukelarnom oruzju i ja sam nekako podsvjesno napravio scenarij da ako rusi bace, to je onda nukelarni rat. Medjutim, to apsolutno ne mora eskalirati u nukelarni rat. Mada je i ovaj scenarij opasan, ipak je ogranicen na ukrajinsku teritoriju. Unistenje ruske opreme i naravno ljudstva koje je u Ukrajini. I dalje nije povrijedjen ruski suverenitet ali im je nanesen ozbiljan i sramotan udarac. I dalje mozes ocekivati da rusi ispale nukelarne na NATO clanice iz jeda i bijesa ali to sada zahtjeva dva koraka umjesto jednog. Helem, budemo vidjeli kako se razvija situacija na terenu.
-
Bossona
#122591 Re: Ukrajina
Zarobljeni okupatriski rašisti poraženi i poniženi na koljenima
- karanana
#122592 Re: Ukrajina
pa....zavisi s koje strane gledas je li im ugrozen suverenitet ili nije uslijed najnovije aneksije. sta, unistis crrnomorsku flotu u sevastopolju i rusi kao nece gledat da je napad na rusiju?apsidejzi wrote: ↑05/10/2022 18:20Upravu siTO je taktika klina i cekica.
Nego, zanimljiva mi tvrdnja bivseg CIA sefa, David Petraeus-a da ce u slucaju koristenja nuklearni, NATO napasti sve ruske vojne ciljeve u Ukrajini. Dakle, odgovor nece biti nukelarnog karaktera i nece biti napad na Rusiju (teritoriju), nego na rusku vojnu aktivu na ukrajinskoj teritoriji . Meni licno ovo dodje kao iznenadjujuci scenarij jer nisam o toj opciji razmisljao. ZNamo svi da je Bajden upozoravao ruse da ne koriste nukelarke, i svi smo ovdje komentarisali o nuklearnom ratu i nukelarnoj zimi, raspravljali desetine stranica o strateskom i taktickom nukelarnom oruzju i ja sam nekako podsvjesno napravio scenarij da ako rusi bace, to je onda nukelarni rat. Medjutim, to apsolutno ne mora eskalirati u nukelarni rat. Mada je i ovaj scenarij opasan, ipak je ogranicen na ukrajinsku teritoriju. Unistenje ruske opreme i naravno ljudstva koje je u Ukrajini. I dalje nije povrijedjen ruski suverenitet ali im je nanesen ozbiljan i sramotan udarac. I dalje mozes ocekivati da rusi ispale nukelarne na NATO clanice iz jeda i bijesa ali to sada zahtjeva dva koraka umjesto jednog. Helem, budemo vidjeli kako se razvija situacija na terenu.
lazanski je slicne korake spomeno. ruski odgovor bi bio napad na zapad
- telllindemann
#122593 Re: Ukrajina
A kina bi kao sjedila i gledala sta rusi rade?
Bi al u k... Ja ti garantujem na prve znakove pripreme za nuklearku, da bi kina reagovala.
Bi al u k... Ja ti garantujem na prve znakove pripreme za nuklearku, da bi kina reagovala.
- Čitalac
#122594 Re: Ukrajina
Portugal, Španija i Ukrajina zajedno se kandiduju za domaćina Mundijala 2030.

The example of perseverance and resilience of the Ukrainian people is inspiring, so the initiative aims to contribute to the reconstruction of the country during the reconstruction period thanks to the power of football. The candidacies of Portugal, Spain and Ukraine will meet all the criteria and deadlines for submitting an application to FIFA. We believe that the football family around the world will pick up and support this initiative.
-
lajkujMe
#122595 Re: Ukrajina
Moja nova omiljena UA pjesma
-
Bossona
#122596 Re: Ukrajina
Blijedna i bijedna demoralisana poražena vojska rašista je osuđena na propast. Svjesni su oni da su izgubili rat i da ih šalju u ukrajinski mlin za mljevenje, da Adolfa Putlera ne interesuju njihovi životi niti posljedice za njihove porodice.
- geralt
#122597 Re: Ukrajina
Dugorocno je opasnije neadekvatno odgovoriti, i to ne samo u kontekstu Rusije vec i ostalih nuklearnih sila. Ako vide da se Rusima moze, eto sutra Kineza u Tajvan i Kimovaca u Seul.karanana wrote: ↑05/10/2022 18:24pa....zavisi s koje strane gledas je li im ugrozen suverenitet ili nije uslijed najnovije aneksije. sta, unistis crrnomorsku flotu u sevastopolju i rusi kao nece gledat da je napad na rusiju?apsidejzi wrote: ↑05/10/2022 18:20
Upravu siTO je taktika klina i cekica.
lazanski je slicne korake spomeno. ruski odgovor bi bio napad na zapad
-
sumirprimus
#122598 Re: Ukrajina
Predaja
-
Bossona
#122599 Re: Ukrajina
Poraženi i poniženi (ali pametni) okupatori se predaju,...
Edit, možda je u pitanju samo vježba
-
mishic
#122600 Re: Ukrajina
Da, da, upravo ti neadekvatni tretmani pojedinih događaja i donošenja neprincipijelnih rješenja bili su motiv Putinu i za niz prethodnih aktivnost.
Tolerisanje bahatog ponašanja na Balkanu početkom i sredinom devedesetih godina te neprincipijelna rješenja ovdašnjih sporova ponukala su Putina da i sam krene u oružane avanture shvatajući da se agresija, ratni zločini, UZP i genocid ne kažnjavaju principijelno nego mogu biti i nagrađeni.
Putinovo petljanje u odnose ovdje bilo je u svrhu testiranja principijelnosti MZ. I ne samo Putin, mnogo je još putinčića koji gledaju kako da ušićare na račun drugih furajući naci-šovinističke politike koje MZ tolerira.