Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
Gandalf

#6451 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Gandalf »

Nespin wrote: 05/10/2022 15:36
Chmoljo wrote: 05/10/2022 15:33 Meni sve ovo isto ko kad lik konta da će guziti jer je fin.

Samo vi.
A ona kurva ne da :D
Kurva a ne da :D
BHCluster

#6452 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BHCluster »

sime_cipol wrote: 05/10/2022 15:29 Zasto nije implementirao odluke Sejdic-Finci, Zornic, Pudaric... A ostavio da se dogovorimo oko Ljubica :D
Kaze da je slučaj Ljubić pravno okončan.
Nespin

#6453 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 09/10/2022 03:32, edited 1 time in total.
BHCluster

#6454 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BHCluster »

DonieBrasco wrote: 05/10/2022 15:21
BHCluster wrote: 05/10/2022 15:09
Ovo je pocetak ka boljem ali puževim korakom, znaci morat ce se provesti sve presude, Ljubic je zavrsena, i morat ce svi da imaju jednaka prava !

Moje misljenje da ce ovo "otklananje blokada" imati efekta vrmenom, jer nece moci HDZ obarati zakone koji slijede na putu EU i reformama a koji su zdrav razum i logika da se moraju usovojiti.

Također da ce svaka njihova inicjatavia da degradiaju drzavu, da ne pricamo o teritoriji da dozive propast.
Slazem se, samo bi dodao da se treba dobro pripremiti za predstojece reforme i imati dobar prijedlog jer ako bude blokada on ce namtnuti svoj. Treba insistirati da se ovaj model primjenin na manji entitet naravno to treba dobro argumentovati a ne ici sa nekom stvari u ruci...
Gandalf

#6455 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Gandalf »

Drugim riječima kada šta zatreba Legitimnom on će to zakonom nametnuti a presude Suda za ljudska prava mogu se sprovesti ako Legitimni bude dobre volje, a to znači nikada.

Što ti je demokratija, kada te ni "demokratskim" zavrtanjem ruku ne mogu natjerati da nešto potpišeš, moćnici samo odluče da tvoj potpis zapravo nije nikada bio ni potreban. Čista iluzija izbora.

Umjesto opcije dobrovoljno na silu kao u slučaju ludačke košulje DMS-a, sada ima još i demokratskija opcija - čista sila, jer nema potrebe da se pretvaramo, da je izbor ikada i postojao.
BAK-eV

#6456 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BAK-eV »

Adriatic wrote: 05/10/2022 15:43 Šta se očekuje da uradi ovaj igrač HDZ-a i Zagreba, kada su Bakir, Konaković, Radončić i Islamska zajednica takođe za podjelu i formalizaciju fildžana?
Nema ko da se bori, ako ne za građansku, onda bar za one koji nisu nacionalisti.
Spala knjiga na Komšića, a i on se uhinjio nakon izbora i ni a. :-)
Ne lazi!
Oglasio se!
Spit_fire

#6457 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Da nekome pokazes rezultate izbora ko nije upoznat sa situacijom i kazes da se HDZ saka separatista sa jedva 100k glasova pita za sve, vedri i oblaci..konto bi da ga lazesi

Covjek gura u radikalizaciju jedini narod koji uglavnom to nije bio..

E dobro ceracemo se jos, vidicemo kad vecina pocne yes govn.a ko stk to manjina radi 30 hodina
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#6458 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Str0nz »

Je li zaista neko vjeruje u njegove bajke u vezi drugi presuda, jos uvjek nije jasno da se radi o notornom lazovu, koji prica jedno a radi drugo. 15 godina nisu se mogli dogovoriti i onda uz put kada si HNSu trebao osigurati treci entitet u Neum kaze MZ, da dodamo: Bosnjacki/Hrvatski/Sprski - (i svi ostalih) da se rijese Sejdic-Finci presude :lol: :-)

Farsa, cista farsa, pisaju se po drzavi i po Bosnjacima/Bosancima i ostalima. Ljudi vjeruju da diplomate dolaze da transformisu drzavu ka boljem, daju takve izjave pred kamere onda izadze da insistiraju na aparthejdu i segregaciji, boli njih qrac za sve presude oni su tu da ozive HzHb, nista drugo.

Ljudi ne kontaju da je vecinu stavio u srpsko-hrvatsko ropstvo sa ovim, legalno i permanentno. Ovo je jednako ili gore od onoga zbog cega su ljudi demonstrirali. Najveca opasnost po drzavi je sada dokazano nacista. Ima Ameriku, evropsku desnicu, Rusiju i druge struje na svojoj strani ali ko kaze i gdje pise da se mora prihvatit njihov anti-BiH narativ?

Ako ima imalo damu i pamet u tkz. pro-bih bloku trebaju zajednickom izjavom i deklaracijom odbaciti cijelu odluku kao protiv ustavnu i antidemokratsku u parlamentu federacije i zahtjevati njegov odlazak. Kriza, blokade i produzeni tehnicki mandat nije nista u poredzenju sa ovim ponizavajucem i podanickom nametanjnu.
Last edited by Str0nz on 05/10/2022 16:21, edited 3 times in total.
dembele

#6459 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dembele »

Nespin wrote: 05/10/2022 16:03
Str0nz wrote: 05/10/2022 15:54
Ovo mi je najjače, lik otvoreno laže, hem ustaša, hem lažov, pravi HDZ-ovac :D
Može, šta može, pa jel'?
Loki2k9

#6460 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Loki2k9 »

Str0nz wrote: 05/10/2022 16:18 Je li zaista neko vjeruje u njegove bajke u vezi drugi presuda, jos uvjek nije jasno da se radi o notornom lazovu, koji prica jedno a radi drugo. 15 godina nisu se mogli dogovoriti i onda uz put kada si HNSu trebao osigurati treci entitet u Neum kaze MZ, da dodame: Bosnjacki/Hrvatski/Sprski - (i svi ostalih) da se rijese Sejdic-Finci presude :lol: :-)

Farsa, cista farsa, pisaju se po drzavi i po Bosnjacima/Bosancima i ostalima. Ljudi vjeruju da diplomate dolaze da transformisu drzavu ka boljem, daju takve izjave pred kamere onda izadze da insistiraju na aparthejdu i segregaciji, boli njih qrac za sve presude oni su tu da ozive HzHb, nista drugo.

Ljudi ne kontaju da je vecinu stavio u srpsko-hrvatsko ropstvo sa ovim, legalno i permanentno. Ovo je jednako ili gore od onoga zbog cega su ljudi demonstrirali. Najveca opasnost po drzavi je sada dokazano nacista. Ima Ameriku, evropsku desnicu, Rusiju i druge struje na svojoj strani ali ko kaze i gdje pise da se mora prihvatit njihov anti-BiH narativ?

Ako ima imalo damu i pamet u tkz. pro-bih bloku trebaju zajednickom izjavom i deklaracijom odbaciti cijelu odluku kao protiv ustavnu i antidemokratsku u parlamentu federacije i zahtjevati njegov odlazak. Kriza, blokade i produzeni tehnicki mandat nije nista u poredzenju sa ovim ponizavajucem i podanickom nametanjnu.
:thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6461 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

Nespin wrote: 05/10/2022 15:36
Chmoljo wrote: 05/10/2022 15:33 Meni sve ovo isto ko kad lik konta da će guziti jer je fin.

Samo vi.
A ona kurva ne da :D
pa to.

vječno inceli i plakači, a nikad jebači.
GandalfSivi

#6462 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by GandalfSivi »

Adriatic wrote: 05/10/2022 15:43 Šta se očekuje da uradi ovaj igrač HDZ-a i Zagreba, kada su Bakir, Konaković, Radončić i Islamska zajednica takođe za podjelu i formalizaciju fildžana?
Nema ko da se bori, ako ne za građansku, onda bar za one koji nisu nacionalisti.
Spala knjiga na Komšića, a i on se uhinjio nakon izbora i ni a. :-)
Nije mi jasno zasto nabrajas irelevantne likove?
Pandakonda

#6463 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Pandakonda »

Schmidt je dao sasvim realan intervju prije par mjeseci gdje je rekao da njegove nadleznosti pocinju i zavrsavaju unutar samog dejtonskog okvira. To znaci da on ne moze nikome servirati građansku državu ili neka druga pravila koja su van dejtonskih ogranicenja. I tad je lijepo (doduse indirektno) rekao da su građani ti koji moraju željeti građansku drzavu da bi onda ona postala realnost tako sto ce sva 3 naroda odabrati taj put.

I dotakao se također i tada tih evropskih presuda gdje je ponovio da on ne moze nametnuti komplet izmjene ustava bih nego da to moraju uraditi politicari a on moze samo biti medijator. Rekao je situaciju kakva jeste, da se ne lazemo Schmidt je vise uradio za ovaj period nego sto je Inzko tokom citavog mandata. Ja ne znam sta ljudi zele, da on naliv perom obrise HDZ i SNSD ljudima iz glave ? Vec se jednom tako dala prilika u Lagumdzijino vrijeme i nije dobro zavrsilo. Evo i danas su imenovali sudije u ustavni sud fbih cak i prije roka jer im je rekao da do petka to moraju uraditi.

Schmidt mi se cini kao neko ko prati ono sto obeca i kaze (kao sto im je dao rok za dogovor IZ ili namece svoj) i mislim da mozemo ocekivati odblokiranje federacije. Samo ljudi moraju shvatiti da odblokiranje fbih nije jednako "ukidanju" hdz-a. Ne moze Schmidt biti neki kadija koji ce sortirati "lose" i "dobre" stranke, moze samo uzeti alate blokade bilo kojoj stranci sto je sada i urađeno. Drugo je to sto su ljudi imali ocekivanja da ce Schmidt stupanjem na funkciju razapet covica nasred sirokog brijega i proglasit građansku...

- Uveden je rok kada se mora formirati vlada
- Imenovanje sudija vise nece moci biti blokirano
- Nema vise proizvoljnog VNI ako imas dvije trecine u domu i mnoge druge stvari.

Ovdje samo zamjeram sto nije uveo neki sistem koji ce kaznjavati delegate koji se ne pojave na sjednici jer je po meni to veci problem nego VNI. Svakako se on slabo koristio. Hajmo sacekat da vidimo efekte ovoga pa da onda sudimo.

Mi smo stvarno narod za posmatranje, hocemo promjene a odbili smo prudski proces, butmirski proces, aprilski paket itd. Pa sta onda hocemo ? Ne mozemo udarati MZ po ruci svaki put kad je pruzi, kompromisi se moraju praviti i nece svako dobiti apsolutno sta zeli.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#6464 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Str0nz »

Pandakonda wrote: 05/10/2022 16:35
Spoiler
Show
Schmidt je dao sasvim realan intervju prije par mjeseci gdje je rekao da njegove nadleznosti pocinju i zavrsavaju unutar samog dejtonskog okvira. To znaci da on ne moze nikome servirati građansku državu ili neka druga pravila koja su van dejtonskih ogranicenja. I tad je lijepo (doduse indirektno) rekao da su građani ti koji moraju željeti građansku drzavu da bi onda ona postala realnost tako sto ce sva 3 naroda odabrati taj put.

I dotakao se također i tada tih evropskih presuda gdje je ponovio da on ne moze nametnuti komplet izmjene ustava bih nego da to moraju uraditi politicari a on moze samo biti medijator. Rekao je situaciju kakva jeste, da se ne lazemo Schmidt je vise uradio za ovaj period nego sto je Inzko tokom citavog mandata. Ja ne znam sta ljudi zele, da on naliv perom obrise HDZ i SNSD ljudima iz glave ? Vec se jednom tako dala prilika u Lagumdzijino vrijeme i nije dobro zavrsilo. Evo i danas su imenovali sudije u ustavni sud fbih cak i prije roka jer im je rekao da do petka to moraju uraditi.

Schmidt mi se cini kao neko ko prati ono sto obeca i kaze (kao sto im je dao rok za dogovor IZ ili namece svoj) i mislim da mozemo ocekivati odblokiranje federacije. Samo ljudi moraju shvatiti da odblokiranje fbih nije jednako "ukidanju" hdz-a. Ne moze Schmidt biti neki kadija koji ce sortirati "lose" i "dobre" stranke, moze samo uzeti alate blokade bilo kojoj stranci sto je sada i urađeno. Drugo je to sto su ljudi imali ocekivanja da ce Schmidt stupanjem na funkciju razapet covica nasred sirokog brijega i proglasit građansku...

- Nema vise proizvoljnog VNI ako imas dvije trecine u domu i mnoge druge stvari.

Ovdje samo zamjeram sto nije uveo neki sistem koji ce kaznjavati delegate koji se ne pojave na sjednici jer je po meni to veci problem nego VNI. Svakako se on slabo koristio. Hajmo sacekat da vidimo efekte ovoga pa da onda sudimo.

Mi smo stvarno narod za posmatranje, hocemo promjene a odbili smo prudski proces, butmirski proces, aprilski paket itd. Pa sta onda hocemo ? Ne mozemo udarati MZ po ruci svaki put kad je pruzi, kompromisi se moraju praviti i nece svako dobiti apsolutno sta zeli.
Spin za 10
Loki2k9

#6465 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Loki2k9 »

Str0nz wrote: 05/10/2022 16:45
Pandakonda wrote: 05/10/2022 16:35
Spoiler
Show

Spin za 10
HDZ mu dao sendvic za komentar.
Pandakonda

#6466 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Pandakonda »

Je li ima ko da mu HDZ ili SDA nije dala sendvic ako napise nesto sto nije popularno, odnosno kad se sukobi sa nekim ko uopste ne razumije poentu ove izmjene ? Daleko cemo dogurati logikom odbijanjem svega i svacega :-)
Stabilizator

#6467 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Stabilizator »

Najgori VP sto nas je zapao. Jsko mi nedostaje zabrinuti Inzko. Ako nista bio je isreni prijatelj BiH.
Ovaj Smitonja zasjeda i kroji politiku i zakone BiH sa neprijateljima iste.
patriot_bih

#6468 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by patriot_bih »

Dao Hrvatima sve što su tražili u domu naroda, a oni nezadovoljniji nego ikad. Čović vrijeđa, Milanović prijeti, a hercegovački portali siju mržnju više nego ikad.

Najveće budale su oni sa proBiH strane što su govorili: "Pa dajete Hrvatima IZ da se smire."

Oni se smirit neće dok ne dobiju treći entitet kroz IZ.

Treba tražit ista prava za Bošnjake u RSu kao što Hrvati imaju u FBiH.
Loki2k9

#6469 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Loki2k9 »

patriot_bih wrote: 05/10/2022 17:22 Dao Hrvatima sve što su tražili u domu naroda, a oni nezadovoljniji nego ikad. Čović vrijeđa, Milanović prijeti, a hercegovački portali siju mržnju više nego ikad.

Najveće budale su oni sa proBiH strane što su govorili: "Pa dajete Hrvatima IZ da se smire."

I to je dokaz nezasitog apetita. I uvijek je takav bio. Cak i da Komsic nije izabran oni bi nasli razloge za nezadovoljstvo.
Spit_fire

#6470 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Pandakonda wrote: 05/10/2022 16:35 Schmidt je dao sasvim realan intervju prije par mjeseci gdje je rekao da njegove nadleznosti pocinju i zavrsavaju unutar samog dejtonskog okvira. To znaci da on ne moze nikome servirati građansku državu ili neka druga pravila koja su van dejtonskih ogranicenja. I tad je lijepo (doduse indirektno) rekao da su građani ti koji moraju željeti građansku drzavu da bi onda ona postala realnost tako sto ce sva 3 naroda odabrati taj put.

Sve si ti to lijepo objasnio...a haj nam sad objasni zasto se citav OHR napeo iz petnih zila da udovolji HDZu a druge probleme ni ne vidi tj ne zamimaju ga?

Ustvari objasni mi zbog cega bi udovoljavao HdZu? Hrvati ionako imaju vlasti vise nego sto je zdravom razumu pojmljivo, zbog cega da im se da jos vise?

Znaci odluke i borba za nesto sto nema veze ni sa kakvom logikom...Umjesto da se bavimo ujedinjavanjem zemlje on se bavi kako da izadje u susret saci separatista i lopova..
Spit_fire

#6471 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

patriot_bih wrote: 05/10/2022 17:22 Dao Hrvatima sve što su tražili u domu naroda, a oni nezadovoljniji nego ikad. Čović vrijeđa, Milanović prijeti, a hercegovački portali siju mržnju više nego ikad.

Ne oni se nece smirit dok ne dobiju protektorat koji ce de fakto bit nova hrvatska regija, taman im jos jedna krunica more stat na grb pored onih 5...

Ja kad pisem dosta popustanja ne treba dat ni milimetra pa makar sutra moro na liniju ic..raja pise budi pametniji i popusti pokazi dobru volju da se smire...jer ako vide da si fin da nisi nacionalista nece ni oni biti.

HRVATE I SRBE ALPSOLUTNO NE ZANIMA STA RADE I MISLE BOSNJACI ! oni guraju svoje pa taman sutra da ne bude nijednog Bosnjaka a ne sda u vlasti opet bi malo bilo

U medjuvremenu sarajevska FGR yebe mater komsicu i vrijedja ljude koji su glasali za njega...popisam im se na vas liberalizam i ogranicenost svjetonazora
Last edited by Spit_fire on 05/10/2022 17:42, edited 4 times in total.
patriot_bih

#6472 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by patriot_bih »

Loki2k9 wrote: 05/10/2022 17:24

I to je dokaz nezasitog apetita. I uvijek je takav bio. Cak i da Komsic nije izabran oni bi nasli razloge za nezadovoljstvo.
Tačno tako. Da Komšić nije izabran opet bi bili u istoj situaciji, s tim da bi rušitelji BiH imali 2:1 u predsjedništvu.

Čeka nas 4 godine mrcvarenja i napada na BiH. Možda Dodik opet pokuša secesiju jer mu je sad zadnja šansa.

ProBiH snage sad trebaju pritisnut Šmita da interveniše u RSu i zaštiti prava Bošnjaka.

Najgore bi bilo da Dodik krene pravit rusvaj, a da Šmit spava sa čepovima u ušima. :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6473 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

Spit_fire wrote: 05/10/2022 17:28
Pandakonda wrote: 05/10/2022 16:35 Schmidt je dao sasvim realan intervju prije par mjeseci gdje je rekao da njegove nadleznosti pocinju i zavrsavaju unutar samog dejtonskog okvira. To znaci da on ne moze nikome servirati građansku državu ili neka druga pravila koja su van dejtonskih ogranicenja. I tad je lijepo (doduse indirektno) rekao da su građani ti koji moraju željeti građansku drzavu da bi onda ona postala realnost tako sto ce sva 3 naroda odabrati taj put.

Sve si ti to lijepo objasnio...a haj nam sad objasni zasto se citav OHR napeo iz petnih zila da udovolji HDZu a druge probleme ni ne vidi tj ne zamimaju ga?

Ustvari objasni mi zbog cega bi udovoljavao HdZu? Hrvati ionako imaju vlasti vise nego sto je zdravom razumu pojmljivo, zbog cega da im se da jos vise?

Znaci odluke i borba za nesto sto nema veze ni sa kakvom logikom...Umjesto da se bavimo ujedinjavanjem zemlje on se bavi kako da izadje u susret saci separatista i lopova..
Zbog lobiranja.

Zbog čega bi nama?
Grean

#6474 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Grean »

Loki2k9 wrote: 05/10/2022 17:24

Vec je nekoliko podguznih stranaka HDZ-a najavilo federalizaciju, Milanovic samoupravu. Drugim rijecima pozivi na sukobe.

Vidjet cemo kako ce to Sarajevo ispratiti Hoce li se iko oglasiti, icim, krivicnom prijavom ako nicim drugim.
Grean

#6475 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Grean »

@Chmoljo, malo pojednostavljujes stvari. Evo lobirao je onaj iz Njemacke Adis, njihov parlament pa opet prodje sto je Vasington iz svojih interesa gurao.
Locked