I ja to kontam ali ljudi nešto o toj propaloj stranci i politici kao da su dobili 300k glasova. Efendić možda i ima nekih kvaliteta ali Haris je svojom politikom po meni zakucao posljednji klin na kovčeg neke normalnije BiH odbacivanjem Aprilskog i potpisavanje "reforme policije" kojom je samo zacementiao stanje do sudnjeg dana.Seawolf wrote: ↑05/10/2022 08:32 Ne znam što se toliko gnjavite sa Strankom za BiH.
U Kantonu Sarajevo, Trojka će u skupštini imati većinu mandata, tako da je tu SzaBiH nebitna.
U Parlamentu Federacije BiH će imati tako malo mandata da nikome neće trebati za koaliranje
A u Parlamentarnoj skupštini BiH ih neće ni biti, nisu prešli izborni prag.
Totalno nebitna stranka.
Skupština KS 2022-2026
-
Milenkov buraz
#1501 Re: Skupština KS 2022-2026
- Ateista
#1502 Re: Skupština KS 2022-2026
Drugacije je kad je NIP u pitanju, oni su sastavljeni vecinom od bivsih sda clanova i njihova glasacka baza je slicna sda bazi, i jedni i drugi su usmjereni na nesto tradicionalnije i konzervativnije glasace, oni to ne bi zamjerili pa tako ne bi ni koaliciju sa efendicem. Sa NS je malo drugacije, potpuno drugaciji ljudi koji glasaju za njih. U pocetku je bila cudna i koalicija sa nipom, ali za sad se ispostavilo da je nip ok kao partner za saradnju, barem dok moraju biti u koaliciji i dok nisu dovoljno jaki da budu sami, ako postanu dovoljno jaki bojim se da ne postanu slicniji sda.td_maajka wrote: ↑05/10/2022 08:34 Govorilo se i da ce ulazak Campare i Zvizdica u NiP biti kraj NiP-a, pa i Trojke, isto kako se govorilo da ce narod pomesti SDA na izborima zbog respiratora itd.
Ne budite djeca, vrijeme je za ozbiljnu politiku u BiH i drzavotvorne stranke na vlasti.
Nista se nece desiti lose po Trojku ako udju u koaliciju sa bilo kim, pa cak ni sa SDA, ali to nece uraditi jer SDA nije vise faktor koliko god to zeljela biti. Naredni izbori su daleko, do tad ko prezivi, pricat ce![]()
Rumenko po meni nema nikakve konkretne rezultate zbog kojih bi trebao biti u koaliciji, previse afera i sumnjivih stvari, smstram da bi to za NS moglo biti pogubno i da glasaci to ne bi oprostili, ja prvi ne bih.
Osim toga, uvodjenje rumenka bi previse ojacalo konzervativnu bosnjacku stranu, ovako je to dosta ok izbalansirano, imamo u trojci i bosnjacku stranku, i liberale i ko fol ljevicu, makar samo na papiru bili ljevica sdp se tako vodi. Bojim se da bi jacanje te strane u buducnosti izbacilo NS uz kombinacije, SDP je uvijek bio kurva i ne bi me cudilo da pristanu na to ako im se nesto ponudi zauzvrat, a po meni ova koalicija bez NS ne bi bila ni blizu ovome sto jeste, to je neko moje vidjenje.
- Styling
#1504 Re: Skupština KS 2022-2026
ja se s tobom slazem, da budemo jasni. Ali, ocigledno da nasem narodu to nista ne znaci jer su bili spremno jos 4 godine gledati Fadila i Bakira i bjesomucno pljackanje drzave.td_maajka wrote: ↑05/10/2022 08:16Pricamo o tome sta bi bilo najpametnije i najbolje za federaciju, a samim time i za drzavu. Ne pricamo o tome sta ciji glasaci zele.
Svijet je u krizi, energetika, jedna od jacih grana BiH, je trenutno polje broj 1 u svijetu za profitirati i sve su prilike da ce tako ostati u narednom periodu. Mimo toga, voda takodjer postaje sve veci problem u mnogim dijelovima svijeta, a mi je imamo doslovno za izvoz i ti vec radimo, ali ne bas strateski i strukturalno. Autoput kroz BiH zavrsiti sto prije, radi se o jednom od osnovnih pokretaca ne samo turizma, vec otvara mogucnosti za takodjer stateski ulazak u punom kapacitetu, za medjunarodni teretni saobracaj, a tu su pare, pare koje se onda mogu iskoristiti za neke dobre stvari za drustvo.
Ako stranke trojke sebe zaista smatraju drzavnickim, moraju ulaziti u strateske koalicije s kim god bude potrebno. Nas vitalni interes nije nacionalni, vec ekonomski. A trojka je vec dala naznake da to takodjer tako vidi.
Zato, ako su pametni: ko god se ponudi za programsku koaliciju, upadaj.
Kakav mentalni sklop moras biti da najvrijednijem ministru u KS das 7500 glasova (ovo sam zaokrizila) a osobi koja je respiratorim aubijala ljude das 10000. Takvi ne razumiju program.
-
Milenkov buraz
#1505 Re: Skupština KS 2022-2026
Takvi ne razumiju ništa ili su bezkompromisni oportunisti i samo gledaju vlastiti interes. Slično je i sa ostalim sredinama, evo npr. Konjic, nema plata za radnike doma zdravlja, medicinski radnici upozoravaju na katastrofu ako se ne osiguraju plate i klocevi u Konjicu opet za SDA gotovo 50%. haj ti to racionalno objasni. Nema objašnjenja.Styling wrote: ↑05/10/2022 09:33ja se s tobom slazem, da budemo jasni. Ali, ocigledno da nasem narodu to nista ne znaci jer su bili spremno jos 4 godine gledati Fadila i Bakira i bjesomucno pljackanje drzave.td_maajka wrote: ↑05/10/2022 08:16
Pricamo o tome sta bi bilo najpametnije i najbolje za federaciju, a samim time i za drzavu. Ne pricamo o tome sta ciji glasaci zele.
Svijet je u krizi, energetika, jedna od jacih grana BiH, je trenutno polje broj 1 u svijetu za profitirati i sve su prilike da ce tako ostati u narednom periodu. Mimo toga, voda takodjer postaje sve veci problem u mnogim dijelovima svijeta, a mi je imamo doslovno za izvoz i ti vec radimo, ali ne bas strateski i strukturalno. Autoput kroz BiH zavrsiti sto prije, radi se o jednom od osnovnih pokretaca ne samo turizma, vec otvara mogucnosti za takodjer stateski ulazak u punom kapacitetu, za medjunarodni teretni saobracaj, a tu su pare, pare koje se onda mogu iskoristiti za neke dobre stvari za drustvo.
Ako stranke trojke sebe zaista smatraju drzavnickim, moraju ulaziti u strateske koalicije s kim god bude potrebno. Nas vitalni interes nije nacionalni, vec ekonomski. A trojka je vec dala naznake da to takodjer tako vidi.
Kakav mentalni sklop moras biti da najvrijednijem ministru u KS das 7500 glasova (ovo sam zaokrizila) a osobi koja je respiratorim aubijala ljude das 10000. Takvi ne razumiju program.
-
Vaya
#1506 Re: Skupština KS 2022-2026
Ja cu biti dovoljno hrabar i reci slijedece, mislim da ce se slijedece pokusati, nadam se da nece i uspjeti:
SDP+DF+SDA+SBiH
Krenut ce se od KS, pa prema visim nivoima, SDA ce to ustupiti SDP-u, samo da se docepa KS i makne NiP...plus jos Denis u Predsjednistvu...
SDP+DF+SDA+SBiH
Krenut ce se od KS, pa prema visim nivoima, SDA ce to ustupiti SDP-u, samo da se docepa KS i makne NiP...plus jos Denis u Predsjednistvu...
-
seksi_ideje
#1507 Re: Skupština KS 2022-2026
Trojka ostaje u KS. Pomirite se sa tim.
-
Vaya
#1508 Re: Skupština KS 2022-2026
Ja se iskreno nadam da nece puknuti, ali ruku dajem da ce SDA ovo gore pokusati...
- Styling
#1509 Re: Skupština KS 2022-2026
Ja sam mirna
-
Milenkov buraz
#1510 Re: Skupština KS 2022-2026
To bi bila izdaja i gaženje svega onoga što su uradili do sada. Tačno kao da se po*eru na cijelo Sarajevo. Ja ne vjerujem u to mada politika je kurva.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1511 Re: Skupština KS 2022-2026
Mozgovi unjiHa su podanicki i ocekuju usluga za uslugu.Prosto ti insani u glOvi su zaokruzili samo svoj vlastiti interes i njiHa dobro ljudi oko sebe u opste ne interesuje.Imam neke poznanike koji konstantno glasaju za sdO.Ubise se od ulizivanja i podanistva radi nekog poslica, boljeg mjesta ili neke dozvole.NjiHa zakon ne interesuje, sve ako moze preko veze i mimo zakona, prosto ponasaju se ko kmetovi, kako gazda kaze.To su isti insani s onima koji kazu zemlja je ravna nije okrugla.Teska zatucanost, interes, munafetluk itd.Ja ih trsim od sebe, sa mnom ne mogu ni istom ulicom proci.Tako treba sunjima postupati, prosto to su podanicke iskvarene duse.Styling wrote: ↑05/10/2022 09:33
ja se s tobom slazem, da budemo jasni. Ali, ocigledno da nasem narodu to nista ne znaci jer su bili spremno jos 4 godine gledati Fadila i Bakira i bjesomucno pljackanje drzave.
Na forumu ih stavim na foe il im u par postova napisem odjebaus, nema sunjima price, uvuku te u svoju kaljuzu i gicaju se.
- Osim_13
#1512 Re: Skupština KS 2022-2026
-
Anquilla
#1513 Re: Skupština KS 2022-2026
Od kojeg zastupnika SDP-a u KS ocekujes da digne ruku za koaliciju sa SDA?
Cengica?
- pici
#1514 Re: Skupština KS 2022-2026
Ja sam odmah napisao u najgorem slucaju trojka ce imati 18 rukica u najboljem 22 pa nadjemo zlatnu sredinu 20 rukica.Nema sanse da se trojka raspadne, prosto imaju zajednicki interes a to je protiv sdO.Trojka je 2018 imala 15 rukica pa su sjebali sdO, pa su ih izdali pa se pokajali i na kraju priklonili, cak se je i sdO raspao na proste faktore.Prosto unjiHa je stranka cisti interes, ako nemas ides kod onog ko ti ga da.Ocekujte jos preletaca i iz DF-a i SBiH i sdO.
-
td_maajka
#1515 Re: Skupština KS 2022-2026
Razumijem sta govoris, ali stranke ne razmisljaju o glasovima do par mjeseci pred izbore, zato ce nevazno biti sta glasaci misle ili ne misle, trojka ce to uraditi ukoliko bude imala priliku i uci u vlast na svim nivoima gdje to bude mogla. I onda ce, barem mi se po rezultatima iz KS tako cini, poceti raditi neke od gore navedenih stvari tj. pripremati. Cetiri godine su dug period, bit ce svega, ali najmanje su sad glasovi bitni.Styling wrote: ↑05/10/2022 09:33ja se s tobom slazem, da budemo jasni. Ali, ocigledno da nasem narodu to nista ne znaci jer su bili spremno jos 4 godine gledati Fadila i Bakira i bjesomucno pljackanje drzave.td_maajka wrote: ↑05/10/2022 08:16
Pricamo o tome sta bi bilo najpametnije i najbolje za federaciju, a samim time i za drzavu. Ne pricamo o tome sta ciji glasaci zele.
Ovo za glasove si ti generalno totalno upravu, ali ako gledas siru sliku, SDA ce izgubiti desetine hiljada glasova na svim nivoima, a pojedinacni se uvijek daju na simpatije ili sa nekim visim ciljem, rijetko se kad daju za rad. Steta je radio super posao, ali je u tome bio poprilicno tih on licno. Drugi su uglavnom pricali u njegovo ime, sto ti i ja mozda postujemo, ali vecina raje se ne bavi politikom na ovom nivou na kojem se mi mozda bavimo I njegov uspijeh prije svega vide kao uspijeh Trojke. Tako da, ako generalno biras NiP ili NS, ne mozes birati i Stetu, ma koliko ti super bilo sta je uradio.
Dok za glasace SDA, koja je decenijama bila vlast i dobro zabetonirala sliku o sebi kod svog glasackog tijela, biranje nekog poput Stete ne dolazi u obzir, pa da im je rod rodjeni. Ne moze to prelomiti, ne ide - i tu si upravu skroz.
Ali to nakon 2.10. vise nije relevantno do narednih izbora. U tome je kvaka.
-
Vaya
#1516 Re: Skupština KS 2022-2026
- Ateista
#1517 Re: Skupština KS 2022-2026
Jedino bih podrzao da navuku rumenka i daju mu premijersku poziciju kako bi odstupio sa mjesta nacelnika, i nakon sto se izabere novi da onda izglasaju nepovjerenje na iducoj sjednici i smijene ga. Vrijedilo bi se strpiti mjesec dva, koliko bi trebalo vec, za visi cilj da ga se makne iz novog grada. 
- Styling
#1518 Re: Skupština KS 2022-2026
Samo da znate Campara opasno gura Efendica u koaliciju s Trojkom. Frajer je oportunista i Dino ga se mora dobro pricuvati.
- Osim_13
#1519 Re: Skupština KS 2022-2026
Rumeni bi bio premijer samo kad bi SzBiH imala sama 24+ ruku u skupštini. I to samo iz OO Novi Grad.
- pici
#1520 Re: Skupština KS 2022-2026
upravo tako, rumeni baljezgari a moze da izvisi i tamo i vamo, lik populista i oportunistaAteista wrote: ↑05/10/2022 10:30 Jedino bih podrzao da navuku rumenka i daju mu premijersku poziciju kako bi odstupio sa mjesta nacelnika, i nakon sto se izabere novi da onda izglasaju nepovjerenje na iducoj sjednici i smijene ga. Vrijedilo bi se strpiti mjesec dva, koliko bi trebalo vec, za visi cilj da ga se makne iz novog grada.![]()
-
Spit_fire
#1521 Re: Skupština KS 2022-2026
Prije ili kasnije NIP ce morati kolariri sa SDA ..mozda ne u KS al na FBiH sigurno. Prvo maltene dvije iste stranke, po meni previse je stvari u kojima ce se mimoic sa SDP a prije svega sa NS na FBIH i BiH nivou...u kantonu to moze, al na visem nivou cisto sumnjam.
- pici
#1522 Re: Skupština KS 2022-2026
- Styling
#1523 Re: Skupština KS 2022-2026
-
crveni_makovi
#1524 Re: Skupština KS 2022-2026
Samo da glasaju uposlenici Igmana kojih je oko 1500 i clanovi njihovih porodica koje Igman hrani to ti je ovih 4000-5000 koji su dali glasove SDA za sve nivoe.Milenkov buraz wrote: ↑05/10/2022 09:57Takvi ne razumiju ništa ili su bezkompromisni oportunisti i samo gledaju vlastiti interes. Slično je i sa ostalim sredinama, evo npr. Konjic, nema plata za radnike doma zdravlja, medicinski radnici upozoravaju na katastrofu ako se ne osiguraju plate i klocevi u Konjicu opet za SDA gotovo 50%. haj ti to racionalno objasni. Nema objašnjenja.Styling wrote: ↑05/10/2022 09:33
ja se s tobom slazem, da budemo jasni. Ali, ocigledno da nasem narodu to nista ne znaci jer su bili spremno jos 4 godine gledati Fadila i Bakira i bjesomucno pljackanje drzave.
SDP ima iznenadjujuce puno glasova za jedan takav bastion SDA.
- pici
#1525 Re: Skupština KS 2022-2026
Pa evo kolega forumas dobro napisa, moze izvisiti i nacelnicku i premijesku stolicu.Prosto lik se igra sa vecim zvijerima od sebe.Njegov plafon je NG i to je to.Ocekujem preletace iz DF-a i SBiH, vrlo brzo, dajem im pola godine do godinu a onda idu ko nezavisni i u trojku.sdO kad sebija ostavi skupstinsku klupu,da erni to mjesto i tu ce se rasuti sdO, prosto imaju interes poslanike i jebe se njima za glasace, vec vidjeno.