Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Preuzeo auto danas poslije zamjene lamele i druk lezaja, kvacilo dosta nize i mekse. Osjeti se razlika itekako. Nisam nigdje na otvorenom vozio, ali se osjeti da za nijansu bolje ide.
Dijelovi sa velikim popustom placeni 350KM, a ruke majstoru 120KM.
EasyMan wrote: ↑03/10/2022 20:47
Preuzeo auto danas poslije zamjene lamele i druk lezaja, kvacilo dosta nize i mekse. Osjeti se razlika itekako. Nisam nigdje na otvorenom vozio, ali se osjeti da za nijansu bolje ide.
Dobro si prošao, ja bih očekivao dijelove preko 500 KM.
EasyMan wrote: ↑03/10/2022 20:47
Dobro si prošao, ja bih očekivao dijelove preko 500 KM.
Sljedeca najbolja ponuda je bila 500KM, a bilo je i ponuda od 1200-1300KM lamela je Valeo, a druk lezaj cini mi se FTE.
Može li neko preporučiti automehaničara koji mijenja gumice ventila bez skidanja glave motora, na način da koristi kompresor kojim kroz otvor za svjećice pritiskom zraka drži podignute ventile dok mijenja gumice ventila.
Koliko je meni poznato ovdje svi automehaničari rastavljaju pola motora što je star postupak sa neizvjesnim ishodom.
nikeze wrote: ↑05/10/2022 08:43
Može li neko preporučiti automehaničara koji mijenja gumice ventila bez skidanja glave motora, na način da koristi kompresor kojim kroz otvor za svjećice pritiskom zraka drži podignute ventile dok mijenja gumice ventila.
Koliko je meni poznato ovdje svi automehaničari rastavljaju pola motora što je star postupak sa neizvjesnim ishodom.
Meni je majstor davno na Passatu B3 1.8 mijenjao bifone bez rastavljanja motora, tj. skinuo je samo onaj poklopac ventila, nekakvu hvataljku i sondu je koristio, ne sjećam se tačno bilo je to prije 15 godina, i on je rahmetli.