Vidiš, Generacija X je između 1965. i 1981.sherbett wrote: ↑28/09/2022 00:58Pa da, ali nema vise radne snage s tim mentalitetom.Hakiz wrote: ↑28/09/2022 00:54
Kupio sam auto koji vozi 300 km/h i nema šanse da poštujem zakonsko ograničenje na autoputu od 130 km/h, kada sam dao pare za auto koji vozi 300, voziću 300. Nema diskusije.
Takav mentalitet. Daj sve, nema veze treba li. Kod takvih ljudi nema ravnoteže i optimuma, samo traže maksimum.
Naravno, maksimumom ne vraćaju![]()
A većina smo takvi. Mogu zato hoću, nebitno treba li.
Znaci po tome vidis kako tretiraju zaposlenike i koliko ih cijene. Cak smo i mi, generacija Y., resocijalizirani, a Z ne bi ni procitali oglas do kraja, kamoli se prijavili ovakvim debilima raditiu kojem su dobu zapeli ovi?!?!
Može se u toj grupi još pronaći onih koji su spremni da šute i rade, neko rođen 1981. ima 41 godinu. A neće mnogi rizikovati da ostanu bez posla kada im treba 5-10 godina do penzije. Prestari da bi ih drugi zaposlili, a premladi za penziju. I u slučaju otkaza neće imati dovoljno radnog staža. Možda hoće imati 20-25 godina staža da uopšte ostvare pravo na penziju, ali samo minimalnu jer neće ostvariti pravo na punu penziju. Takvi će spustiti glavu i trpjeti. Valja bez prihoda preživjeti 10 godina do barem minimalne penzije. I još 10-30 godina čekati smrt sa minimalnom penzijom, stari i bolesni.
Da, ima još ljudi koji će trpjeti.
Sa druge strane, ranije opisani poslodavci će biti osuđeni na takve radnike. Ne na mlade, zdrave, poletne, ali koje moraju dobro platiti, nego na stare bolesne, umorne, koji ne ne smiju buniti, ali nisu ni produktivni.
Ljepota