Skupština KS 2022-2026

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima za Skupštinu KS glasaću za..

Poll ended at 02/10/2022 22:31

Savez za bolju budućnost
0
No votes
Narodni europski savez
4
1%
Stranka Demokratske Akcije
20
6%
Narod i Pravda
68
22%
Socijaldemokratska Partija BiH
62
20%
Naša stranka
127
41%
Stranka za BiH
9
3%
Za građansku državu - DF/GS
7
2%
Neko drugi (Za nove generacije, Koalicija Država, ...)
6
2%
Nisam građanin Kantona Sarajevo
9
3%

Total votes: 312

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1476 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by _BataZiv_0809 »

@Prpa.ba se ne slaze
td_maajka

#1477 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by td_maajka »

NoWayOut wrote: 04/10/2022 21:40 Ljudi gledajte širu sliku, nemojte biti iskljucivi zarad licnih antipatija prema nekome.
Ni meni taj Efendić nije drag, sve njegove folove davno provaljene gdje god i kad god mogu podastirem svakome ko mi ga pohvali.
Trebate shvatiti, da je kljuc za oslobađanja FBiH iz luđačke košulje sklanjanje SDA sa vlasti.
Zašto je problem samo SDA?? Nije samo SDA problem, HDZ nije nista bolji, SNSD također, ali mi kao većinski narod bošnjaci/bosanci i hercegovci, moramo poceti iz svoje avlije.

Ako niko sa probosanske strane neće iznevjeriti, a pod iznevjeriti prvenstveno mislim da će prihvatiti i sporvesti programe oslobađanja pravosuđa iz političkih ralja, zatim antikoruptivni zakoni na nivou FBiH, izgradnja puteva, povećanje penzija, pomoć privrednicima i rasterecenje silnih nameta na plate, apsolutno podrzavam svaki korak ka tome.

Znate li vi šta bi znacilo kada bi se FBiH 4 godine vodila po ovim principima, jeste li svjesni potencijala oba telekoma, elektroprivreda, željeznica, rudnika, turzima, vjetra, naših poljana i poljoprivrede, popravljanja odnosa sa hrvatskim narodom, dobivanje statusa za EU??

Šta sad, sve to treba da padne jer se nama u Sarajevu ne s viđa rumenko?? Ma j... rumenka, neka narod prodiše, evo ti premijerska funkcija ali su naša ministarstva i ćao.

Napraviti probosanski blok, sa jedne strane DF-SDP-NS kao predstavnike građanske, liberalno-ljevicarske opcije, i sa druge strane NiP i SzaBiH kao predstavnike bošnjačkog naroda(ako tako mogu da nazovem), konzervativnije opcije.
Nazalost nikad necemo imati jednu stranku koja ce sve gore pobrojano zadovoljiti minimalno 3, ali evo u ovom slucaju 5, apsolutna podrska sa moje strane ako ce dovesti do prosperiteta i napretka drustva u cjelini.

Jedino kako će te srbina ubjediti da promjeni svoje razmisljanje, ili bar vlast u tom entitetu jeste kada vide prosperitet u drugom do tada ne ocekujte ništa, samo cemo se valjati u blatu, ali blato postaje sve dublje iz godine u godinu, bojim se da se ne udušimo.
Nemam pojma ko si, ali neka je konacno neko i ovo ovako lijepo poslozio. Svaka cast, pogotovo boldirano. :thumbup:

Ovo boldirano bi i za BiH i za ljude u njoj znacilo sve, u vrijeme najvecih kriza, mi imamo sve potencijale, samo ih ne koristimo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1478 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote: 04/10/2022 23:03 @Prpa.ba se ne slaze
nek izvadi digitron i racuna.Sa 20-30% jos glasova za vecinu trojke to je 2 ruke minimum.Sda je dosegla svoj maksimum, rumenko ce dobiti u NG al ce ga trojka ubiti u centru, NS, SG i Ilidzi, tako da ce imati pad od jedne pa i dvije rukice, sdO gubi jednu ruku minimum... cista matematika, nisukalkulacije, jedino da nebude ko kod mileta, vozic.

kanton Neobrađeno biračkih mjesta - 156 (25,49%), to je jedna cetvrtina glasova a sve ide u korist trojke, sad imaju 18 rukica, pa racunajte jebem vam profesoricu matematike.
Seawolf

#1479 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Seawolf »

pici wrote: 04/10/2022 23:00 Kaka rumenko i bakraci, ima jos glasova za trojku bruku.

Ilijas Neobrađeno biračkih mjesta - 7 (20,00%)- sda, nip, df, sdp, sbih, ns

Hadzici Neobrađeno biračkih mjesta - 0 (0,00%)- sda, nip, sbih, sdp, df, ns

Ilidza Neobrađeno biračkih mjesta - 23 (23,96%)- nip, sda, sdp, sbih, df, ns

NG Neobrađeno biračkih mjesta - 45 (28,48%)- sbih, nip, sdp, sda, ns, df

vogosca Neobrađeno biračkih mjesta - 7 (14,58%)- sda, nip, df, sdp, sbih, ns

centar Neobrađeno biračkih mjesta - 36 (41,86%)- ns, sdp, nip, sda, sbih, df

sg Neobrađeno biračkih mjesta - 12 (26,09%)- sdp, nip, sda, ns, nes

ns Neobrađeno biračkih mjesta - 24 (23,76%)- sdp, ns, nip, sda, sbih, df

trnovo Neobrađeno biračkih mjesta - 2 (40,00%)- sda, nip, sbih, sdp, df, ns

znaci cetri gradske jezgre plus ilidza gdje je trojka neprikosnovena, treba da stigne jos ogroman broj glasova za trojku, kojih crnih 18 rukica, ide ovo na 20 pa i vise.
Žao mi je što ti moram to napisati, ali varaš se.

NiP ne može ići na preko 7, SDP na preko 6 i NS na preko 5.

Jedino još ostaje otvoreno da li će se Zenge protiv Nesovaca, završiti rezultatom 2:0, ili 1:1.
Prpa.ba

#1480 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Prpa.ba »

Seawolf wrote: 04/10/2022 23:16 Žao mi je što ti moram to napisati, ali varaš se.

Jedino još ostaje otvoreno da li će se Zenge protiv Nesovaca, završiti rezultatom 2:0, ili 1:1.
Kad nam ti razocaravas picija, da i ja tebe razocaram.

Od 2:0 i 1:1, vjerovatnije je da ce utakmica zavrsiti sa DF:4. :lol:
Seawolf

#1481 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Seawolf »

Prpa.ba wrote: 04/10/2022 23:19
Seawolf wrote: 04/10/2022 23:16 Žao mi je što ti moram to napisati, ali varaš se.

Kad nam ti razocaravas picija, da i ja tebe razocaram.

Od 2:0 i 1:1, vjerovatnije je da ce utakmica zavrsiti sa DF:4. :lol:
Ne prepadaj me sa DF-om.

Pogotovu jer dobro znaš da se taj četvrti mandat DF-u, u zavisnosti od rezultata NES-a, može uzeti od 5 mandata NS-e.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1482 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by pici »

Moze kad bi u ovih 25% sto je ostlo glas uzeli, smučko, rumenko i sebija a to se nece desiti.Sad ide porast trojke a pad sda, sbih i df.
mistek

#1483 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by mistek »

Pokušao sam u excelu napraviti projekciju za preostale glasove, na način da sam preostale glasove po općinama dodijelio u skladu sa omjerima do sada ostvarenim u tim općinama. NIP je blago iznad SDA (800 glasova), SDP je 4.500 iza SDA, a po toj projekciji su SZBiH i NS praktično u egalu. Doduše, po ovoj mojoj projekciji SBiH ima skoro 27.000, a danas mi je jedan momak koji je tamo aktivista rekao da će biti na 25 hiljada i nešto :D Znači, nije ova moja prognoza idealna.

Prema ovom mom, mandati su:
SDA 7
NIP 7
SDP 6
SBiH 5
NS 5
DF 4
ZNG 1

Mislim da gore od ovog ne može. Eh sad, po ovoj projekciji, 35. mandat je DF i taj je najklimaviji. Otprilike greška u računanju od 350 glasova bi im uzela taj mandat i gurnula ga NIP-u. 34. mandat je NS, a 2. u redu za preuzimanje je SDP, tako da tu nema puno prostora za neku značajnu promjenu, nit je ovo realno da se desi. Znači, ako bi baš nešto izdobrilo, mogao bi NIP uzeti 8 i to je to.

Edit: Fakat sam zaboravio u kalkulaciju uključiti ZNG-NES i moglo bi se desiti da neko od ovih mlatne neki mandat, 1-1 ili 2-0 za ZNG, na uštrb ovog DF. Uopšte nije isključeno, jednaka šansa kao da ga NIP preuzme.
jalijas74

#1484 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by jalijas74 »

Osim_13 wrote: 04/10/2022 19:10
E, haj sad recite da su na Ilidži seljaci :mrgreen:
Još da se Vogošća prefarba te dovrše radovi u Ilijašu i mogu rahat umrijeti :lol:
[/quote]

Smajić odlazi na državni nivo. U Vogošći se onda raspisuju izbori za načelnika jer se on bira direktno.
Vogosca sa jednim zajedničkim kandidatom Trojike i ostalih protiv nekog novog SDA ovca može vrlo lako konačno svrgnuti SDA iz bastiona Kojeg je napravila 20 godina. Prvi puta je onaj mladi NIPovac ( NiP, NS i SDP) uzeo gomilu glasova i da nije bilo glasova sa padinskih djelova opstine pao bi kao sto je pao na Ilidži.
Ovdje čak ide opcija da će u opciji biti i glasovi DF-ovaca pa raznih ovih manjih partija.
Ako se Bakir srusio sa 11 hajde mo sa 12-13 ako već sa Trojikom nismo uspjeli ako treba da srušimo i ove ovdje imamo zicer kojeg nikada nećemo vise imati. Cjela atmosfera je takva.

Hvala Bake kad si prno u sišu i pokazao da može i to da se desi.
Neki novi Smajic next please :)
Styling

#1485 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Styling »

td_maajka wrote: 04/10/2022 23:06
NoWayOut wrote: 04/10/2022 21:40 Ljudi gledajte širu sliku, nemojte biti iskljucivi zarad licnih antipatija prema nekome.
Ni meni taj Efendić nije drag, sve njegove folove davno provaljene gdje god i kad god mogu podastirem svakome ko mi ga pohvali.
Trebate shvatiti, da je kljuc za oslobađanja FBiH iz luđačke košulje sklanjanje SDA sa vlasti.
Zašto je problem samo SDA?? Nije samo SDA problem, HDZ nije nista bolji, SNSD također, ali mi kao većinski narod bošnjaci/bosanci i hercegovci, moramo poceti iz svoje avlije.

Ako niko sa probosanske strane neće iznevjeriti, a pod iznevjeriti prvenstveno mislim da će prihvatiti i sporvesti programe oslobađanja pravosuđa iz političkih ralja, zatim antikoruptivni zakoni na nivou FBiH, izgradnja puteva, povećanje penzija, pomoć privrednicima i rasterecenje silnih nameta na plate, apsolutno podrzavam svaki korak ka tome.

Znate li vi šta bi znacilo kada bi se FBiH 4 godine vodila po ovim principima, jeste li svjesni potencijala oba telekoma, elektroprivreda, željeznica, rudnika, turzima, vjetra, naših poljana i poljoprivrede, popravljanja odnosa sa hrvatskim narodom, dobivanje statusa za EU??

Šta sad, sve to treba da padne jer se nama u Sarajevu ne s viđa rumenko?? Ma j... rumenka, neka narod prodiše, evo ti premijerska funkcija ali su naša ministarstva i ćao.

Napraviti probosanski blok, sa jedne strane DF-SDP-NS kao predstavnike građanske, liberalno-ljevicarske opcije, i sa druge strane NiP i SzaBiH kao predstavnike bošnjačkog naroda(ako tako mogu da nazovem), konzervativnije opcije.
Nazalost nikad necemo imati jednu stranku koja ce sve gore pobrojano zadovoljiti minimalno 3, ali evo u ovom slucaju 5, apsolutna podrska sa moje strane ako ce dovesti do prosperiteta i napretka drustva u cjelini.

Jedino kako će te srbina ubjediti da promjeni svoje razmisljanje, ili bar vlast u tom entitetu jeste kada vide prosperitet u drugom do tada ne ocekujte ništa, samo cemo se valjati u blatu, ali blato postaje sve dublje iz godine u godinu, bojim se da se ne udušimo.
Nemam pojma ko si, ali neka je konacno neko i ovo ovako lijepo poslozio. Svaka cast, pogotovo boldirano. :thumbup:

Ovo boldirano bi i za BiH i za ljude u njoj znacilo sve, u vrijeme najvecih kriza, mi imamo sve potencijale, samo ih ne koristimo.
Da im je ovo boldirano išta značilo ne bi SDA uzela 230 000 glasova i ponovo bila najjača stranka u Federaciji. O čemu pričate?
mali_balon

#1486 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by mali_balon »

samo da se opet ponovim rumeko/ubica ce biti premijer ks
duh_sa_sjekirom

#1487 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by duh_sa_sjekirom »

Bošnjački narod nema problem s hrvatskim narodom, ali ima država BiH sa velikohrvatskom politikom i njihovom tzv "tihom diplomacijom" ilitiga rovarenjem po BiH ali iza kulisa.
Na temu, Rumenige ne može biti premijer prema sadašnjem stanju. On to može biti eventualno samo ako koalicija oko SDA bude vlast
mali_balon

#1488 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by mali_balon »

duh_sa_sjekirom wrote: 05/10/2022 06:34 Bošnjački narod nema problem s hrvatskim narodom, ali ima država BiH sa velikohrvatskom politikom i njihovom tzv "tihom diplomacijom" ilitiga rovarenjem po BiH ali iza kulisa.
Na temu, Rumenige ne može biti premijer prema sadašnjem stanju. On to može biti eventualno samo ako koalicija oko SDA bude vlast
pa o tome I pricam ko god ga uzme trazit ce premijersku stolicu
Styling

#1489 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Styling »

mali_balon wrote: 05/10/2022 06:37
duh_sa_sjekirom wrote: 05/10/2022 06:34 Bošnjački narod nema problem s hrvatskim narodom, ali ima država BiH sa velikohrvatskom politikom i njihovom tzv "tihom diplomacijom" ilitiga rovarenjem po BiH ali iza kulisa.
Eto ga anamo njima, nama ne treba.
mali_balon

#1490 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by mali_balon »

Styling wrote: 05/10/2022 06:39

ne bi ja tu bio bas toliko iskljuciv.....sve je moguce ali znam jedno 100% ako udje u koaliciju sa trojkom to je kraj trojke, ne zbog smicalica I prevara od strane rumenog, nego cisto zbog toga sto su u kolaciji sa njim.... nesta slicno se desilo sdp-u kada su koalirali sa sda, ne mogu se sjetiti godina, tad su sjebali sda masa naroda ih odjebalo
duh_sa_sjekirom

#1491 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by duh_sa_sjekirom »

Pa prema trenutnoj situaciji, niko ga neće ni uzeti pa neće ni imati priliku da traži.
Trojka ima većinu a on nije dio te priče, prema tome...
YouAreMyDestiny

#1492 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by YouAreMyDestiny »

Ma neće ni on, jer mu stranka nema većinu. Nije lud da ode u koaliciju, pa se koalicija raspadne i onda ga nema nigdje. Prvo se mora odreći mjesta načelnika i onda se raspisuju vanredni izbori, pa se nema gdje vratiti.
YouAreMyDestiny

#1493 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by YouAreMyDestiny »

Morat će ponovo brojati u Novom Gradu.
td_maajka

#1494 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by td_maajka »

Styling wrote: 05/10/2022 06:25
td_maajka wrote: 04/10/2022 23:06

Da im je ovo boldirano išta značilo ne bi SDA uzela 230 000 glasova i ponovo bila najjača stranka u Federaciji. O čemu pričate?
Pricamo o tome sta bi bilo najpametnije i najbolje za federaciju, a samim time i za drzavu. Ne pricamo o tome sta ciji glasaci zele.

Svijet je u krizi, energetika, jedna od jacih grana BiH, je trenutno polje broj 1 u svijetu za profitirati i sve su prilike da ce tako ostati u narednom periodu. Mimo toga, voda takodjer postaje sve veci problem u mnogim dijelovima svijeta, a mi je imamo doslovno za izvoz i ti vec radimo, ali ne bas strateski i strukturalno. Autoput kroz BiH zavrsiti sto prije, radi se o jednom od osnovnih pokretaca ne samo turizma, vec otvara mogucnosti za takodjer stateski ulazak u punom kapacitetu, za medjunarodni teretni saobracaj, a tu su pare, pare koje se onda mogu iskoristiti za neke dobre stvari za drustvo.

Ako stranke trojke sebe zaista smatraju drzavnickim, moraju ulaziti u strateske koalicije s kim god bude potrebno. Nas vitalni interes nije nacionalni, vec ekonomski. A trojka je vec dala naznake da to takodjer tako vidi.

Zato, ako su pametni: ko god se ponudi za programsku koaliciju, upadaj.
elk

#1495 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by elk »

Ne moze.
Ateista

#1496 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

mali_balon wrote: 05/10/2022 06:43
Styling wrote: 05/10/2022 06:39

ne bi ja tu bio bas toliko iskljuciv.....sve je moguce ali znam jedno 100% ako udje u koaliciju sa trojkom to je kraj trojke, ne zbog smicalica I prevara od strane rumenog, nego cisto zbog toga sto su u kolaciji sa njim.... nesta slicno se desilo sdp-u kada su koalirali sa sda, ne mogu se sjetiti godina, tad su sjebali sda masa naroda ih odjebalo
Tako je, ako trojka udje sa njim u koaliciju to im je kraj, nadam se da ce biti pametni.
Ateista

#1497 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

Nema to veze sa antipatijama vec cista prakticnost, to bi trojku unistilo, a rumenko veze nema sa probih i ne vidim kako bi koalicija sa njim dovela do prosperiteta.
Ateista

#1498 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

Nadam se da vrh NS prati ovaj forum. Jedan sam od onih koji godinama nije glasao, nikako, zahvaljujuci NS sam prije 4 godine odlucio prvi put u zivotu da izadjem na izbore, do sad mi nije zao jer vidim da je NS pokrenula kljucne promjene, cak i ako nisu ni tad bili najjaca stranka po glasovima oni su bili kljuc promjena i jedini koji do tad nisu bili u vlasti zbog svojih principa kojih su se drzali. Ostanite dosljedni i ne dozvolite nikom da rumenka uvede u pricu u KS jer ce vam to biti kraj, a ja vise necu imati razlog da izlazim na izbore.
Seawolf

#1499 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Seawolf »

Ne znam što se toliko gnjavite sa Strankom za BiH.

U Kantonu Sarajevo, Trojka će u skupštini imati većinu mandata, tako da je tu SzaBiH nebitna.

U Parlamentu Federacije BiH će imati tako malo mandata da nikome neće trebati za koaliranje

A u Parlamentarnoj skupštini BiH ih neće ni biti, nisu prešli izborni prag.

Totalno nebitna stranka.
td_maajka

#1500 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by td_maajka »

Govorilo se i da ce ulazak Campare i Zvizdica u NiP biti kraj NiP-a, pa i Trojke, isto kako se govorilo da ce narod pomesti SDA na izborima zbog respiratora itd.

Ne budite djeca, vrijeme je za ozbiljnu politiku u BiH i drzavotvorne stranke na vlasti.

Nista se nece desiti lose po Trojku ako udju u koaliciju sa bilo kim, pa cak ni sa SDA, ali to nece uraditi jer SDA nije vise faktor koliko god to zeljela biti. Naredni izbori su daleko, do tad ko prezivi, pricat ce :)
Locked