Otkud popovi sa Časnim?Black swan wrote: ↑04/10/2022 10:41 ministrica hota je bila pred izbore u vrtiću sveta obitelj na stupu sa časnim i popovima
Zar nisu svećenici u KC, a popovi u PC?
Otkud popovi sa Časnim?Black swan wrote: ↑04/10/2022 10:41 ministrica hota je bila pred izbore u vrtiću sveta obitelj na stupu sa časnim i popovima
Neće sigurno glasače Naše stranke ili SDP-a, nego primarno SDA.Styling wrote: ↑04/10/2022 10:36Nije on daleko od istine. U mojoj izbornoj jedinici za Federaciju od prva cetiri kandidata dvije su pokrivene zene a nosilac polu-vehanija Delic. Kakvu poruku saljes? Koje glasace zelis privuci? Djelujes desnije od SDA.Black swan wrote: ↑04/10/2022 07:45 Dodo ih nazva idealistima
I radikalnijim od sda (ovo je mislio na df garant)
A, to poštujem... svaka ćas'Black swan wrote: ↑04/10/2022 12:04 pop je uvreda za katoličkog svećenika zato to i pišem![]()
![]()
volim vređat
Dobro si ti dijagnosticirao potrebu Bosnjaka, ali nije greska ni sto mu je stranka multikulti.Capajebo wrote: ↑04/10/2022 12:14Neće sigurno glasače Naše stranke ili SDP-a, nego primarno SDA.
Žalosno je što ti je to uopšte zapalo za oko, a nakon toga i zasmetalo.
Konakovic prvenstveno dobija glasove zato sto je Bošnjak i musliman sa kičmom i stavom.
Dodaš na to da se bori protiv rak rane Bošnjaka, tj SDA, i vidiš koliko Bošnjaci vape za nekom strankom koja će zastupati njihove interese.
Siguran sam da bi mnogo više glasova dobili da su bili oštriji po pitanju državnih problema.
Nisam ja ni rekao da je pogrešno, štavišedrug_profi wrote: ↑04/10/2022 13:11Dobro si ti dijagnosticirao potrebu Bosnjaka, ali nije greska ni sto mu je stranka multikulti.Capajebo wrote: ↑04/10/2022 12:14
Neće sigurno glasače Naše stranke ili SDP-a, nego primarno SDA.
Žalosno je što ti je to uopšte zapalo za oko, a nakon toga i zasmetalo.
Konakovic prvenstveno dobija glasove zato sto je Bošnjak i musliman sa kičmom i stavom.
Dodaš na to da se bori protiv rak rane Bošnjaka, tj SDA, i vidiš koliko Bošnjaci vape za nekom strankom koja će zastupati njihove interese.
Siguran sam da bi mnogo više glasova dobili da su bili oštriji po pitanju državnih problema.
Npr. moja kcer je na jednom nivou glasala za NiP jer je na toj listi prepoznala neke ljude koje jako postuje.
Inace, nismo Bosnjaci, ako je bitno. Tradicionalni tipicni SDP-NS glasaci.
Kometar je potpuno realan. To je percepcija obicnog glasaca.Capajebo wrote: ↑04/10/2022 13:43Nisam ja ni rekao da je pogrešno, štavišedrug_profi wrote: ↑04/10/2022 13:11
Dobro si ti dijagnosticirao potrebu Bosnjaka, ali nije greska ni sto mu je stranka multikulti.
Npr. moja kcer je na jednom nivou glasala za NiP jer je na toj listi prepoznala neke ljude koje jako postuje.
Inace, nismo Bosnjaci, ako je bitno. Tradicionalni tipicni SDP-NS glasaci.
Sa više strana je pozitivno zašto je multi, nema niti jedne negativne. Ili, da se bolje izrazim, svako ko želi dobro BiH je dobrodošao
Više sam odgovorio njoj zato sto je prilično ružno zvučao komentar.
Bolje bi mu bilo u Domu naroda.
Pa to je krivica NiPa, kao stranke koja ima iza sebe nesto uradjeno, da im glasove uzimaju stranke koje imaju iza sebe samo suplju pricu (DF) ili su bile polumrtve prije godinu dana (SBiH).mirza_15 wrote: ↑04/10/2022 07:39 Sve je za mene ovo u skladu sa očekivanjima i nije razočaravajuće. NiP je rastao i van Sarajeva. Imat će zastupnike u svih 7 kantona gdje je izašao na izbore. U BPK, za sada, druga stranka. Na nivou države i federacije također porasli. Nije to loše. Blagi rast. SDA ima 8 zastupnika od 35. Možda čak i 7. Nije to loše. Loše je što se DF vratio na krilima kampanje Željka Komšića (tako mu počinje i službeni naziv stranke) pa raja poleti da glasa za njega i na drugim nivoima. I SzBiH je napravila bolji rezultat od očekivanog. Svi drugi sateliti su bukvalno pometeni. Za nove generacije 1 mandat i možda NES pređe granicu od 3%.
Trojka 18 ili 19 ruku. Sa Marjanovićem 20. NiP je prva stranka u kantonu po broju glasova.
Da, naravno. Pretenduju da budu gradjanska stranka ali tjeraju sve gradjanski orijentisane glasace.
sarajevski nes je jedna ozbiljna štetočina i stranka koju bukvalno kupuješ. to su više puta pokazali i vrijeme da ibro konačno i pande u starom gradu.mirza_15 wrote: ↑04/10/2022 07:39 Sve je za mene ovo u skladu sa očekivanjima i nije razočaravajuće. NiP je rastao i van Sarajeva. Imat će zastupnike u svih 7 kantona gdje je izašao na izbore. U BPK, za sada, druga stranka. Na nivou države i federacije također porasli. Nije to loše. Blagi rast. SDA ima 8 zastupnika od 35. Možda čak i 7. Nije to loše. Loše je što se DF vratio na krilima kampanje Željka Komšića (tako mu počinje i službeni naziv stranke) pa raja poleti da glasa za njega i na drugim nivoima. I SzBiH je napravila bolji rezultat od očekivanog. Svi drugi sateliti su bukvalno pometeni. Za nove generacije 1 mandat i možda NES pređe granicu od 3%.
Trojka 18 ili 19 ruku. Sa Marjanovićem 20. NiP je prva stranka u kantonu po broju glasova.
Slazem se, medjutim ako imas HDZ i SNSD koji ce i dalje popunjavati hrvatsku i srpsku kvotu, a bosnjacku/bosansku kvotu ce da dijeli 5 ili 6 stranaka...meni se to ne svidja, alu hajd...
Gledam iz ugla interesa i drzave, tj. funkcionisanja sistema... Trojka je pravo fino funkcionisala na nivou KS kada imas mogucnost da to uradis, nadam se da se nece posvadjati radi pozicija u ovom novom sazivu.
Tačno, za vrijeme Alijanse. Sjeti se kako se završilo. Zato sam skeptičan.Black swan wrote: ↑04/10/2022 20:36 I hdz je bio izbacivan...
Snsd je mladji i bio je opozicija
Sda je samo jednom bila izbacena ako se ne varam prije 22 godine i to samo na 18 mjeseci