Skupština KS 2022-2026

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima za Skupštinu KS glasaću za..

Poll ended at 02/10/2022 22:31

Savez za bolju budućnost
0
No votes
Narodni europski savez
4
1%
Stranka Demokratske Akcije
20
6%
Narod i Pravda
68
22%
Socijaldemokratska Partija BiH
62
20%
Naša stranka
127
41%
Stranka za BiH
9
3%
Za građansku državu - DF/GS
7
2%
Neko drugi (Za nove generacije, Koalicija Država, ...)
6
2%
Nisam građanin Kantona Sarajevo
9
3%

Total votes: 312

Rijeka_snova

#1251 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Rijeka_snova »

svjezi_ustipak wrote: 04/10/2022 11:23
sime_cipol wrote: 04/10/2022 10:02 @Haris.ba
Gledam glasanje na Dobrinji. Semir i SBiH su na svakom birackom mjestu medju prva 3. Zanimljivo je da je na svim glasackim mjestima koja su bila u OŠ Čamil Sijarić prvi :roll:
U toj školi Efendić bio u 13h, došao sa suprugom. Skupa sa njima smo ušli u školu da glasamo. Ne znam jel živi na Dobrinji.
Prije 2-3 godine je živio, u Branislava Nusica

BTW, po selima se vec priča "da će nam ovi komunisti sad zabraniti svašta vezano za našu vjeru"

Eto vam sav razlog zašto sela glasaju za SDA. Oni idu isključivo na emocije ljudi i na strah od zabrana sto se tice vjere. To je glavni i osnovni razlog zašto su ljudi zagriženi glasači SDA, što se zgrazavaju na SDP I NS a i na NIP jer kako mogu oni u koaliciju sa SDP I NS, isti su ko I oni. I džaba se truditi, ako kreneš nesto objašnjavat samo se možeš posvadjat, nikako promijenit misljenje
last mohicans

#1252 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by last mohicans »

addem wrote: 04/10/2022 08:41
VladaFBiH wrote: 04/10/2022 08:35

ovo se neće desiti ni u bajkama da neko lijevo orijentisan glasa za desnu stranku jer je neko u koaliciji s strankom za koju je kao glasala i čija uvjerenja dijeli (Konaković i Forto nisu SDP)
Hoce nazalost jer ljudi ne glasaju da svima bude bolje vec glasaju za one za koje misle da ce im pomoci da bas njima licno bude bolje. Ljudi glasaju iz interesa, tako ako das porodiljama milju ne znaci da ce bas sve za tebe glasati iako si uradio odlicnu stvar. Ako ja radim u firmi i zezam se i onda dodje neko iz NiPa ili SDPa za direktora i pocne traziti od mene da radim vise nego prije, to znaci da se moje stanje u firmi pokvarilo dolaskom nove vlasti i sta god da mi daju pored toga glasacu protiv njih. Ima mnogo takvih slucajeva nas sve strane.
Ovo je velika istina i dodao bih da glasaju po emocijama i religijskim osjećanjima. Kakvi programi i kakvi bakrači.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1253 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by sime_cipol »

JoseMujica wrote: 04/10/2022 11:20
dr_arsla wrote: 04/10/2022 11:15 Trojka ne smije ni u kakve dilove uci sa kaubojem iz Orahovice. Presvuće ih papak. Tu bi ga najviše popušili SDP i NS na nekim sljedećim izborima
možeš ga voliti ili ne ali u KS nema boljeg operativca od njega...budi malo realan pa poredaj i uporedi načelnike općina u KS i njihove rezultate
Mozes li nam dati neki primjer, a da nije Park Safet Zajko?
Koji je jos nacelnik sa 12 god staza kao on?
solidsnake

#1254 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by solidsnake »

sime_cipol wrote: 04/10/2022 12:08 Mozes li nam dati neki primjer, a da nije Park Safet Zajko?
Koji je jos nacelnik sa 12 god staza kao on?
Najbolje njega poslusati vezano za njegov rad

bersK

#1255 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by bersK »

To da je bolji od Mandica ili Tanovica, to je cinjenica.

Al ne moze pric Muzuru, ni na kilometar. To je valjda svima jasno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1256 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by pici »

KANTONALNA VLAST
Vlast u Sarajevu se neće mijenjati, ali pred Trojkom je veliki izazov da tako i ostane

Ukoliko se situacija značanije ne promijeni do samog kraja prebrojavanja, SDA bi trebala imati osam zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, kao NiP. SDP-u bi trebalo pripasti šest zastupnika, Stranci za BiH pet, a Našoj stranci četiri.

Po jedan mandat bi mogli osvojiti i Za nove generacije i NES, iako bi ove dvije stranke vrlo lako mogle ostati i bez tog jednog zastupnika što znači da bi na "skupštinskom tržištu" mogla naći još dva slobodna mjesta za pet najjačih stranaka.

Skupština Kantona Sarajevo broji 35 zastupnika, a za većinu je potrebno 18.

Prostom matematikom, ukoliko Trojka (NiP, SDP i NS) nastavi svoj zajednički put, znači da će imati tačno 18 ruku, a za očekivati je da će se njima prikloniti Za nove generacije ili NES - ukoliko dobiju svoje mjesto u skupštini.
To s sadasnje procjene a cekamo jos 4 gradske jezge za preko 30% glasova gdje trojka dominira, tu ce dobiti jos minimum 2 ruke, to je komotna vecina i sve je ok.
Better Man

#1257 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Better Man »

HelaS wrote: 04/10/2022 11:27

možeš ga voliti ili ne ali u KS nema boljeg operativca od njega...budi malo realan pa poredaj i uporedi načelnike općina u KS i njihove rezultate
Svi pričaju o promjenama. Kad je tako, ako je Efendić osvojio potreban broj glasova, zašto mu ne dati povjerenje na poziciji premijera KS. Ima lokalne rezultate iza sebe, niko ih ne može poreći, nema koruptivnih malverzacija, barem javnih. Jedino što ima saobraćajno ubistvo koje se još uvijek vuče po sudu, ako je to mjera.

Neka svaki kandidat za premijera napravi plan i program svog rada i viziju razvoja Kantona, pa ko ima više bodova, nek bude premijer, iz koje god da je stranke. Najlošije bi bilo postavljanje nekakvih novih "Nenadića" i sličnih avanturista ili poitičkih podobnika.
Ne treba mu dati povjerenje za mandatara, jer bi on radio u interesu svojih tajkuna. Znate da je on najveći protivnik gradskog autoputa i da je on za brzu cestu sa milion semafora i uključenja i isključenja. Trojka treba da ostane ovakva kakva je sad sa pozicijama. Neka Šteta radi posao koji je radio do sad, Forto premijer i ostali svoje pozicije.
seksi_ideje

#1258 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by seksi_ideje »

Jel se nastavlja napad na Bosnjake?
Hocemo li gledati spektakl?
Grean

#1259 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Grean »

pici wrote: 04/10/2022 12:18
KANTONALNA VLAST
Vlast u Sarajevu se neće mijenjati, ali pred Trojkom je veliki izazov da tako i ostane

Ukoliko se situacija značanije ne promijeni do samog kraja prebrojavanja, SDA bi trebala imati osam zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, kao NiP. SDP-u bi trebalo pripasti šest zastupnika, Stranci za BiH pet, a Našoj stranci četiri.

Po jedan mandat bi mogli osvojiti i Za nove generacije i NES, iako bi ove dvije stranke vrlo lako mogle ostati i bez tog jednog zastupnika što znači da bi na "skupštinskom tržištu" mogla naći još dva slobodna mjesta za pet najjačih stranaka.

Skupština Kantona Sarajevo broji 35 zastupnika, a za većinu je potrebno 18.

Prostom matematikom, ukoliko Trojka (NiP, SDP i NS) nastavi svoj zajednički put, znači da će imati tačno 18 ruku, a za očekivati je da će se njima prikloniti Za nove generacije ili NES - ukoliko dobiju svoje mjesto u skupštini.
To s sadasnje procjene a cekamo jos 4 gradske jezge za preko 30% glasova gdje trojka dominira, tu ce dobiti jos minimum 2 ruke, to je komotna vecina i sve je ok.
Bit ce interesantno vidjeti kako ce se postaviti NiP nakon ovog rezultata gdje dijele prvo mjesto u KS zajedno sa SDA. Cinjenica u Trojci oni su se do sad najvise sklanjali u stranu zarad mira u kuci ali pitanje je dokle.

Odustali su od kandidata za Predsjednistvo u korist SDP-a a nije tajna da su tu vidjeli Zvizdica, evo sad u kantonu najavljuje se Steta kao premijer a do sad bio iz NS koja je u Sarajevu dosta manja od NiP-a.

Nadam se da ce rijesiti to izmedju sebe ali ocekujem da ce negdje NiP povecati svoje zahtjeve na osnovu izbornog rezultata. Do sad su bili super umjereni.
pici

#1260 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by pici »

Ja sam prije glasao za komsica i kad je usao 2014-2015 sa hdz-sdO u vlast izgubio je moje povjerenje a onda se prodao sa petak 13 koalicijom.Ovi mazglovi iz DF-a treba milanovicu da dignu spomenik.Mada jebo njega u SKS ih nejma.
seksi_ideje

#1261 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by seksi_ideje »

Grean wrote: 04/10/2022 12:24

Bit ce interesantno vidjeti kako ce se postaviti NiP nakon ovog rezultata gdje dijele prvo mjesto u KS zajedno sa SDA. Cinjenica u Trojci oni su se do sad najvise sklanjali u stranu zarad mira u kuci ali pitanje je dokle.

Odustali su od kandidata za Predsjednistvo u korist SDP-a a nije tajna da su tu vidjeli Zvizdica, evo sad u kantonu najavljuje se Steta kao premijer a do sad bio iz NS koja je u Sarajevu dosta manja od NiP-a.

Nadam se da ce rijesiti to izmedju sebe ali ocekujem da ce negdje NiP povecati svoje zahtjeve na osnovu izbornog rezultata. Do sad su bili super umjereni.
NiP je imalo daleko najvise ministara u vladi KS (zasluzeno, imaju najbolji rezultat) a Forto kao premijer je bolji mandator nego bilo koje kadrovsko rjesenje iz NiP-a za takvu poziciji.
Zvizdic bi izgubio dosta glasova protiv Komsica.

Sve u svemu, nekako je "leglo" onako kako treba.
pici

#1262 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by pici »

Bit ce nekih rotacija, mislim da je NiP zadovoljan ministarstvima i pozicijama direktora i upravnih odbora.Nije neka pljacka biti premijer, ja bi to ostavio forti a steti ministarstvo koje sad radi.NiP ce pojacati neku ministarsku i direktorsku poziciju i to je to.Znaju da jedni bez drugih su donji i alternativa je sdO koja bi ih progutala sve u jednom zalogaju, to bi glOve letile koliko su zedni krvi pogotovo konakoviceve.
td_maajka

#1263 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by td_maajka »

Ako bude ikakve sanse za premijera Federacije, Dino ce povuci sve sto ima za tu poziciju i onda vjerovatno dati u KS-u opet premijera nekome drugom.

Ako ne bude, na glavu ce se nasaditi za premijera u KS, samo je pitanje, koga? Ko u KS ima potrebni i kapacitet i harizmu? Ne vidim u NiP-u iskreno nikoga za tu poziciju, mozda Rusmir Pobric jedino zbog iskustva, ali njega slabo ko imenom zna…
seksi_ideje

#1264 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by seksi_ideje »

Jel Sebija ulazi u Skupstinu? Zna li se sta? I ne mislim samo po brojkama nego stvarno
Last edited by seksi_ideje on 04/10/2022 12:40, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#1265 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by tramvajtrojka »

RagibUzoriti wrote: 04/10/2022 11:29
addem wrote: 04/10/2022 11:22

Ma zivim u centru pa mozda nisam kompetentan al meni je rumeni malo prenafuran i nema neke rezultate. Covjek iz mandata u mandat ide kao nacelnik, sad je uzeo ozbiljne glasove al ja jednostavno tu ne vidim nista sto bi me moglo natjerati ga glasam za njega.
Zato sto zivis u centru pa i ne vidis rezultate.

Uporedi NG od 1996te pa do danas.
a zato ti znas iz Skandinavije kako opstina Novi Grad izgleda od nas koji živimo u njoj :lol: :lol: , da nismo gledali kako sest godina pravi bazen pa i nekako bi ti povjerovali :mrgreen: , i svi efendicevi projekti osim bazena i safeta su kantonalni projekti
exampLe.

#1266 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by exampLe. »

Najbitnije je da je nase Sarajevo koliko-toliko pokazalo da zelenim vise ne vjerujemo.

Kada iduci put krene kuknjava iz drugih gradova kako "sve pare idu u Sarajevo" , "samo se Sarajevo gradi", "samo su sarajlije ziva bica a ostale ko yebe" treba ih lijepo i kulturno otjerati u 3 pm.

Glasali ste za EzDeOO, ko vas yebe.
A_A_AKCIJA

#1267 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by A_A_AKCIJA »

pici wrote: 04/10/2022 12:34 Bit ce nekih rotacija, mislim da je NiP zadovoljan ministarstvima i pozicijama direktora i upravnih odbora.Nije neka pljacka biti premijer, ja bi to ostavio forti a steti ministarstvo koje sad radi.NiP ce pojacati neku ministarsku i direktorsku poziciju i to je to.Znaju da jedni bez drugih su donji i alternativa je sdO koja bi ih progutala sve u jednom zalogaju, to bi glOve letile koliko su zedni krvi pogotovo konakoviceve.
Ja bih ostavio ovu Vladu.

Možda uz neke manje izmjene.

Svakako su ih prekinuli sa konceptualnim Nenadićem, pa neka pokažu da znaju. A uradili su dosta.

Sa druge strane, Vlade proizvode nova lica. Forto je imao malo preko 2000 glasova 2018. Sada ima četiri puta više. Adnan Delić je proizveden u ovoj Vladi. Amel Kovačević također. Što znači da možda im još kvalitetnih čeka povjerenje da se dokažu.
Anquilla

#1268 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Anquilla »

HelaS wrote: 04/10/2022 11:27

Svi pričaju o promjenama. Kad je tako, ako je Efendić osvojio potreban broj glasova, zašto mu ne dati povjerenje na poziciji premijera KS. Ima lokalne rezultate iza sebe, niko ih ne može poreći, nema koruptivnih malverzacija, barem javnih. Jedino što ima saobraćajno ubistvo koje se još uvijek vuče po sudu, ako je to mjera.

Neka svaki kandidat za premijera napravi plan i program svog rada i viziju razvoja Kantona, pa ko ima više bodova, nek bude premijer, iz koje god da je stranke. Najlošije bi bilo postavljanje nekakvih novih "Nenadića" i sličnih avanturista ili poitičkih podobnika.
Efendic je javno rekao da bi premijer bio samo ako njegova stranka pobijedi i osvoji najveci broj mandata, a to se nije dogodilo.
Ne bi valjda takav insan slagao :D

Dok se javno distancira od Cesira, Trojka uopste ne treba razmatrati ni koaliciju s njim.
Last edited by Anquilla on 04/10/2022 13:37, edited 1 time in total.
Grean

#1269 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Grean »

td_maajka wrote: 04/10/2022 12:34

Ako bude ikakve sanse za premijera Federacije, Dino ce povuci sve sto ima za tu poziciju i onda vjerovatno dati u KS-u opet premijera nekome drugom.

Ako ne bude, na glavu ce se nasaditi za premijera u KS, samo je pitanje, koga? Ko u KS ima potrebni i kapacitet i harizmu? Ne vidim u NiP-u iskreno nikoga za tu poziciju, mozda Rusmir Pobric jedino zbog iskustva, ali njega slabo ko imenom zna…
Recimo njega samog, bio je vec premijer i to uspjesan. Mada mozda njemu to nije sad u interesu. Zvizdicu je to ispod njegovog kapaciteta.

Ja licno nisam glasao za njih zbog one price o LGBT populaciji, tad sam ih prekrizio, ali realno imaju kadrova. Verbalno su i Dino i Zvizdic jaki, recimo to je po meni velika mana Becirevica koji prica ko' programirani kiborg. Mozda je covjek sposoban ali dara za govor definitivno nema sto moze biti problem na takvoj funkciji koja nije operativna.
MUNAFIK

#1270 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by MUNAFIK »

NiP mora uzeti neke najistaknutije pozicije tipa gradonacelnik, premijer, nacelnik opstine jer to su ljudi pod reflektorima i njih raja prati, ako rade dobro mogu navuc glasova stranci. Muzur je dokaz za to.

Tako da ocekujem u KS da NIP uzme premjersku poziciji za Adnana Delica i vjerovatno za 2 godine ponudi kandidata u Novom Sarajevu, i Novom Gradu.
DaysleepeR

#1271 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by DaysleepeR »

MUNAFIK wrote: 04/10/2022 12:48 NiP mora uzeti neke najistaknutije pozicije tipa gradonacelnik, premijer, nacelnik opstine jer to su ljudi pod reflektorima i njih raja prati, ako rade dobro mogu navuc glasova stranci. Muzur je dokaz za to.

Tako da ocekujem u KS da NIP uzme premjersku poziciji za Adnana Delica i vjerovatno za 2 godine ponudi kandidata u Novom Sarajevu, i Novom Gradu.
nisu ludi da to urade

automatski sva odgovornost pada na nas
elk

#1272 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by elk »

Najvece mu je dostignuce ipak bomba, pardon hifa pumpa :thumbup: i opet glupsoni poletili i dali mu glasove, 2 ili 3 je na dobrinji. Mislim da sdp ima najvise. Svejedno. Primjenjiva prica sa visih nivoa i na ovo. Nemaju ljudi ni oci ni mozga.

Ne bih ja jos licitirao ko ce biti premijer, nije ovo komotna vecina trojke. Svasta se moze promijeniti. Niti se jos sve izbrojalo. Trojka je morala i trebala do 20 mandata najmanje. Stalno ce im visiti opoziv vlade tokom 4 godine mandata. Ako krenu sa 18 ruku u cijelu pricu.
NediM17

#1273 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by NediM17 »

seksi_ideje wrote: 04/10/2022 12:37 Jel Sebija ulazi u Skupstinu? Zna li se sta? I ne mislim samo po brojkama nego stvarno
Ako SDA ne bude vlast na FBiH. :mrgreen:
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#1274 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by RagibUzoriti »

tramvajtrojka wrote: 04/10/2022 12:37
RagibUzoriti wrote: 04/10/2022 11:29

Zato sto zivis u centru pa i ne vidis rezultate.

Uporedi NG od 1996te pa do danas.
a zato ti znas iz Skandinavije kako opstina Novi Grad izgleda od nas koji živimo u njoj :lol: :lol: , da nismo gledali kako sest godina pravi bazen pa i nekako bi ti povjerovali :mrgreen: , i svi efendicevi projekti osim bazena i safeta su kantonalni projekti

Pa tokmak jedan ja zivim na relaciji Skandinavija-Novi Grad. Zivim i radim u Skandinaviji ali i otvorio sam privatnu kakvu takvu firmu i hranim par desetina usta.

Cijeli svoj haman zivot proveo u Novom Gradu.

Sta si ti uradio za NG ili uopsteno za ljude u BiH?

Znam i kad ti vidim avatar kakvu inteligenciju mogu ocekivati sa druge strane tastature.

Degeneriku jedan
MUNAFIK

#1275 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by MUNAFIK »

DaysleepeR wrote: 04/10/2022 12:53
MUNAFIK wrote: 04/10/2022 12:48 NiP mora uzeti neke najistaknutije pozicije tipa gradonacelnik, premijer, nacelnik opstine jer to su ljudi pod reflektorima i njih raja prati, ako rade dobro mogu navuc glasova stranci. Muzur je dokaz za to.

nisu ludi da to urade

automatski sva odgovornost pada na nas
Pa ako se istinski radi sta fali odgovornosti... Pobijediti SDA zahtjeva promjenu svijesti kod stanovnistva, a to je dugotrajan procesci bez zuljeva na rukama i velike odgovornosti toga nema.

Trojka je napredovala sa glasovima, za 2 godine su izbori i treba se sad spremiti i uzeti jos 3 opstine od SDA!

SDA je ipak izgubila 10 tak hiljada glasova u KS u odnosu na 2018, a to nije malo i moze to ici jos.
Locked