Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
- DaysleepeR
#3476 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Ne može biti bugarski voz tokom transporta, samo tokom glasanja, ako već znamo šta je bugarski voz...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3477 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
eeeeee i kući do pola 8, a 120 km u pađeBobi wrote: ↑04/10/2022 11:46Blago BO tamo, preležali cijeli danJoseMujica wrote: ↑04/10/2022 11:43 jedini politički dosljedni likovi u našoj zemlji...ne slažem se ni u čemu s njima ali respect jer žive svoj neki svijet i libo ih tuki za tajne svemira.
- DaysleepeR
#3478 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Žena i ja živimo fantastično za naše pojmove, ništa nam živo ne fali, dnevnik se nikad ne gleda kod nas u kući, niti senad ni face i sl.JoseMujica wrote: ↑04/10/2022 11:51druže, ima kvalitetnog života i mimo politike....kod nas se realno politikom bave likovi koji ništa drugo u svom životu nisu radili i idu tamo da se uhljebe. Da imamo jači realni sektor, đe se može dobro zaraditi, niko se ne bi politikom ni bavio.laik1981 wrote: ↑04/10/2022 11:43
Vecini tih ljudi kvalitet zivota i standard ovisi o onima koji vladaju i samim tim bi, da su pri zdravoj pameti, morali biti zainteresovani i involvirani bar u biranje vlasti i neki svakodnevni aktivizam.. Oni svojom nezainteresovanoscu i pasivnoscu dopustaju drugima da im kreiraju standarde u kojima zive.. Krenes od zdravstva, obrazovanja, infrastrukture, opce sigurnosti, sistema pravosudja itd.. Sve su to stvari koje bi im morale biti interesantne i prioritetne.. Svaki i minamalan pomak naprijed je bolji od stagnacije i nazadovanja.. Drzava nam je ovakva jer smo pasivni i olako se odricemo nasih osnovnih ljudskih prava.. Nikakve to veze nema sa stranackom zaslijepljenoscu.. To je pitanje zdravog razuma.. Biraj, da ti drugi ne biraju, pa ih mijenjaj ako treba svake cetiri godine ako nisi zadovoljan..
A i pored generalno loše situacije ovdje, ima dosta firmi koje odlično rade, u kojima ljudi imaju fine uslove rada i plate, i te ljude politika ne interesuje uopće. I ti ljudi neće da daju glasove niti da troše svoje vrijeme na prodavače magle. Sad možemo satima vaziti jel to valja ili ne valja, al i tako je.
Opet smo prvi na izborima i glasamo da svima bude bolje.
A ako nas pitaš, najviše nas boli tuki za politiku i političare.
Nema to nikakve veze
-
Tesna
#3479 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Mostar sda po kućama se nosale kutije i boračkim organizacijama tj prostorima udruga.Dozer wrote: ↑04/10/2022 11:50Ovo su uradili skoro svugdje.Bobi wrote: ↑04/10/2022 11:45 U Zenici frka u najavi...lopovi se ukazali.
https://www.072info.com/kasumovic-iako- ... te-izbori/
Rupa od 2-3h tokom cega uopste nisu stizali rezultati s biralista, jasno ukazuje na to da se desavalo nesto nelegalno, a to su vjerovatno bugarski vozovi tokom transporta materijala.
Mislim, detalj da je u Svrakinom Borjana imala ubjedljivo najvise glasova sasvim lijepo ukazuje na neciju fulu s vrecama.
Tako se priča.
- Dozer
#3480 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Ma znamo, ali nije se to moglo raditi tokom glasanja, pa su listici onda mijenjani tokom transporta. Nije klasicni Bugarski voz, ali je ocito bilo raznih drugih vozova.DaysleepeR wrote: ↑04/10/2022 11:55 Ne može biti bugarski voz tokom transporta, samo tokom glasanja, ako već znamo šta je bugarski voz...
Kazem "Bugarski" vise da bi se shvatilo sta je radjeno.
Last edited by Dozer on 04/10/2022 12:00, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3481 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
ja sam bio pokušao u politiku dakle ne možeš uletjeti na "radno mjesto" koje je volontersko u mjednoj zajednici
u kojem od 10 kandidata upada 4
kad babe i kone krenu dovoditi glasače
tako da imam respekta prema izabranim ljudima
treba biti dobar tisućama ljudi
pa da neko ti da glas
al općenito približava se vrijeme kad se politika za većinu od ovih 7000 neće isplatiti
kao što već počinje manjak u državnim službama na najnižim poslovima
neće nikod a se veže ugovorima ko god išta valja
u kojem od 10 kandidata upada 4
kad babe i kone krenu dovoditi glasače
tako da imam respekta prema izabranim ljudima
al općenito približava se vrijeme kad se politika za većinu od ovih 7000 neće isplatiti
kao što već počinje manjak u državnim službama na najnižim poslovima
neće nikod a se veže ugovorima ko god išta valja
- DaysleepeR
#3482 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
to se čini kao nemogućeDozer wrote: ↑04/10/2022 11:58Ma znamo, ali nije se to moglo raditi tokom glasanja, pa su listici onda mijenjani tokom transporta. Nije klasicni Bugarski voz, ali je ocito bilo raznih drugih vozova.DaysleepeR wrote: ↑04/10/2022 11:55 Ne može biti bugarski voz tokom transporta, samo tokom glasanja, ako već znamo šta je bugarski voz...
jedno je dobiti jedan listić za bugarski voz, a ovdje bi govorili o hiljadama zaštekanih listića, takva zavjera mislim da nije lako izvediva
- Truba
#3483 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
a štembiljiDozer wrote: ↑04/10/2022 11:58Ma znamo, ali nije se to moglo raditi tokom glasanja, pa su listici onda mijenjani tokom transporta. Nije klasicni Bugarski voz, ali je ocito bilo raznih drugih vozova.DaysleepeR wrote: ↑04/10/2022 11:55 Ne može biti bugarski voz tokom transporta, samo tokom glasanja, ako već znamo šta je bugarski voz...
- Truba
#3484 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
mogu ukrast gdje je prazan listić pa da upišu svogDaysleepeR wrote: ↑04/10/2022 12:00to se čini kao nemoguće
jedno je dobiti jedan listić za bugarski voz, a ovdje bi govorili o hiljadama zaštekanih listića, takva zavjera mislim da nije lako izvediva
ili da protivnikov dopišu da bude nevažeći
to sve skupa 1% možda
dakle od ukupnog broja nevažećih praznih mogu samo dio
i to je to
- JoseMujica
#3485 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
evo kad spomenu ENV matricu...bio je na listama čovjek koji je protiv toga i nudio viziju nečeg drugog....trebam li uopće reći da nije prešao izborni prag?Dozer wrote: ↑04/10/2022 11:46Ja se, recimo, ne uklapam ni u jedno od tih "pravila". A ipak sam tu. Zasto? Jer svojoj djeci zelim da zive i rade ovdje, i da s tim sto rade i zarade mogu sebi stvoriti lijep zivot, a ne zivotariti.JoseMujica wrote: ↑04/10/2022 11:15 morate shvatiti da u bih ima puno ljudi koje libo tuki za politikom i neće da se terete tuđim lažima...ovdje vi što ste napaljeni na to, i brojite svaki sat koliko ko ruku ima, u većini slučajeva ekonomski zavisite od toga ko sjedi u vlasti.
ja stvarno ne mogu da shvatim ni na koji drugi način upise u kojima od nekih stranaka pravite anđele, a od drugih notorne kriminalce![]()
a svi mi imamo oči i vidimo šta se u svim srankama dešava i da im je modus operandi jednak
bilo bi puno konstruktivnije diskusije ovdje da se malo realnije posmatraju stvari, bez te sranačke zaslijepljenosti
I, zapravo, odavno sam svjestan da se to ovdje nece desiti i da cu djecu uputiti na kraju vani. Zasto? Jer ENV matrica i ovakvo uredjenje zemlje na postoje nigdje na planeti, i to je glavna kocnica za bilo kakav napredak.
Znas, zalosno je ovdje vidjeti koliko se ljudi lome da nesto kao, imaju, stvore, kupe...I onda se zavaljuju u kredite i lizinge da bi se pokazali kao uspjesni. A onda vrlo cesto dodje hladan tus, nemogucnost vracanja dugova, oduzimanje te "stecene" razne imovine. Zatim slijedi kuknjava, svi su krivi, ovako, onako... I opet zaokruze na izborima ove koji ne dozvoljavaju da se stvori kvalitetan ekonomski okvir. Ili uopste ne izadju na izbore.
Mislim...domaci mentalni sklopovi su cesto nenadjebivi...
dijelim mišljenje s tobom, ali se isto tako moramo suočiti sa realnošću da je većina stanovništva ovdje debelo ukalupljena u ENV i nema pomaka iz te matrice. Naša politička realnost je da rat nije završen, već je nastavljen drugim sredstvima. Jedina razlika je da ne puca i to je naš pomak u ovih 30 godina.
Zbog takvih stvari sve manje i manje me i interesuje politika i većinom izbjegavam ulaziti na ovaj dio pdf-a...nit se ima šta novo reći, niti pročitati. Uletim ovamo kad mi je baš dosadno
- Nespin
#3486 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Pogrešno sam quotao, izvinjavam se, htio sam quotati lika koji kaže da živi dobro i da ga izbori ne zanimajukonektovan wrote: ↑04/10/2022 11:39Nije tebi upućeno, fali mu quote od Elre, koji nije gkasao, zajedno sa svojim kolegama...@MMM1977 ti si pozitivan primjer.![]()
- Nespin
#3487 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
E ovo je post koji treba na početak svake stranice.DaysleepeR wrote: ↑04/10/2022 11:57Žena i ja živimo fantastično za naše pojmove, ništa nam živo ne fali, dnevnik se nikad ne gleda kod nas u kući, niti senad ni face i sl.JoseMujica wrote: ↑04/10/2022 11:51
druže, ima kvalitetnog života i mimo politike....kod nas se realno politikom bave likovi koji ništa drugo u svom životu nisu radili i idu tamo da se uhljebe. Da imamo jači realni sektor, đe se može dobro zaraditi, niko se ne bi politikom ni bavio.
A i pored generalno loše situacije ovdje, ima dosta firmi koje odlično rade, u kojima ljudi imaju fine uslove rada i plate, i te ljude politika ne interesuje uopće. I ti ljudi neće da daju glasove niti da troše svoje vrijeme na prodavače magle. Sad možemo satima vaziti jel to valja ili ne valja, al i tako je.
Opet smo prvi na izborima i glasamo da svima bude bolje.
A ako nas pitaš, najviše nas boli tuki za politiku i političare.
Nema to nikakve veze
- Dozer
#3488 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Pa vidi Zenice. Gomile vreca.DaysleepeR wrote: ↑04/10/2022 12:00to se čini kao nemoguće
Sve je ovdje izvedivo ba.
- Truba
#3489 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
baš si dozer teoretičar zavjera 
-
laik1981
#3490 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Druze, obrazovanje, pravosudje, zdravstvo, kvalitet puteva i ostale infrastrukture, komunalne usluge i mnoge druge stvari su direktno vezane za politiku i kod ovih stvari ti ne pomaze ni plata od 5000KM.. Mozes imati dobru platu i opet ti ne gine Sebijina klaonica kad se ozbiljnije razbolis.. Opet te cekaju fakulteti puni korupcije i nepotizma.. Opet te cekaju lazne diplome da ti kroje okolinu..Ja razumijem sta ti pricas, samo mislim da dosta ljudi u ovoj drzavi uopste ne razumiju sta znaci dobar standard i visok kvalitet zivota.. Ne ogleda se taj dio samo u novcu i mi nikako to da shvatimo.. Nikad nisam bio dio neke politicke stranke, osim kao glasac.. Nikad nisam imao nikakve materijalne koristi od bilo koga iz politike.. Citav zivot sam u realnom sektoru.. Citava moja uza i sira porodica je citav zivot u realnom sektoru.. Jednostavno vagam i biram one koji su bolji ili koji su manje losi.. Mozemo krenuti od najbanalnijih stvari, kao npr., manje ces trositi trapove od auta kada prelazis preko ravnih pruznih prelaza.. Zena ce ti dobiti milju na porodiljskom, subvencionirace ti troskove za vrtic, dati knjige za skolu itd.. Mozda je to malo, ali je opet vise od onoga sta mi nudi druga strana.. Kada druga strana bude nudila i radila vise i bolje necu imati nikakav problem da glasam za njih..JoseMujica wrote: ↑04/10/2022 11:51druže, ima kvalitetnog života i mimo politike....kod nas se realno politikom bave likovi koji ništa drugo u svom životu nisu radili i idu tamo da se uhljebe. Da imamo jači realni sektor, đe se može dobro zaraditi, niko se ne bi politikom ni bavio.laik1981 wrote: ↑04/10/2022 11:43
Vecini tih ljudi kvalitet zivota i standard ovisi o onima koji vladaju i samim tim bi, da su pri zdravoj pameti, morali biti zainteresovani i involvirani bar u biranje vlasti i neki svakodnevni aktivizam.. Oni svojom nezainteresovanoscu i pasivnoscu dopustaju drugima da im kreiraju standarde u kojima zive.. Krenes od zdravstva, obrazovanja, infrastrukture, opce sigurnosti, sistema pravosudja itd.. Sve su to stvari koje bi im morale biti interesantne i prioritetne.. Svaki i minamalan pomak naprijed je bolji od stagnacije i nazadovanja.. Drzava nam je ovakva jer smo pasivni i olako se odricemo nasih osnovnih ljudskih prava.. Nikakve to veze nema sa stranackom zaslijepljenoscu.. To je pitanje zdravog razuma.. Biraj, da ti drugi ne biraju, pa ih mijenjaj ako treba svake cetiri godine ako nisi zadovoljan..
A i pored generalno loše situacije ovdje, ima dosta firmi koje odlično rade, u kojima ljudi imaju fine uslove rada i plate, i te ljude politika ne interesuje uopće. Sad možemo satima vaziti jel to valja ili ne valja, al i tako je.
A imas i dio koji se odnosi na kulturu zivota, drustvenu odgovornost, javno dobro.. Dosta nas pada na tim ispitima..
Last edited by laik1981 on 04/10/2022 12:09, edited 1 time in total.
- Dozer
#3491 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Slazemo se, za sveJoseMujica wrote: ↑04/10/2022 12:04 evo kad spomenu ENV matricu...bio je na listama čovjek koji je protiv toga i nudio viziju nečeg drugog....trebam li uopće reći da nije prešao izborni prag?
dijelim mišljenje s tobom, ali se isto tako moramo suočiti sa realnošću da je većina stanovništva ovdje debelo ukalupljena u ENV i nema pomaka iz te matrice. Naša politička realnost je da rat nije završen, već je nastavljen drugim sredstvima. Jedina razlika je da ne puca i to je naš pomak u ovih 30 godina.
Zbog takvih stvari sve manje i manje me i interesuje politika i većinom izbjegavam ulaziti na ovaj dio pdf-a...nit se ima šta novo reći, niti pročitati. Uletim ovamo kad mi je baš dosadno![]()
Vala, i to sam do sad rekao X puta - ni meni ne fali nista u zivotu, a pri tome uopste ne zavisim od domacih uhljupa na bilo koji nacin. Realno - jebe mi se.
I od sad cu se zaista tako i ponasati. Ovo mi dodje kao razonoda, cisto da se bar malo ljudima pokusaju otvoriti oci. Radi njih samih.
Znas ono - ides u raj ako samo jednog preobratis na pravi put
- Dozer
#3492 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Pa eno ljudi svjedoce o tome ba. Nista ja ne teoretisem.
- Dozer
#3493 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Daj mi 1 glasacki listic s pecatom, i donijecu ti ja 10 istih za 20 minuta. I jos 100 za narednih 20 minuta. I tako redom.
- Truba
#3494 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
ma dobro ti si sposoban
ali ovdje govorimo o podkapacitiranim seljačinama
po selima biračka mjesta od 500 ljudi
misliš da ne bi bilo sumnjivo konkurenciji
i sve se prevozi kad se završi brojanje ako se dobro sjećam onda se trpa u vreće
a ne u pol noći
ali ovdje govorimo o podkapacitiranim seljačinama
misliš da ne bi bilo sumnjivo konkurenciji
i sve se prevozi kad se završi brojanje ako se dobro sjećam onda se trpa u vreće
a ne u pol noći
- DaysleepeR
#3495 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
obzirom na položaj glasačkih kabina, bilo je jako teško neprimjećeno mijenjati listiće tokom glasanja, morao je baš neko dobro to vježbati, a hajd uvježbaj hiljade krezubih, nije to baš tako lako
- JoseMujica
#3496 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
bome sam i od tog misionarstva odustaoDozer wrote: ↑04/10/2022 12:09Slazemo se, za sveJoseMujica wrote: ↑04/10/2022 12:04 evo kad spomenu ENV matricu...bio je na listama čovjek koji je protiv toga i nudio viziju nečeg drugog....trebam li uopće reći da nije prešao izborni prag?
Zbog takvih stvari sve manje i manje me i interesuje politika i većinom izbjegavam ulaziti na ovaj dio pdf-a...nit se ima šta novo reći, niti pročitati. Uletim ovamo kad mi je baš dosadno![]()
Vala, i to sam do sad rekao X puta - ni meni ne fali nista u zivotu, a pri tome uopste ne zavisim od domacih uhljupa na bilo koji nacin. Realno - jebe mi se.
I od sad cu se zaista tako i ponasati. Ovo mi dodje kao razonoda, cisto da se bar malo ljudima pokusaju otvoriti oci. Radi njih samih.
Znas ono - ides u raj ako samo jednog preobratis na pravi put![]()
sad idem na to kažem jednom, dok vidim da se ne prima, nasmijem se i okrenem leđa...ko vam više jebe mater ksenofobnu...tačno kako razmišljaju tako i zaslužuju da žive
- Truba
#3497 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
-
laik1981
#3498 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Hoce li iko od politickih stranaka i medija prozvati cik za ove nebuloze i ovolika cekanja? Ljudi niti se javljaju, niti izbacuju bilo kakve podatke 
-
Spit_fire
#3499 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Lider SDP-a Nermin Nikšić trenutno ostaje i bez kompenzacijskog mandata
Ja lidera mog mi oca
Vjerovatno i pored blata nase politicke scene ne postoji osoba koja je vise zgrnula i imala veci uticaj sa manje glasova na tako dug vremenski period
Ja lidera mog mi oca
Vjerovatno i pored blata nase politicke scene ne postoji osoba koja je vise zgrnula i imala veci uticaj sa manje glasova na tako dug vremenski period
Last edited by Spit_fire on 04/10/2022 12:18, edited 1 time in total.
- kokakolas
#3500 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Nadajmo se da ce do kraja sedmice imati nekih 80% obradjenih listica