Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked
sumirprimus

#3451 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by sumirprimus »

dakle osnovni problem opozicije je sto je rastrkana, a rastrkana je zato sto svi hoce da su glavni i da se privale zasigurno. u nas ljudi ulaze u politiku da bi se uvalili, dal na poso, dal na boljo poso :lol:
i onda ide red demagogoije red suplje, nista konkretno, svi su u programima, u zastiti nacionalnih interesa, i to se vidi.
glasovi se skupljaju tako sto obecas ljudima poslove i onda ti oni donesu glasove. uvijek treba nekom zaposlenje. budzet se cuva za nizu kastu i ove koje treba uhljebit, osim vodecih pozicija, to je moneta za potkusurivanje srednjeg dijela i onih koji nisu visa kasta.
privatluci su za visu kastu, gdje se prava lova vrti i tu ne moze svako uletit, i sve je povezano i dio alke. i tu su talovi i djelidbe plijena, ako hoces opstat moras bit dio alke, cast izuzecima a takvi su rijetki koji odole sve inspekcije i pritiske.
i onda dodjes na izbore 150 stranaka i svi imaju programe i svi... getta f...
Roccohljup

#3452 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Roccohljup »

JoseMujica wrote: 04/10/2022 11:15
Nespin wrote: 04/10/2022 10:56

Dakle ne samo da ste glupi, nego ste iznad svega sebični. Vas 5 koji niste izašli na izbore i glasali za alternativu (kakvu takvu), znači 5 glasova više za vladajuću kriminalnu oligarhiju. Ukoliko se vaši neiskorišteni listići zloupotrijebe (vrlo moguće), to je onda 10 glasova više za SDA kriminalnu organizaciju i njihove partnere.

To da su svi isti može tvrditi samo neko operisan od realnosti, operisan od mozga. Reći da je ista SDA koja se dokazala kao dobro uhodana i podmazana mašina za krađu, pljačku i otimanje (najočitiji primjer kiosk od 250 000 maraka) i stranke koje su po prvi put uvele porodiljske naknade dostojne ljudskog bića, može samo totalni ignorant i sebičnjak.

Dobro je neko rekao, ti si druže glasao, samo toga nisi svjestan. Uštedio si, doduše, pola sata vremena, koji si mogao ugodno provesti ispred televizora ili na kafi... aferim
morate shvatiti da u bih ima puno ljudi koje libo tuki za politikom i neće da se terete tuđim lažima...ovdje vi što ste napaljeni na to, i brojite svaki sat koliko ko ruku ima, u većini slučajeva ekonomski zavisite od toga ko sjedi u vlasti.

ja stvarno ne mogu da shvatim ni na koji drugi način upise u kojima od nekih stranaka pravite anđele, a od drugih notorne kriminalce :?

a svi mi imamo oči i vidimo šta se u svim srankama dešava i da im je modus operandi jednak

bilo bi puno konstruktivnije diskusije ovdje da se malo realnije posmatraju stvari, bez te sranačke zaslijepljenosti
:thumbup:
Trappist

#3453 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Trappist »

Dakle ne samo da ste glupi, nego ste iznad svega sebični. Vas 5 koji niste izašli na izbore i glasali za alternativu (kakvu takvu), znači 5 glasova više za vladajuću kriminalnu oligarhiju. Ukoliko se vaši neiskorišteni listići zloupotrijebe (vrlo moguće), to je onda 10 glasova više za SDA kriminalnu organizaciju i njihove partnere.

To da su svi isti može tvrditi samo neko operisan od realnosti, operisan od mozga. Reći da je ista SDA koja se dokazala kao dobro uhodana i podmazana mašina za krađu, pljačku i otimanje (najočitiji primjer kiosk od 250 000 maraka) i stranke koje su po prvi put uvele porodiljske naknade dostojne ljudskog bića, može samo totalni ignorant i sebičnjak.

Dobro je neko rekao, ti si druže glasao, samo toga nisi svjestan. Uštedio si, doduše, pola sata vremena, koji si mogao ugodno provesti ispred televizora ili na kafi... aferim
morate shvatiti da u bih ima puno ljudi koje libo tuki za politikom i neće da se terete tuđim lažima...ovdje vi što ste napaljeni na to, i brojite svaki sat koliko ko ruku ima, u većini slučajeva ekonomski zavisite od toga ko sjedi u vlasti.

ja stvarno ne mogu da shvatim ni na koji drugi način upise u kojima od nekih stranaka pravite anđele, a od drugih notorne kriminalce :?

a svi mi imamo oči i vidimo šta se u svim srankama dešava i da im je modus operandi jednak

bilo bi puno konstruktivnije diskusije ovdje da se malo realnije posmatraju stvari, bez te sranačke zaslijepljenosti
Ovaj komentar staviti na prvu stranicu :thumbup:
Dozer

#3454 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Dozer »

tramvajtrojka wrote: 04/10/2022 09:42
Dozer wrote: 04/10/2022 09:28

Da ne citiram sve....

Sve OK, ali zanima me samo jedna srvar, i zaista bih volio vidjeti neki smislen i argumentovan odgovor/misljenje/stav - zasto glasas za SDA?

Sta je to dobro sto su oni uradili za BiH za 30 godina...?

Ali samo argumentovano, ako je ikako moguce...
pitas lika koji je pobjegao iz sredine gdje SDA vlada zadnjih 30godina jer nije mogao naci posla niti imati budućnost u njemačku da radi na viljuskaru, odakle agituje za SDA ne ocekuj Dozer odg od njega u vezi toga , napisace roman od teksta koji logicki nema veze s vezom :-) :-) a u sustini mu je prica Ja i
Upravo zato ga i pitam. Zanima me.
MMM1977

#3455 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by MMM1977 »

Treba da se pomirimo sa činjenicom da narod hoće da se ova država podijeli. Hoće nacionalnu državu Bošnjaka i gotovo. Mi prigovaramo Hrvatima što glasaju za HDZ ili Srbima što su im sve stranke iste a šta je kod nas? Zamislite da uđu u koaliciju SDA i sve stranke koje su proizašle iz SDA, imali bi 90% glasova a to je sve ista ideologija.

Ova država je propala, uništila ju je SDA.
Logovan

#3456 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Logovan »

MMM1977 wrote: 04/10/2022 11:11 De ponovo pročitaj šta sam napisao
Ma nek' ti je rekao, shvati neke stvari :mrgreen:
internazionale

#3457 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by internazionale »

lavic wrote: 04/10/2022 11:19
saabsa wrote: 04/10/2022 10:40

Znači sve u svemu za SDA i Narandžastu SDA se glasa sa razlogom a ovi što glasaju za ostale nisu normalni ...
Kakva ofirna SDA priča :lol:
Ti si navijac ili kako se moderno zove boot "trojke", probaj se izmaknuti i reci sta od gore navedenog nije tacno?
Zasto je DF narandzasti SDA, Zeljko je musliman???? Ljudi imaju prof i DR. nauka u najuzem rukovodstvu stranke i to ne sa DiF-a.

Zasto je NS progres ili sta sam rekao sto nije istina???
Da li je NiP otpadak SDA, ljudi koji nisu dosegli i ispunili svoje ambicije pa ljuti otisli dalje.
A SDP je po meni kako je otisao ZL izgubio sve a najvise lidera i pamet koja usmjerava.
Sadasnji predsjednik mi je vise za Cevljanovica, pokusao da bude Fahro,
Meni kod njih su ok : Stojanovic, Cengic, ova nova Kapo znam sta je radila u OV Centar,
Kad Zahiragićev, Sebijin, Devićev... glasač počne nabrajati mane nekome...
Pa jbm ti tito majku
MMM1977

#3458 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by MMM1977 »

Trappist wrote: 04/10/2022 11:22

Ovaj komentar staviti na prvu stranicu :thumbup:
Jbt led, niste dobri nikako. Ja napišem da sam izašao na izbore kao i svaki put, ova mi napiše da sam glup što ne glasam a ti da treba taj odgovor na prvu stranicu. LZN
Dozer

#3459 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Dozer »

tovarish wrote: 04/10/2022 09:56
Bosanski_kralj wrote: 04/10/2022 08:45 Nije uopšte toliko dobar rezultat SDA kako se to nastoji prikazati u medijima i javnosti.

I broj Bakirovih glasova poprilično prati broj glasova za SDA.
To sam i ja jučer napisao, ali jebe nas uspjeh DF-a.

Da je on na nivou SBB-a, a njegovi glasovi raspoređeni po Trojci, to bi bila fantazija od rezultata.

Al' nije tako i sad moramo čekati odluku prljavog obraza.

SDA i Bakir će biti na nekih 210-220 000 glasova.
A to je bijednih 6.28% od ukupnog birackoh tijela (3,5M).
Ili, 14,66% od 1.5M Bosnjaka. Jadno je to....
lavic

#3460 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by lavic »

internazionale wrote: 04/10/2022 11:24
Ti si navijac ili kako se moderno zove boot "trojke", probaj se izmaknuti i reci sta od gore navedenog nije tacno?
Zasto je DF narandzasti SDA, Zeljko je musliman???? Ljudi imaju prof i DR. nauka u najuzem rukovodstvu stranke i to ne sa DiF-a.

Da li je NiP otpadak SDA, ljudi koji nisu dosegli i ispunili svoje ambicije pa ljuti otisli dalje.
A SDP je po meni kako je otisao ZL izgubio sve a najvise lidera i pamet koja usmjerava.
Meni kod njih su ok : Stojanovic, Cengic, ova nova Kapo znam sta je radila u OV Centar,
Kad Zahiragićev, Sebijin, Devićev... glasač počne nabrajati mane nekome...
Pa jbm ti tito majku
Greska. nisam njihov glasac, nisam ni glasao, radna nedelja bila.
saabsa

#3461 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by saabsa »

saabsa wrote: 04/10/2022 10:40

Znači sve u svemu za SDA i Narandžastu SDA se glasa sa razlogom a ovi što glasaju za ostale nisu normalni ...
Kakva ofirna SDA priča :lol:

Ja sam neko ko vidi svojim vlastitim očima da je trojka sa svim svojim manama svjetlosnu godinu ispred kvazi državničkih,kvazi patriotskih a u stvari stranaka koje su kriminalni klanovi ili privjesci kriminalnih klanova.
Zašto narandžasta SDA ? Zato što je zbog originala prodao šestorku,obraz i građane Sarajeva, zato što je u koaliciji sa originalnom zelenom gdje god može biti, zato što "dobije" od originala Elektroprivredu i gle čuda postavi SDA direktora u nju, zato što su mu savjetnici najbliža familija ljudi iz vrha SDA,zato što nigdje ni jednom riječi ne osudi bilo koji od kriminala koje SDA čini pa ih čak i brani u zadnje vrijeme.
Dovoljno ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3462 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by pici »

putokaz1 wrote: 04/10/2022 10:18
pici wrote: 04/10/2022 10:14 sdO je dozivila potop, nije to ona stranka iz 2018 a pogotovo iz 2014 god.bokir ako dobaci do 200 000 glasova ko i stranka mu to je plafon.DF moze samo da posalje poklone milanovicu koji ga je digao iz pepela.
Kakav potop osim KS,mogu imat vecinu s DF svugdje
bajke su na drugom spratu. 200 000 glOsova, jel to sve sto mozes Sarumane.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3463 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by konektovan »

MMM1977 wrote: 04/10/2022 11:11

De ponovo pročitaj šta sam napisao
Nije tebi upućeno, fali mu quote od Elre, koji nije gkasao, zajedno sa svojim kolegama...@MMM1977 ti si pozitivan primjer. :thumbup:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3464 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Bobi »

Image
laik1981

#3465 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by laik1981 »

Vecini tih ljudi kvalitet zivota i standard ovisi o onima koji vladaju i samim tim bi, da su pri zdravoj pameti, morali biti zainteresovani i involvirani bar u biranje vlasti i neki svakodnevni aktivizam.. Oni svojom nezainteresovanoscu i pasivnoscu dopustaju drugima da im kreiraju standarde u kojima zive.. Krenes od zdravstva, obrazovanja, infrastrukture, opce sigurnosti, sistema pravosudja itd.. Sve su to stvari koje bi im morale biti interesantne i prioritetne.. Svaki i minamalan pomak naprijed je bolji od stagnacije i nazadovanja.. Drzava nam je ovakva jer smo pasivni i olako se odricemo nasih osnovnih ljudskih prava.. Nikakve to veze nema sa stranackom zaslijepljenoscu.. To je pitanje zdravog razuma.. Biraj, da ti drugi ne biraju, pa ih mijenjaj ako treba svake cetiri godine ako nisi zadovoljan..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3466 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by JoseMujica »

Bobi wrote: 04/10/2022 11:41 Image
jedini politički dosljedni likovi u našoj zemlji...ne slažem se ni u čemu s njima ali respect jer žive svoj neki svijet i libo ih tuki za tajne svemira :lol:
Bobi
Forum administrator

#3467 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Bobi »

U Zenici frka u najavi...lopovi se ukazali :D.
https://www.072info.com/kasumovic-iako- ... te-izbori/
Bobi
Forum administrator

#3468 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Bobi »

JoseMujica wrote: 04/10/2022 11:43 jedini politički dosljedni likovi u našoj zemlji...ne slažem se ni u čemu s njima ali respect jer žive svoj neki svijet i libo ih tuki za tajne svemira
Blago BO tamo, preležali cijeli dan :D.
Dozer

#3469 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Dozer »

JoseMujica wrote: 04/10/2022 11:15 morate shvatiti da u bih ima puno ljudi koje libo tuki za politikom i neće da se terete tuđim lažima...ovdje vi što ste napaljeni na to, i brojite svaki sat koliko ko ruku ima, u većini slučajeva ekonomski zavisite od toga ko sjedi u vlasti.

Ja se, recimo, ne uklapam ni u jedno od tih "pravila". A ipak sam tu. Zasto? Jer svojoj djeci zelim da zive i rade ovdje, i da s tim sto rade i zarade mogu sebi stvoriti lijep zivot, a ne zivotariti.

I, zapravo, odavno sam svjestan da se to ovdje nece desiti i da cu djecu uputiti na kraju vani. Zasto? Jer ENV matrica i ovakvo uredjenje zemlje na postoje nigdje na planeti, i to je glavna kocnica za bilo kakav napredak.

Znas, zalosno je ovdje vidjeti koliko se ljudi lome da nesto kao, imaju, stvore, kupe...I onda se zavaljuju u kredite i lizinge da bi se pokazali kao uspjesni. A onda vrlo cesto dodje hladan tus, nemogucnost vracanja dugova, oduzimanje te "stecene" razne imovine. Zatim slijedi kuknjava, svi su krivi, ovako, onako... I opet zaokruze na izborima ove koji ne dozvoljavaju da se stvori kvalitetan ekonomski okvir. Ili uopste ne izadju na izbore.

Mislim...domaci mentalni sklopovi su cesto nenadjebivi...
lavic

#3470 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by lavic »

saabsa wrote: 04/10/2022 11:32

Ja sam neko ko vidi svojim vlastitim očima da je trojka sa svim svojim manama svjetlosnu godinu ispred kvazi državničkih,kvazi patriotskih a u stvari stranaka koje su kriminalni klanovi ili privjesci kriminalnih klanova.
Zašto narandžasta SDA ? Zato što je zbog originala prodao šestorku,obraz i građane Sarajeva, zato što je u koaliciji sa originalnom zelenom gdje god može biti, zato što "dobije" od originala Elektroprivredu i gle čuda postavi SDA direktora u nju, zato što su mu savjetnici najbliža familija ljudi iz vrha SDA,zato što nigdje ni jednom riječi ne osudi bilo koji od kriminala koje SDA čini pa ih čak i brani u zadnje vrijeme.
Dovoljno ?
Ti ne vidis svojim ocima nego si stranci koja nije uspjela da te metne gdje ti pase ili si jos u fazi borbe za tu poziciju pa ti je muka.
Razumijem te, imas puno pravo da se ljutis. Milim da si OK samo si jos uvijek daleko od vatre,i to je tvoj problem.
Trojka je sve svoje koje je mislila vec namjestila, neko te vinta u stranci i to ti nije kriv Zeljko i DF kao ni SDA, vec tvoji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3471 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by pici »

Dozer wrote: 04/10/2022 11:29
tovarish wrote: 04/10/2022 09:56

To sam i ja jučer napisao, ali jebe nas uspjeh DF-a.

Da je on na nivou SBB-a, a njegovi glasovi raspoređeni po Trojci, to bi bila fantazija od rezultata.

Al' nije tako i sad moramo čekati odluku prljavog obraza.

SDA i Bakir će biti na nekih 210-220 000 glasova.
To i ja tamburam, sdO zgadijase nadigla i proglasava poBedu, kakvu.BA poBedu pa jedva 200 000 glasova dobili al ono jedva, bOkir potucen do nogu, Denis mu pobjegao za 100 000 glasova.Ta ridjobrada stoka da ima zeru obraza bi se povukao i rekao, ovo je sve od mene, allahimanet.Od sto kazes 1,5 milona bosnjaka nisu ni 15% dobacili glOsova.I proglasis se poBednikom.Znaci svaki put zeleni govnar kad progovori u ime bosnjaka, treba mu govno metnut u usta, halooo.BA nisi kompententan da pricas u ime sviju, u ime 15% da.Dat ce muo mu begovat oko vozuce od 15% i nek uredjuje.
Dozer

#3472 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Dozer »

Bobi wrote: 04/10/2022 11:45 U Zenici frka u najavi...lopovi se ukazali :D.
https://www.072info.com/kasumovic-iako- ... te-izbori/
Ovo su uradili skoro svugdje.

Rupa od 2-3h tokom cega uopste nisu stizali rezultati s biralista, jasno ukazuje na to da se desavalo nesto nelegalno, a to su vjerovatno bugarski vozovi tokom transporta materijala.

Mislim, detalj da je u Svrakinom Borjana imala ubjedljivo najvise glasova sasvim lijepo ukazuje na neciju fulu s vrecama.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3473 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by JoseMujica »

laik1981 wrote: 04/10/2022 11:43

Vecini tih ljudi kvalitet zivota i standard ovisi o onima koji vladaju i samim tim bi, da su pri zdravoj pameti, morali biti zainteresovani i involvirani bar u biranje vlasti i neki svakodnevni aktivizam.. Oni svojom nezainteresovanoscu i pasivnoscu dopustaju drugima da im kreiraju standarde u kojima zive.. Krenes od zdravstva, obrazovanja, infrastrukture, opce sigurnosti, sistema pravosudja itd.. Sve su to stvari koje bi im morale biti interesantne i prioritetne.. Svaki i minamalan pomak naprijed je bolji od stagnacije i nazadovanja.. Drzava nam je ovakva jer smo pasivni i olako se odricemo nasih osnovnih ljudskih prava.. Nikakve to veze nema sa stranackom zaslijepljenoscu.. To je pitanje zdravog razuma.. Biraj, da ti drugi ne biraju, pa ih mijenjaj ako treba svake cetiri godine ako nisi zadovoljan..
druže, ima kvalitetnog života i mimo politike....kod nas se realno politikom bave likovi koji ništa drugo u svom životu nisu radili i idu tamo da se uhljebe. Da imamo jači realni sektor, đe se može dobro zaraditi, niko se ne bi politikom ni bavio.

A i pored generalno loše situacije ovdje, ima dosta firmi koje odlično rade, u kojima ljudi imaju fine uslove rada i plate, i te ljude politika ne interesuje uopće. I ti ljudi neće da daju glasove niti da troše svoje vrijeme na prodavače magle. Sad možemo satima vaziti jel to valja ili ne valja, al i tako je.
Last edited by JoseMujica on 04/10/2022 11:52, edited 1 time in total.
Dozer

#3474 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Dozer »

pici wrote: 04/10/2022 11:50
Dozer wrote: 04/10/2022 11:29
To i ja tamburam, sdO zgadijase nadigla i proglasava poBedu, kakvu.BA poBedu pa jedva 200 000 glasova dobili al ono jedva, bOkir potucen do nogu, Denis mu pobjegao za 100 000 glasova.Ta ridjobrada stoka da ima zeru obraza bi se povukao i rekao, ovo je sve od mene, allahimanet.Od sto kazes 1,5 milona bosnjaka nisu ni 15% dobacili glOsova.I proglasis se poBednikom.Znaci svaki put zeleni govnar kad progovori u ime bosnjaka, treba mu govno metnut u usta, halooo.BA nisi kompententan da pricas u ime sviju, u ime 15% da.Dat ce muo mu begovat oko vozuce od 15% i nek uredjuje.
A, i u tome su ukrali cca. 3-5%. Garantujem da su pokrali bar 30K glasova.
splinter

#3475 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by splinter »

Je li Arapović Adis ušao u kakav parlament ??
Locked