Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hakiz wrote: ↑03/10/2022 23:31
Očito ne govorimo o istom.
Ja govorim kako se treba izlaziti na izbore, ne traziti izgovore za neizlazak.
A ja kažem da u BiH zakonom nije obavezno, znači da ponuda nije dovoljno primamljiva da bi ljudi glasali.
To šta bi trebalo je akademija, teoretisanje, nebitno u srazu sa onim šta se mora ili ne mora. ŠBBKBB.
Sada treba nesposobnost stranaka da privuku glasače prebaciti na glasače i natjerati ih da glasaju za one koji im se ne sviđaju, koji ih ničim nisu privukli?
Apstiniralo 50 %. Toliki procenat je, ipak, do ponude.
Logovan wrote: ↑04/10/2022 00:24
Ja govorim kako se treba izlaziti na izbore, ne traziti izgovore za neizlazak.
A ja kažem da u BiH zakonom nije obavezno, znači da ponuda nije dovoljno primamljiva da bi ljudi glasali.
To šta bi trebalo je akademija, teoretisanje, nebitno u srazu sa onim šta se mora ili ne mora. ŠBBKBB.
Sada treba nesposobnost stranaka da privuku glasače prebaciti na glasače i natjerati ih da glasaju za one koji im se ne sviđaju, koji ih ničim nisu privukli?
Ma biracki spisak treba ocistiti. Kupres ima preko 3.600 redovnih biraca a tu ne zivi ni 2000 stanovnika. Milion je takvih primjera u drzavi.
Izlaznost je veca od 50%, samo mrtve ocigledno ne brisu.
Kakvo je stanje s Pokretom za drzavu u RS-u? Tresla se gora, rodio se mis?
Zajedno za BiH prije cetiri godine 4,32% glasove, a Pokret za drzavu ove godine 4,24% za sad (bez dijaspore). Jesu li se nadali da ce imati od 6 do 8 mandata u Skupstini RS-a? Kako...?
Ponuda nema veze sa građanskom dužnosti i odgovornosti. Nema ni Velika Britanija neku ponudu, Torijevci i Laburisti nisu imali nikada
očajnije političare u svojim redovima, ali ljudi opet izlaze na izbore. To je stvar odgovornosti, dužnosti i političke kulture. Nečega
čega nama nedostaje, što je i jedan od razloga zašto smo tu gdje trenutno jesmo.
Osim zamjene mjesta SDP i HDZ i pad SDA od 1-2 mandata, ne očekujem prevelike promjene do kraja
Kakav HRS, HNP kurci palci? Oni bi trebali dobiti kompenzacijske? Jer obje stranke zajedno kad se saberu jedva na 2% izadju.
A tek sad se broje veca biracka mjesta u vecim gradovima, gdje ove stranke nece imati ni saku glasova.
Nespin wrote: ↑04/10/2022 00:07
Kakav glupson jebote, nije ni čudo da smo u kurcu. Šta ih je ovakvih, nije časopisa pročitalo u životu, a kamoli knjigu, al ono nešto "smatra". Pu jebote!
VSS sam, radim u jednoj njemačkoj firmi koja ima ured u Sarajevu, i nas 5 od 8 VSS što inžinjera što ekonomista nije izašlo na izbore. Supruga radi u jednoj stranoj školi za obrazovanje djece, i hvala Bogu, imamo vrlo dobra primanja za uslove u BiH. Ne pada mi na pamet da glas dam nekome ko nije slova pročitao nakon završene škole, strankama koje ni u KS nemaju rezultat a na vlasti su, strankama koje nemaju viziju samo riječi koje su protiv zelenih lopova, njihovih satelita i pobjegulja. A da idem na glasanje i na listiću napišem Ferdinand Piech ne pada mi na pamet.
Kakav glupson jebote, nije ni čudo da smo u kurcu. Šta ih je ovakvih, nije časopisa pročitalo u životu, a kamoli knjigu, al ono nešto "smatra". Pu jebote!
VSS sam, radim u jednoj njemačkoj firmi koja ima ured u Sarajevu, i nas 5 od 8 VSS što inžinjera što ekonomista nije izašlo na izbore. Supruga radi u jednoj stranoj školi za obrazovanje djece, i hvala Bogu, imamo vrlo dobra primanja za uslove u BiH. Ne pada mi na pamet da glas dam nekome ko nije slova pročitao nakon završene škole, strankama koje ni u KS nemaju rezultat a na vlasti su, strankama koje nemaju viziju samo riječi koje su protiv zelenih lopova, njihovih satelita i pobjegulja. A da idem na glasanje i na listiću napišem Ferdinand Piech ne pada mi na pamet.
VSS sam, supruga magistar, privatna firma sa 30 zaposlenih, primanja sigurno u 1% najvećih u BiH. I opet izađem svaki put na izbore i glasam za opoziciju jer se nadam boljitku ove države.
Odbili sve pozive za učešće u politici i pored silnih pritisaka, inspekcija, prijetnji, obećanja. Idealisti jbg ali takav nam karakter.
VSS sam, supruga magistar, privatna firma sa 30 zaposlenih, primanja sigurno u 1% najvećih u BiH. I opet izađem svaki put na izbore i glasam za opoziciju jer se nadam boljitku ove države.
Odbili sve pozive za učešće u politici i pored silnih pritisaka, inspekcija, prijetnji, obećanja. Idealisti jbg ali takav nam karakter.
kmečanje devićevih bazenaša u kantonu i čakijinih satelita ne prestaje...
nip je naspram sda ideologija svjetlosti i napretka... kakvi god da su, i imali milion mana, nisu ni slova od kriminalne hobotnice i unistivača drzave kakva je sda. Ni slovo!
Osim zamjene mjesta SDP i HDZ i pad SDA od 1-2 mandata, ne očekujem prevelike promjene do kraja
Iskreno ne vjerujem da ovih 27000 za sada moze nositi 4 mandata za SBiH jer nigdje nemaju direktan mandat,isto tako i za NES je puno 5,Stranka gradonačelnika Bihaća takodjer bez mandata,ima jos Zenica da se prebroji tu ce Fudo dobiti jos ovoliko glasova imat ce ozbiljan rezultat.
glavni problem je ovde licn interes i samo licni interes. ije problem u licnom interesu, ako se zahvati i drustvenog, no ovde je licni interes glavna pokretacka snaga.
kako za ove glasace tako i za one za koje glasaju.
ljudima obecas zaposlenje ili neko drugo rjesenja licnog problema koje ima i glasace za tebe. i to su te brojke.
Ma biracki spisak treba ocistiti. Kupres ima preko 3.600 redovnih biraca a tu ne zivi ni 2000 stanovnika. Milion je takvih primjera u drzavi.
Izlaznost je veca od 50%, samo mrtve ocigledno ne brisu.
Mrtvih ostane neznatan broj, ali svi koji imaju ličnu kartu budu na spisku.
Ima dosta ljudi koji su vani, a na spisku su.
Nisam siguran može li se desiti da neko može glasati i poštom i redovno, ali ne bi me čudilo.
Iskreno ne vjerujem da ovih 27000 za sada moze nositi 4 mandata za SBiH jer nigdje nemaju direktan mandat,isto tako i za NES je puno 5,Stranka gradonačelnika Bihaća takodjer bez mandata,ima jos Zenica da se prebroji tu ce Fudo dobiti jos ovoliko glasova imat ce ozbiljan rezultat.
Ako stranka dobije 3% na nivou FBIH dobija kompezacijske mandate a taj broj moze biti:3 SBIH 2014,4BPS 2014,5 NSRZB 2010,6 NS 2018...zavisi od broja stranaka i broja glasova thondova metoda
Ako stranka dobije 3% na nivou FBIH dobija kompezacijske mandate a taj broj moze biti:3 SBIH 2014,4BPS 2014,5 NSRZB 2010,6 NS 2018...zavisi od broja stranaka i broja glasova thondova metoda
Presli su prag u samo 4 izborne jedinice,nigdje direktni mandat,mislis da mogu dobiti 4 kompenzacije?
putokaz1 wrote: ↑04/10/2022 07:35
Presli su prag u samo 4 izborne jedinice,nigdje direktni mandat,mislis da mogu dobiti 4 kompenzacije?
U izbornoj jedinici 7 će dobiti direktni, 6 stranaka će dobiti po 1, bar po sadašnjom stanju.